Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

14 годин тому, Bee.P сказав:

По перзі , таке , це з монтіCola 

Screenshot_2026-04-25-16-58-43-467_com.miui.gallery.jpg

IMG_20260425_170034.jpg

Вчора теж дивився, перга і є, а взяти немає як,:dntknw: Тільки починають ферментувати.

8 годин тому, Cfif сказав:

Чим ближче по часу до першого обльоту - тим спокійніші сім'ї до чужих бджіл при любих обставинах. ну і навпаки.

Так то, ніби, не перший обліт.

9 годин тому, gardener сказав:

Так то, ніби, не перший обліт.

Ну не години рахують від першого обльоту. Тут іде мова за сезон: тижні, місяці. Квітень значно ближче до першого обльту ніж липень - так? десь до перших травневих взятків. до того як бджола починає вирощувати трута - об'єдняння прохидить дуже легко. а вже потім наростає агресія до чужинців. Тож у квітні можна без особливих танців підсилювати слабаків чужою молодою бджолою.

20 годин тому, ромео сказав:

В деякі роки 25 квітня вже кавуни сіяли... 

Передмова...Соняшник  в нас так і не сіють... холодний грунт... на глибині 10-15см 3-4°С... 

Тепер по пунктам...

1. Сім'ї частково загинули, багато слабаків

2. Тривала холодна безпросвітна весна.

3. Садки не квітнуть - померзло майже все...

4. Ріпаку нема, липи нема, різнотрав'я нема... 

4. Ще непонятки з акацією... може і їй гайки...

Тепер питання по соняшнику... коли він зацвіте і шо він дасть?... 

Короче, сезон (так бачу) вже ... (придумайте завершення самостійно - підібрати слова не можу)

• Подобається 1
  • Сумно 5
  • 100% 1

16 минут назад, ромео сказал:

Передмова...Соняшник  в нас так і не сіють... холодний грунт... на глибині 10-15см 3-4°С... 

Тепер по пунктам...

Короче, сезон (так бачу) вже ... (придумайте завершення самостійно - підібрати слова не можу)

Слово с шести букв......

10 хвилин тому, kroxaru сказав:

Слово с шести букв......

Я нарахував сім

28 хвилин тому, ромео сказав:

Короче, сезон

- мрія Вороніна. Царство йому небесне...

4 минуты назад, gardener сказал:

Я нарахував сім

А я збився з рахунку поки рахував :hi::umora:

51 минуту назад, gardener сказал:

Я нарахував сім

Огласите список будь ласка 

2 хвилини тому, kroxaru сказав:

Огласите список будь ласка 

в и й й о у х

У місті каштан зацвів., до 5-10 квіток вже повністю відкриті. Акація 2-3 китиці наткожній брунці, це на одному дереві, на іншому 50% звичайної загрузки. Все классно крім погоди:(

9 хвилин тому, Макс_Скрипник сказав:

У місті каштан зацвів., до 5-10 квіток вже повністю відкриті. Акація 2-3 китиці наткожній брунці, це на одному дереві, на іншому 50% звичайної загрузки. Все классно крім погоди:(

В мене шо каштан, шо акація ще чорні... чи то померзли, чи то лише почали розпускатись - ше не понятно...

Ріпак вже більше тижня цвіте, 2 чи три дні була льотна погода. Тепер ще тиждень будуть сидіти. Акація як у @ромео, більше половини дерев вже ніколи не дадуть нектару.

Розвиток непоганий, є ті що відстають, є лідери. В одній сім'ї матка здуріла, 17.04 вже сіяла на 8р в 10р корпусі, не було де поставити рамку на відстройку, тому поставив 2й корпус, декілька рамок, утеплив, та все одно хвилювався, холодно ще. Вчора глянув, вона вже на трьох рамках в другому корпусі насіяла. 

Сильніші вже по 1й рамці відстроїли, в деяких трутень на обліт виходив. Поки краще ніж минулого року.

5 годин тому, ромео сказав:

Тепер по пунктам...

Хотів написати про своє бачення ситуації, але бачу що немає чим доповнити. Ну хіба що ураганний вітер з обіду до всіх бід

Слабишів було небагато, але вони вже майже всі дійшли. Кількох маток зберіг, бо бачу, що до завершення холодів вони не витянуть. Хто був з зими сильний - з ними все гаразд. Середняки застряли в своєму розвитку, довелось їх ще вжати. Хто зжав свої сім'ї до максимуму і лишив достатньо корму не прогадав

9 часов назад, gardener сказал:

в и й й о у х

Ну шош  Ви так, тута жінки можуть бути 

Ф И А С К О 

В 25.04.2026 в 04:14, Lefty сказал:

https://youtu.be/XnO3pgnksbE?si=SSLUIw8fq72KD0q7

Хтось так ще робив? В коментах пише що в 30 сімей дав по рамці і в жодній бійки не було і якщо це робити до кінця квітня то такий номер проходить. Правду кажучи я здивований....

Робив і роблю кожен рік , сотні рамок переставив 

Всю жизнь так робив , тоді ще інету не було, то що сам придумав так і робив 

Це ще як у школу ходив почав робити , тільки я тоді вощину вкидав між рамками різних сімей

Даже пам'ятаю у лежак ставив два відводки під нагрудні стінки, між ними вощина і суш , то жили довго так дві матки, поки сили не набрали :umora:

Після таких експериментів уже все було пофіг 

Я даже отак як на відео рамку не тільки з бджолою, а із маткою переносив раді експеременту

У 2020 кордован маток завів 

В травні у лежаках відводків наробив , акації той рік не було

Перед соняхом я цих відводків разом з маткою у липні штук 30 переніс у БК 

Там стару знайшов задавив молоду матку з рамками і бджолою переніс БК

Жодної матки негрохнули нікого ненакривав , ні кажись перших накрив, колпачків тільки 10 :umora:

Я писав перед акацією я вибираю на вибраковку маток , розплід з вулика розкидаю порамочно , тільки струшую легенько рамку бджола стара злітає з рамки

і брискаю ну не завжди ;) , коли з десяток сімей так забереш і розкидаєш розплід , уже толком і небристаєш

А ще на ніч залишки старої бджоли на без розповідних рамках через газету потрібно на верх сімей розкидати

Що містами БК вулики міняю вже писав

Ще потрібно 16 пар поміняти бджолу з старими матками з БК на молоді з лежаків , відводки з молодими пізніми матками , уже видно по засіву хто заслужив у БК перебратися

А стара , зла поки у лежаку посидить поки їм заміну вивиду

У лежак стару матткуз рамкою розплоду 

БК буду скидати у весь інший  розплід з бджолою

Маток інколи накриваю колпачком на ніч,  інколи і ненакриваю 

Позапрошлий рік так уже порозі збирав у зиму , штук 50 рамок розкидав , в одної вигорнули пара жмень бджіл

У мене по другому сильних сімей на медозбір і на зиму неможливо зробити, пилку не вистачає , бджоли мої напевно привчились уже :umora:

В 25.04.2026 в 16:50, Bee.P сказал:

Завершив обхід , ну таке собі .. сильнішим дав по  дві вощина або суш , слабшим по вощині . Холод зробив своє діло , за 20 днів зїл десь по 3-5 кг їдла.  Трутові рамки ставив в перших числах квітня , то тільки запечатали трута , тепер почну рахувати коли робить прививку .:hi: на фото трут , для незнаючих.

IMG_20260425_164959.jpg

У мене на 20 травня буде 40 днів :umora:

Скоро можна прививки робити

Трутням від яйця , якщо запечатали  :umora:

А то я личинки бачив в печать не дивився

І який він там буде при таких холодах :hmm:

8 рамок по пів 300 рамки було засіяно 

7 минут назад, AVA сказал:

який він там буде при таких холодах 

Головне щоб перед спаровуванням за днів 5 був підтримуючий взяток або наявнісьть багатих запасів меду у вулику , якщо буде голод то трут буде пустий .

В 24.04.2026 в 15:30, gardener сказал:

Шо всьо неживі привозили?

Пусті ящики привозили пару раз мені додому, ящики бачив :umora:

Я пару рамок бджоли з маткою міняв по бартеру , типу однорамочного відводка , матку парував і забирали

17 минут назад, AVA сказал:

У мене на 20 травня буде 40 днів

В мене десь приблизно так саме , на прививку 4-6 травня , 16-18 вилупляться , 22-25 будуть шпокатися якщо буде погода , і перші числа червня вже мають сіяти :hi:.  

27 хвилин тому, Bee.P сказав:

Головне щоб перед спаровуванням за днів 5 був підтримуючий взяток або наявнісьть багатих запасів меду у вулику , якщо буде голод то трут буде пустий .

Тільки часто навпаки дощ, холод, а тільки блиснуло сонечко і всі вискакують на обліт.

20 хвилин тому, Bee.P сказав:

В мене десь приблизно так саме , на прививку 4-6 травня , 16-18 вилупляться , 22-25 будуть шпокатися якщо буде погода , і перші числа червня вже мають сіяти :hi:.  

Теж планую в перших числах, перші дам в нуклеуси, а слідуючи(+5) вже буду в відводки.

12 минут назад, Конструктор сказал:

Тільки часто навпаки дощ, холод, а тільки блиснуло сонечко і всі вискакують на обліт.

Прикол в тому що на момент шпокання трут буде вже вгодований від ріпаку ( якщо він є :umora:). 

Колочу сироп. Якраз пора, ріпак зацвів

• Подобається 1
  • Ха-Ха 5
  • 100% 1

3 минуты назад, gardener сказал:

Колочу сироп. Якраз пора, ріпак зацвів

Нектар піде за тиждень а то і 10 днів .  Тому треба обовязково шось колотить:umora:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...