Конструктор Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 52 хвилини тому, yu1986ra сказав: Мій бакфаст більше жере То значить у Вас точно не пергова лінія 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 4 минуты назад, Конструктор сказал: То значить у Вас точно не пергова лінія Так він і не заказував пергову , тому так . Може на наступний рік дам йому неплодок від пергової ліннії якщо по ціні зійдемося . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 2 часа назад, yu1986ra сказал: Розплід ганяють. Фіг їх тим сиропом зупиниш вчора знайомий дзвонив каже останній виходить, десь на 1-2 рамках. пізній взяток був з золотарнику і дуже залилися а може і мурашинка повпливала бо від неї бува матки раніше перестають сіяти але то бува 1-2 із десятків а не всі. каже і в бакфастів так само. на днях в себе буду дивитися ... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 2 часа назад, yu1986ra сказал: Треба було десь в цю пору тільки починати закорм. не люблю я годувати як є росплід-воно як у прірву.... знімайте зверху будьяку утеплення 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 16 хвилин тому, arki сказав: не люблю я годувати як є росплід-воно як у прірву.... знімайте зверху будьяку утеплення Я цього року хочу зібрати по максимум на меду, потім долити по 3-4л сиропу. Це коли вже майже не буде розплоду 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
пасічник Ігор Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 19 минут назад, arki сказал: не люблю я годувати як є росплід-воно як у прірву.... знімайте зверху будьяку утеплення утеплення знімається на початку жовтня, щоб матка припиняла яйцекладку. Азараз якраз йде нарощування кількості зимовалої бджоли, то я під холстик та утеплювач ще й плівку кинув. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
пасічник Ігор Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 5 минут назад, Конструктор сказал: Я цього року хочу зібрати по максимум на меду, потім долити по 3-4л сиропу. Це коли вже майже не буде розплоду а чи возьмуть вони його тоді та й переробкою сиропу в Вас займатиметьься бджола, що буде зимувати, що може негативно відобразитися на її стані та й маток може підштовхнути для продовження яйцекладки, особливо це стосується молодих. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 3 минуты назад, пасічник Ігор сказал: а чи возьмуть вони його тоді та й переробкою сиропу в Вас займатиметьься бджола, що буде зимувати, що може негативно відобразитися на її стані та й маток може підштовхнути для продовження яйцекладки, особливо це стосується молодих. Раз було 5 жовтня масово загодовував , але вже сироп робив густіше , перезимували норм , не було ніяких проблем . Якщо брати гфс42 то взагалі пЕсня(поБаск-чу) , вони його зразу переносять в соти і не мусолять далі . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 9 хвилин тому, пасічник Ігор сказав: а чи возьмуть вони його тоді та й переробкою сиропу в Вас займатиметьься бджола, що буде зимувати, що може негативно відобразитися на її стані та й маток може підштовхнути для продовження яйцекладки, особливо це стосується молодих. Думаю мають взяти, я добре піджимаю. 2 хвилини тому, Bee.P сказав: Раз було 5 жовтня масово загодовував , але вже сироп робив густіше , перезимували норм , не було ніяких проблем . Якщо брати гфс42 то взагалі пЕсня(поБаск-чу) , вони його зразу переносять в соти і не мусолять далі . Сироп інвертований 1:2-2.1, думаю все має бути добре, тим більше 3-4л це не так багато. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
пасічник Ігор Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 2 минуты назад, Конструктор сказал: Думаю мають взяти, я добре піджимаю. Сироп інвертований 1:2-2.1, думаю все має бути добре, тим більше 3-4л це не так багато. Чомусь промислові пасічники Америки та Канади не перейшли на інвертований сироп, хоч він й значно дешевший!!! Як Ви гадаєте чому? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 1 хвилину тому, пасічник Ігор сказав: Чомусь промислові пасічники Америки та Канади не перейшли на інвертований сироп, хоч він й значно дешевший!!! Як Ви гадаєте чому? Це як може інвертований бути дешевшим, за звичайний? По суті той самий сироп + інвертаза + електрика + час і робота. Якось дивився того Прокопенка, то казав що інвертований хороший, але дорогий, тому годують обичним цукровим. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
пасічник Ігор Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 13 минут назад, Bee.P сказал: Раз було 5 жовтня масово загодовував , але вже сироп робив густіше , перезимували норм , не було ніяких проблем . Якщо брати гфс42 то взагалі пЕсня(поБаск-чу) , вони його зразу переносять в соти і не мусолять далі . Ну судячи з стану сімей, що інколи показує Андруша, то брати з нього приклад не варто!!!За радянськими стандартами загодівля на зиму закінчується не пізніше 1 жовтня.ГФС це фігня рідка!!! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 5 минут назад, пасічник Ігор сказал: Чомусь промислові пасічники Америки та Канади не перейшли на інвертований сироп, хоч він й значно дешевший!!! Як Ви гадаєте чому? Що там вгадувати На гФс весною поганий розвиток і слабша бджола . По природі бджола переробляє в нектарі тростниковий цукор глюкозу і руктозу . Якщо згодовувати бджолам глюкозу і Фруктозу і не буде приносу з природи, то бджоли навіть не зможуть відбудувати вощину. Згодовування меду весною в складі якого немає сахарози також не сприяє нарощувані сили Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 14 минут назад, Конструктор сказал: Це як може інвертований бути дешевшим, за звичайний? По суті той самий сироп + інвертаза + електрика + час і робота. Якось дивився того Прокопенка, то казав що інвертований хороший, але дорогий, тому годують обичним цукровим. Інвертований сироп і ГФС , то різні речі. Інверттується сироп інвертазою , а ГФС це гідролізні цукри з кукурузяного крохмалю. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 4 хвилини тому, Пахомич сказав: Інвертований сироп і ГФС , то різні речі. Інверттується сироп інвертазою , а ГФС це гідролізні цукри з кукурузяного крохмалю. Я знаю що різні, пишу саме за інвертований сироп, а не гфс. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 39 минут назад, Bee.P сказал: Якщо брати гфс42 то взагалі пЕсня(поБаск-чу) Років 3-4 тому у мене два друга також наслухались про гфс 42 ще мене тягнули також спробувати. То вони закормили... один раз перезимували и більше так не роблять. У одного 300 сімей (що правда він кормив тільки 100 гфсом) .... У другого 50 сімей. Обидва кажуть що не сподобалось ані зимівля ані розвиток... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 1 минуту назад, Олександр К сказал: Років 3-4 тому у мене два друга також наслухались про гфс 42 ще мене тягнули також спробувати. То вони закормили... один раз перезимували и більше так не роблять. У одного 300 сімей (що правда він кормив тільки 100 гфсом) .... У другого 50 сімей. Обидва кажуть що не сподобалось ані зимівля ані розвиток... Брали в офіційного представника гфс ? Чи бовтанку месного розливу ? Бо Ха братки любилелі один одного наї..ти . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 36 минут назад, пасічник Ігор сказал: що інколи показує Андруша Андруша згадувався для цитати слова суржиком , а саме слова "пЕсня " і більше ні для чого. Не перекручуйте . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 39 минут назад, пасічник Ігор сказал: За радянськими стандартами загодівля на зиму закінчується не пізніше 1 жовтня.ГФС це фігня рідка!!! Згадайте які були осіні і зими при ссср . І подивіться які тепер ? Різницю бачите ? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій.В Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 3 часа назад, AVA сказал: Є піднавіс зараз з сквозняком , так от міль там незаводится , якщо сразу рамки поцепити , а от якщо десь почтоять у теплі і перенисти , буде міль , яйця пероносю , уже таке 15 поків спостерігаю Алеж с початку треба висушити рамки, в мене до війни 300 рамки сушили добре в других корпусах через плівку де вуголок завернутий для проходу у верхні корпуса, а в цім році магазині висушили а гніздові навіть по трішки підливали дві сімї взагалі разом з маткою перейшли у верхніх корпус прийшлось забрать зайві рамки для закорму, коли закормлював за заставною стоять від 1 до 3х рамок для досушування так половина сімей і в ті рамки корму добавили. гніздові рамки майже всі з пятаками меду в цім році спустив у погріб вродьби добре зберігаюця. Наступного року хочу спробувати зберігать необсушені рамки за допомогою Джина Весною купляв півсотні рамок майже всі рамки з пергою і медом, продавець казав що зберігав у кімнаті за допомою джина, з його слів рамки ставе не миті і каже що бджоли добре освоюють, я не став експерементувати на бджоло пакетах рамки обмив не знаю допомогло те що бовтав в воді чі і справді джин ніяк не впливає на прийом рамок бджолами, можливо хтось має досвід поділіця будьласка. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 47 минут назад Share Опубликовано 47 минут назад 40 минут назад, Bee.P сказал: Брали в офіційного представника гфс ? Чи бовтанку месного розливу ? Бо Ха братки любилелі один одного наї..ти . Ви хочете сказати, що вам під силу виготовити ГФС місцевого розливу, навіть бовтанку.. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 40 минут назад Share Опубликовано 40 минут назад 3 минуты назад, Пахомич сказал: Ви хочете сказати, що вам під силу виготовити ГФС місцевого розливу, навіть бовтанку.. Нах воно мені ? Дуже часто є випадки продажу в баклажках коли замість гфс42 продають гфс16 , по складу вони різні і по ціні . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 29 минут назад Share Опубликовано 29 минут назад 4 години тому, Bee.P сказав: Кліща в самій сильній сімї сипонуло 300-400 шт( може і більше але тіко навчився рахувати до 300 ) Пролив сьогодні амітразом, вечером гляну до скількох я рахувати вмію 3 години тому, Конструктор сказав: То значить у Вас точно не пергова лінія Пергова, тільки в другий бік Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 16 минут назад Share Опубликовано 16 минут назад 10 минут назад, gardener сказал: Пролив сьогодні амітразом, вечером гляну до скількох я рахувати вмію Блін.. шось я лоханувся , сам просив не тягнути в цю тему кліща , а взяв сам і масово його тут розвів . І таке буває. Мать його туди .. хай вже буде той кліщ ...., аби не ото зазбручівське ниття ... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 13 минут назад Share Опубликовано 13 минут назад 1 годину тому, пасічник Ігор сказав: .ГФС це фігня рідка!!! треба шукати густішу Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.