Bee.P Опубликовано 30 марта Share Опубликовано 30 марта 1 минуту назад, yu1986ra сказал: А той що ще нижче, то все верби і підсніжники. Мед з садками і з садів, то різні речі. За моєї пам'яті ріпак завжди накладався на садки. Бджоли завжди віддадуть перевагу йому, бо там медопродуктивність на порядок вища і прощі більші. Забуваєте що у нас різний період цвітіння , . Ми і ви то різні речі !!!! Ахтунг !!! 3 минуты назад, yu1986ra сказал: За моєї пам'яті ріпак завжди накладався на садки. Всі два роки? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 30 марта Share Опубликовано 30 марта 1 година тому, Олександр К сказав: Я б не був такий котегоричний якщо норм садків навкруги і норм сім'ї то буде вам мед з садків. Але не кожен рік. Мед дійсно смачний. Бее правий самий смачний мед. Основа цього меду яблуні груші але без інших не набереться хоч якась товарна кількість... Ріпак саме з яблунями цвіте. Я живу в сільсікій місцевості. Тут в кожного на городі свій малий садок. Ні разу ще не було чого качати, або чого б вони не з'їли до наступного взятку. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 30 марта Share Опубликовано 30 марта 7 минут назад, yu1986ra сказал: Ріпак саме з яблунями цвіте. Я живу в сільсікій місцевості. Тут в кожного на городі свій малий садок. Ні разу ще не було чого качати, або чого б вони не з'їли до наступного взятку. В південних і сх регіонах акація з ріпаком цвіте !!!!! Просипаємся !! Агов 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 30 марта Share Опубликовано 30 марта 7 минут назад, yu1986ra сказал: Втримати бджіл від роїння на зжатому гнізді Не вийде Їм пофіг гніздо вжате , взятку немає , даже підтримуючого , будемо летіти Це найбільша у мене проблема , як угадати коли це все робити під медозбір То холод і дощ на декілька днів , мороз то взагалі у 2024 , я вже майже зібрав , а тут мороз акація підмерзла , вершки тільки білі залишились дома , почав готовиться розбирати , бо маточник почали закладати на ройку І тут взяток пішов , оказується не вся померзла, весело було 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 30 марта Share Опубликовано 30 марта 4 минуты назад, Bee.P сказал: В північних і сх регіонах акація з ріпаком цвіте !!!!! Просипаємся !! Агов У мене рідко таке, ну три дні розрив буває, буває тиждень Інколи ріпак просто на кучу склав і сім'ї комплектую , потім качаю Інакше у моєму тетрисі і смисла, не було 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 30 марта Share Опубликовано 30 марта 1 година тому, Bee.P сказав: З самого ранку вже розводять срачі . От немає покою людям . Сон не йде все за мед переживаєм 1 година тому, Конструктор сказав: Але вже ледачі пасічники пішли, вже і сироп лінуються самі зварити. Ну так 300-500 сімей тримати на двох не легко. Ще й з розгонами, загонами і нарощуваннями. 500 кульків сиропу зав'язати, то цілий день треба і сильну нервову систему. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 30 марта Share Опубликовано 30 марта 56 хвилин тому, Олексій Кременчук сказав: "Енергетична верба" це сорт верби прутовидної, селекціонований на швидкий ріст. Гарно. Ви тільки уявіть як воно все цвіте. В мої корчах так вже не вийде. Комбайн бере до 5 см. А в мене деякі ''прути'' вже більше 10 см в діаметрі. Місцями посадка самоомолоджується, місцями люди працюють бензопилками (дрова зараз в ціні). Не рівномірна, не суцільна площа виходить, місцями вже й рядків не видно. 46 хвилин тому, Bee.P сказав: Маячня Бакфастнероїться, що його там тримати 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 30 марта Share Опубликовано 30 марта 36 минут назад, yu1986ra сказал: Ріпак саме з яблунями цвіте. Я живу в сільсікій місцевості. Тут в кожного на городі свій малий садок. Ні разу ще не було чого качати, або чого б вони не з'їли до наступного взятку. Я живу в Харкові який ріпак... Максимум клен... Ви ж відео бачили у мене від вулика до сусідського двохповерхневого будинку метрів 20 максімум... У мене перше що цвіте то верби і ліщіна там товарного зрозуміло немає... потім клени їх у нас більше ніж бурьянів в посадці тому що живу на околиці міста і межую з лісом... до лісу 480 метрів це вже до перших дерев... а потім з середени квітня починаються садки там вже все залежить від погоди та від сімей... якщо погода є та сім'ї норм то до 8 рамок можна качнути... але то як лотерея раз в декілька років... Якщо садки перебігаються з кленом тоді в банках буде 2 меда Да забув звісно треба буде зробити узковисоке гніздо та якщо бути жадібним і качати цей мед то треба буде трошки годувати... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 30 марта Share Опубликовано 30 марта 42 хвилини тому, Bee.P сказав: Забуваєте що у нас різний період цвітіння , . Ми і ви то різні речі !!!! Ахтунг !!! Всі два роки? Те що біля мене не було ріпаку, не означає, що я його не бачив. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 30 марта Share Опубликовано 30 марта 2 часа назад, yu1986ra сказал: Ні, звичайно. Скільки того меду з тих садків. Корпус Рута, бывает что и 5-6 рамок . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 30 марта Share Опубликовано 30 марта 36 хвилин тому, Bee.P сказав: В південних і сх регіонах акація з ріпаком цвіте !!!!! Просипаємся !! Агов В мене також ріпак вилазить на акацію. 36 хвилин тому, AVA сказав: Не вийде Їм пофіг гніздо вжате , взятку немає , даже підтримуючого , будемо летіти То у вас ще правильного бакфаста не було 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 30 марта Share Опубликовано 30 марта 4 хвилини тому, koste сказав: Корпус Рута, бывает что и 5-6 рамок . Вам добре. У вас і з зими два корпуси бджіл виходить. Не у всіх так В мене до садів на одному руті зимові запаси ще доїсти не можуть. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 30 марта Share Опубликовано 30 марта 3 часа назад, yu1986ra сказал: В 2012-2013 роках в Рівненській області була програма ''Енергетична верба' тепер зрозуміло 3 часа назад, yu1986ra сказал: Весь масив цвіте великими жовтими котиками. здається "козяча" верба. дуже вона пишно квітує цього року... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 30 марта Share Опубликовано 30 марта 23 хвилини тому, yu1986ra сказав: Ну так 300-500 сімей тримати на двох не легко. Ще й з розгонами, загонами і нарощуваннями. 500 кульків сиропу зав'язати, то цілий день треба і сильну нервову систему. Да тільки трохи є різниця, я брав оптом по 31грн, в вони фасований по 46-47. На тоні +15т грн Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 30 марта Share Опубликовано 30 марта 4 минуты назад, yu1986ra сказал: Вам добре. У вас і з зими два корпуси бджіл виходить. Не у всіх так В мене до садів на одному руті зимові запаси ще доїсти не можуть. Не только, семья занемая один корпус с пчелой на садах розширив вторым уже использует взяток . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 30 марта Share Опубликовано 30 марта 3 хвилини тому, arki сказав: тепер зрозуміло здається "козяча" верба. дуже вона пишно квітує цього року... Хоч моя Флораінкогніта і розпізнає її як козячу, але то точно не вона. Дерева зовсім інші. 3 хвилини тому, Конструктор сказав: Да тільки трохи є різниця, я брав оптом по 31грн, в вони фасований по 46-47. На тоні +15т грн Тону треба два дні фасувати, а в них зарплати високі. Тому можуть собі дозволити 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 30 марта Share Опубликовано 30 марта 5 минут назад, arki сказал: здається "козяча" верба. дуже вона пишно квітує цього року... Возле дома зацвёл клён , уж очень красиво цветёт . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 30 марта Share Опубликовано 30 марта 2 хвилини тому, koste сказав: Не только, семья занемая один корпус с пчелой на садах розширив вторым уже использует взяток . Треба щоб було з чого носити. В моїй місцевості з садів можуть качнути кілька незапечатаних рамок тільки діди табуреточники. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 30 марта Share Опубликовано 30 марта 13 минут назад, yu1986ra сказал: Треба щоб було з чого носити. В моїй місцевості з садів можуть качнути кілька незапечатаних рамок тільки діди табуреточники. До того как начал держать Карнику то мёд с садов я не видел . А оказывается он есть и неплохой . Но бывает по всякому . 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 30 марта Share Опубликовано 30 марта 53 хвилини тому, yu1986ra сказав: В мене також ріпак вилазить на акацію. І в мене Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 30 марта Share Опубликовано 30 марта Только что, gardener сказал: І в мене в мене ні . Між ріпаком і акацією мінімум тиждень , а так два. І цих два тижні це голодний період . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 30 марта Share Опубликовано 30 марта 30 хвилин тому, koste сказав: До того как начал держать Карнику то мёд с садов я не видел . А оказывается он есть и неплохой . Но бывает по всякому . Це те ж саме, що бакфастнероїться 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 30 марта Share Опубликовано 30 марта 8 хвилин тому, Bee.P сказав: в мене ні . Між ріпаком і акацією мінімум тиждень , а так два. І цих два тижні це голодний період . То рік на рік не приходиться. В цьому році вилізе, бо озимина примерзла (довго буде відходити) і верхні шари грунту довго прогріваються після морозів. Акація може раніше зацвісти, бо весна рання. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Волкотрубенко Опубликовано 30 марта Share Опубликовано 30 марта В мене ріпак вже передискували. Якщо пощастить, то з залишків від акації собі щось принесуть. Бо потім до соняшника нічого не буде. Зараз кормів майже не має. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 30 марта Share Опубликовано 30 марта 9 хвилин тому, Волкотрубенко сказав: В мене ріпак вже передискували. Якщо пощастить, то з залишків від акації собі щось принесуть. Бо потім до соняшника нічого не буде. Зараз кормів майже не має. Чув що на півдні багато ріпаку пропало. В нас гарний. Сьогодні гарно пруть пилок 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.