Oleksandr K. Опубликовано 8 марта Share Опубликовано 8 марта На одному точку 5 з 42 не вийшли з зимівлі: - в 2-ох родинах розплід - 2 родини з'їли корма зверху - 1 задавив кліщ (можливо, не спрацювали пластини по якійсь причині) Всі інші +/- ок. Розплід є в більшості, деяким додав корма, в деяких забрав лишні рамки. По електронних вагах витрати кормів 2,5-5,5 кг. Хз, багато це чи мало Другий точок переважно в тіні стоїть. Туди не їздив, бо там по кісточки болото 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 9 марта Share Опубликовано 9 марта 10 часов назад, Конструктор сказал: Якщо чесно то я останні роки навіть і не чистив. В цей рік як ніколи. Цю зиму я оцінив би на бідну трійочку. Минулі можна сказати були на 5 В мене звичайна зимівля , підмору ну може до пів стакана , а от кормів вже трохи норм так поїли , але маю ще 150 кг забрусу з медом , 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 9 марта Share Опубликовано 9 марта 2 хвилини тому, Bee.P сказав: В мене звичайна зимівля , підмору ну може до пів стакана , а от кормів вже трохи норм так поїли , але маю ще 150 кг забрусу з медом , Я пока рамки виставив за заставною, трохи є 145 з медом, потім і до забрусу дійде. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 9 марта Share Опубликовано 9 марта 26 минут назад, Конструктор сказал: Я пока рамки виставив за заставною, трохи є 145 з медом, потім і до забрусу дійде. Минулої весни , в цю пору в сімях було ще так багато кормів , що я аж трішки переживав що матці буде мало місця для засіву . В цей рік все навпаки . 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 9 марта Share Опубликовано 9 марта Навіть каліч на три рамки , де по факту 2 рамки бджол , і то перезимував , але з утепленням з верху , . Значить "дресіровка" іде на користь . 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
iira100 Опубликовано 9 марта Share Опубликовано 9 марта Зимівля відміна втрати 1% по кормам підїли добре деяким прийшлось робити рокіровку рамок бо змістились до бокової стінки погода сонячно і тепло вже є трішки принос пилку 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 9 марта Автор Share Опубликовано 9 марта 17 годин тому, Пахомич сказав: 50-70гр на 3л ,то капля в морі . Так тож для стимуляції кладки і поповнення кормів. Тому і є саме те. Якщо братимуть, можна обніжку й добавити при відсутності пилкового взятку. Але найкраща стимуляція розвитку - то весняний пилковий взяток у природі. От про це (можна й кочівлю передбачити) й має дбати пасічник. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 9 марта Автор Share Опубликовано 9 марта 2 години тому, Bee.P сказав: Навіть каліч на три рамки , де по факту 2 рамки бджол , і то перезимував , але з утепленням з верху , . Значить "дресіровка" іде на користь . На три рамки - то знадто великий ризик, якщо зимувати на вулиці. А "каліч" ми з братом звемо ШИЗЛИКАМИ. Так приємніше й зручніше. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 9 марта Share Опубликовано 9 марта Вчора винесли з погрібника, з сином, 33 рута. Вдень при наксимальній темп. попасічникував(часткова розбірка, на предмет кормів, розплоду, необхідності переселення в чистий сухий). Перші 8-10 огляд, потім тільки клав подушку, підважував, затикав льоткову щілину. Скінчились подушки, "неоподушених" 6 штук. Начебто і вони живі. З оглянутих тільки одна на анкуляцію(жменька бджіл з маткою), двом поклав пакет з медом. Кормових повитягував штук 7. Більшість буде переселено в інші корпуса, обмежено по Блінову, комусь додано кормових, вся пасіка перевезена в ліс, як краще місце по мікроклімату і раннім пилконосам( з досвіду принос пилку йде на другий теплий, 16*С день). Схоже це найкраща зимівля за всю карьеру. Занесені були до морозів в саманну обшиту ППС(оштукатурену) нежилу будівлю. З вентиляції, дірка в стіні, в дверях, в стелі, в землі з погреба всі диаметром цилиндра з трактора "Білорус" мотор Д65. Заповнене вуликами на третину. На долівці було з піввідра бджіл(буде продано на ліки з підмора, читайте в відповідній темі), затемнення не робилось(з причини складності, втрати єнтузіазму до справи).В вуликах сиро, заросше цвіллю різних кольорів, в деяких витікало, на ПЕТ екранах всіх були каплі(може й добре, була можливість напитись, для бажаючих). В льоткову щільну спостерігався низ клубу, зверху через плівку теж мав можливість спостерігати(з метою релаксації, заспокоення,роздумів) верх клуба. Поскладані були понад стінками в 4-6 поверхів. Про температуру в морозні ночі нічого, напевне сказати не можу, думаю невеликі минуси( ззовні до -15*С). З оглянутих тільки в декількох був печатний дірявий розплід, в інших яйця. В опитаніх колег-гірше.Що типово, сусід , аматор, втратив кращу(з чотирьох) сімей(дала минулого літа більше 50кг соняшникового) в загибел івинить продавцицю ветлікарні що продала ампулу біпіну на 1 літр( сусід вважае, що треба було розвести в 2-х) він розвів по сказаному і от такий результат. Чоловік трохи старший за мене, після ВИШу(агроном), працював в агросекторі на керівних посадах, схожий на заможного. І от така, типова, точка зору на подію, тлумачення, висновки баченого власними очима. Роздуми над буттям, як без цього. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 9 марта Share Опубликовано 9 марта 9 минут назад, ДобровоЛ сказал: На три рамки - то знадто великий ризик, якщо зимувати на вулиці. А "каліч" ми з братом звемо ШИЗЛИКАМИ. Так приємніше й зручніше. "Каліч " це ті на яких немає надії , і воно має якісь проблеми . А є на 3-4 рамки "живчики" , які зимують ціленаправленно для збереження запасних маток . То різні речі . 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 9 марта Share Опубликовано 9 марта Таке питання. Етимологія слова "шизлики". Від "шизика", шизонутого, хворого на шизофренію?Хто такий шизофреник, які бувають види, наслідки роздвоення особистості знають всі дорослі люди(доречі спитаю в доньки, старшекласниці, чи знае? Недавно взнав, що вона незнае як називалась споруда в стародавньому Римі, Римській Імперії де відбувались гладиаторські бої, вистави, дійства. І це одна з кращіх вчениць в класі, "вся из себя такая"). Якщо так, то визначення(називання) слабких, нежиттездатних( на погляд власника) колоній бджіл , на перший погляд, невдале, невідповідае суті предмета. На зразок "Підарів"(окупантів) по суті не так і публічно некомільфо. Каліки, "калічі" мені теж неподобаеться. Так моя дружина визначае банки з кисляком в яких внаслідок небажаної мікрофлори, нетипового складу не утворивсь плотний, класичний згусток- забульбашило, вилізло з банки, потекло, згусток як губка, кисломолочного сиру з ціеї стоянки мало і часто несмачно, нетипово. Це справа мого естетичного смаку до висловлювань, мовних зворотів, слів паразитів. Чому б нам не покращувати свій смак і до цього? 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 9 марта Share Опубликовано 9 марта Нарешті сьогодні повноцінний обліт! 6 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 9 марта Share Опубликовано 9 марта Сьогодні вже є поодинокі з пилком 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 9 марта Share Опубликовано 9 марта 8 минут назад, Конструктор сказал: Сьогодні вже є поодинокі з пилком Це ті які не отримали " чарівний млинець " ,?? Чи може млинець вже з"їли і поперли за свіжаком ?? 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 9 марта Share Опубликовано 9 марта 6 хвилин тому, Bee.P сказав: Це ті які не отримали " чарівний млинець " ,?? Чи може млинець вже з"їли і поперли за свіжаком ?? Є в них млинець і пилок теж несуть 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 9 марта Share Опубликовано 9 марта 20 хвилин тому, Конструктор сказав: Сьогодні вже є поодинокі з пилком В мене ше первоцвітам трохи рано... Сніг вже закінчується 8 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 9 марта Share Опубликовано 9 марта Чистив дно у своїх то підпору не багато. Корпуса не важкі хоч і кормів було восени багато.... Що там всередені у нас ще зима... Наче завтра буде перший норм обліт... з першого точка з 50 сімеї залишилось 47 шт. Всі норм виглядають зверху через плівку. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 9 марта Share Опубликовано 9 марта 6 минут назад, ромео сказал: В мене ше первоцвітам трохи рано... Сніг вже закінчується В мене ще ту кукурудзу не зібрали , і невідомо коли зберуть , і що посіють чи не посіють, з такими цінами на солярку . 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 9 марта Share Опубликовано 9 марта Все квітка з рамками,на 2026 рік,500 магазинок,по 250 рут і дадан. 8 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 9 марта Share Опубликовано 9 марта Продовжив контроль. Сьогодні враження трохи кращі, бо вчора ходив по підозрілих (слабших), а сьогодні пішли сильніші... Багато сімей на порожніх рамках. Хіба на крайніх рамках із зовнішнього боку є мед. Це при тому, що залишаю майже повномедні рамки. "Втрясли" все. Шо вже казати тим, хто пускав на половинчастих запасах. 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 9 марта Share Опубликовано 9 марта 24 минуты назад, ромео сказал: Продовжив контроль. Сьогодні враження трохи кращі, бо вчора ходив по підозрілих (слабших), а сьогодні пішли сильніші... Багато сімей на порожніх рамках. Хіба на крайніх рамках із зовнішнього боку є мед. Це при тому, що залишаю майже повномедні рамки. "Втрясли" все. Шо вже казати тим, хто пускав на половинчастих запасах. Якось так,то краще,то не дуже. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 10 марта Share Опубликовано 10 марта 22 часа назад, Конструктор сказал: пока рамки виставив за заставною Так і я виставив також , але.... Але якщо буде теплий березень , то ці корма миттєво перегонять на розплід , тому я ВЖЕ думаю за забрус , ну і до підтримаючого взятку ще довго . Короче буде весело . 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 10 марта Share Опубликовано 10 марта 17 хвилин тому, Bee.P сказав: Так і я виставив також , але.... Але якщо буде теплий березень , то ці корма миттєво перегонять на розплід , тому я ВЖЕ думаю за забрус , ну і до підтримаючого взятку ще довго . Короче буде весело . Ага, сміялися з Юри за цукор, в він то щось знав. 1 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 10 марта Share Опубликовано 10 марта 11 часов назад, ромео сказал: Шо вже казати тим, хто пускав на половинчастих запасах. Зато ложе для бджіл хороше Тут без ложе і розплоду сожрали більшу половину Як би залишив ложе і до того моменту коли я цей рік зібрався дивитися , десяток би крякнувся з голоду 100% 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 10 марта Share Опубликовано 10 марта 23 часа назад, Bee.P сказал: В мене звичайна зимівля , підмору ну може до пів стакана , а от кормів вже трохи норм так поїли , але маю ще 150 кг забрусу з медом , Сьогодні потрібно і собі витягувати бочки із забрусом поки тепло можна заколоти і раз дати , бджолам вода потрібна , сонях розмачувати у рамках Є три бочки 200л наприсовані забрусом , в одній меду багато , холодно уже було, стікав погано Штикова лопата і копається забрус у бочкі 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.