Конструктор Опубликовано 26 апреля Share Опубликовано 26 апреля 14 годин тому, Bee.P сказав: По перзі , таке , це з монтіCola Вчора теж дивився, перга і є, а взяти немає як, Тільки починають ферментувати. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 26 апреля Share Опубликовано 26 апреля 8 годин тому, Cfif сказав: Чим ближче по часу до першого обльоту - тим спокійніші сім'ї до чужих бджіл при любих обставинах. ну і навпаки. Так то, ніби, не перший обліт. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Cfif Опубликовано 26 апреля Share Опубликовано 26 апреля 9 годин тому, gardener сказав: Так то, ніби, не перший обліт. Ну не години рахують від першого обльоту. Тут іде мова за сезон: тижні, місяці. Квітень значно ближче до першого обльту ніж липень - так? десь до перших травневих взятків. до того як бджола починає вирощувати трута - об'єдняння прохидить дуже легко. а вже потім наростає агресія до чужинців. Тож у квітні можна без особливих танців підсилювати слабаків чужою молодою бджолою. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 26 апреля Share Опубликовано 26 апреля 20 годин тому, ромео сказав: В деякі роки 25 квітня вже кавуни сіяли... Передмова...Соняшник в нас так і не сіють... холодний грунт... на глибині 10-15см 3-4°С... Тепер по пунктам... 1. Сім'ї частково загинули, багато слабаків 2. Тривала холодна безпросвітна весна. 3. Садки не квітнуть - померзло майже все... 4. Ріпаку нема, липи нема, різнотрав'я нема... 4. Ще непонятки з акацією... може і їй гайки... Тепер питання по соняшнику... коли він зацвіте і шо він дасть?... Короче, сезон (так бачу) вже ... (придумайте завершення самостійно - підібрати слова не можу) 1 5 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
kroxaru Опубликовано 26 апреля Share Опубликовано 26 апреля 16 минут назад, ромео сказал: Передмова...Соняшник в нас так і не сіють... холодний грунт... на глибині 10-15см 3-4°С... Тепер по пунктам... 1. Сім'ї частково загинули, багато слабаків 2. Тривала холодна безпросвітна весна. 3. Садки не квітнуть - померзло майже все... 4. Ріпаку нема, липи нема, різнотрав'я нема... 4. Ще непонятки з акацією... може і їй гайки... Тепер питання по соняшнику... коли він зацвіте і шо він дасть?... Короче, сезон (так бачу) вже ... (придумайте завершення самостійно - підібрати слова не можу) Слово с шести букв...... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 26 апреля Share Опубликовано 26 апреля 10 хвилин тому, kroxaru сказав: Слово с шести букв...... Я нарахував сім 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Cfif Опубликовано 26 апреля Share Опубликовано 26 апреля 28 хвилин тому, ромео сказав: Короче, сезон - мрія Вороніна. Царство йому небесне... 3 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 26 апреля Share Опубликовано 26 апреля 4 минуты назад, gardener сказал: Я нарахував сім А я збився з рахунку поки рахував . 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
kroxaru Опубликовано 26 апреля Share Опубликовано 26 апреля 51 минуту назад, gardener сказал: Я нарахував сім Огласите список будь ласка 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 26 апреля Share Опубликовано 26 апреля 2 хвилини тому, kroxaru сказав: Огласите список будь ласка в и й й о у х Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано 26 апреля Share Опубликовано 26 апреля У місті каштан зацвів., до 5-10 квіток вже повністю відкриті. Акація 2-3 китиці наткожній брунці, це на одному дереві, на іншому 50% звичайної загрузки. Все классно крім погоди 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 26 апреля Share Опубликовано 26 апреля 9 хвилин тому, Макс_Скрипник сказав: У місті каштан зацвів., до 5-10 квіток вже повністю відкриті. Акація 2-3 китиці наткожній брунці, це на одному дереві, на іншому 50% звичайної загрузки. Все классно крім погоди В мене шо каштан, шо акація ще чорні... чи то померзли, чи то лише почали розпускатись - ше не понятно... 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
I dream of having honey Опубликовано 26 апреля Share Опубликовано 26 апреля Ріпак вже більше тижня цвіте, 2 чи три дні була льотна погода. Тепер ще тиждень будуть сидіти. Акація як у @ромео, більше половини дерев вже ніколи не дадуть нектару. Розвиток непоганий, є ті що відстають, є лідери. В одній сім'ї матка здуріла, 17.04 вже сіяла на 8р в 10р корпусі, не було де поставити рамку на відстройку, тому поставив 2й корпус, декілька рамок, утеплив, та все одно хвилювався, холодно ще. Вчора глянув, вона вже на трьох рамках в другому корпусі насіяла. Сильніші вже по 1й рамці відстроїли, в деяких трутень на обліт виходив. Поки краще ніж минулого року. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 26 апреля Share Опубликовано 26 апреля 5 годин тому, ромео сказав: Передмова...Соняшник в нас так і не сіють... холодний грунт... на глибині 10-15см 3-4°С... Тепер по пунктам... 1. Сім'ї частково загинули, багато слабаків 2. Тривала холодна безпросвітна весна. 3. Садки не квітнуть - померзло майже все... 4. Ріпаку нема, липи нема, різнотрав'я нема... 4. Ще непонятки з акацією... може і їй гайки... Тепер питання по соняшнику... коли він зацвіте і шо він дасть?... Короче, сезон (так бачу) вже ... (придумайте завершення самостійно - підібрати слова не можу) Хотів написати про своє бачення ситуації, але бачу що немає чим доповнити. Ну хіба що ураганний вітер з обіду до всіх бід Слабишів було небагато, але вони вже майже всі дійшли. Кількох маток зберіг, бо бачу, що до завершення холодів вони не витянуть. Хто був з зими сильний - з ними все гаразд. Середняки застряли в своєму розвитку, довелось їх ще вжати. Хто зжав свої сім'ї до максимуму і лишив достатньо корму не прогадав 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
kroxaru Опубликовано 27 апреля Share Опубликовано 27 апреля 9 часов назад, gardener сказал: в и й й о у х Ну шош Ви так, тута жінки можуть бути Ф И А С К О 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 27 апреля Share Опубликовано 27 апреля В 25.04.2026 в 04:14, Lefty сказал: https://youtu.be/XnO3pgnksbE?si=SSLUIw8fq72KD0q7 Хтось так ще робив? В коментах пише що в 30 сімей дав по рамці і в жодній бійки не було і якщо це робити до кінця квітня то такий номер проходить. Правду кажучи я здивований.... Робив і роблю кожен рік , сотні рамок переставив Всю жизнь так робив , тоді ще інету не було, то що сам придумав так і робив Це ще як у школу ходив почав робити , тільки я тоді вощину вкидав між рамками різних сімей Даже пам'ятаю у лежак ставив два відводки під нагрудні стінки, між ними вощина і суш , то жили довго так дві матки, поки сили не набрали Після таких експериментів уже все було пофіг Я даже отак як на відео рамку не тільки з бджолою, а із маткою переносив раді експеременту У 2020 кордован маток завів В травні у лежаках відводків наробив , акації той рік не було Перед соняхом я цих відводків разом з маткою у липні штук 30 переніс у БК Там стару знайшов задавив молоду матку з рамками і бджолою переніс БК Жодної матки негрохнули нікого ненакривав , ні кажись перших накрив, колпачків тільки 10 Я писав перед акацією я вибираю на вибраковку маток , розплід з вулика розкидаю порамочно , тільки струшую легенько рамку бджола стара злітає з рамки і брискаю ну не завжди , коли з десяток сімей так забереш і розкидаєш розплід , уже толком і небристаєш А ще на ніч залишки старої бджоли на без розповідних рамках через газету потрібно на верх сімей розкидати Що містами БК вулики міняю вже писав Ще потрібно 16 пар поміняти бджолу з старими матками з БК на молоді з лежаків , відводки з молодими пізніми матками , уже видно по засіву хто заслужив у БК перебратися А стара , зла поки у лежаку посидить поки їм заміну вивиду У лежак стару матткуз рамкою розплоду БК буду скидати у весь інший розплід з бджолою Маток інколи накриваю колпачком на ніч, інколи і ненакриваю Позапрошлий рік так уже порозі збирав у зиму , штук 50 рамок розкидав , в одної вигорнули пара жмень бджіл У мене по другому сильних сімей на медозбір і на зиму неможливо зробити, пилку не вистачає , бджоли мої напевно привчились уже 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 27 апреля Share Опубликовано 27 апреля В 25.04.2026 в 16:50, Bee.P сказал: Завершив обхід , ну таке собі .. сильнішим дав по дві вощина або суш , слабшим по вощині . Холод зробив своє діло , за 20 днів зїл десь по 3-5 кг їдла. Трутові рамки ставив в перших числах квітня , то тільки запечатали трута , тепер почну рахувати коли робить прививку . на фото трут , для незнаючих. У мене на 20 травня буде 40 днів Скоро можна прививки робити Трутням від яйця , якщо запечатали А то я личинки бачив в печать не дивився І який він там буде при таких холодах 8 рамок по пів 300 рамки було засіяно 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 27 апреля Share Опубликовано 27 апреля 7 минут назад, AVA сказал: який він там буде при таких холодах Головне щоб перед спаровуванням за днів 5 був підтримуючий взяток або наявнісьть багатих запасів меду у вулику , якщо буде голод то трут буде пустий . 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 27 апреля Share Опубликовано 27 апреля В 24.04.2026 в 15:30, gardener сказал: Шо всьо неживі привозили? Пусті ящики привозили пару раз мені додому, ящики бачив Я пару рамок бджоли з маткою міняв по бартеру , типу однорамочного відводка , матку парував і забирали 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 27 апреля Share Опубликовано 27 апреля 17 минут назад, AVA сказал: У мене на 20 травня буде 40 днів В мене десь приблизно так саме , на прививку 4-6 травня , 16-18 вилупляться , 22-25 будуть шпокатися якщо буде погода , і перші числа червня вже мають сіяти . 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 27 апреля Share Опубликовано 27 апреля 27 хвилин тому, Bee.P сказав: Головне щоб перед спаровуванням за днів 5 був підтримуючий взяток або наявнісьть багатих запасів меду у вулику , якщо буде голод то трут буде пустий . Тільки часто навпаки дощ, холод, а тільки блиснуло сонечко і всі вискакують на обліт. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 27 апреля Share Опубликовано 27 апреля 20 хвилин тому, Bee.P сказав: В мене десь приблизно так саме , на прививку 4-6 травня , 16-18 вилупляться , 22-25 будуть шпокатися якщо буде погода , і перші числа червня вже мають сіяти . Теж планую в перших числах, перші дам в нуклеуси, а слідуючи(+5) вже буду в відводки. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 27 апреля Share Опубликовано 27 апреля 12 минут назад, Конструктор сказал: Тільки часто навпаки дощ, холод, а тільки блиснуло сонечко і всі вискакують на обліт. Прикол в тому що на момент шпокання трут буде вже вгодований від ріпаку ( якщо він є ). 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 27 апреля Share Опубликовано 27 апреля Колочу сироп. Якраз пора, ріпак зацвів 1 5 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 27 апреля Share Опубликовано 27 апреля 3 минуты назад, gardener сказал: Колочу сироп. Якраз пора, ріпак зацвів Нектар піде за тиждень а то і 10 днів . Тому треба обовязково шось колотить. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.