Перейти к содержанию

ОСІНЬ 2026\\ЗИМА 2027 Переживемо !

Рекомендуемые сообщения

52 хвилини тому, yu1986ra сказав:

Мій бакфаст більше жере:rofl:

То значить у Вас точно не пергова лінія :umora:

4 минуты назад, Конструктор сказал:

Так він і не заказував пергову , тому так :dntknw:.  Може на наступний рік дам йому неплодок від пергової ліннії якщо по ціні зійдемося .

2 часа назад, yu1986ra сказал:

Розплід ганяють. Фіг їх тим сиропом зупиниш

вчора знайомий дзвонив каже останній виходить, десь на 1-2 рамках. пізній взяток був з золотарнику і дуже залилися а може і мурашинка повпливала бо від неї бува матки раніше перестають сіяти але то бува 1-2 із десятків а не всі. каже і в бакфастів так само. на днях в себе буду дивитися ...

2 часа назад, yu1986ra сказал:

Треба було десь в цю пору тільки починати закорм.

не люблю я годувати як є росплід-воно як у прірву....

знімайте зверху будьяку утеплення

16 хвилин тому, arki сказав:

Я цього року хочу зібрати по максимум на меду, потім долити по 3-4л сиропу. Це коли вже майже не буде розплоду 

19 минут назад, arki сказал:

утеплення знімається на початку жовтня, щоб матка припиняла яйцекладку. Азараз якраз йде нарощування кількості зимовалої бджоли, то я під холстик та утеплювач ще й плівку кинув.

5 минут назад, Конструктор сказал:

Я цього року хочу зібрати по максимум на меду, потім долити по 3-4л сиропу. Це коли вже майже не буде розплоду 

а чи возьмуть вони його тоді  та й переробкою сиропу в Вас займатиметьься бджола, що буде зимувати, що може негативно відобразитися на її стані та й маток може підштовхнути для продовження яйцекладки, особливо це стосується молодих. 

3 минуты назад, пасічник Ігор сказал:

а чи возьмуть вони його тоді  та й переробкою сиропу в Вас займатиметьься бджола, що буде зимувати, що може негативно відобразитися на її стані та й маток може підштовхнути для продовження яйцекладки, особливо це стосується молодих. 

Раз було 5 жовтня масово загодовував , але вже сироп робив густіше , перезимували норм , не було ніяких проблем .   Якщо брати гфс42 то взагалі пЕсня(поБаск-чу) , вони його зразу переносять в соти і не мусолять далі . 

9 хвилин тому, пасічник Ігор сказав:

Думаю мають взяти, я добре піджимаю.

2 хвилини тому, Bee.P сказав:

Раз було 5 жовтня масово загодовував , але вже сироп робив густіше , перезимували норм , не було ніяких проблем .   Якщо брати гфс42 то взагалі пЕсня(поБаск-чу) , вони його зразу переносять в соти і не мусолять далі . 

Сироп інвертований 1:2-2.1, думаю все має бути добре, тим більше 3-4л це не так багато.:IMHO:

2 минуты назад, Конструктор сказал:

Думаю мають взяти, я добре піджимаю.

Сироп інвертований 1:2-2.1, думаю все має бути добре, тим більше 3-4л це не так багато.:IMHO:

Чомусь промислові пасічники Америки та Канади не перейшли на інвертований сироп, хоч він й значно дешевший!!! Як Ви гадаєте чому?

1 хвилину тому, пасічник Ігор сказав:

Чомусь промислові пасічники Америки та Канади не перейшли на інвертований сироп, хоч він й значно дешевший!!! Як Ви гадаєте чому?

Це як може інвертований бути дешевшим, за звичайний?

По суті той самий сироп + інвертаза + електрика + час і робота. 

Якось дивився того Прокопенка, то казав що інвертований хороший, але дорогий, тому годують обичним цукровим.

13 минут назад, Bee.P сказал:

Ну судячи з стану сімей, що інколи показує Андруша, то брати з нього приклад не варто!!!За радянськими стандартами загодівля на зиму закінчується не пізніше 1 жовтня.ГФС це фігня рідка!!!

5 минут назад, пасічник Ігор сказал:

Що там вгадувати  На  гФс  весною поганий розвиток і слабша бджола . По природі бджола переробляє в нектарі тростниковий  цукор глюкозу і руктозу .  Якщо згодовувати бджолам глюкозу і Фруктозу і не буде приносу з природи,  то бджоли навіть не зможуть відбудувати вощину. Згодовування меду весною  в  складі  якого немає сахарози також не сприяє нарощувані  сили  

14 минут назад, Конструктор сказал:

Це як може інвертований бути дешевшим, за звичайний?

По суті той самий сироп + інвертаза + електрика + час і робота. 

Якось дивився того Прокопенка, то казав що інвертований хороший, але дорогий, тому годують обичним цукровим.

Інвертований сироп і ГФС , то різні речі. Інверттується сироп інвертазою , а ГФС це гідролізні цукри з кукурузяного крохмалю.

4 хвилини тому, Пахомич сказав:

Інвертований сироп і ГФС , то різні речі. Інверттується сироп інвертазою , а ГФС це гідролізні цукри з кукурузяного крохмалю.

Я знаю що різні, пишу саме за інвертований сироп, а не гфс.

39 минут назад, Bee.P сказал:

Якщо брати гфс42 то взагалі пЕсня(поБаск-чу)

Років 3-4 тому у мене два друга також наслухались про гфс 42 ще мене тягнули також спробувати. То вони закормили... один раз перезимували и більше так не роблять. У одного 300 сімей (що правда він кормив тільки 100 гфсом) .... У другого 50 сімей. Обидва кажуть що не сподобалось ані зимівля ані розвиток...

1 минуту назад, Олександр К сказал:

Років 3-4 тому у мене два друга також наслухались про гфс 42 ще мене тягнули також спробувати. То вони закормили... один раз перезимували и більше так не роблять. У одного 300 сімей (що правда він кормив тільки 100 гфсом) .... У другого 50 сімей. Обидва кажуть що не сподобалось ані зимівля ані розвиток...

Брали в офіційного представника гфс ? Чи бовтанку месного розливу ? Бо Ха братки любилелі один одного наї..ти .

36 минут назад, пасічник Ігор сказал:

що інколи показує Андруша

Андруша згадувався для цитати слова суржиком , а саме слова "пЕсня " і  більше ні для чого.   Не перекручуйте . 

39 минут назад, пасічник Ігор сказал:

За радянськими стандартами загодівля на зиму закінчується не пізніше 1 жовтня.ГФС це фігня рідка!!!

Згадайте які були осіні і зими при ссср . І подивіться які тепер ?  Різницю бачите ?   

3 часа назад, AVA сказал:

Є піднавіс зараз з сквозняком , так от міль там незаводится , якщо сразу рамки поцепити , а от якщо десь почтоять у теплі і перенисти , буде міль , яйця пероносю , уже таке 15 поків спостерігаю

Алеж с початку треба висушити рамки, в мене до війни 300 рамки сушили добре в других корпусах через плівку де вуголок завернутий для проходу у верхні корпуса, а в цім році магазині висушили а гніздові навіть по трішки підливали дві сімї взагалі разом з маткою перейшли у верхніх корпус прийшлось забрать зайві рамки для закорму, коли закормлював за заставною стоять від 1 до 3х рамок для досушування так половина сімей і в ті рамки корму добавили. гніздові рамки майже всі з пятаками меду в цім році спустив у погріб вродьби добре зберігаюця. Наступного року хочу спробувати зберігать необсушені рамки за допомогою Джина

01M1BHN9S0YAABSR5NCTVS709H.webp

Весною купляв півсотні рамок майже всі рамки з пергою і медом, продавець казав що зберігав у кімнаті за допомою джина, з його слів рамки ставе не миті і каже що бджоли добре освоюють, я не став експерементувати на бджоло пакетах рамки обмив не знаю допомогло те що бовтав  в воді чі і справді  джин ніяк не впливає на прийом рамок бджолами, можливо хтось має досвід поділіця будьласка.

40 минут назад, Bee.P сказал:

Брали в офіційного представника гфс ? Чи бовтанку месного розливу ? Бо Ха братки любилелі один одного наї..ти .

Ви хочете сказати, що вам  під силу   виготовити  ГФС місцевого розливу, навіть бовтанку.. 

3 минуты назад, Пахомич сказал:

Ви хочете сказати, що вам  під силу   виготовити  ГФС місцевого розливу, навіть бовтанку.. 

Нах  воно мені ?    Дуже часто є випадки продажу в баклажках  коли замість гфс42 продають гфс16 , по складу вони різні і по ціні .  

4 години тому, Bee.P сказав:

Кліща в самій сильній сімї сипонуло 300-400 шт( може і більше але тіко навчився рахувати до 300 )

Пролив сьогодні амітразом, вечером гляну до скількох я рахувати вмію

3 години тому, Конструктор сказав:

Пергова, тільки в другий бік

10 минут назад, gardener сказал:

Пролив сьогодні амітразом, вечером гляну до скількох я рахувати вмію

Блін.. шось я лоханувся , сам просив не тягнути в цю тему кліща , а взяв сам  і масово його тут розвів :dntknw::umora:.  І таке буває:dntknw:.  Мать його туди .. хай вже буде той кліщ ...., аби не ото зазбручівське ниття ...

1 годину тому, пасічник Ігор сказав:

.ГФС це фігня рідка!!!

треба шукати густішу

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...