Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

17 минут назад, yu1986ra сказал:

Та його методика працює, особливо якщо сім'ї слабкі.

Шо за методика , 

23 хвилини тому, Bee.P сказав:

Вам мало верби ????:hi::umora:. Майте совість;):hi:

Ідеальна погода на вербові рідко буває. Он ви тут недавно накаркували похолодання:umora:. А ще бувають пожежі. Не можна ложити всі яйця в один кошик.

21 хвилину тому, Bee.P сказав:

Шо за методика , 

Після обльоту добре вжати. Прерге розширення через 28 днів, наступні через 7 днів. Тримати гніздо постійно вжатим. Як тільки зацвітуть садки ставити магазин на нерозширене гніздо...

В нього на каналі є два відео на цю тему.

1 час назад, yu1986ra сказал:

В мене теж. Я цей називаю канадський,

так він і називається.

а за вербу "енергетичну" там десь ви писали. що то за назва така? вперше чую. чи то ви так по своєму називаєте?

1 час назад, Bee.P сказал:

Той що з верт то цвіте пучком ниточок то пилок з нього жирний . Ніби так 

американський клен. зараз вже цвіте

6 часов назад, yu1986ra сказал:

Після обльоту добре вжати. Прерге розширення через 28 днів, наступні через 7 днів. Тримати гніздо постійно вжатим. Як тільки зацвітуть садки ставити магазин на нерозширене гніздо...

В нього на каналі є два відео на цю тему.

Та це не його метода , це стандартна нормальна робота з бджолами :umora:.  Завтра буде розказувати що оновлювати гніздо вощиною а не старими чорними рамками то його метода ???:umora:.

5 годин тому, arki сказав:

а за вербу "енергетичну" там десь ви писали. що то за назва така? вперше чую. чи то ви так по своєму називаєте?

В 2012-2013 роках в Рівненській області була програма ''Енергетична верба''. В вологих місцях не придатних для с/г мали висаджувати швидкоростучі дерева. Проаналізували 5000 га, купили комбайн (він потім кудись подівся так і не скосивши нічого:umora:), завантажили роботою два розсадники, під це діло мали будувати Дубенську ТЕЦ.... З цього всього на область посадили аж 25га вербових (з яких 8 біля мого лежакового точка - дуже правильне місце обрали:ay:). Вид верби не знаю, сорт з розсадника по програмі має назву ''енергетична''. Її так всі і називають.

Весь масив цвіте великими жовтими котиками. Росте швидко і вгору. Якщо зрізати, або зламати, то пускає нові пагони по 1,5-2,5 м/рік. Оце за 1,5 роки виросло, вищі під 3м:

IMG_20260325_162200.thumb.jpg.b019ef4d17d2f1279dcc9ef837eff7ae.jpg За 13 років місцями отака стіна

IMG_20260325_143229.thumb.jpg.8f6ea19a7eb196f25e9b99105261ff26.jpg

Або такі хащі

IMG_20260325_162340.thumb.jpg.ed0e6c9d76e944d494755b08405fd896.jpg

27 хвилин тому, Bee.P сказав:

Та це не його метода , це стандартна нормальна робота з бджолами :umora:.  Завтра буде розказувати що оновлювати гніздо вощиною а не старими чорними рамками то його метода ???:umora:.

Не зовсім стандартна. Там вся суть: якщо бджоли до садків дійшли хоч на 5 р, то на 5р гніздо ставиться магазин. Після постановки магазину перше розширення гнізда через 14 днів. По плану такі сім'ї до акації мають підійти з гніздом максимум на 8 рам.

8 минут назад, yu1986ra сказал:

В 2012-2013 роках в Рівненській області була програма ''Енергетична верба''. В вологих місцях не придатних для с/г мали висаджувати швидкоростучі дерева. Проаналізували 5000 га, купили комбайн (він потім кудись подівся так і не скосивши нічого:umora:), завантажили роботою два розсадники, під це діло мали будувати Дубенську ТЕЦ.... З цього всього на область посадили аж 25га вербових (з яких 8 біля мого лежакового точка - дуже правильне місце обрали:ay:). Вид верби не знаю, сорт з розсадника по програмі має назву ''енергетична''. Її так всі і називають.

Весь масив цвіте великими жовтими котиками. Росте швидко і вгору. Якщо зрізати, або зламати, то пускає нові пагони по 1,5-2,5 м/рік. Оце за 1,5 роки виросло, вищі під 3м:

IMG_20260325_162200.thumb.jpg.b019ef4d17d2f1279dcc9ef837eff7ae.jpg За 13 років місцями отака стіна

IMG_20260325_143229.thumb.jpg.8f6ea19a7eb196f25e9b99105261ff26.jpg

Або такі хащі

IMG_20260325_162340.thumb.jpg.ed0e6c9d76e944d494755b08405fd896.jpg

Напишіть точну адресу !!! Ми виїзджаємо !!!!:evrika::umora:

Тільки що, Bee.P сказав:

Напишіть точну адресу !!! Ми виїзджаємо !!!!:evrika::umora:

Вже пізно. Поки зберетесь вона доцвіте:umora:

10 минут назад, yu1986ra сказал:

Не зовсім стандартна. Там вся суть: якщо бджоли до садків дійшли хоч на 5 р, то на 5р гніздо ставиться магазин. Після постановки магазину перше розширення гнізда через 14 днів. По плану такі сім'ї до акації мають підійти з гніздом максимум на 8 рам.

Якщо буде 5 рам і піде взяток непоганий  і не поставити магаз а далі пхати суш у гніздо , то будуть заливати цю новопоставлену суш , шо не ясно ????   Ну і про перше розширення через 14 днів , ну все логічно бо вже немає взятку , заливати гніздо вже немає чим 

1 хвилину тому, Bee.P сказав:

Якщо буде 5 рам і не поставити магаз а далі пхати суш у гніздо , то будуть заливати цю новопоставлену суш , шо не ясно ????  

Я не знаю нікого хто б так пасічникував. В мене пару раз саме собою виходило зробити таке на кількох сім'ях - виходило меду більше як бджіл.

Всі пхають дадан до повного і вже потім магазин магаз. Потім жаліються, що бджоли м'ясні, бо розплід розкиданий на 12-и рамках. І ці 12 рам треба комусь гріти. Якби гніздо було 7-8 рам, то в небі літали б додаткові 4-5 вуличок бджіл.

Після 5 рам розширення вощиною.

1 минуту назад, yu1986ra сказал:

Я не знаю нікого хто б так пасічникував. В мене пару раз саме собою виходило зробити таке на кількох сім'ях - виходило меду більше як бджіл.

Всі пхають дадан до повного і вже потім магазин магаз. Потім жаліються, що бджоли м'ясні, бо розплід розкиданий на 12-и рамках. І ці 12 рам треба комусь гріти. Якби гніздо було 7-8 рам, то в небі літали б додаткові 4-5 вуличок бджіл.

Змиріться з тим що 90 % пасічників  в бджолах дупля не ріжуть ,  і зачасту самі великі неуки це ті які голосніше всіх кричать що мають 40 років стажу , :hi::umora:.

18 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Це типу щоб садків взяти?

17 хвилин тому, Конструктор сказав:

Це типу щоб садків взяти?

Ні, звичайно:rofl:. Скільки того меду з тих садків:umora:.

Щоб максимально заповнити рамки розплодом і бджолу підняти в магазин.

Гляньте в Яцека на каналі. Він там все детально розповідає. Йому там в коментах навтикали за це, хоч це не він придумав (і не той хто його навчив:umora:).

Посилання не даю щоб не обвалити сервери ютуба:rofl:

4 хвилини тому, yu1986ra сказав:

Щоб максимально заповнити рамки розплодом і бджолу підняти в магазин

А, зрозуміло, я вже і забув за таку проблему, що бджоли не йдуть в магазин.

Тільки що, yu1986ra сказав:

Гляньте в Яцека на каналі. Він там все детально розповідає. Йому там в коментах навтикали за це, хоч це не він придумав (і не той хто його навчив:umora:).

Посилання не даю щоб не обвалити сервери ютуба:rofl:

Це ще колись в Броніславовича чув за цей прийом, щоб йшли в магазин. Для мене він не підходить.:umora:

4 минуты назад, yu1986ra сказал:

Ні, звичайно:rofl:. Скільки того з тих садків:umora:.

Щоб максимально заповнити рамки розплодом і бджолу підняти в магазин.

Якщо є норм площа садків то можна магазин меду взять , ну і рапаку 1-2-3 магазини .  Садовий мед для мене самий кращий на смак . 

10 минут назад, Конструктор сказал:

Це ще колись в Броніславовича чув за цей прийом, щоб йшли в магазин. Для мене він не підходить.:umora:

Це мабуть гірше гіморою не має як множити калічів ,  і на калічів ставити магазини :umora:. І потім магазини знімати щоб поставить одну вощинку в гніздо  :frusty:.

21 хвилину тому, Конструктор сказав:

Щоб йшли в магазин це тут другорядний ефект, не головний.

20 хвилин тому, Bee.P сказав:

Якщо є норм площа садків то можна магазин меду взять , ну і рапаку 1-2-3 магазини .  Садовий мед для мене самий кращий на смак . 

Я стільки садків в одному місці не бачив:umora:. Якщо десь є ріпак, то мед буде ріпаковий, а не з садових. Від садків його не відбереш.

6 минут назад, Bee.P сказал:

Це мабуть гірше гіморою не має як множити калічів ,  і на калічів ставити магазини :umora:. І потім магазини знімати щоб поставить одну вощинку в гніздо  :frusty:.

Інколи умови місцевості так заставляють працювати

Ну не 5 рам канешно на медозбір акації , на ріпак можливо і 5 р

Я просто використовую , так сказати калічив , як донори, щоб набрати силу сімей, ну і маток викинути які не понравилась

А так дійсно гнізда вжаті , так щоб видавити у весь мед у магазини

Тоді на акацію приходиш з гніздом без меду , акація чиста виходить

13 хвилин тому, Bee.P сказав:

1 пустий магазин треба буде зняти до 3-х раз.

13 хвилин тому, Bee.P сказав:

Зато робота постійно є, з тим зніманням магазинів.:umora:

6 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Який головний?

9 минут назад, yu1986ra сказал:

Для мене головний , я так працюю , акація тоді нечиста буде, якщо ріпак з гнізда невижати

Ще цей варіант, дає змогу тормознути маток на засів, щоб було менше відкритого, ну типу маток закрити

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...