Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

4 часа назад, Rty сказал:

Для мене єсть три види зльоту, бджола розлазиться по території пасіки,бджола гине в полі так сказати і бджола пресую матку і та вискакує із ройком.Це те що я бачив у себе.І скрізь будуть різні причини ,,зльоту,,:IMHO:

Та не гине, а зазвичай розлітається по пасіці. Ройки аналогічно при зальоті у інший вулик можуть ділитися на декілька.  Буває матка з ройка перемагає ту що у вулику куди залетіла. Досить часто ройки злітають лише в 2-3 вулики на пасіці і в тих вуликах фантастично сильні сім'ї стають з фантастичною закліщеністю.

18 часов назад, Вадім Полтава сказал:

Породні особливості різних порід (і навіть ліній).

Ти смієшся , якщо розпилити гарно в повітрі графіт  то повина забитись дихалка трутня середньоруської бджоли і станки ЧПУ.

Доброго здоров'я Панове ! не розумію в яку тему писать напишу тут як сама активна тема.

Купив ось таку міні кормодробілку 

zernodrobarka-bilorus-dz-25_64055168cd48208_1920x9000.webp

в надії що получиця нею цукор на цукрову пудру мільчити, роки до війни дрібнив болгаркою доволі не погано виходить, але в підшипник болгарки набиваєця пудра вчасно треба вимити та і болгарку шкода тяжко їй, а 230 болгарка з повільним пуском проблемно запускати разом із цукром і т,д. До кормоподрібнювача в комплекті іде 4ри сита 2-3-5-7 мм ще цукор не пробував дрібнить але думаю що найдрібніше сито 2мм сильно крупне, а сита 0,6мм для борошна та цукрової пудри як рекомендує виробник  ніде немає в продажі, можливо хтось десь купляв або щось змудрував поділіця будьласка. Дякую !!!

13 часов назад, Rty сказал:

Кліщ постійно в роспліді і зменшився час його перебування на бджолі і потрібно ловити момент,він став глибше зариватися у самій бджолі так сказати і це не тергіти,по препаратах один фальсифікат що єсть на ринку і головне може і марганець і залізо я не знаю,може звикання до препаратів але дозу уже потрібно завищувати.(І це п......ц на мою думку бо не знаю до чого ми прийдемо).Буде тяжко ну весело:umora:...І ціна на мед буде

До чого прийдемо ? Долбойоби  будуть купляти пакети і розмножувати кліща , толкові пасічники будуть з горем і бідою виживати, Виграють продавці  засобів проти кліща.:IMHO:

3 години тому, Wladimir_K сказав:

В сім'ю залітає ройок і вся бджола розлітається по сусідніх вуликах. 

Це як?

18 минут назад, Віталій.В сказал:

Доброго здоров'я Панове ! не розумію в яку тему писать напишу тут як сама активна тема.

в надії що получиця нею цукор на цукрову пудру мільчити, роки до війни дрібнив болгаркою доволі не погано виходить, але в підшипник болгарки набиваєця пудра вчасно треба вимити та і болгарку шкода тяжко їй, а 230 болгарка з повільним пуском проблемно запускати разом із цукром і т,д. До кормоподрібнювача в комплекті іде 4ри сита 2-3-5-7 мм ще цукор не пробував дрібнить але думаю що найдрібніше сито 2мм сильно крупне, а сита 0,6мм для борошна та цукрової пудри як рекомендує виробник  ніде немає в продажі, можливо хтось десь купляв або щось змудрував поділіця будьласка. Дякую !!!

То для курей і свиней , но не на пудру.

37 хвилин тому, Віталій.В сказав:

Для пудри 2мм не підійде. Потрібно таки шукати 06мм. 

3 години тому, Wladimir_K сказав:

Та не гине, а зазвичай розлітається по пасіці. Розум аналогічно при зальоті у інший вулик можуть ділитися. Буває матка з ройка перемагає ту що у вулику куди залетіла. Досить часто роки злітають лише в 2-3 вулики на пасіці і в тих вуликах фантастично сильні сім'ї стають з фантастичною закліщеністю.

Кілька днів тому замітив активність на прильтці і передній стінці, за кілька днів глянув, на дні багато побитої бджоли, в вулику бджоли менше не стало, навіть і більше. Потім оглянув кілька рамок, то зо 5 кліщів бачив на бджолах. Обшим був прильот кліщовозів. На пасіці не часто, то скільки я ще їх не бачу.

2 часа назад, Пахомич сказал:

До чого прийдемо ? Долбойоби  будуть купляти пакети і розмножувати кліща , толкові пасічники будуть з горем і бідою виживати, Виграють продавці  засобів проти кліща.:IMHO:

Не раз бачив як після обробітку від кліща,коли кліщ збентежений виходить на поверхню бджоли інша бджола його знімає і вони фактично не просідають і від цих сімей і матки і відводки.Все що просідає в утіль і без пощадно бо толку з них ну тільки весною далі воно не годиться і так по кругу

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...