Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

11 годин тому, Burkun сказав:

Я вважаю що це могло бути наслідком специфічного формування гнізда на меншій кількості повномедних рамок. Бджоли більше мерзли і більше їли.

А я думаю, що вони вивели партію розплоду. 

От і де той мед й подівся. Просто так зжерти зимовий запас жодна сім"я ніяк не змогла б.:IMHO:

46 минут назад, ромео сказал:

А в нас ше снігу повно... ;)

У затінку є у виді льоду 

Та його і було сантиметрів 10 найбільше за всю зиму , якщо замети не рахувати 

Зараз грязь місю на пасікі :umora:

Жалко погода тепла закінчилась , на лежаки часу  невистачило

У п'ятницю я їх всі пробіг теплі заставні поставив , подушки завернув, крайні рамки всі з медом були,  тепер їх хорошо дістануть і прогріють, буду ждати тепло

В мене вже трохи пилок пішьов.:)

IMG_20260303_084353.thumb.jpg.c757914ef6e4299c90dc13bf2702589b.jpgIMG_20260303_082751.thumb.jpg.9a624e35606c75e29ed091bbcc170947.jpg

IMG_20260303_082559.thumb.jpg.64e0424f643355521863398286c3c688.jpg

Капець......В людей он  вже трава зелена , а в мене ще снігу 15 см , і він шось не спішить танути :(.

37 минут назад, Конструктор сказал:

В мене вже трохи пилок пішьов.:)

IMG_20260303_084353.thumb.jpg.c757914ef6e4299c90dc13bf2702589b.jpgIMG_20260303_082751.thumb.jpg.9a624e35606c75e29ed091bbcc170947.jpg

IMG_20260303_082559.thumb.jpg.64e0424f643355521863398286c3c688.jpg

Гарні сім'ї.:ay:

Мої ще чекають на пилок... у нас ще норм обльоту не було так ото обльотік...

20260228_122427.jpg

25 хвилин тому, Олександр К сказав:

Мої ще чекають на пилок... у нас ще норм обльоту не було так ото обльотік...

В мене ще теж повноцінного не було, лише ті що до сонця трохи літали. На завтра 12° обіцяють то можливо і полетять всі. Я завжди даю до обльоту, але там є нюанси.

2 минуты назад, Конструктор сказал:

.Я завжди даю до обльоту, але там є нюанси.

Які ?  

Тільки що, Bee.P сказав:

Які ?  

Від стану сім'ї, до % білку.

8 минут назад, Конструктор сказал:

В мене ще теж повноцінного не було, лише ті що до сонця трохи літали. На завтра 12° обіцяють то можливо і полетять всі. Я завжди даю до обльоту, але там є нюанси.

Також цікаво які нюанси?

4 хвилини тому, Олександр К сказав:

Також цікаво які нюанси?

Якщо сім'я зимувала спокійно, з мінімальним споживанням кормів, то таким без проблем можна давати до обльоту і ніяких наслідків не буде. В інших випадках краще вже після обльоту давати 

1 година тому, Bee.P сказав:

Які ?  

1 година тому, Олександр К сказав:

Також цікаво які нюанси?

І другий, це відсоток протеїну(білку), теж на мою думку має значення. Олександр Мартинюк в себе в відео робив розрахунок скільки з пилку можна виростити розплоду

1 годину тому, Олександр К сказав:

20260228_122427.jpg

В Вас який % ?

В 02.03.2026 в 08:56, AVA сказал:

цілу зиму собі вирощували заміну

скоріше не заміна а вірна гибель...

в мене є така карніка, вірніше була, леклер х маєн сама гнала росплід взимку і дочки її таке роблять. і по меду гарна і по миролюбивості а от зимівля це біда, на весну рамки і потолок як в шоколаді, сила 1-2 рамки а заходить в зиму гарна сила, рамок 8. самої іошки вже нема є ще одна дочка котра і цієї зими опоносилася і осипалась, вчора чистив то 2 рамки мо не буде і пятачок застившого на виході росплоду. сперш подумав гречаний мед попав але в Фок пешеца все в нормі, кавказянки теж нормально. одна материнка кавказянка загинула-бурозубка влізла у вулик і зимувала там.

доречі і знайомий вчора казав що карніка опоносилася теж якась там лінія

29 минут назад, arki сказал:

в мене є така карніка, вірніше була, леклер х маєн сама гнала росплід взимку і дочки її таке роблять. і по меду гарна і по миролюбивості а от зимівля це біда, на весну рамки і потолок як в шоколаді, сила 1-2 рамки а заходить в зиму гарна сила, рамок 8. самої іошки вже нема є ще одна дочка котра і цієї зими опоносилася і осипалась, вчора чистив то 2 рамки мо не буде і пятачок застившого на виході росплоду. сперш подумав гречаний мед попав але в Фок пешеца все в нормі, кавказянки теж нормально. одна материнка кавказянка загинула-бурозубка влізла у вулик і зимувала там.

Дивився крайній  стрім з баскевичем і Болюбаш , то так розказували що ведеться серекція ,  разів сто повторили про селекцію , і аж пізніше Богдан признався що на пасіці є максимум одна чи дві  F1, а все решта F0 . То яка тут селекція ? Але повага за те що признався .  

40 хвилин тому, arki сказав:

Все треба перевіряти по дочкам, лише потім пускати в масовий тераж. Попадалась і мені карніка яка дуже погано зимувала.

Міняв дно сьогодні. Заразом зважував корпуси (руками). Є дуже легкі (небагато) і дуже важкі (небагато). Підмор є такий  в основному 

IMG_20260303_095309.thumb.jpg.286157bbb1d7950d6d2a9b9bf95c64b5.jpg  такого меньше IMG_20260303_113606.thumb.jpg.a0e777045e5272217b8d8c41b3241481.jpg 

а одна перевершила всіх IMG_20260303_100153.thumb.jpg.dbb50b0e5d82be8e7f196ec1b9cac173.jpg і вулик, мабуть. найважчий. В середину ше не дивився.

А, які нетерплячі...

Вистоялись/вилежались за зиму

1 час назад, Конструктор сказал:

Попадалась і мені карніка яка дуже погано зимувала.

Зимівля у Карніки дійсно специфічна. Треба приспособитись. Але головне - загальний результат. 

2 часа назад, arki сказал:

Так в тому і фішка була коли колега гукав подивитися на аномалію,  рамки були чисті ,  це також здивувало

Ну це було раз в житті і в одному екзимплюрі

6 минут назад, AVA сказал:

Так в тому і фішка була коли колега гукав подивитися на аномалію,  рамки були чисті ,  це також здивувало

Ну це було раз в житті і в одному екзимплюрі

Гнали розплід - під'їли корма. Потім похолодало, розплоду стало менше і менше. Потім пішли ще морози, але ж кормів уже мало. І всьо - корми доїли, коли розплоду вже не було. 

Чому саме ця сім'я? Бо могла собі дозволити. Чи то утеплення. Чи матка така. 

Треба було б спостерігати за наявністю кормів. Але - попробуй угадай... :dntknw:

23 часа назад, AVA сказал:

Більше нічого інтересного не було в одному ні матки ні засіву непобачив

без засіву і раніше були , чи я його просто незнаходив без очків

ну там хоч матку бачив і сразу закривав 

Залишилися лежаки

Сьогодні в очках шукав засів і матку не має 

Була ще одна в неділю помічена,  що небачив ні матки ні засіву 

Також сьогодні нічого не знайшов 

Тільки що розніс по рамочно обидві слабким, ще мінус дві

Що характерно по поведінкі бджоли невидно ³що маток немає 

І таке я не один рік замічаю , зимують без маток , як і обичні сімьї , в одної точно і підмору не було

При хорошому обльоті тільки розлітаються , хорошого ще не було

12 минут назад, AVA сказал:

характерно по поведінкі бджоли невинності що маток немає 

Було осінью маток міняв , грохнув маток , роздав нових , а одній не хватило то дав пізніше , прихожу матку дать  а вони вже в клубі сиділи , тому без маток можуть і в клуб сісти , і нормально перезимувати , але не всі . 

14 хвилин тому, AVA сказав:

Сьогодні в очках шукав засів і матку не має 

Була ще одна в неділю помічена,  що небачив ні матки ні засіву 

Також сьогодні нічого не знайшов 

Тільки що розніс по рамочно обидві слабким, ще мінус дві

Що характерно по поведінкі бджоли невидно ³що маток немає 

І таке я не один рік замічаю , зимують без маток , як і обичні сімьї , в одної точно і підмору не було

При хорошому обльоті тільки розлітаються , хорошого ще не було

Поки матка не пoчала сiяти i не зявився розплiд краще ïï не шукати

1 минуту назад, Stol сказал:

Поки матка не пoчала сiяти i не зявився розплiд краще ïï не шукати

Поки бджоли не пішли на обліт я поразки розкидав їх у десять вуликів у ті що мені потрібно 

А після обльоту небуде що розкидати, уже було таке 

Зимували нормально , тихо спокійно

А після обліту , обліт був хороший на півдня , пусті рамки оказались один раз , а так десь третина від зимувалої кількості залишається після обльоту 

Ці дві матки з відводів , можливо такі матки хороші були :umora:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...