AVA Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 31 минуту назад, Bee.P сказал: Треба уникати близько родинних зпаровувань . Я вже роблю трут фон для себе з кращих ф2 , вони ж і будуть виховалками маток , і отримають нову ф1 . Це на точку де сусіди з бджолами 2 км . Якщо у вас 100 сімей чужих з ліва за 200 м , і з права 100 чужих , зроблений вами трут фон до лампочки . Ну і не добре від одної іо клепати на всю пасіку маток два роки попідряд ( якщо мало пасік посусідству) , бо буде близько родинний контакт а це падіння імунітету і тд. Трут буде штук 40 від неї лічно B66 SoB x B8SOB це моя ШО була B66 SoB це В166.21 PJ x B316.19PJ Він так у себе записав В66 Ваших ф1 ними буду парувати Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 2 минуты назад, AVA сказал: Трут буде штук 40 від неї лічно B66 SoB x B8SOB це моя ШО була B66 SoB це В166.21 PJ x B316.19PJ Він так у себе записав В66 Ваших ф1 ними буду парувати Трут буде штук 40 від неї лічно B66 SoB x B8SOB це моя ШО була B66 SoB це В166.21 PJ x B316.19PJ Він так у себе записав В66 Ваших ф1 ними буду парувати Пробуйте , 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 42 минуты назад, koste сказал: Чем меролюбивей семья с маткой И.О, тем на неконтролируемом трутне Ф1 лучше результат . Трутень влияет на миролюбие пчёл, так как часть генов трутня передаётся пчёлам. Чем менее разнообразный по генам трутень ,тем больше нужные качества передадутся в поколениях, и при близкородственном спаривании ( инбридинге ) нужные гены закрепляется. Но обратная сторона инбридинга это ослабление жизнеспособности ,больше подаются болезням это для контролируемого спарирания ,И.О. Так я це саме написав Я запитував чи від самої ШО можна трута виводити Ніяких маток Ф1 від ШО матки немає Трут це копія матки ШО і все Матка злість передає чи ні Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 18 минут назад, yu1986ra сказал: 500 м для скаженої собаки це не крюк. Я ж непритедую на статус облітника Тай питання було одне, чи можна виводити трута від ЩО Якщо вона сама умовно від мирних батьків ШО А деякі дочки у неї у батька вдалися Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 16 минут назад, AVA сказал: Я ж непритедую на статус облітника Тай питання було одне, чи можна виводити трута від ЩО Якщо вона сама умовно від мирних батьків ШО А деякі дочки у неї у батька вдалися В себе у вулику бачите чужого трута ?? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта Запитаю по другому якщо я взяв ШО тільки для вивода трута Її папа і мама були миролюбиві , трут і тільки трут від неї можна виводити Ну наприклад я буду ставити їй під засів трута рамки і роздавати у другій корпуси над решіткою для подальшого вивода трута Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 1 час назад, AVA сказал: Так як трут матки ШО , Мама матки ШО яка була , трутні вашої матки ШО є копія бабці (мами мати ШО) 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 2 минуты назад, AVA сказал: Запитаю по другому якщо я взяв ШО тільки для вивода трута Її папа і мама були миролюбиві , трут і тільки трут від неї можна виводити Ви з відки знаєте що її мама і папа були миролюбні ? Скоріше вони були миролюбні бо також були іо . Хто тестив дочок на агр трут фоні і який результат ? Тобто чи є велика сила передачі "спокійного" гену . Ну і ще приклад , у вас 3 із 10 мають слабку передачу " спокійного" гену , де гарантія що та іо не одна із тих трьох що мають слабку передачу . Атак то робіть той фон , крепше спати будете 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 9 минут назад, Пахомич сказал: Мама матки ШО яка була , трутні вашої матки ШО є копія бабці (мами мати ШО) Все її покоління ШО Значить можна, брати матку ШО з родословної тільки для вивода трута А то ми всі берем матку ШО тільки для вивода дочок А мені прийшла думка для вивода трутнів Ну на приклад криза на пасікі Немає достойних маток для трутнів Чи хочу в один рік породу поміняти Одно ШО для трута , я просто засів її розкидаю по пасікі Іншо ШО для дочок Порода одна Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Йося Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 10 минут назад, AVA сказал: Запитаю по другому якщо я взяв ШО тільки для вивода трута Її папа і мама були миролюбиві , трут і тільки трут від неї можна виводити Ну наприклад я буду ставити їй під засів трута рамки і роздавати у другій корпуси над решіткою для подальшого вивода трута Трут розвивається із не заплідниного яйця у нього немає батька все передається по мамі і бабушкі. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 10 минут назад, AVA сказал: то ми всі берем матку ШО тільки для вивода дочок Виводимо дочок і бачимо чи є сильний разнабой по гко , якщо сильний разброс то такі і батьки були . То вона (ш.о) безтолкова відповідно. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 1 минуту назад, Йося сказал: Трут розвивається із не заплідниного яйця у нього немає батька все передається по мамі і бабушкі. А я що не так писав Ну головне думав правильно Не дивився у куди я дивлюся Слухай що я думаю Чи кажу Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 8 минут назад, Bee.P сказал: Виводимо дочок і бачимо чи є сильний разнабой по гко , якщо сильний разброс то такі і батьки були . То вона безтолкова відповідно. У тої матки PJ Ф1 із семи у 2024 Одна була дебілка, розплоду було неміряно меду тільки собі ,десь трута кордованів нахватала Всі інші рівні, рекорд по меду на фоні пасіки Чому і вивів ще дочок у 2025 Точніше чотири рекорд ,а дві трохи недотягли Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Йося Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 3 минуты назад, AVA сказал: А я що не так писав Ну головне думав правильно Не дивився у куди я дивлюся Слухай що я думаю Чи кажу Матка буде шукати здорового трута в першу чергу їй по барабану мами бабусі. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 1 минуту назад, AVA сказал: Одна була дебілка Може то зальотна ? Щоб знати все точно то треба неплодок мітити після народження , тоді буде точна інфа , ну і одна із семи то не страшно. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 1 минуту назад, Йося сказал: Матка буде шукати здорового трута в першу чергу їй по барабану мами бабусі. Та це зрозуміло Ну можливо і я чим допоможу Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 5 минут назад, Bee.P сказал: Може то зальотна ? Щоб знати все точно то треба неплодок мітити після народження , тоді буде точна інфа , ну і одна із семи то не страшно. Можливо , вона мічена була Ну у неї так сказати не самі погані характеристи Ваших маток у зиму я на її бджолі пустив Підсилив , було чим, зимовка без підмору, так по жмені Її вже не має, принесла себе жертву двум ШО 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 23 минуты назад, Йося сказал: Трут розвивається із не заплідниного яйця у нього немає батька все передається по мамі і бабушкі. По мамі передасть дочка мами. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Йося Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 7 минут назад, AVA сказал: Та це зрозуміло Ну можливо і я чим допоможу Та допоможітьну я більше по технології утримання і підгодівлям а трут фон для мене не головне чим більше толкових пасічників навкруги тим краще,бо можу натупити..А так то я можу і димарь розпалити 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій.В Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта Панове хтось використовував данний припарат, які враження ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 2 години тому, AVA сказав: Я ж непритедую на статус облітника Тай питання було одне, чи можна виводити трута від ЩО Якщо вона сама умовно від мирних батьків ШО А деякі дочки у неї у батька вдалися Як показує сімейна практика - батько на маму вплинути не може. Але якщо діти 7 з 10 злі, то там і мати з характером (можливо прихованим) має бути. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 1 час назад, Bee.P сказал: Ви з відки знаєте що її мама і папа були миролюбні ? Скоріше вони були миролюбні бо також були іо . Хто тестив дочок на агр трут фоні і який результат ? Тобто чи є велика сила передачі "спокійного" гену . Ну і ще приклад , у вас 3 із 10 мають слабку передачу " спокійного" гену , де гарантія що та іо не одна із тих трьох що мають слабку передачу . Атак то робіть той фон , крепше спати будете Тулите горбатого до стіни, матка має пару генів , домінантний і рецесивний по злобливості. Трутень має один який передає злобливість ,або спокій. Якщо матка з спокійної сімї з трутнем з спокійною ознакою то бджоли будуть спокійні. Матка з агресивної з спокійним тутнем буде частина бджіл спокійних і частина злих. м Матка з спокійної сімї з злим трутнем бджоли будуть злі. Це якщо порода. Ніякої сили передачі ознаки агресивності чи спокою не існує. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 51 хвилину тому, Віталій.В сказав: Панове хтось використовував данний припарат, які враження ? Норм. Тільки треба через 7 днів дивитись чи не викинули смужки. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 13 минут назад, yu1986ra сказал: Як показує сімейна практика - батько на маму вплинути не може. Але якщо діти 7 з 10 злі, то там і мати з характером (можливо прихованим) має бути. Виходить , що маму в гречку 7 разів затягнув варят з сусіднього села. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 3 часа назад, AVA сказал: Так я це саме написав Я запитував чи від самої ШО можна трута виводити Ніяких маток Ф1 від ШО матки немає Трут це копія матки ШО і все Матка злість передає чи ні Не тоже , матки и трутни передают гены . Одни в открытом виде такие как окраска тела пчелы ,другие в скрытом . Пример передача злобливости в последующих поколениях. Даже если сейчас они спокойные . Да от самой матки И.О выводят трутней , но до этого выбирают групу одинаковых дочек спареных тоже одинаково . И из этой группы отбирают лучших .Из 20 маток оставляют для вывода трутней 6 семей . Реже если одна отцовская семья используется для этого. Да трутень копия мамы ,хоть и принято считать что они одинаковые , у них тоже передаются гены не одинаковые . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.