gardener Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня 2 години тому, yu1986ra сказав: Переведіть їх в режим рою. Треба на ніч забрати всі рамки з вулика, підвісити кліточку з відкритим малим відділенням. Через два дні почнуть тягнути язики, от вам і прийняли. Тільки кліточку днів через три підвісити Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня 2 години тому, Bee.P сказав: А багато хто бреше що бакваст багато жере , а воно трохи не так виходить видно. Так в мене теж бакфаст. Тільки вони комбінації схрещування самі собі підбирають. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня 4 години тому, yu1986ra сказав: У вас там добрячий запас чи то вже від сусіда носите? Все моє... ше зо два десятки рамок назбираю.. Запас лишнім не буває... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня 3 години тому, gardener сказав: Тільки кліточку днів через три підвісити Якщо вже так хочеться їх осиротити, то достатньо і кількох годин без кліточки. Якщо вони за кілька годин не будуть гудіти шукаючи матку, то точно вона там вже є. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня 2 години тому, ромео сказав: Все моє... ше зо два десятки рамок назбираю.. Запас лишнім не буває... Та буває. Я он два дні назад з відводка повномедну зимувалу рамку виставив на загальну осушку, бо він її точно не перетравить. І на корпусному точку ще корпус з медовими рамки з зими чекає вже мабудь перетопки 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня 1 час назад, yu1986ra сказал: Якщо вони за кілька годин не будуть гудіти Є такі що місяць без матки і не гудуть . І є такі що в клуб назиму також збираються без матки . Така сама історія як і з трутовками , все відносно. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня 15 хвилин тому, Bee.P сказав: Є такі що місяць без матки і не гудуть . І є такі що в клуб назиму також збираються без матки . Така сама історія як і з трутовками , все відносно. То все крайнощі і виключення. Вони рідко зустрічаються. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня 13 минут назад, yu1986ra сказал: То все крайнощі і виключення. Вони рідко зустрічаються. Доволі таки часто Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня 1 година тому, Bee.P сказав: Доволі таки часто Тільки в бакхфасту Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня 43 минуты назад, yu1986ra сказал: Тільки в бакхфасту А бакваст то шо не бджоли ?? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня хто як в нуки неплідок підсаджує? якось прорахувався з прививкою і неплідки вийдуть на другий день після відбору плідних з нуків. найкращій для мене спосіб це зрілий маточник на другий день після відбору плідної а цей раз вже будуть неплідки.. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня 13 часов назад, yu1986ra сказал: Як як? Не пхати в ті нуклеуси по 7 ліній, порід і прививок і той нукпарк нормально піде без журналу. Я також думаю, що журнал то зайве на пасіці. Ну ну мабуть треба спробувати а потім висновки робити... журнал в нуках має бути якщо не хочете потім вибачатись за трутовок і інші косяки... 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня 3 години тому, Bee.P сказав: А бакваст то шо не бджоли ?? Так, еліта ж Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня 1 година тому, Олександр К сказав: Ну ну мабуть треба спробувати а потім висновки робити... журнал в нуках має бути якщо не хочете потім вибачатись за трутовок і інші косяки... Як вам журнал допоможе виявити матку-трутівку? Які там ще можуть бути косяки? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 16 июня Share Опубликовано 16 июня 7 часов назад, yu1986ra сказал: Як вам журнал допоможе виявити матку-трутівку? Які там ще можуть бути косяки? Спробуйте та побачите як та які... у всьому має бути порядок хоч якийсь... 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 16 июня Share Опубликовано 16 июня 13 хвилин тому, Олександр К сказав: Спробуйте та побачите як та які... у всьому має бути порядок хоч якийсь... В мене як такого журнала ніколи не було, всі записи на плівці що поверх рамок. Мені цього більш ніж достатньо. В ще правда в телефоні записую дати прививок. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 16 июня Share Опубликовано 16 июня 43 минуты назад, Конструктор сказал: В мене як такого журнала ніколи не було, всі записи на плівці що поверх рамок. Мені цього більш ніж достатньо. В ще правда в телефоні записую дати прививок. У мене спочаку теж на дашках все було зручно але складно порахувати на яку дату скільки можна вибрати тому пересів на тетрадку. Один лист календарний на прививки один лист на точок нуків та одил лист инкубатор. Всі позначки роблю однією позначкой. Наприклад 11/6 д - це дав в цю дату матошник. І так можна порахувати на яку дату скільки плідних буде. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 16 июня Share Опубликовано 16 июня 1 годину тому, Олександр К сказав: Спробуйте та побачите як та які... у всьому має бути порядок хоч якийсь... Тобто вже матка трутівка до журналу не має жодного відношення? Я в телефоні в календарі записую дату прививки, роботу яку робив на конкретному точку, нагадування коли забрати маточники. Деколи ще роблю позначки, надписи на дахах. Цього вистачає для нормальної роботи. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 16 июня Share Опубликовано 16 июня 59 хвилин тому, Олександр К сказав: тому пересів на тетрадку. Тетрадка ліпше всього. Сидиш собі в підвалі, напругу знімаєш і дивишся коли пора виходити шо до чого. Не треба ходити, знімати криші і дивитись шо там написано 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 16 июня Share Опубликовано 16 июня 1 час назад, gardener сказал: Тетрадка ліпше всього. Сидиш собі в підвалі, Ніхто в підвал з тетрадками не ходить , на виход коли вже матки готові , дата виходу маркером пишеться на зовнішній стороні долоні , шоб не забуть . Тетрадку в подвалі можна згубить , тому то не практично 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 16 июня Share Опубликовано 16 июня 12 годин тому, arki сказав: хто як в нуки неплідок підсаджує? якось прорахувався з прививкою і неплідки вийдуть на другий день після відбору плідних з нуків. найкращій для мене спосіб це зрілий маточник на другий день після відбору плідної а цей раз вже будуть неплідки.. Вже кілька років, як роблю виховательку - після того як вже надів на маточник бігуді, ставлю 2 корпус і наставляю в нього рамок з розплодом на виході. Потім все це діло розбирається по 1 рамці по нукам + 1 кормова або розплодно-кормова. Прийом і без зльотів 100%. Потім тільки ходи і дивись чи сіє матка чи ще ні 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 16 июня Share Опубликовано 16 июня 23 хвилини тому, Bee.P сказав: Ніхто в підвал з тетрадками не ходить , на виход коли вже матки готові , дата виходу маркером пишеться на зовнішній стороні долоні , шоб не забуть . Тетрадку в подвалі можна згубить , тому то не практично Маркер теж можна ковпачок загубити, він видихається і пиши потім чим хоч. Я вдруге в цьому році білі маркери замовляю 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 16 июня Share Опубликовано 16 июня 1 минуту назад, Oleksandr K. сказал: Маркер теж можна ковпачок загубити, він видихається і пиши потім чим хоч Якщо в погребі немає чим заправити той маркер , то нахолєри такий погріб 7 минут назад, Oleksandr K. сказал: Вже кілька років, як роблю виховательку - після того як вже надів на маточник бігуді, ставлю 2 корпус і наставляю в нього рамок з розплодом на виході. Потім все це діло розбирається по 1 рамці по нукам + 1 кормова або розплодно-кормова. Прийом і без зльотів 100%. Потім тільки ходи і дивись чи сіє матка чи ще ні Тому лежак є самим кращим на виховалки і на донори 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 16 июня Share Опубликовано 16 июня 53 хвилини тому, Bee.P сказав: Якщо в погребі немає чим заправити той маркер , то нахолєри такий погріб Ото краще і не скажеш 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 16 июня Share Опубликовано 16 июня 9 часов назад, yu1986ra сказал: Тобто вже матка трутівка до журналу не має жодного відношення? Я в телефоні в календарі записую дату прививки, роботу яку робив на конкретному точку, нагадування коли забрати маточники. Деколи ще роблю позначки, надписи на дахах. Цього вистачає для нормальної роботи. Скільки у вас нуків? 7 часов назад, Bee.P сказал: Ніхто в підвал з тетрадками не ходить , на виход коли вже матки готові , дата виходу маркером пишеться на зовнішній стороні долоні , шоб не забуть . Тетрадку в подвалі можна згубить , тому то не практично Або ви рідко прививку робите або у вас великі ладоні... 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.