Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

Для порівняння , в штатах матка коштує 45$ ,  це приблизно 10 кг меду на опт.  От ті промишлєнніки  штатовські  російськомовні і скиглять які дорогі матки в них , 

3 хвилини тому, yu1986ra сказав:

З червоними матками вже 50/50

Це з тими, що 2023 року? :blink::hmm:

14 минут назад, yu1986ra сказал:

З червоними матками вже 50/50

То точно 2023 р!?? , чи може в 2024 мітили червоним бо небуло нового маркера ????

18 хвилин тому, Bee.P сказав:

То пойнятно що якщо зробити пізній відводок , десь в серпні з молодою маткою , і в зиму вона піде на 4 р дадана , то на слідуючий рік вона дасть меду трішки на акації і на соняху трошки більше  ,  то таку ще можна пустити в зиму , бо вона сильно не зношена ,  а якщо в зиму норм сімя на 8р дадан і весною вона дасть три магазини ріпаку , два акації і три соняху , короче за сезон тих 60-70 кг . От і рахуйте . На сьогодні на серпень матка коштує 2.5 кг меду на опт . То кому там шо дорого??????? 

Щось дуже багато магазинів на 60-70 кг меду:umora:.

Мої сині в минулому році почали сіяти на поч травня, розплоду вгатили дуже багато. Цьогоріч рано розігнали добрі сім'ї і зараз у відводках дуже багато розплоду (особливо в лежаках). Думаю на наступний рік вони таки трохи зносяться.

Краща пергова сім'я з червоною маткою і цьогоріч показує добрі результати по бджолі. Все ж деякі можна лишати на ''пожити'':IMHO:

17 хвилин тому, Конструктор сказав:

Обшим хоч і немає 200+ в відводки коли більше коли менше але приходяться робити.

Одне діло робити одиничні відводки вимушено по ситуації і зовсім інше масово, бо така технологія утримання.

18 хвилин тому, Bee.P сказав:

Для порівняння , в штатах матка коштує 45$ ,  це приблизно 10 кг меду на опт.  От ті промишлєнніки  штатовські  російськомовні і скиглять які дорогі матки в них , 

Назар канадський маток майже не міняє. Каже, що бджоли з цим самі нормально справляються.

19 хвилин тому, ромео сказав:

Це з тими, що 2023 року? :blink::hmm:

11 хвилин тому, Bee.P сказав:

То точно 2023 р!?? , чи може в 2024 мітили червоним бо небуло нового маркера ????

Матки 24 року

В магазині не було зеленого

5 минут назад, yu1986ra сказал:

Матки 24 року

В магазині не було зеленого

То для чого писати що вона з червоною міткою , треба писати що вона 2024 р.н;):hi:

10 минут назад, yu1986ra сказал:

Все ж деякі можна лишати на ''пожити'':IMHO:

Великий ризик що зимою матка двіне коні , і весною будете мати безматочні сімї , то не добре старих в зиму пускать . 

Поза минулорічні матки в моєму розумінні це вже старушки. Такі на ще одну зиму слід пускати одиниці в якості умовно племінних:IMHO:

1 минуту назад, yu1986ra сказал:

Поза минулорічні матки в моєму розумінні це вже старушки. Такі на ще одну зиму слід пускати одиниці в якості умовно племінних:IMHO:

Тож кажу що дві зими максимум ,  але ще якщо слідкує людина і пише інфу  якого вона року , а пише мало хто , тому міняють масово і кожен рік . Але то не всі так роблять ...  Більш ледачі зайняті питанням чому з червоную міткою так погано розвивається , вона ще ж така молода :hi::umora:.  Я би і сам хотів щоб вони жили ну хочаб по 10 років :hi::umora:

3 години тому, Bee.P сказав:

То для чого писати що вона з червоною міткою , треба писати що вона 2024 р.н;):hi:

Бо вони з червоною міткою:umora:. Я думав ви в курсі, що в магазині не було зеленого:rofl:.

Великий ризик що зимою матка двіне коні , і весною будете мати безматочні сімї , то не добре старих в зиму пускать . 

Ризик, безматочні, коні... Це все так, але ж ми всі  хочемо розмножувати найкращих. Тому й пускаємо старих, але відбірних.

Тож кажу що дві зими максимум ,  але ще якщо слідкує людина і пише інфу  якого вона року , а пише мало хто , тому міняють масово і кожен рік . Але то не всі так роблять ...  Більш ледачі зайняті питанням чому з червоную міткою так погано розвивається , вона ще ж така молода :hi::umora:.  Я би і сам хотів щоб вони жили ну хочаб по 10 років :hi::umora:

Та вони і самі не погано міняються, як не відроїться-полетить, так саме десь пропаде. Цьогоріч оце на днях помітив тиху заміну двох штук з 24-го. 

На лежаковому точку бджоли міняли до 90% маток за рахунок роїння.

2 хвилини тому, yu1986ra сказав:

І не треба ні червоного ні зеленого. Кожен рік молоді матки

• Подобається 1
  • Ха-Ха 1
  • 100% 1

1 минуту назад, gardener сказал:

Оце повезло людині :hi::umora:

2 часа назад, gardener сказал:

А я так расстроился когда поменяли в этом году матку с жёлтой меткой .:wave:

45 хвилин тому, koste сказав:

А я так расстроился когда поменяли в этом году матку с жёлтой меткой .:wave:

З жовтою, то вже й не гріх.

7 годин тому, yu1986ra сказав:

Одне діло робити одиничні відводки вимушено по ситуації і зовсім інше масово, бо така технологія утримання.

Воно то так, але й ніхто ж при тому масовому підході, не ділить ті сім'ї на постійній основі, щоб вже були вони такими слабкими на ГВ. Я наприклад в середині травня взяв по 2р розплоду на збірні відводки, не думаю що матиме суттєвий вплив на взяток з соняшнику. Тим більше що його вже два роки не було, не факт що цього буде.:rofl:

9 часов назад, arki сказал:

але є одне але... але для чого міняти маток кожен рік якщо багато маток дають гарні результати і на другий рік? 

Процентів 10-до 15 , що показують найкращі результати, залишаються на наступний рік. Це селекційне ядро. Від кращіх з них вивід маток, решта-батьківські сім'ї. Всі  інші- під заміну. ! Сімї, де міняв маток, йдуть на 5 рамок в зимівлю, але весною гарно стартують, менше рояться. Пробував не давити маток , а підставляти 13-15 денні маточники в самий верхній кормовий корпус( на жовтому форумі нам так розповідав Костя з Канади), але не сподобалося- спрацьовує на 30 відсотків, сім1ї вбивають стару матку та приймають молоду. Десь 30 відсотків вбивають і ту і ту матку, і відсотків 30 вбиває молодну неплідку, залишаючи стару матку незалежно від її якості. В 22-23 роках спочатку давив маток, а через декілька днів давав маточники на виході , то до 50 відсотків вбивали моїх неплідок , віддаючи перевагу власним. Тепер - цілий день давлю маток і ввечері підставляю 12-15 денні маточники. Так же й з відводками- цілий день роблю , ввечері даю маточники . Прийом моїх маток 90 і вище. В цьому році на 40 відводках тільки в одному були свищі, й сімей 5 міняв маток, які ну дуже погано червили, то всіх прийняли. Й трутовки виправляються підстановкою маточника на ура. Вот)))) 

4 часа назад, yu1986ra сказал:

Та вони і самі не погано міняються, як не відроїться-полетить, так саме десь пропаде. Цьогоріч оце на днях помітив тиху заміну двох штук з 24-го. 

Таким чином йде селекція на рійливість, тобто розмножуються переважно ті сім'ї, які рояться - роями, з них беруться маточники, а суперові сімї, що не рояться , існують доки матка здатна підтримувати силу сім'ї і їх генетика поступово втрачається. Й слід розуміти чому сім'я відроїлася - чи вона генетично ройова, чи в ній стара матка , яка без проблем відпрацювала декілька сезонів, й сім'я таким чином хоче її поміняти ( такі маточники можно брати в роботу, вони гарної якості)

44 минуты назад, Конструктор сказал:

Тим більше що його вже два роки не було, не факт що цього буде.:rofl:

Це капець якийсь  з тим соняхом , кругом одна кукуруза соя пшениця , ото ріпака трошки качнув , чуть акації і всьо походу .  :dntknw: 

2 хвилини тому, Bee.P сказав:

Це капець якийсь  з тим соняхом , кругом одна кукуруза соя пшениця , ото ріпака трошки качнув , чуть акації і всьо походу .  :dntknw: 

сахарь вже купили?

13 минут назад, Oleksandr K. сказал:

сахарь вже купили?

Ше нє , мені багато і не треба , то тіко в чиїхось фантазіях що мені його багато треба ,  той. ... в пугалках базарних .;):hi:.

5 хвилин тому, Bee.P сказав:

Ше нє , мені багато

ви спочатку сахарь купіть, а потім вже пишіть про відсутність соняху. Бо бариги не сплять :al:

10 минут назад, Oleksandr K. сказал:

ви спочатку сахарь купіть, а потім вже пишіть про відсутність соняху. Бо бариги не сплять :al:

Ага , зараз прибіжуть з жіночого форума по літнім заготовкам варення , і з форума самогонщиків , ну бо треба всю інфу зібрать , ну а ми шо не люди :dntknw::umora:. Хай і до нас зайдуть.:hi:

Чи можна зараз підсилити відводок рамкою з розплодом і бджолою? Весною то робив запросто. а тепер? Чи давати чисто розплід?

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...