Конструктор Опубликовано 20 марта Share Опубликовано 20 марта 5 хвилин тому, Олександр К сказав: Колись один роєлов розповідав наче настоянка спиртова на бджоломатках з прополісом типу класна річ рої приваблювати.... але я не перевіряв... Знайомий теж брав щоб робити настойки для ловлі, але щось був не в захваті результатом 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 20 марта Share Опубликовано 20 марта 6 годин тому, koste сказав: Мне без разницы сколько зима . Главное что как обработал их от клеща и оставил корма в зиму что бы этого хватило как минимум до весны . Чаще и на дольше . Есть семьи что расплода 6 рамок , ну и что? Ну, як то без різниці? В декого зима 3 місяці, а в вас аж 7. В когось карніка супер економно зимує без січневого розплоду, а в вас 10 кг і 6 рам розплоду. Один розплід переводить на повну рамку, другий тільки рамки рахує, а третій ще й рибак. Щоб порівнювати треба однакова шкала вимірювання. Збавте вже трохи розплоду поки ми тут животики не понадривали 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 20 марта Share Опубликовано 20 марта 31 хвилину тому, Олександр К сказав: Колись один роєлов розповідав наче настоянка спиртова на бджоломатках з прополісом типу класна річ рої приваблювати.... але я не перевіряв... Я собі її зробив, як матки міняв. 60-70 маток на баночку спирту. Буду пробувать 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 20 марта Share Опубликовано 20 марта От не знаю тільки чи давати туди ще якусь пахнючку і олію. Чогось думаю, що вони більше для пасічника, як для бджіл. На всяк випадок купив ще настій м'яти перцевої. Колись при роботі руки їм натирав. Він заспокійливо діє на бджіл чи принаймні перебиває запах попередніх вжалень. 31 хвилину тому, Конструктор сказав: Знайомий теж брав щоб робити настойки для ловлі, але щось був не в захваті результатом Він теж брав 3 матки? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 20 марта Share Опубликовано 20 марта 5 минут назад, yu1986ra сказал: Я собі її зробив, як матки міняв. 60-70 маток на баночку спирту. Буду пробувать На продаж настойку !!! і покапельно !!!! За грубі гроші Тіко маток в баночці на 18к .. Тому тіко покапельно ... 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 20 марта Share Опубликовано 20 марта Тільки що, Bee.P сказав: На продаж настойку !!! і покапельно !!!! За грубі гроші Тіко маток в баночці на 18к .. Тому тіко покапельно ... Правильно. Пакети дорогі по 5000грн, рої будуть по 2000грн, то й настій має бути не з дешевих 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 20 марта Share Опубликовано 20 марта 29 хвилин тому, yu1986ra сказав: Він теж брав 3 матки? Та нє, кілька десятків Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 20 марта Share Опубликовано 20 марта 16 хвилин тому, Конструктор сказав: Та нє, кілька десятків То може він не там їм мазав? В минулому році зібрав маток до страти в кліточках на одному вулику, відкрив баночку. Поки давив маток, то бджоли активно цікавляться відкритою пляшечкою. Настій має добре працювати як привой для своїх роїв. Я собі знайшов маленьку баночку від спрею. Планую в ройову пору пшикати на рійницю з рамкою, щоб рої прививались куди треба. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 20 марта Share Опубликовано 20 марта 24 хвилини тому, yu1986ra сказав: То може він не там їм мазав? То може він й не те ловив. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 20 марта Share Опубликовано 20 марта 25 минут назад, yu1986ra сказал: Планую в ройову пору пшикати на Думаєте оті дядькові двурамочні каліки будуть роїтися ??? Чи може ті де з більшої пасіки пару сімей лишилося . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 20 марта Share Опубликовано 20 марта 33 хвилини тому, yu1986ra сказав: То може він не там їм мазав? В минулому році зібрав маток до страти в кліточках на одному вулику, відкрив баночку. Поки давив маток, то бджоли активно цікавляться відкритою пляшечкою. Настій має добре працювати як привой для своїх роїв. Я собі знайшов маленьку баночку від спрею. Планую в ройову пору пшикати на рійницю з рамкою, щоб рої прививались куди треба. Може бути Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 20 марта Share Опубликовано 20 марта 2 години тому, Конструктор сказав: https://youtu.be/3IG-KzA4W6E?si=eXKTt-Hg0-_RW9mr Не дивився, але тільки одна назва відео чого варта Послухав трохи. Далі набридло - не люблю я розмовного жанру. З того, що почув - ситуація поганенька 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 20 марта Share Опубликовано 20 марта 39 хвилин тому, Bee.P сказав: Думаєте оті дядькові двурамочні каліки будуть роїтися ??? Чи може ті де з більшої пасіки пару сімей лишилося . Я свої ловити планую. Дядькові роїтись будуть 100%, в нього лінивий стиль догляду за бджолами. Роїв в моїй місцевості стане значно менше. Бджоли більш-менш лишились в тих хто за ними доглядає. Діди зі стажем 30-40 років також майже втратили пасіки за ці кілька років. Тільки що, ромео сказав: Послухав трохи. Далі набридло - не люблю я розмовного жанру. З того, що почув - ситуація поганенька І я не витримав до половини. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 20 марта Share Опубликовано 20 марта 20 часов назад, yu1986ra сказал: Кристал висиплеться на землю і що? 2-3 дні тому шкрябав рамки. Сьогодні на дашку помітив згусток меду з забрусом (певно відпав від стамески) і його ніхто не чіпає. В минулому році дядько на сусідній пасіці (за 50м) розпечатував рамки за заставною безматочним, хворим, здихотам по 2-3 р бджіл. Звісно ж його ніхто не вибирав і той мед по дну розтікався. Ніхто їх не грабував. Це хорошо якщо сипится, ну він і на сіткі з крошкою воску зависає Ніч холодна сітка мокра на утро уже корм для всієї пасіки 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 20 марта Share Опубликовано 20 марта 3 хвилини тому, AVA сказав: Це хорошо якщо сипится, ну він і на сіткі з крошкою воску зависає Ніч холодна сітка мокра на утро уже корм для всієї пасіки В мене такого не було. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 20 марта Share Опубликовано 20 марта 30 минут назад, ромео сказал: Послухав трохи. Далі набридло - не люблю я розмовного жанру. З того, що почув - ситуація поганенька Початок почав , потім крутнув під кінець, попав що якась тітка в якої він хотів пакети купити, сказала пасіки не має самі будуть купляти Напевно стара буда обьява, уже не продають уже купляють 1 минуту назад, yu1986ra сказал: В мене такого не було. Значить ваші сплять ночью Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 20 марта Share Опубликовано 20 марта Тий таке 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 20 марта Share Опубликовано 20 марта 17 хвилин тому, AVA сказав: Початок почав , потім крутнув під кінець, попав що якась тітка в якої він хотів пакети купити, сказала пасіки не має самі будуть купляти От точно я так само зробив... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 20 марта Share Опубликовано 20 марта 2 години тому, AVA сказав: Початок почав , потім крутнув 2 години тому, ромео сказав: От точно я так само зробив... Обшим ніхто не витримав повністю подивитися. слабаки 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 20 марта Share Опубликовано 20 марта Тиждень тому, кому не вистачило рамок, то дав годівниці з канді за заставну, а деяким в гніздо. По трохи беруть, та що в гнізді то звісно краще. Середні по силі. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 20 марта Share Опубликовано 20 марта 4 минуты назад, Конструктор сказал: Тиждень тому, кому не вистачило рамок, то дав годівниці з канді за заставну, а деяким в гніздо. По трохи беруть, та що в гнізді то звісно краще. Середні по силі. Ці рамки що за заставною вже з"їли ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 20 марта Share Опубликовано 20 марта Тільки що, Bee.P сказав: Ці рамки що за заставною вже з"їли ? Мабуть так, коли ставив годівницю то ще було не багато. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 20 марта Share Опубликовано 20 марта 3 години тому, AVA сказав: Значить ваші сплять ночью То ваша сітка дуже густа, що й кристал не проскочить. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 20 марта Share Опубликовано 20 марта 13 хвилин тому, Конструктор сказав: Тиждень тому, кому не вистачило рамок, то дав годівниці з канді за заставну, а деяким в гніздо. По трохи беруть, та що в гнізді то звісно краще. Середні по силі. В вас вже по 6 рам розплоду чи поки ще по 5? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 20 марта Share Опубликовано 20 марта 4 минуты назад, Конструктор сказал: Мабуть так, коли ставив годівницю то ще було не багато. Шо оце значить , ??? Синій, червоний , зелений . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.