Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

а відео? Пожалійте і нас

6 минут назад, gardener сказал:

рамкою з бджолою від сильніших

Але пізніше , коли сильні розженуться , заодно і будете бачити чи ті слабачки вартують того щоб їх підсилювать. І хай окремо всі стоять, одне на одного то не розумно.

4 хвилини тому, gardener сказав:

Маю пару слабачків. Вжав їх недавно на трьох рамках. Хотілося би підсилити. Бачу два варіанти:

1. рамкою з бджолою від сильніших

2. Поставити на сильну через роздільну решітку

З першим все ясно, а от з другим?

Чи стелити на решітку плівку?(не повністю, звичайно) Чи відкривати в другому корпусі льоток, чи нехай через сильну ходять?

2-й то такий гемор з багатьма невідомими:IMHO:. Ще й спину напрягати будете щоб долізти до нижньої. Я колись робив так весь корпусний точок. Як згадаю, то око сіпається.

Я за перший варіант. Найбільш грамотно його реалізує Юрій в відео Конструктора. .:IMHO: але ще зарано сильних тормозити.

7 хвилин тому, Пахомич сказав:

Порада підмивати причандаля пішла на користь , вже і цицьок захотілось . Короче  балабольте самі між собою, мені потрібно готовити канді.

В мене його не тільки бджоли їсти не хочуть, а й батько гидує пускати на самогон:umora:

6 хвилин тому, gardener сказав:

а відео? Пожалійте і нас

Він безжальний

2 минуты назад, gardener сказал:

а відео? Пожалійте і нас

Навіщо вас жаліти , адже ви не бджоли . Канді готовлю не через нестачу кормів , а для допомги бджолам вигодувати здорових бджіл з достатнім жировим тілом. Там є амінокислоти, мікроелементи і проти нозиматозні засоби природнього походження.

5 хвилин тому, Пахомич сказав:

Навіщо вас жаліти ,

24 хвилини тому, Пахомич сказав:

Мені шкода людей, які відвідують цей канал, 

42 минуты назад, gardener сказал:

Залишити невелике вікно , якщо на два льотки то буде дві сімї, якщо через один то буде сімя з двома матками. Потрібно дочикатись стабільного тепла, щоб верх не залишився без бджіл, якщо поставити на сітку до 4мм ,то два льотки . 

2 години тому, Пахомич сказав:

Гонорово на камеру  показуєте ,як виставляєте магазину надставку. Розібрати вулик  порамочно  і показати , що  забито все розплодом тонка кишка? Головне підходите до чахлика, от дивіться показую супер розвиток. Відсовуєте заставну ,а там чахлик , приставляєте заставну на місце і знову співаєте стару замусолену пісеньку.  

Це той шо з восьмирамочниками?

То він Степан

4 минуты назад, gardener сказал:

То він Степан

Восьмирамочники біля хати лісовий лежаковий . Я де знаю як його звати 

1 година тому, gardener сказав:

Чи стелити на решітку плівку?(не повністю, звичайно) Чи відкривати в другому корпусі льоток, чи нехай через сильну ходять?

Плівкою перекрити під вільним місцем у верхньому корпусі, льоток хай буде закритий, як набереться повний корпус розплоду тоді відкрити.

6 годин тому, gardener сказав:

То він Степан

То сценічний псевдонім:rofl:

9 часов назад, Олексій Кременчук сказал:

Плівкою перекрити під вільним місцем у верхньому корпусі, льоток хай буде закритий, як набереться повний корпус розплоду тоді відкрити.

І що далі з таким " щастям " робити?  Коли ото  вже все буде  зайняте бджульми  :umora:

1 час назад, Bee.P сказал:

І що далі з таким " щастям " робити?  Коли ото  вже все буде  зайняте бджульми  :umora:

Ви дійсно митець, якщо голова не варить що робити . Зняти і зробити повноцінну нову сімю.

4 минуты назад, Пахомич сказал:

Ви дійсно митець, якщо голова не варить що робити . Зняти і зробити повноцінну нову сімю.

То ж льотна вся піде у нижній корпус ,  і те що зняли сильно ослабне і толку з нього буде нуль .  

12 часов назад, gardener сказал:

Маю пару слабачків. Вжав їх недавно на трьох рамках. Хотілося би підсилити. Бачу два варіанти:

1. рамкою з бджолою від сильніших

Тобто Вам себе дуже шкода, але Ви через силу дивитеся?

Возьміть трусніть пару рамок бджоли із запасом на сліт та й все,залийте в крайню  рамку сироп,підіжміть по максимуму даже викиньте якийсь п'ятачок роспліду.Залиште одну кормову одну під засів але щоб була хороша обсидка.Закрийте і не морочте собі голову.На сонях вилізе:umora:але матку в утіль

1 час назад, Bee.P сказал:

То ж льотна вся піде у нижній корпус ,  і те що зняли сильно ослабне і толку з нього буде нуль .  

Людина хоче допомогти слабакам розвинутись за рахунок тепла сильної сімї. Злетить льотна в нижній ну і що? На крйній випадок облітати в другому місці, або закрити при наявності вентиляційної сітки на 4 -5 днів, з дачою води в вулик. 

18 минут назад, Пахомич сказал:

Людина хоче допомогти слабакам розвинутись за рахунок тепла сильної сімї. Злетить льотна в нижній ну і що? На крйній випадок облітати в другому місці, або закрити при наявності вентиляційної сітки на 4 -5 днів, з дачою води в вулик. 

І щось із нозиматозним ефектом як на мене це для таких сімейок обов'язково а потім вкинути рамку печатки від здорової гарної сім'ї і  буде все супер.Я трусю перед затяжним похолоданням і коли бджола зміниться.Раніше з одного точка на трусював у відро а на другому розтрусював:umora:це взагалі супер

3 години тому, Bee.P сказав:

Дати верхній матці ще один корпус під розплод.

Я, колись, дозрію, та як піду в блогери, та як навчу вас всіх бджіл тримати!

Треба тільки вигадати якийсь незвичний і пришелепкуватий метод бджільництва, щоб його назвали моїм ім'ям:umora:

6 минут назад, Олексій Кременчук сказал:

Треба тільки вигадати якийсь незвичний і пришелепкуватий метод бджільництва, щоб його назвали моїм ім'ям:umora:

100% !!    Саме так !!  Бо брєд набирає саме більше переглядів :umora:.  

• Подобається 1
  • Ха-Ха 1
  • 100% 1

38 минут назад, Олексій Кременчук сказал:

Щоб закачувати рукави і вступати в дискусію потрібно зрозуміти про що іде мова. Мова іде про слабачка ,якому потрібно допомогти в розвитку за рахунок тепла сильної сімї. Доганяєте чи ні?   

38 минут назад, Bee.P сказал:

100% !!    Саме так !!  Бо брєд набирає саме більше переглядів :umora:.  

Балаболи на форумі набирають саме більше лайків. Краще малюйте фіолетовий квадрат , або страх в туалеті.

2 часа назад, Йося сказал:

.Я трусю перед затяжним похолоданням

то до одного місця, бджола льотна всерівно злетить а так як молодої ще зараз "кіт наплакав" той залишиться там те щой було якщо ще й те неперебється. краще вже десь знайти рамочку росплоду на виході і підставити.

в мене теж в двох минулорічних пізніх відводках з матками ІОшками котрі зимували по 3 рамки лишилося по пригоршні бджіл з маткою. добре підсилювати бджолою до одльоту а так як вже вона облетілася то то марно....повернеться

42 хвилини тому, Пахомич сказав:

Щоб закачувати рукави і вступати в дискусію потрібно зрозуміти про що іде мова. Мова іде про слабачка ,якому потрібно допомогти в розвитку за рахунок тепла сильної сімї. Доганяєте чи ні?   

Це Ви не доганяєте, що сильна сім'я допомагає слабачку не тільки теплом, а і бджолою, тому нема сенсу обмежувати його розвиток одним розплодним корпусом, якщо на початок травня можна отримати від "слабачка" два рутівські корпуси забиті розплодом.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...