Йося Опубликовано 28 марта Share Опубликовано 28 марта 20 минут назад, arki сказал: то до одного місця, бджола льотна всерівно злетить а так як молодої ще зараз "кіт наплакав" той залишиться там те щой було якщо ще й те неперебється. краще вже десь знайти рамочку росплоду на виході і підставити. в мене теж в двох минулорічних пізніх відводках з матками ІОшками котрі зимували по 3 рамки лишилося по пригоршні бджіл з маткою. добре підсилювати бджолою до одльоту а так як вже вона облетілася то то марно....повернеться Як зміниться бджола і молоду в мене і без маточні що вийшли із зими,закрив і забув так само і із доходягами,ніде вони не дінуться...Всьому свій час. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 28 марта Share Опубликовано 28 марта 17 годин тому, gardener сказав: Маю пару слабачків. Вжав їх недавно на трьох рамках. Хотілося би підсилити. Бачу два варіанти: 1. рамкою з бджолою від сильніших 2. Поставити на сильну через роздільну решітку З першим все ясно, а от з другим? Чи стелити на решітку плівку?(не повністю, звичайно) Чи відкривати в другому корпусі льоток, чи нехай через сильну ходять? Перше треба вияснити чому вони слабачки і на скільки слабачки. Якщо все робилося приблизно на одному рівні і ці відносно інших прослабли мабуть там є якась причина. Якщо вийшли з зими слабкими то якість матки теж буде під сумнівом. Потім вирішувати чи варто витрачати ресурс інших сімей для порятунку цих слабачків. Чи краще пізніше не витративши той ресурс зробити гарні відводки. Інше питання якщо матка має цінність. З моєї практики це лотерея в кращому випадку 50:50. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 28 марта Share Опубликовано 28 марта 5 годин тому, Bee.P сказав: То ж льотна вся піде у нижній корпус , і те що зняли сильно ослабне і толку з нього буде нуль . 15 годин тому, Олексій Кременчук сказав: як набереться повний корпус розплоду тоді відкрити. а тоді 5 годин тому, Пахомич сказав: Зняти і зробити повноцінну нову сімю. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Йося Опубликовано 28 марта Share Опубликовано 28 марта 19 минут назад, Конструктор сказал: Перше треба вияснити чому вони слабачки і на скільки слабачки. Якщо все робилося приблизно на одному рівні і ці відносно інших прослабли мабуть там є якась причина. Якщо вийшли з зими слабкими то якість матки теж буде під сумнівом. Потім вирішувати чи варто витрачати ресурс інших сімей для порятунку цих слабачків. Чи краще пізніше не витративши той ресурс зробити гарні відводки. Інше питання якщо матка має цінність. З моєї практики це лотерея в кращому випадку 50:50. По факту да, краще відводок із нормальної сім'ї чим множити і тягнути не зрозуміло що і навіщотільки для кількості...А так таким відбором буде не поганий кістяк пвсіки.Така селекція примітивна але працююча. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 28 марта Share Опубликовано 28 марта Всьо, дискусію можна закінчувати. Посадив два в другий корпус до сильних, через решітку (без льотка). Я всерівно сьогодні сильнячкам давав по дві рамки в другий корпус з медом і ситою. А двом дав по три, але через решітку. Побачимо Ше одному поставив за заставну рамку з бджолами. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олексій Кременчук Опубликовано 28 марта Share Опубликовано 28 марта 13 хвилин тому, gardener сказав: Всьо, дискусію можна закінчувати. Посадив два в другий корпус до сильних, через решітку (без льотка). А у нижньої сім'ї гніздо буде на одному корпусі чи на двух? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 28 марта Share Опубликовано 28 марта 18 годин тому, Пахомич сказав: Та то не той канал. Може цей? Ставок вроді є. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олексій Кременчук Опубликовано 28 марта Share Опубликовано 28 марта Чи цей? 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 28 марта Share Опубликовано 28 марта 43 минуты назад, gardener сказал: Всьо, дискусію можна закінчувати. Це добре . Бо вже тут дєло до драки доходило!!! ( ніт ). . Сьогодні липнув до пари сімей , то з рамок виливається нектар , на смак як вербовий , навіть калічі умудрилися щось приперти , ну і пилком гарно затрамбували рамки , на носі похолодання і дощі , вітер якийсь дурний . 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 28 марта Share Опубликовано 28 марта 12 минут назад, Конструктор сказал: Може цей? Ставок вроді є. Та він візьдє !! той Юрій . 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 28 марта Share Опубликовано 28 марта 1 час назад, Олексій Кременчук сказал: Чи цей? Попадання в 10. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 28 марта Share Опубликовано 28 марта 4 години тому, Олексій Кременчук сказав: Дати верхній матці ще один корпус під розплод. Це вже мега трудоємке бджільництво з непередбачуваними наслідками. Краще вже хай до акації розвивається зверху, а на взяток прибрати в інше місце щоб льотна злетіла. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 28 марта Share Опубликовано 28 марта 2 години тому, Олексій Кременчук сказав: А у нижньої сім'ї гніздо буде на одному корпусі чи на двух? На скільки б він не був бджоли все одно знизу підуть до верхньої матки (якщо буде прохід). 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 28 марта Share Опубликовано 28 марта 1 годину тому, Конструктор сказав: Може цей? Ставок вроді є. На жаль, я не такий красивий, але такі здихотки в мене є 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 28 марта Share Опубликовано 28 марта 1 годину тому, Олексій Кременчук сказав: Чи цей? Хай бог милує Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олексій Кременчук Опубликовано 28 марта Share Опубликовано 28 марта 3 хвилини тому, yu1986ra сказав: На жаль, я не такий красивий 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 28 марта Share Опубликовано 28 марта 37 хвилин тому, Пахомич сказав: Попадання в 10. Так там же ж ставочка нема 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 28 марта Share Опубликовано 28 марта 2 години тому, Олексій Кременчук сказав: А у нижньої сім'ї гніздо буде на одному корпусі чи на двух? Поки один, в потім добавлю 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 28 марта Share Опубликовано 28 марта 13 хвилин тому, yu1986ra сказав: На скільки б він не був бджоли все одно знизу підуть до верхньої матки (якщо буде прохід). Та я й так хочу Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 28 марта Share Опубликовано 28 марта Шукали , шукали , і таки нашли . Особіно вулики похожі сильно , та ті з його фото . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 28 марта Share Опубликовано 28 марта 1 минуту назад, gardener сказал: Та я й так хочу Дайте відкритий розплід і проблема вирішена 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олексій Кременчук Опубликовано 28 марта Share Опубликовано 28 марта 4 хвилини тому, yu1986ra сказав: Хай бог милує Та я знаю що то не ви, у вас гарні вулики від Бімайстра. В мене тепер теж 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 28 марта Share Опубликовано 28 марта 6 хвилин тому, Пахомич сказав: Дайте відкритий розплід і проблема вирішена Кому? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 28 марта Share Опубликовано 28 марта Сьогодні більшість на лежаковому розширив по другому разу по 1-2 рамки. Водночас є такі, що ще не можуть набити розплодом свої 2 рамки: Деякі чахлики добре стартонули, а деякі добре тормознули, але вже добудуть до підсилення десь на садах. Розплоду за тиждень додалось не багато. Матку обмежили медом і пергою. В нормальні сім'ї треба було ставити вощину. Ті рамки, що я підставляв в основному підлиті медом. Набудували наростів, перемичок, деякі почали ліпити за заставною (заморився бігати мити руки): Від завтра похолодання. 23 хвилини тому, gardener сказав: Та я й так хочу Дивіться, щоб нижню матку не покинули як похолодає 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 28 марта Share Опубликовано 28 марта 22 хвилини тому, Bee.P сказав: Шукали , шукали , і таки нашли . Особіно вулики похожі сильно , та ті з його фото . Та хто ті фото дивиться? Кінематограф більш цікавий людям. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.