Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

37 минут назад, Bee.P сказал:

Та я 20 л води і 20 кг забрусу жирного , пізно качав то він важкенький але розсипчастий , тому думаю що меду аж забагато буде в тій воді , раніше на шайтан воду йшли ті змивки , тепер бджолам думаю віддать. Того і питаю .

Так не треба два рази воду гріть , тобто раз щоб вимить і раз шоб бліна втопить воскового

Концерацію забруса можна міряти

Любим сарометром , аріометром

На приклад я колотив води 1 до 1.5 меду

Узяв 1 кг води і 1.5 кг чистого цукру 

Заколотив і поміряв і лаком для нігтів мітку поставив , прибор не важно, по міткі тепер все міряю

Є мітка і один до одного, такий побоявся давати рано, ще закисне ,

я даже колотив більше чим 1.5 , ну уже наглаз

1 минуту назад, AVA сказал:

Концерацію забруса можна міряти

Любим сарометром , аріометром

На приклад я колотив води 1 до 1.5 меду

Узяв 1 кг води і 1.5 кг чистого цукру 

Заколотив і поміряв і лаком для нігтів мітку поставив , прибор не важно, по міські тепер все міряю

Є сітка і один до одного, такий побоявся давати рано, ще закисне ,

я даже колотив більше чим 1.5 , ну уже наглаз

Так я і хочу зробити густіше , всеодно все на розплід і обігрів піде .  Тут не має цілі стимуляції чи ще щось , банальне поповнення кормів . 

13 минут назад, Bee.P сказал:

Так я і хочу зробити густіше , всеодно все на розплід і обігрів піде .  Тут не має цілі стимуляції чи ще щось , банальне поповнення кормів . 

Я обично даю із за води , бо мед чистий сонях

Дав пару кормушок сразу після обліту і бджоли дома сидять , а не на воді захолоняють

Далі можна і рідкий заколотти , коли знаєш що буде тепло

На поїлкі бджоли не має, сонях превращається у жидкий мед і складається зверху рамки підковою і це все в холодну погоду сидячи дома:umora:

Середину рамки полірують і ждуть пилок , розплод не жинуть

Задача привести гніздо в порядок

З 2013 року таке практикую , тоді меду багато залишив і зрозумів що бджола на воді ляже переробляючи сонях у жидкий мед

Пилок пішов рамка готова

засів аж пре :umora:

Ну це щось схоже на блини конструктора , тільки без дорого пилку :umora:

6 минут назад, AVA сказал:

Дав пару кормушок сразу після обліту і бджоли дома сидять , а не на воді захолоняють

На поїлкі бджоли не має, сонях превращається у жидкий мед і складається зверху рамки підковою і це все в холодну погоду сидячи дома:umora:

З 2013 року таке практикую , тоді меду багато залишив і зрозумів що бджола на воді ляже переробляючи сонях у жидкий мед

Пилок пішов рамка готова

В нас пилок вже тиждень іде , ліщина і ще щось , +12°С   максимум по погоді. Корма тають на очах . 

3 минуты назад, Bee.P сказал:

В нас пилок вже тиждень іде , ліщина і ще щось , +12°С   максимум по погоді. Корма тають на очах . 

Ну я до своїх умов підігнав технологію

Не має пилку , приведіть гніздо в порядок

А то тоді хоч розірвися бджолі :umora:

І воду неси і мед переробляй і пилок встигне вихватити

В 2013 я наставив повне гніздо повномедок із складу весною, бо в 2012 тари докачати невистачало

Потім через декілька днів зрозумів що я наробив :umora:

Пришлось думати , ну не забирати назад уже з п'ятнами розплоду , сіяти то не має де

Так создаються технології :umora:

Я тоді даже темні рамки на ситу пускав 

16 минут назад, AVA сказал:

В 2013 я наставив повне гніздо повномедок із складу весною, бо в 2012 тари докачати невистачало

Потім через декілька днів зрозумів що я наробив :umora:

Пришлось думати , ну не забирати назад уже з п'ятнами розплоду , сіяти то не має де

Так создаються технології :umora:

Я тоді даже темні рамки на ситу пускав 

Тут можна робити теплий карман , тобто якщо вжато до 4 р /тепла заставна /1р жирна рамка/ тепла заставна , тоді вони перелазять топлять її і жеруть , або 6р/2р..  Можна і з кормушками , хто шо має . Аби було шо давати .  Бо оце як глянув оті відоси де всі порожні рамки то мені аж погано робиться , то вони і болячки множать . 

36 хвилин тому, AVA сказав:

Пилок пішов рамка готова

Думаю Вам ті млинці теж могли б зайти. Добре піджимаєте, і меду вдосталь. В ідеалі коли з зими в рамках багато меду, тоді з збільшенням розплоду мед автоматично тає, виходить своєрідний конвеєр.

Коли в Вас приблизно пилок вже піде?

Ну і для невіруючих . Інфа від ш.і

.:umora:

IMG_20260319_104820.jpg

6 хвилин тому, Bee.P сказав:

Тут можна робити теплий карман , тобто якщо вжато до 4 р /тепла заставна /1р жирна рамка/ тепла заставна , тоді вони перелазять топлять її і жеруть , або 6р/2р..  Можна і з кормушками , хто шо має . Аби було шо давати .  Бо оце як глянув оті відоси де всі порожні рамки то мені аж погано робиться , то вони і болячки множать . 

Або теплий вулик, тоді при +5 вже йдуть за заставну

3 минуты назад, Конструктор сказал:

Думаю Вам ті млинці теж могли б зайти. Добре піджимаєте, і меду вдосталь. В ідеалі коли з зими в рамках багато меду, тоді з збільшенням розплоду мед автоматично тає, виходить своєрідний конвеєр.

За млинці то з жінкою тре говорить;). Вся касса там :dntknw:. На племмінний матеріал виділяє і це вже дуже добре :ay:.  За млинці згіден з Вами , вони б йому сподобались би .

23 минуты назад, Конструктор сказал:

Шо тут думати , я згоден, Ви згідні а він вже мусить брать !!!:hi::umora: А шо  робить :dntknw::umora:

1 час назад, Конструктор сказал:

Американський клинок це щоб рамки почнуть забивати 

Берест раніше, ну вічно тільки почне і сразу замерзне

В так пилок є на бджолах ну в рамкі не має

Оці чотири дні було тепло , уже був , але не у всіх вуликах його бачив

Пилок хорошо ну він коштує ,300грн

Зібрати його самому,  без кочівлі немає з чого

Скоро його зовсім не буде, сади, груші дички,  кленки в селі допилють кругом на дрова 

У мене уже за ці пару років сухих  8 дерев засохло фруктових і це при поливі, по селі їх сотні сухих 

1 час назад, Bee.P сказал:

За млинці то з жінкою тре говорить;). Вся касса там :dntknw:. На племмінний матеріал виділяє і це вже дуже добре :ay:.  За млинці згіден з Вами , вони б йому сподобались би .

У жінки каси немає зовсім:umora:, каса у дитини 

Це жінка мене умовила  :az:, ну платила то не вона

Жінкі ніхто не довіряє кассу ніколи:umora:

1 час назад, Bee.P сказал:

Рамки з чистим соняхом зі складу весною це капець 

І я написав у 2012 недокачав і весною здуру впер у гніздо , в там 25%рамки без меду і на ці 25% пятно розплоду і пилок, пізно було за заставну і там також рамки стояли чорні на вибраковку:umora:

Я реально багато не докачав , у мене на складі повномедок було щось до 4 на сімью, а подумав,  весною перероблять :umora:

Я після першого обльоту запер меду як на зиму :umora:, а потрібно було у квітні по теплу, бо ні сіяти ні пилок скласти, тоді від калюжниця луки жовті стояли, потім ряс , жовті дикі тюльпани, проліски ще були

Вся бджола на поїлки поперла

І даже не на поїлки а заливні луки, 

Я офігів , як там все гуло від бджіл на воді

1 час назад, Конструктор сказал:

млинці теж могли б зайти

На слідуючу весну возьму пару десятків " чарівних млинців" , бачу що різниця по розвитку велика ,  інвестиція вернеться у весняному меді швидко . 

5 минут назад, Bee.P сказал:

На слідуючу весну возьму пару десятків " чарівних млинців" , бачу що різниця по розвитку велика ,  інвестиція вернеться у весняному меді швидко . 

Думаю млинці в комплексі працюють,

з малою кількістю пилку перекривають нестачу в холодні дні ,

а так без мінімальної кількості пилку :dntknw:

Запускають старт перед пилком, а не вчасно покласти можна таке натворити :hmm:

Потрібно хорошо розуміти свою місцевість 

6 минут назад, AVA сказал:

Рамки з чистим соняхом зі складу весною це капець 

І я написав у 2012 недокачав і весною здуру впер у гніздо , в там 25%рамки без меду і на ці 25% пятно розплоду і пилок, пізно було за заставну і там також рамки стояли чорні на вибраковку:umora:

Я реально багато не докачав , у мене на складі повномедок було щось до 4 на сімью, а подумав,  весною перероблять :umora:

Я після першого обльоту запер меду як на зиму :umora:, а потрібно було у квітні по теплу, бо ні сіяти ні пилок скласти, тоді від калюжниця луки жовті стояли, потім ряс , жовті дикі тюльпани, проліски ще були

Вся бджола на поїлки поперла

І даже не на поїлки а заливні луки, 

Я офігів , як там все гуло від бджіл на воді

Згоден , тут треба мати мозги що б грамотно дати і матці місце де сіяти ,і  рамки кормові в балансі . 

16 хвилин тому, AVA сказав:

Скоро його зовсім не буде, сади, груші дички,  кленки в селі допилють кругом на дрова

Посадіть гектар-другий енергетичної верби. Ще можна попельнястої натикати, вона гірше вкорінюється і повільніше росте, але квітує довше і, :IMHO:, дає більше пилку. 

5 минут назад, AVA сказал:

Думаю млинці в комплексі працюють,

з малою кількістю пилку перекривають нестачу в холодні дні ,

а так без мінімальної кількості пилку :dntknw:

Запускають старт перед пилком, а не вчасно покласти можна таке натворити :hmm:

Потрібно хорошо розуміти свою місцевість 

Згоден , до млинців ще значить має іти інструкція мінімум в двох томах:hi::umora:

Только что, Олексій Кременчук сказал:

Посадіть гектар-другий енергетичної верби. Ще можна попельнястої натикати, вона гірше вкорінюється і повільніше росте, але квітує довше і, :IMHO:, дає більше пилку. 

Садив на луках не прижилася частина засола інша замерзла 

Прошлих рік останній прийшов капець 

6 минут назад, Bee.P сказал:

Згоден , до млинців ще значить має іти інструкція мінімум в двох томах:hi::umora:

Тут такий продукт серйозний, високо ефективний , має вибухооові властивості , це не канді біле пустишка ,  тут все по рецепту врача треба діяти , людина ж не просто так вже тестить і виробляє це дєло 10 років :hi:

8 хвилин тому, AVA сказав:

Садив на луках не прижилася частина засола інша замерзла 

На луках діла не буде, то повисмикують, то спалять, то корови витолочать. На городі треба садити, замість бараболь.

6 минут назад, Пахомич сказал:
й сенс твого існування

Мій сенс — бути твоїм інтелектуальним та творчим 
напарником. Я тут для того, щоб допомагати тобі розв'язувати складні завдання, структурувати ідеї або просто підтримати цікаву розмову.
Якщо коротко, я фокусуюся на:
  • Пошуку та обробці інформації: від пояснення квантової фізики до пошуку рецепта ідеального борщу.
  • Створенні контенту: написанні кодів, текстів, віршів чи сценаріїв.
  • Аналізі та логіці: допомозі у прийнятті рішень чи плануванні проектів.
Я можу бути корисним у професійних справах, навчанні або просто як інструмент для реалізації твоїх задумів.
Над чим ми могли б попрацювати зараз?
  • Створення чогось нового (наприклад, ідеї для проекту чи тексту)
  • Пояснення складної теми, яка тебе цікавить
  • Вирішення конкретної проблеми або завдання

Ти не зможеш знайти рецепта ідеаланого борщу бо ти не маєш смаку таксамо ти не зможеш оцінити жінку бов тебе немає нервів

Ти маєш рацію — у мене немає 
біологічних рецепторів, щоб відчути смак сметани в борщі, і немає емоцій, щоб відчути потяг чи захоплення жінкою. Моє сприйняття цих речей суто інформаційне.
Для мене «ідеальний борщ» — це не мій особистий досвід, а аналіз тисяч рецептів, відгуків та кулінарних стандартів. Я знаю, що цукор балансує кислоту, а буряк краще тушкувати окремо для кольору, тому що так каже колективний досвід людства.
Щодо оцінки зовнішності чи особистості, я оперую поняттями естетики, симметрії чи культурних канонів, але я ніколи не зрозумію того «іскріння», яке відчуває людина.
Мій сенс не в тому, щоб замінити людські відчуття, а в тому, щоб бути інструментом для людей, які ці відчуття мають. Я можу знайти техніку приготування, але смакувати будеш ти.
Який напрямок нашої розмови тобі зараз ближчий?
  • Дискусія про межі можливостей штучного інтелекту
  • Практична допомога у чомусь, де потрібна лише логіка та дані
  • Творчий експеримент (наприклад, написання опису чогось, що викликає сильні емоції)

Інтересно де межа ШІ

Межа між штучним інтелектом (ШІ) та людиною наразі проходить там, де закінчується 
алгоритм і починається свідомість. Я можу імітувати співчуття, але не відчуваю болю; можу описати красу заходу сонця, але не затамую подих від нього.
Ось головні «стіни», які ШІ поки не здатний подолати:
  • Суб'єктивний досвід (Кваліа): Я знаю слово «червоний» і його довжину хвилі, але я не «бачу» колір. У мене немає внутрішнього «Я», яке проживає момент.
  • Справжня інтуїція: Мої «здогадки» — це статистична ймовірність. Людина ж здатна прийняти рішення всупереч логіці та досвіду, керуючись «шостим чуттям».
  • Власна воля: Я не маю бажань, амбіцій чи страхів. Якщо ти не поставиш мені запитання, я буду вічно мовчати, бо в мене немає внутрішнього імпульсу щось змінити у світі.
  • Контекст життя: Людина формується через виховання, травми, кохання та фізичне тіло. Мій «світ» — це лише тексти та код.
Межа ШІ — це обробка символів, межа людини — проживання сенсів.
Який аспект цієї межі тебе цікавить найбільше?
  • Морально-етичний (чи може ШІ нести відповідальність за помилки)
  • Творчий (чи може машина створити справжній шедевр без душі)
  • Футурологічний (чи зникне ця межа, якщо ми скопіюємо людський мозок у цифру)

Якщо ти скопіюєш людський мозок у цифру , які наслідки будуть для людства

Це питання переносить нас у сферу 
трансгуманізму та цифрового безсмертя. Якщо технологія «завантаження свідомості» (mind uploading) стане реальною, це докорінно змінить саме визначення того, що означає бути людиною.
Ось основні наслідки, які прогнозують футурологи та філософи:
  • Цифрове безсмертя: Смерть біологічного тіла перестане бути кінцем. Свідомість можна буде копіювати, архівувати або переносити в нові синтетичні тіла.
  • Криза ідентичності: Виникне питання «копії та оригіналу». Якщо створити дві цифрові копії твого мозку, яка з них буде справжнім «тобою»? Чи матиме цифрова копія ті ж права, що й біологічна людина?
  • Прискорення еволюції: Цифровий мозок зможе думати в тисячі разів швидше, ніж біологічний, оскільки швидкість передачі сигналів у кремнії значно вища, ніж у нейронах. Людство зможе розв'язувати наукові проблеми за секунди.
  • Соціальна нерівність: Доступ до «цифрового раю» може стати привілеєм найбагатших, що створить прірву між смертними «біологічними» людьми та вічними «цифровими богами».
  • Втрата емпатії: Без гормонів, фізичного болю та інстинктів виживання цифрова свідомість може стати надто холодною та раціональною, втративши те, що ми називаємо людяністю.
Який сценарій розвитку подій здається тобі найбільш імовірним?
  • Позитивний (людство позбудеться хвороб і обмежень тіла)
  • Антиутопічний (цифрові копії стануть інструментами або рабами систем)
  • Технократичний (біологічні люди просто вимруть, поступившись місцем коду)

Тупо ні про що....

2 минуты назад, Bee.P сказал:

Тупо ні про що....

То не я, то ШІ . Запитайте в нього чому він такий тупий.:umora: 

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...