yu1986ra Опубликовано 21 июня Share Опубликовано 21 июня 6 годин тому, ромео сказав: Одягнув... але друга біда - комарі гризуть... В нас їх як ніколи мало. Може фермери допомогли, а може весною вимерзли. Сьогодні в одних шортах їздив дивитись місце під гречаний точок. Там край лісу, добра тінь, починається низина-болотце. В інший рік з'їли б, лишилися б від козлика ріжки і ніжки, а тут лиш одиничні кровосісі надокучали. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 22 июня Share Опубликовано 22 июня У Європі вже до 45° доходить 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 22 июня Share Опубликовано 22 июня Ми ще поки не Європа. +32. З рамок капає свіжий набризк 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 22 июня Share Опубликовано 22 июня Я ще далеко не Європа 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 22 июня Share Опубликовано 22 июня 1 година тому, gardener сказав: З рамок капає свіжий набризк В мене сухі 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 22 июня Share Опубликовано 22 июня 8 годин тому, Сергій-апі сказав: В мене сухі В мене ваги коливаються біля нуля. Зранку хмарно. Сонце виглянуло з обіду, спека, перший раз повів дітей купатись. Як не дивно вода вже була теплою. Весь вечір йде дрібний дощик. Вологи на тиждень спеки вистачить, може і медозбір зрушить з місця. Ввечері стрикоза їхала в сторону лежакового точка. Надіюсь буде без наслідків. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 23 июня Share Опубликовано 23 июня Влило! 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 23 июня Share Опубликовано 23 июня 1 година тому, Женя Ц. сказав: Влило! а в нас не хоче. Мало, по прогнозу, від рання лити 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 23 июня Share Опубликовано 23 июня 28-30*С що дивно вологість вдень в межах 55-65%, вночі до ста відсотків. В хаті 23*С завдяки термоизоляції, деревам, що створюють тінь, нічному провітрюванню (коли надворі 17*С). Привесів немае, невеликий отвес, на диво в рамках другого крп. щось блищіть в чарунках( жадоба до наживи підказуе- нектар). Знімаю другі крп, так як заважають підгодівлі. Вважаю перенесений в чарунки сироп мае стимулюючий ефект якщо попадае близько до розплоду. Матки знесилились (що можна було й очикувати від "стареньких") гнідно тримають так, що достатньо крп Рута, бджоли якщо невміщаються можуть повисіти "бородою" в зручному для них місці вулика з надвору. Здаеться бджіл теж поменшало, в зрівнянні з часом початку акації. З сидіння буса спостерігаю поля соняшнику різного сроку посіву, що навіюе позитивні думки про довготривалість взятку, клопоти, думки куди і якої кількості точок "приткнути". Врахувую фактори: наявність рослин на тучних грунтах, різна фаза вегетації, зручність під'їзду бусом, холодок більшого часу спеки, мінімальність праці по підготовці. За час пасічникування стояв в багатьох місцях ланів району, останнім часом все ближче до домівки. Дуже можливо- втрачаю в кількості товарного меду але виграю в витратах(зменшенню витрат) на переїзди, відвідування точків. Та й скільки в мене тих сімей, щось на зразок командира роти, або, навідь, взвода. Достигли вишні і черешні(тільки на одній деревині небагато потріскались), обриваю, охолоджую в холодильнику( краще місце зберігання до продажу, вживання). Частину(13 банок) закрив в 3-х банках: 500-550гр вишні, жіночу пригоршню порічок, одна-дві порізаних зелених яблука, один-два листочки м'яти(контрабандою, без санкції дружини), все заливаеться 6% цукровим сиропом, нагріваеться в водяній бані до 85*С , витримуеться 10-15хв. , закатуеться жестяними кришками СК 82-1, знову занурюеться в вагани з гарячою водою, накриваеться(утеплюеться) до остагання. Попробую через пару днів -доповім про смак. Одна деревина старої, розлогої вишні( у нас називають Чорнокорка) дала ягід більше 65кг. До початку збору здавалось ягід не рясно(цей сорт ягід ніколи не виглядае рясним врожаем, під часч квітування стоїть суцільно біла деревина). В цьому році так склались обставини, що конкурентів в вигляді лялечек вишневої мухи в плодах дуже рідко, на 2.6 кг ягід при видовбуванні кісточок побачив 3шт. маленькі лялечки. Двічі кропив Ампліго плюс холодні дні і ночі під час льоту вишневої мухи. Прошлої суботи в обласному центрі продавались по 100-120₴/кг, що мені вважаеться неправомірним, суниці садові на придорожному базарчику в сусідньому селі продавались по тій самій ціні. Виростити, зібрати кг. суніці куди більше витрат праці і коштів ніж вишень, черешень. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 23 июня Share Опубликовано 23 июня 34 хвилини тому, gardener сказав: а в нас не хоче. Шось таке ніби хоче хотіти 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 23 июня Share Опубликовано 23 июня 2 години тому, Женя Ц. сказав: Влило! Таки да, є таке... 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 23 июня Share Опубликовано 23 июня СБД 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 23 июня Share Опубликовано 23 июня 1 годину тому, gardener сказав: Шось таке ніби хоче хотіти розхотіло Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 23 июня Share Опубликовано 23 июня Недовго, але влило. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 26 июня Share Опубликовано 26 июня Будемо трохи грітися в найближчі дні . 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 26 июня Share Опубликовано 26 июня 1 час назад, Женя Ц. сказал: Будемо трохи грітися в найближчі дні . Да. Аби не здохнуть 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 26 июня Share Опубликовано 26 июня Вже курва сі пече . Там на вихідні +38 пише ... Ну шо.. будем прощатися ? Але Івановичу шапку сі маю зрАбить. От чого я ото .. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 26 июня Share Опубликовано 26 июня 51 хвилину тому, Bee.P сказав: Але Івановичу шапку сі маю зрАбить. В що я з нею маю робити? +33 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 26 июня Share Опубликовано 26 июня 3 години тому, Женя Ц. сказав: Будемо трохи грітися в найближчі дні . маю надію - ми ще до вівторка будемо триматися 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 26 июня Share Опубликовано 26 июня 3 часа назад, gardener сказал: В що я з нею маю робити? +33 +33це розмір обхвата ? Зимовий варіант можу розглядать ????? Ну от нічо не пуйнятно То шити з норки ? Чи з грубки?. Варіант лєтній чі зімув???. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 26 июня Share Опубликовано 26 июня 48 хвилин тому, Bee.P сказав: +33це розмір обхвата ? то навпаки Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 26 июня Share Опубликовано 26 июня Сьогодні вечері мене якогось біса потянуло пасіку прокосити, то дурна затія була . 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 26 июня Share Опубликовано 26 июня Я раненько косив Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 26 июня Share Опубликовано 26 июня Мої досі спокійні. В'ялі, втомлені сонцем, але спокійні. Сьогодні знімав якогось дурного роя (ясне діло, що чужий до мене на пасіку припхався). Бджоли з роя голодні і злі - отримав десяток жал. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 27 июня Share Опубликовано 27 июня В нас капець земля суха. Після зими було всього два середніх дощика. Халепа. А тут ще й збільшення температури передають... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.