yu1986ra Опубликовано 31 мая Share Опубликовано 31 мая 16 хвилин тому, gardener сказав: Продовжили весну до четверга Мої гарно літають. +21, хмарно, слабкий вітер. Думаю буде не менш як +2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 31 мая Share Опубликовано 31 мая Весь день сіро, мжичка... +15... добре хоч без вітру Напевне всі щурки з округи злетілись до мене на пасіку... 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 31 мая Share Опубликовано 31 мая 5 годин тому, ромео сказав: Весь день сіро, мжичка... +15... добре хоч без вітру Напевне всі щурки з округи злетілись до мене на пасіку... А до мене шпаки. Я помітив, що щороку вони якось починають кучкуватись біля пасіки коли планується масовий обліт маток. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 1 июня Share Опубликовано 1 июня Ще мабуть прийдеться сьогодні в грубкі палити.Зараз +12 сиро після нічного дощу. Якось би той ріпак відмотати, ато задубіє в тих рамках. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 1 июня Share Опубликовано 1 июня 4 хвилини тому, Женя Ц. сказав: Ще мабуть прийдеться сьогодні в грубкі палити.Зараз +12 сиро після нічного дощу. Якось би той ріпак відмотати, ато задубіє в тих рамках. Трохи вийшло ріпаку? Мені ще треба відібрати, пасіка в полі щоб відібрати ще треба суху погоду щоб заїхати, а по прогнозу мало не щодня дощі. Обшим не скоро я до того ріпаку доберусь. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 1 июня Share Опубликовано 1 июня 9 годин тому, yu1986ra сказав: А до мене шпаки. Я помітив, що щороку вони якось починають кучкуватись біля пасіки коли планується масовий обліт маток. В мене теж є ця напасть, за добу черешню обмолотили повністю, таке враження що зі всього району злетілись. З такою погодою обліт маток теж буде ніякий, попередня партії яка попала в погоду то не погано облетілись. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 1 июня Share Опубликовано 1 июня 17 минут назад, Конструктор сказал: Трохи вийшло ріпаку? В порівнянні з минулим роком то дуже мало.Десь надставка відсотків на 80 залита,а у декого і того немає. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 1 июня Share Опубликовано 1 июня Сонячно, тепло, тихо, перспективно для приносу нектару. Поллю, позбираю суницю садову. Потім з бджолами, сушшю, інше. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 июня Share Опубликовано 1 июня 42 хвилини тому, Конструктор сказав: В мене теж є ця напасть, за добу черешню обмолотили повністю, таке враження що зі всього району злетілись. З такою погодою обліт маток теж буде ніякий, попередня партії яка попала в погоду то не погано облетілись. Мої два роки черешню майже не чіпали. Цього року поки також нема. 25 хвилин тому, Винодел сказав: Сонячно, тепло, тихо, перспективно для приносу нектару. Поллю, позбираю суницю садову. Потім з бджолами, сушшю, інше. І в мене сьогодні день обіцяє +3 кг, але треба до них лізти перевіряти обліт. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 1 июня Share Опубликовано 1 июня 36 хвилин тому, Женя Ц. сказав: В порівнянні з минулим роком то дуже мало.Десь надставка відсотків на 80 залита,а у декого і того немає. В мене приблизно схоже. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 1 июня Share Опубликовано 1 июня 9 хвилин тому, yu1986ra сказав: Мої два роки черешню майже не чіпали А в мене нема таких проблем: ні з медом, ні з черешнями... Мед то ше може якийсь буде, а черешні вже усьо... з весни бруньки почали рух, а далі зупинились 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 июня Share Опубликовано 1 июня 19 хвилин тому, ромео сказав: А в мене нема таких проблем: ні з медом, ні з черешнями... Мед то ше може якийсь буде, а черешні вже усьо... з весни бруньки почали рух, а далі зупинились На точку в мене черешні і вишні виглядають ще гірше. Біля хати (300 м по прямій) з ними все норм. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 1 июня Share Опубликовано 1 июня +21*С, бджоли активно "облизують" відкачані, вулик зранку полешав на 850гр., квіти фацелії відвідують але не "товпляться", з ними разом пасуться і бомбуси. Білу, шведську конюшину "Ріндвелл", відвідують тільки джмелі, щось вона незвично висока і кульки квіток великі. Про справи в Шульгівці взнаю пізніше. Огляд нуклеусів показав- засеву немае, матки при маркуванні часто злітали і вертались в льоток-знають дорогу, схоже вилітали на рекогносцировку але навряд чи запліднились. Може постарілись наречені? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано 1 июня Share Опубликовано 1 июня 5 годин тому, Винодел сказав: +21*С, бджоли активно "облизують" відкачані, вулик зранку полешав на 850гр., квіти фацелії відвідують але не "товпляться", з ними разом пасуться і бомбуси. Білу, шведську конюшину "Ріндвелл", відвідують тільки джмелі, щось вона незвично висока і кульки квіток великі. Про справи в Шульгівці взнаю пізніше. Огляд нуклеусів показав- засеву немае, матки при маркуванні часто злітали і вертались в льоток-знають дорогу, схоже вилітали на рекогносцировку але навряд чи запліднились. Може постарілись наречені? Минулого року експериментально перевірий що 28-30 після виходу з маточника матка може облетітися і бути нормальної якості. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня Дощить від рання. І, кажуть, шо так буде до вечора. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня Дощить, туман. Холод. Карпати. Запоріжжя качає мед з акацію але більше головою, на жаль. 13 хвилин тому, gardener сказав: Дощить від рання. І, кажуть, шо так буде до вечора. Волога то добре, може різнотрав'я медом залиє. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня Отака от акація... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня та там в деякі дні тільки по одній каплі намальовано, може встигнуть принести на ті дні де дві каплі 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 22 години тому, Макс_Скрипник сказав: Минулого року експериментально перевірий що 28-30 після виходу з маточника матка може облетітися і бути нормальної якості. То ви спеціально їх витримували чи саме так вийшло? В мене кілька шт вже 21 день не облетені бігають. Надіюсь, що в ці кілька теплих дні вони таки щось придумають. 9 годин тому, ромео сказав: Отака от акація... Так норм же ж погода. Дощу може і не бути. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 9 часов назад, ромео сказал: Отака от акація... У мени вже пожовтіла і сипеться. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 1 година тому, yu1986ra сказав: То ви спеціально їх витримували чи саме так вийшло? В мене кілька шт вже 21 день не облетені бігають. Надіюсь, що в ці кілька теплих дні вони таки щось придумають. Само собою вийшло, через погоду. Мороз до -10 і сніг 30см три дні 15-18 травня 2025року. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня Другу добу, іде дощ. +14. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня 8 часов назад, Макс_Скрипник сказал: Само собою вийшло, через погоду. Мороз до -10 і сніг 30см три дні 15-18 травня 2025року. Тут без матки через 20 днів вже трутовки сіють , трутовіє сімя , горбатий розплід . А у Вас 30 днів і все норм , дивно якось. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня 12 хвилин тому, Bee.P сказав: Тут без матки через 20 днів вже трутовки сіють , трутовіє сімя , горбатий розплід . А у Вас 30 днів і все норм , дивно якось. Через 20 днів, то тільки в бакхфастів струтовіти виходить. Якщо пропадає матка і бджоли виводять свищеву, то їм треба: - 16 днів поки нова вилупиться; - 10-15 днів поки облетиться; - 3 дні по з'являться перші личинки. 30 днів до трутовок це мінімальна норма закладена еволюцією. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня 35 минут назад, yu1986ra сказал: Через 20 днів, то тільки в бакхфастів струтовіти виходить. Якщо пропадає матка і бджоли виводять свищеву, то їм треба: - 16 днів поки нова вилупиться; - 10-15 днів поки облетиться; - 3 дні по з'являться перші личинки. 30 днів до трутовок це мінімальна норма закладена еволюцією. В ідеалі якщо привитись 12 год личинкою то лупиться на 11.5 день , а так як при пропажі матки то вони і на двух трьох суточних закладають маточники , тому перші свіщові матки можуть бути на 10 день а не 16 день . На шпок вона іде 7-8-9 день , і того перші яйця можна побачити на 20й день після пропажі матки. . І того на 10й вилупилась на 17 не вернулася з обліту і на 20-25й день маємо трутовку.. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.