Перейти к содержанию

Роение

Петрович

Рекомендуемые сообщения

Ще один бродячий рій що поселився у вулику.Стільники відбудовані по розмірах рамки,а якість матки просто супер

Росплід справді гарний, проте як і завжди без опіки пасічника великі рої надто вже захоплюються виведенням трутнів. :)

Ще один бродячий рій що поселився у вулику.Стільники відбудовані по розмірах рамки,а якість матки просто супер

Росплід справді гарний, проте як і завжди без опіки пасічника великі рої надто вже захоплюються виведенням трутнів. :)
Готовятся к следующему году, свалить на май месяц ;)

post-1609-1278957161_thumb.jpgЩе один бродячий рій що поселився у вулику.Стільники відбудовані по розмірах рамки,а якість матки просто супер :ay:
Как у Вас ,ну судя по трутньёвому расплоду они должны перейти в роевое состояние --(применяю к своим условиям) :hi:

Как у Вас ,ну судя по трутньёвому расплоду они должны перейти в роевое состояние --(применяю к своим условиям)

Скоріш за все це рій-первак.Дійсно вже були закладені ройові маточники,добре,що вчасно його запримітили...

Сьогодні з сімї з якої робив відводка вийшов рій (полетів так швидко що його не знайшов). Я після того як зробив відводка оглянув сімю - було закладено біля 10 маточників - деякі (самі маленькі) я зруйнував - хотів залишити тільки одного, але по боявся що можливо матка не вийде. (як виявилось пізніше в двох матичниках знайшов завмерлі матки - на стадії лялечки :dntknw: ). Як тільки вийшов рій я зразу ж оглянув сімю - на першій же рамці що я витягнув почув писк матки - хотів її зловити щоб посадити в кліточку - але вона злетіла - хвилин деять кружляла біля вулика, наближалась до рамки яку я тримав в руках, сідала на кришку вулика, але на рамку так і не сіла.... Я її втратив з поля зору :helpme: Продовжив огляд знайшов ще два запечатаних маточника з яких саме виходили матки (зловив їх посадив в кліточки)... Т Тепер не знаю що робити. :helpme: Не знаю чи та матка що полетіла вернулась чи ні... (може вона залетіла в льоток) І не хочу матки з кліточок випускати - боюсь що знову вийде рій... Які будуть думки???

Тепер не знаю що робити. Не знаю чи та матка що полетіла вернулась чи ні... (може вона залетіла в льоток) І не хочу матки з кліточок випускати - боюсь що знову вийде рій... Які будуть думки???

Такі ситуації часто трапляються. Тому щоб не втрачати бджіл у таку пізню пору. Я дію так: Ставлю поряд запасний вулик. Переношу в нього всю сім"ю. Одну неплідну матку. В старому залишаю одну (дві) рамку розплоду, суш та неплідну матку. Через 14 днів будемо мати результат. Ну а далі дію за обставинами. :vinny:

Тепер не знаю що робити. Не знаю чи та матка що полетіла вернулась чи ні... (може вона залетіла в льоток) І не хочу матки з кліточок випускати - боюсь що знову вийде рій... Які будуть думки???

Т Я дію так: Ставлю поряд запасний вулик. .......
Не має запасного вулика :( А в завтра рано на роботу на цілий день :( Навіть не зможу проконтролювати.... Ладно, спишемо на досвіт.... Як вже Бог дасть...

Не має запасного вулика

Во-во. І щоб не попадати у такі ситуації я нашвикоруч зимою збиваю просто кілька ящиків під розмір, та накриваю поліетиленом і бляхою.

На сьогодні вже ройова пора минула, а в мене все рояться ті сім"ї яким перебив роїння на початку червня. Природа бере своє. Ось тільки питання до знавців: Запечатаних маточників було десь до 10-и шт. Чув спів. Коли вирізав всі маточники то одна вийшла (зловив та посадив до кліточки). Рій ще не вийшов (хоча матки не бачив та по кількості бджоли видно). Чому за такої сприятливої теплої та сонячної погоди не вийшов рій? У мене одне пояснення : можливо через добрий медозбір. Бо несуть добре.

І не хочу матки з кліточок випускати - боюсь що знову вийде рій... Які будуть думки???
Поставь клеточки сверху на рамки с закладными и оставь пчелам проход к ним если матки нет около клеточек будут пчелы, если есть то в клеточках матки умрут.

На сьогодні вже ройова пора минула, а в мене все рояться ті сім"ї яким перебив роїння на початку червня. Природа бере своє. Ось тільки питання до знавців: Запечатаних маточників було десь до 10-и шт. Чув спів. Коли вирізав всі маточники то одна вийшла (зловив та посадив до кліточки). Рій ще не вийшов (хоча матки не бачив та по кількості бджоли видно). Чому за такої сприятливої теплої та сонячної погоди не вийшов рій? У мене одне пояснення : можливо через добрий медозбір. Бо несуть добре.
Ще не прийшов час и мабудь була вощина яку вони тянули.

Здраствуйте уважаемые!! :hi::helpme: Помогите пожалуйста :helpme: Вот такая ситуация (вернее две!) 1 Вышел один рой - поселился в азбестовой трубе диам. 230 мм труба стоит вертикально высота 4 метра!!! 2 Второй рой поселился в воздушной полости дома между кирпичной кладкой и шпалами!!!! Посоветуйте пожалуйста как можно их от туда достать с минимальными разборками, и труд работами!!!!!!!!!

Посоветуйте пожалуйста как можно их от туда достать с минимальными разборками, и труд работами!!!!!!!!!
#339 :hi: Помогите!!

Ще не прийшов час и мабудь була вощина яку вони тянули.

Як це не прийшов час? Рій іде на 3-й день після запечатування першого маточника (так пише література). А в мене вже матка вийшла. Ні вощини не ставив.

1 Вышел один рой - поселился в азбестовой трубе диам. 230 мм труба стоит вертикально высота 4 метра!!!

Тут все просто: ВИКУРИТИ. Один знизу димить, а другий на драбині підставляє зрошені сиропом рамки та складає до ящика.
2 Второй рой поселился в воздушной полости дома между кирпичной кладкой и шпалами!!!!

Вибачте, але тут не знаю, бо мало інформації. Та весною на Форумі вже подібне розбиралося.

2 Второй рой поселился в воздушной полости дома между кирпичной кладкой и шпалами!!!! Вибачте, але тут не знаю, бо мало інформації. Та весною на Форумі вже подібне розбиралося.

Мав схожий випадок.Рій поселився у стіні школи.Виявилося,що від щілини в цеглі до самого гнізда було більше двох метрів.Уявляєте???Бджола сідає на так званий льоток і 2 метри іде пішки :blink: Це вже схоже на мурашник :) В результаті рій так і лишився зимувати,дістати його було неможливо.Зате всім на диво він чудово перезимував і в травні з маленької щілини один за одним вилітали рої... І ще випадок...Місяць тому повісив на грецький горіх ловушку для роїв,вставив один темний стільник.Ловушка заросла листям і якось вже забув за неї.Вчора лише звернув увагу на гул,дивлюсь-рій облітується.Відкрив,а там язики зверху до низу,зверху мед,знизу печатаний розплід.От в таких випадках дійсно помічаєш,як швидко минає літо :(

І ще випадок...Місяць тому повісив на грецький горіх ловушку для роїв,вставив один темний стільник.Ловушка заросла листям і якось вже забув за неї.Вчора лише звернув увагу на гул,дивлюсь-рій облітується.Відкрив,а там язики зверху до низу,зверху мед,знизу печатаний розплід.От в таких випадках дійсно помічаєш,як швидко минає літо

Во-во. І вже писав, в роївні ні один рій не зайшов, а в порожні вулики - кілька. І вже лиш тепер коли почали сипатись яблука звернули увагу. В обидвох рої. Будемо зимувати за перегородкою. Минулий сезон з великими втратами мене змушує це робити.

То є тиха заміна. Хоч при тихій повинні закладати 2-3 маточники ,але буває й таке, особливо в цю пору. При великій кількості молодої бджоли, можливий і вихід роя.

То є тиха заміна.

Навряд. Бо це тільки запечатаних було 10. А ще незапечатаних достатньо.

Маточник лучше не трогать. Скорее всего это тихая смена и пчелам лучше не мешать в этом вопросе. Роиться уже не будут, скорее всего. Зима уже на носу... :IMHO1:

Роиться уже не будут, скорее всего. Зима уже на носу...

Сам так думав,а вчора звонить знайомий пасічник і каже що зняв два рої.І буть тут мудрий :dntknw:

Я не згідний що бджоли зараз припинуть роїтися,вони будуть роїтися до 15-20(серпня) і рої будуть достатнь великі,а потім якщо і будуть випускати рої то вони будуть маленькі. Погоджуюсь с тим що це літо було достатьно ройовим,ми з моїм колегою зловили 25 роїв.

• 4 weeks later...
Я не згідний що бджоли зараз припинуть роїтися,вони будуть роїтися до 15-20(серпня) і рої будуть достатнь великі,а потім якщо і будуть випускати рої то вони будуть маленькі. Погоджуюсь с тим що це літо було достатьно ройовим,ми з моїм колегою зловили 25 роїв.
Смотрел фильм про отводки предотвращающие роение. Там говорят, - что они берут рамку с ройливого улья с (открытым) не запечатаным маточником Ставят в новый улей где уже 4 рамки суши и 2 рамки с кормом. Ставят новый улей на место где был улей в состоянии роения. Ройливый относят на метров 4-5. Летные пчелы возращаются в новый улей где есть все условия и маточник и зачем им роиться. У меня плохое зрение и мне этот метод подходит, так как не надо искать матку. НО ВОПРОС почему именно не запечатаный маточник? Спасибо. :hi:

НО ВОПРОС почему именно не запечатаный маточник?

Спробую гіпотезнути. Відношення до маточників у різновікових бджіл різне. Це обумовлене різними функціями у вулику. Викохують маточники молоді бджоли а льотна бджола до них має опосередковане відношення. Їй достатньо знати, що є королева. Не знайшовши її в перші години вони можуть вороже поставитись до аапечатаного маточника , адже там вже є матка. Можливо вони сприйматимуть її як чужу. А от зазирнувши до відкритого маточника вони матки там не бачать, а тільки личинку. А коли за кілька годин відчують сирітство то почнуть за таким маточником піклуватись.

• Алёнка changed the title to Зароїлася?

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...