Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

10 годин тому, arki сказав:

в звичайні кліточки чи в ізолятори?

В цьому році, для маток яких не планую ліквідувати, використовую малі бамбукові кліточки.

8 годин тому, Винодел сказав:

Під час взятку два Рута. Після акації при підгодівлі залишив один, щоб класти пакет на гніздо, стелину не було висіли бородою і в кришці зсередини, потягу до роїнням не було.

То видно у вас класний медозбір:ay:. В моїх умовах від таких сімей більше 1-2 кг розраховувати не варто.

1 хвилину тому, yu1986ra сказав:

таких

Я не важив, але візуально влітку ця сім'я мае відро( 10- ти літрове) бджіл. Все мріяв зважити, щоб перевірити " око" що кількості особин але так в мріях і залишилось. Операція, бачиться, нескладною - струшуешь бджіл в роївницю, помічник з пульверизатора постійно може щоб не швидко тікали, струмів з усіх, поставив на ваги, кіло - легіон( десять тисяч). Теоретично все просто, так само як і визначити несучість матки вимірюванням печатного розплоду рамкою- сіткою. Але, ви катастрофічно втрачаємо необхідні навички які наші батьки мали в побуті.

Анекдот в тему. Ранок після штормах, покинення корабля, в шлюпці капітан похмуро питае у штурмана- " З усіх способів визначення сторін світу ви пам'ятаєте, що мох на деревах в лісі росте з північної сторони?".

На наступні декілька днів мабуть потрібно робити вихідні, бо ту спеку хрен хто витримає.

2 години тому, Винодел сказав:

Я не важив, але візуально влітку ця сім'я мае відро( 10- ти літрове) бджіл.

Перший раз чую шо бджіл відрами міряють

2 години тому, Винодел сказав:

Я не важив, але візуально влітку ця сім'я мае відро( 10- ти літрове) бджіл. Все мріяв зважити, щоб перевірити " око" що кількості особин але так в мріях і залишилось. Операція, бачиться, нескладною - струшуешь бджіл в роївницю, помічник з пульверизатора постійно може щоб не швидко тікали, струмів з усіх, поставив на ваги, кіло - легіон( десять тисяч). Теоретично все просто, так само як і визначити несучість матки вимірюванням печатного розплоду рамкою- сіткою. Але, ви катастрофічно втрачаємо необхідні навички які наші батьки мали в побуті.

Анекдот в тему. Ранок після штормах, покинення корабля, в шлюпці капітан похмуро питае у штурмана- " З усіх способів визначення сторін світу ви пам'ятаєте, що мох на деревах в лісі росте з північної сторони?".

Думаю вага бджіл нормальної сім'ї буде коливатися в межах 5-6 кг. Вона спокійно може обсідати як 20 так і 30 рам дадана, залежно від медозбору. 

Мірятись розплодом не має сенсу для рядових пасічників, якщо на виході на піку все одно буде 5-6 кг бджіл.

1 хвилину тому, Женя Ц. сказав:

На наступні декілька днів мабуть потрібно робити вихідні, бо ту спеку хрен хто витримає.

До десятої ставив видалячі, нормально було. Але за добу, мабуть, не вийдуть з корпусу. То сьогодні до вечора вихідний. А завтра - побачу. Або буду відбирати рамки, або ше видалячі ставити. Вчора трохи багатенько бджоли в корпусі лишалося після доби відстою. Рамки забрав. але трохи мудохався з тими бджолами. Треба два дні чекати.

7 хвилин тому, gardener сказав:

Так промисловці ж, йопта:rofl:, літрами міряти не будуть:umora:

2 хвилини тому, gardener сказав:

До десятої ставив видалячі, нормально було. Але за добу, мабуть, не вийдуть з корпусу. То сьогодні до вечора вихідний. А завтра - побачу. Або буду відбирати рамки, або ше видалячі ставити. Вчора трохи багатенько бджоли в корпусі лишалося після доби відстою. Рамки забрав. але трохи мудохався з тими бджолами. Треба два дні чекати.

Навряд чи додаткова витримка допоможе. Мої на третю добу вже починають шастати між корпусами через квебек.

Коли жарко вони погано виходять. Треба давати багато місця під видаляч.

1 час назад, yu1986ra сказал:

Навряд чи додаткова витримка допоможе. Мої на третю добу вже починають шастати між корпусами через квебек.

Коли жарко вони погано виходять. Треба давати багато місця під видаляч.

Видаляч працює  "на тепло" , тобто бджоли лізуть на тепло , тобто в гніздо , але коли за бортом +35 то нах куди і для чого лізти:hi:, їм норм загарається і з верху:umora:.  Тим паче вночі +23 .  От якби було вночі +10 то полізлиб аж бігом 

1 час назад, Женя Ц. сказал:

бо ту спеку хрен хто витримає.

є такі що витримують. знаю пару чол котрим ця спека по х... вареники. сам дуже важко її переношу, побуду на палючому сонці 15-20хв і починає боліти голова а потім і серце.

завтра буде ще більша а в четвер буде пік, біля +40 і вище а надалі зниження. якось треба пережити ці кілька днів

1 годину тому, Bee.P сказав:

але коли за бортом +35 то нах куди і для чого лізти:hi:, їм норм загарається і з верху:umora:.  Тим паче вночі +23 .  От якби було вночі +10 то полізлиб аж бігом 

В мене був навіть не приємний досвід постановки на жару. Поставив з ранку, в день була спека, пасіка на сонці, то трохи бджоли і припріло. Мав такий досвід.

3 години тому, Женя Ц. сказав:

1 година тому, arki сказав:

є такі що витримують. знаю пару чол котрим ця спека по х... вареники. сам дуже важко її переношу, побуду на палючому сонці 15-20хв і починає боліти голова а потім і серце.

завтра буде ще більша а в четвер буде пік, біля +40 і вище а надалі зниження. якось треба пережити ці кілька днів

Я теж не твердолобий":rofl: спеку не витримую.

Сьогодні почав відбір магазинів о 5:30 то до 8:00 нормально можна робити. З 8 до 10 ще терпимо, а далі то вже не робота.

3 години тому, gardener сказав:

Це літом. Зимою стаканами.:umora:

• Подобається 1
  • Ха-Ха 2
  • 100% 2

52 минуты назад, Конструктор сказал:

В мене був навіть не приємний досвід постановки на жару. Поставив з ранку, в день була спека, пасіка на сонці, то трохи бджоли і припріло. Мав такий досвід.

Давно , було ..

Ота байка про отводок з верху , і потім обєднання через газету , то також запарилися , але там і отводок був на 4 р.  То дурне дело . Той Квебек добрий коли є запас магазинів з сушю щоб під низ поставить , і ті всі повні магазини  має кран підіймать , а не руками.

1 година тому, Конструктор сказав:

Зимою стаканами.:umora:

З дна?

1 годину тому, Конструктор сказав:

то трохи бджоли і припріло.

Блін...

58 хвилин тому, Bee.P сказав:

має кран підіймать , а не руками.

Поки що з своїм фізичним станом піднімаю рутівський з медом, переношу шагів на п'ятнадцять. Цьогоь року заберав останні 18 вул. з Шульгівки, завантажити допоміг син хазяїна дворища а от розвантажувати прийшлось самому, благо не важкі(думаю до 40 кг) і кантувати не більше десяти метрів. Загальне правило перевозки для себе(після важкої перевозки в трьох крп.), перед транспортуванням- максимально облешити. Колеги возять вул по 40-60 кг(по субьективним відчуттям), в мене таких не бувае. Не бачу сенсу наставляти на гніздо корпуса під мед, та й немае в мене ктакої кількості. Занесли корпус чи маг.- забрав, поставивши на відкачаний на видаляч. Коли і залишаються бджоли на розплодові то мало і змести щіткою не напружно. Вдень 34*С вологість 20%, вночі 18-20. Як спаде спека поїду заберати з видалячів.

22 минуты назад, Винодел сказал:

важкі(думаю до 40 кг)

Думаю через років 5 , в мене в магазині буде не 9 роздутих рамок , а сім , бо впихну по бокам дві еппс 40 мм заставні .  :hi:. Лінь вона така ..:dntknw: так на руки легше

1 годину тому, gardener сказав:

Блін...

Правда видалячі були ті жовті, нікот. В них всього два отвори (якщо пам'ять не підводить), може і то мало значення.:hmm:

52 хвилини тому, Bee.P сказав:

Думаю через років 5 , в мене в магазині буде не 9 роздутих рамок , а сім , бо впихну по бокам дві еппс 40 мм заставні .  :hi:. Лінь вона така ..:dntknw: так на руки легше

Тоді треба буде ще четвертий ставити, чи п'ятий?

2 години тому, Bee.P сказав:

Ота байка про отводок з верху , і потім обєднання через газету , то також запарилися

І такий досвід я теж мав.:(

1 минуту назад, gardener сказал:

Тоді треба буде ще четвертий ставити, чи п'ятий?

З такими взятками і три хватить , :helpme:. і ще буде один запасний , бо робив комплект на 4 магазини . 

5 хвилин тому, Конструктор сказав:

Правда видалячі були ті жовті, нікот. В них всього два отвори (якщо пам'ять не підводить), може і то мало значення.:hmm:

Мабудь, то таки спека. В мене є нікоти, квебеки і зірки. Ніякої різниці між ними не бачу.

1 хвилину тому, yu1986ra сказав:

Мабудь, то таки спека. В мене є нікоти, квебеки і зірки. Ніякої різниці між ними не бачу.

Може і так. Та ще й бджоли в них сиділо багато. Мабуть зійшлись всі умови. :IMHO:

2 минуты назад, yu1986ra сказал:

На печатному меді в магазині бджоли не сидять , якщо сидять то мало магазинів ,  в приблуді типу видаляч може бути і одна дирка не велика.  Треба просто розуміти коли його ставити і для чого.  Якщо мед не печатний то бджоли його переробляють і він гарячий  то нашо їм іти у гніздо ? Температура в магазині може бути вище чим у гнізді , бо в гнізді вже і яйця ніхто не гріє. Тому видаляч і не зпрацьовує. Або ще варіант тіснота знизу 

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...