Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

3 минуты назад, Пахомич сказал:

То не я, то ШІ . Запитайте в нього чому він такий тупий.:umora: 

IMG_20260319_130601.jpg

Только что, Bee.P сказал:

Ші не тупий , він взагалі в шоці що більшість людей є тупі , але тут нічого не поробиш , така природа :dntknw:.

Ще все впереді учитися і учитися , друг у друга

Головне правильну копію свою сотворити :umora:

3 години тому, Bee.P сказав:

Ніколи не шкябаю і не відкриваю , то коли розпечатать то вони рідке висосуть а кристали викинуть , а так обсядуть розтоплять тоді самі розпечатають і гарно перенесуть , ну і роботи дурної меньше

І нападів меньше , бо немає запахів

Я вже й забув за ці міфічні напади:rofl:. В мене навіть здихоти захищають необсиджені льотки і щілини.

В мене тільки деякі рамки кристалізовані.

4 години тому, Bee.P сказав:

Якщо буде погода то на вербі зроблять жирні запаси , вологи хватає , має буять . Рік буде драбинннний , тьху той....... ройовий :hi::umora:.

Схоже в мене козяча верба також трохи підмерзла. Бджіл на ній багато, але самі котики якісь більш темні як завжди, мають коричневий відтінок.

3 часа назад, Конструктор сказал:

Я раніше теж не шкрябав, цей рік в гнізді кормів менше, то було бажання щоб за тепла трохи перенесли в гніздо. Ну і припинити їх трохи. Другу як ставив, то вже не шкрябав, за звичай якщо їм потрібен мед, то й самі добре розпечаткють.

За заставною оприскувателем росинка забрискати

І за заставною не так страшно, чи точніше вредно

Там на утро при холоді конденсат і мед сам вологу впитує , в день бджоли забирають  і так по кругу

А в гнізді я категорично протів шкрябати , ще більше ножем обрізати в сплошну , як деякі роблять 

бо 

3 часа назад, Bee.P сказал:

Ніколи не шкябаю і не відкриваю , то коли розпечатать то вони рідке висосуть а кристали викинуть , а так обсядуть розтоплять тоді самі розпечатають і гарно перенесуть , ну і роботи дурної меньше

І нападів меньше , бо немає запахів

6 минут назад, yu1986ra сказал:

Я вже й забув за ці міфічні напади:rofl:. В мене навіть здихоти захищають необсиджені льотки і щілини.

В мене тільки деякі рамки кристалізовані.

А якщо дно сітка і вперти їм в гніздо рамку розпичатану сухого соняху ;)

5 минут назад, yu1986ra сказал:

Схоже в мене козяча верба також трохи підмерзла. Бджіл на ній багато, але самі котики якісь більш темні як завжди, мають коричневий відтінок.

Вона ще не зацвіла , ще рано , ще днів 7-10 треба

14 минут назад, yu1986ra сказал:

міфічні напади

Бо Ваші бджоли ледачі ;). Чекають сіропчик , бо бачили як мішки розгружали :umora:. Треба було у ночі :dntknw:

3 години тому, Bee.P сказав:

В нас пилок вже тиждень іде , ліщина і ще щось , +12°С   максимум по погоді. Корма тають на очах . 

Не дивіться туди, може повільніше жертимуть:umora:

2 години тому, Bee.P сказав:

Тут можна робити теплий карман , тобто якщо вжато до 4 р /тепла заставна /1р жирна рамка/ тепла заставна , тоді вони перелазять топлять її і жеруть , або 6р/2р..  Можна і з кормушками , хто шо має . Аби було шо давати .  Бо оце як глянув оті відоси де всі порожні рамки то мені аж погано робиться , то вони і болячки множать . 

2 години тому, Конструктор сказав:

Або теплий вулик, тоді при +5 вже йдуть за заставну

В мене почали вигризати крайні рамки від стінки. Сонце нагрівало стінку, бджоли просто минають кілька вуличок з холодними рамками і набиваються в крайню біля стінки - там тепліше.

1 година тому, Олексій Кременчук сказав:

Посадіть гектар-другий енергетичної верби. Ще можна попельнястої натикати, вона гірше вкорінюється і повільніше росте, але квітує довше і, :IMHO:, дає більше пилку. 

Енергетична пізно цвіте.

3 хвилини тому, yu1986ra сказав:

Енергетична пізно цвіте.

Та ні, всього на три-чотири дні відстає від козячої.

Переглянув фото - минулого року на 22 березня вже квітувала.

25 хвилин тому, AVA сказав:

А якщо дно сітка і вперти їм в гніздо рамку розпичатану сухого соняху ;)

Кристал висиплеться на землю і що?

2-3 дні тому шкрябав рамки. Сьогодні на дашку помітив згусток меду з забрусом (певно відпав від стамески) і його ніхто не чіпає.

В минулому році дядько на сусідній пасіці (за 50м) розпечатував рамки за заставною безматочним, хворим, здихотам по 2-3 р бджіл. Звісно ж його ніхто не вибирав і той мед по дну розтікався. Ніхто їх не грабував.

31 хвилину тому, Bee.P сказав:

Вона ще не зацвіла , ще рано , ще днів 7-10 треба

Цьогоріч в мене клімат як в Закарпатті. Сухо, тепло і сонячно:af:. Вершки козячої вже цвітуть, низи ще й не думають. Мерзла земля добряче відтермінувала цвітіння всього, що знизу. 12.03 побачив перші кілька квіток мати-мачухи, так вони досі залишаються першими і єдиними:umora:. Їх основний масив ще не цвіте.

9 минут назад, yu1986ra сказал:

Кристал висиплеться на землю і що?

2-3 дні тому шкрябав рамки. Сьогодні на дашку помітив згусток меду з забрусом (певно відпав від стамески) і його ніхто не чіпає.

В минулому році дядько на сусідній пасіці (за 50м) розпечатував рамки за заставною безматочним, хворим, здихотам по 2-3 р бджіл. Звісно ж його ніхто не вибирав і той мед по дну розтікався. Ніхто їх не грабував.

Значить був в природі легкий взяток .

37 хвилин тому, Bee.P сказав:

Бо Ваші бджоли ледачі ;). Чекають сіропчик , бо бачили як мішки розгружали :umora:. Треба було у ночі :dntknw:

Я навіть не знаю чого вони чекають. Таких слабачків в мене ще не було. Я їх пожалів і сьогодні вперше за всю нашу історію почепив прилітні дошки:umora:. Трохи засмутився, вони, здається, ледь літають. Але потім зайшов на сусідню пасіку і відлягло - там майже не літають:umora:. Дядько полінувався їх скоротити. З зими вийшло 16 з 22, але більшості при скороченні я б третю рамку не ставив, а в нього вони на 5-7 сидять.

Ще по сусідству в одного лишилось 4 з 12, в другого 1 з 8.

2 минуты назад, yu1986ra сказал:

почепив прилітні дошки

:umora:

32 хвилини тому, Олексій Кременчук сказав:

Та ні, всього на три-чотири дні відстає від козячої.

Переглянув фото - минулого року на 22 березня вже квітувала.

Те що ви бачите котики не означає, що вона вже зацвіла.

В мене біля одного точка є 8 га енергетичної, 4 га болота і пару км канав з широким асортиментом вербових.

Спочатку цвіте козяча, потім попеляста, біла і компанія. В кінці цвітіння попелястої бджоли йдуть на енергетичну. Після енергетичної, вже під акацію зацвітає кілька дерев п'ятитичинкової.

32 хвилини тому, yu1986ra сказав:

Цьогоріч в мене клімат як в Закарпатті. Сухо, тепло і сонячно:af:. Вершки козячої вже цвітуть, низи ще й не думають. Мерзла земля добряче відтермінувала цвітіння всього, що знизу. 12.03 побачив перші кілька квіток мати-мачухи, так вони досі залишаються першими і єдиними:umora:. Їх основний масив ще не цвіте.

Добре Вам, можете рані пакети і матки продавати.:umora:

Мені до Закарпаття дуже далеко по клімату (як до неба рачки):umora:, всього кілька днів було що пилок не погано пішов.

5 годин тому, Конструктор сказав:

Так. Пилок йшов більш менш кілька днів, великих запасів не зробили. 

В мене слабувато носили.

5 годин тому, Bee.P сказав:

Рік буде драбинннний , тьху той....... ройовий :hi::umora:.

Навіть у Вас?

22 хвилини тому, Bee.P сказав:

Значить був в природі легкий взяток .

В минулому році вони по пару кг з вербових і садів принесли, але ривками. А та історія на дні в нього затягнулась аж до травня коли я почав маток давити, то йому кілька дав.

24 хвилини тому, gardener сказав:

В мене слабувато носили.

Теж не густо, кожна 5-6 з пилком, але дуже дрібний.

3 минуты назад, gardener сказал:

Навіть у Вас?

Ну.... Раз в рік і палка стреляє :hi::umora:

3 хвилини тому, Конструктор сказав:

Добре Вам, можете рані пакети і матки продавати.:umora:

Мені до Закарпаття дуже далеко по клімату (як до неба бачки):umora:, всього кілька днів було що пилок не погано пішов.

Треба самому собі пару десятків продати:umora:.

В мене оце з обіду перший раз за березень небо хмари побачило. Зараз у  вуликах запасів пилку нема, але на прожиття їм вистачає.

4 минуты назад, yu1986ra сказал:

коли я почав маток давити, то йому кілька дав.

А йому нашо ваші мертві матки ??? :blink::umora:

38 минут назад, yu1986ra сказал:

Цьогоріч в мене клімат як в Закарпатті.

А Шо ? Ходите в тапочках і даже без носків ???:hi::umora: щей може у шортах ?? і в шапці ?

2 години тому, Олексій Кременчук сказав:

Посадіть гектар-другий енергетичної верби.

Шось вона мені не подобається. Пропадає швидко. Сохне через 3-4 роки.

@Пахомич скажіть своєму ШІ хай не кричить так голосно, бо хоч окуляри знімай.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...