Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

1 хвилину тому, ....... сказав:

я вже задовбався рости уже мабуть років шість:umora:.

В стелю ше не вперлися?

5 минут назад, gardener сказал:

В стелю ше не вперлися?

Її немає взагалі на горизонті.

22 хвилини тому, ....... сказав:

Її немає взагалі на горизонті.

а догори дивилися?

16 хвилин тому, gardener сказав:

а догори дивилися?

Певно корпуса накидає постійно.:umora:

5 часов назад, ромео сказал:

Я так бачу, шо до справжнього тепла дотягнуть далеко не всі.

Чомусь мені здається,що ми помилково починаємо стимулювати бджіл ранньою весною сиропом,може ще й з ліками,Кас,чи таке інше.Це моя така чуйка не більше.Бджоли стають активні,температура 10-12 градусів,землю ще не прогріло, холодний вітер ,за першими пилконосами доводиться літати далеко,бджоли ослаблені,може недостатньо було білкового корму,бджоли застигають.Велика втрата відбувається.Ранній розплід їх теж дуже виснаджує.З одного боку не ставимо пергові рамки щоб не нагружати кишечник ,а з іншого це негативно впливає на бджіл.Може бути таке що бджоли там де холодніше ще й не зовсім гарно облетіли ся,а тут їм ще й сиропчику з ліками наггужку дали.Рік на рік схожим не буває.Природа сюрпризи додає,пристосовуватись треба.

7 годин тому, А.Е. сказав:

Чомусь мені здається,що ми помилково починаємо стимулювати бджіл ранньою весною сиропом,може ще й з ліками,Кас,чи таке інше.Це моя така чуйка не більше.Бджоли стають активні,температура 10-12 градусів,землю ще не прогріло, холодний вітер ,за першими пилконосами доводиться літати далеко,бджоли ослаблені,може недостатньо було білкового корму,бджоли застигають.Велика втрата відбувається.Ранній розплід їх теж дуже виснаджує.З одного боку не ставимо пергові рамки щоб не нагружати кишечник ,а з іншого це негативно впливає на бджіл.Може бути таке що бджоли там де холодніше ще й не зовсім гарно облетіли ся,а тут їм ще й сиропчику з ліками наггужку дали.Рік на рік схожим не буває.Природа сюрпризи додає,пристосовуватись треба.

Якщо коротко:

Сиропчик без пилку, бджоли на вітер.

• Подобається 1
  • Дякую 1
  • Ха-Ха 1
  • 100% 2

19 минут назад, Конструктор сказал:

Якщо коротко:

Саме так.Ще якби додали туди зимівля без перги,а особливо вирощування розплоіду без перги взимку чи пилку весною то бджоли на вітер.Тоді вже буде повна картина

В мене зимового розплоду не було, або вони його повикидали до весни. 28.02 стискав, то не у всіх був печатний на 1-2 сірникових коробки.

В одній сім'ї дивом залишилось 2 добре пергові рамки. Думав порівняти розвиток з пергою і без. Але в них щось пішло не так:umora:. Як збирав, то клуб не сидів на перзі, але вони мене перехитрили. Весною з цієї сім'ї витягнув 5 повністю порожніх обгажених рамок і пів сім'ї підмору. Залишків розплоду на рамках не було.

Якщо буду давати сироп, то десь в квітні, коли бджоли поміняються.

51 минуту назад, Конструктор сказал:

Якщо коротко:

Сироп всьому голова :hi:(алеценеточно):umora:.

42 минуты назад, yu1986ra сказал:

В мене зимового розплоду не було, або вони його повикидали до весни. 28.02 стискав, то не у всіх був печатний на 1-2 сірникових коробки.

В одній сім'ї дивом залишилось 2 добре пергові рамки. Думав порівняти розвиток з пергою і без. Але в них щось пішло не так:umora:. Як збирав, то клуб не сидів на перзі, але вони мене перехитрили. Весною з цієї сім'ї витягнув 5 повністю порожніх обгажених рамок і пів сім'ї підмору. Залишків розплоду на рамках не було.

7 минут назад, А.Е. сказал:
37 минут назад, yu1986ra сказал:

Expand  

То скільки ж рамок з пергою ви їм ставили як дві залишилося та садили не на перзі,в вони вас перехитрили?

Не факт що розплоду не вирощували ,вони могли взимку стартувати та при похолоданні вигризати,а міг і вийти бо не всю зиму я надіюсь ви сім'ї переглядали

49 минут назад, yu1986ra сказал:

Висновок з'їли дві рамки перги , і обісрались від щастя , :dntknw:. Ото шиканули бджоли :umora:. Перга то не дешева ;)

35 хвилин тому, А.Е. сказав:

То скільки ж рамок з пергою ви їм ставили як дві залишилося та садили не на перзі,в вони вас перехитрили?

Не факт що розплоду не вирощували ,вони могли взимку стартувати та при похолоданні вигризати,а міг і вийти бо не всю зиму я надіюсь ви сім'ї переглядали

В корпусі 10 рут рам. Клуб був на 6.

44 минуты назад, Bee.P сказал:

Висновок з'їли дві рамки перги , і обісрались від щастя , :dntknw:. Ото шиканули бджоли :umora:. Перга то не дешева ;)

Бе чому мені хочеться по запчастинах вас розібрати:umora:, мабуть ,,стою на ринку підняв віки,,...А оказалось пшик:umora:

1 годину тому, yu1986ra сказав:

Скоріше за все він був раніше, на момент огляду вже вийшов. З пергою лотерея, можуть зробити фальстарт. До прикладу той же Гопка, він пергу дає в потрібний йому час, так є якась прогнозованість процесу.

Я осінню забираю пергу, отримую доплату за збирання гнізд.:)

От не розуміє чому така агресія у Бе до новачків на форумі і спроба принизити і показати що він вищий:umora:

7 минут назад, ....... сказал:

От не розуміє чому така агресія у Бе до новачків на форумі і спроба принизити і показати що він вищий:umora:

Він не винен, то все винуваті магнітні бурі, не хоче носити шапочку з фольги для захисту.

2 години тому, Bee.P сказав:

Сироп всьому голова :hi:(алеценеточно):umora:.

Це якшо вітру нема.

1 час назад, yu1986ra сказал:

В корпусі 10 рут рам. Клуб був на 6.

Юрію!Так це ще гірше,бо ви мене декілька разів поправляли та казали що зимівля на одному корпусі рута то добре.Потім ви підтримали колегу підтримавши 100 відсотками,що клуб піднявшись до гори не входить в стан занепокоєння та без проблем рухається далі.У вас 5 штук тих рута пам'ятаю.А висновки такі:

1.Вам батько чи дід не казали такого що яйця курей не вчать?Це гумор такий(любите ж посміятися)

2.Краще в "дурня" розумного навчитись,чим у "розумного" дурного 

Смішна Анжеліка накрутила собі бігудєй ....... , і фантазує:umora:

1 час назад, Конструктор сказал:

Скоріше за все він був раніше, на момент огляду вже вийшов. З пергою лотерея, можуть зробити фальстарт. До прикладу той же Гопка, він пергу дає в потрібний йому час, так є якась прогнозованість процесу.

Не в самій перзі шкода,а в тому що переповняється кишечник ,починають бути активними,підіймається температура,починається яйцекладка.Вони й без перги можуть почати вигодовувати розплід як будуть ті умови переповненого кишечника.А це може бути і неякісний корм і не добрі умови Тільки тоді ,коли без перги виснаджуються ще більше . Додавати рамки в потрібний час то добре,але турбуєш сім'ї,небажано як ще в клубі.Моя думка,не рекомендація,не порада. 

Так мене неправильні книжки вчили.

15 минут назад, А.Е. сказал:

Не в самій перзі шкода,а в тому що переповняється кишечник ,починають бути активними,підіймається температура,починається яйцекладка.Вони й без перги можуть почати вигодовувати розплід як будуть ті умови переповненого кишечника.А це може бути і неякісний корм і не добрі умови Тільки тоді ,коли без перги виснаджуються ще більше . Додавати рамки в потрібний час то добре,але турбуєш сім'ї,небажано як ще в клубі.Моя думка,не рекомендація,не порада. 

Так мене неправильні книжки вчили.

Треба відмотати назад,колись бджоли починали гнати в січні а облєти в квітні і все було добре....Хай моляться на ті блинчики в ютубі багато прикладів коли 4-5 роспліду і бджоли хватає і ніхто ніякі блинчики не кладе....Бо бджола повноцінна і не зношена от з цього треба починати...

37 минут назад, ....... сказал:

Треба відмотати назад,колись бджоли починали гнати в січні а облєти в квітні і все було добре....Хай моляться на ті блинчики в ютубі багато прикладів коли 4-5 роспліду і бджоли хватає і ніхто ніякі блинчики не кладе....Бо бджола повноцінна і не зношена от з цього треба починати...

То треба дивитись на регіон де це було.Вже писав ,що колись обліт був на теплого Олексія((кінець березня).Кращі сім'ї ті що не мали на той час розплоду.Таких які б в січні були б з розплідом я б вибракував.Зараз дивився на ютубі пасіка в яру так там розповідає про степову(в тому числі і від Волощук а)Відзначаються сім'ї що не мають розплоду,показує підмору крихта.Споживання кормів каже два с половиною кіло(але в те я не повірю,бо зважувати просто вулик то дурне.З осіні може був сухий в на прикінці зими волога деревина та утеплювач.То треба зважувати кожну рамку.Та і ви здається присилали мені фото де зовсім недавно Карпатка сиділа в клубі.Мені це дуже сподобалось.Щоб був розплід зимовий і це не дуже позначилось на сім'ї то треба мати дуже сильні сім'їа не відводки.Тоді одне інше компенсує.

3 години тому, Конструктор сказав:

Я також доплату отримав не погану в минулому році. Якось дивом одна сім'я проскочила без доплати:umora:

3 години тому, Пахомич сказав:

Він не винен, то все винуваті магнітні бурі, не хоче носити шапочку з фольги для захисту.

Вам вона не допомагає - можете знімати вже:rofl:

2 години тому, А.Е. сказав:

Юрію!Так це ще гірше,бо ви мене декілька разів поправляли та казали що зимівля на одному корпусі рута то добре.Потім ви підтримали колегу підтримавши 100 відсотками,що клуб піднявшись до гори не входить в стан занепокоєння та без проблем рухається далі.У вас 5 штук тих рута пам'ятаю.А висновки такі:

1.Вам батько чи дід не казали такого що яйця курей не вчать?Це гумор такий(любите ж посміятися)

2.Краще в "дурня" розумного навчитись,чим у "розумного" дурного 

Це форс мажорна сім'я вичистила 5  рамок повністю і вижила. Якби в неї трапився ваш стрес від того що виїла мед до верхнього бруска, то на рамках лишилося б 30-50% меду і на дні була б вся сім'я.

Зараз на 1-у руті в мене під 50 шт.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...