Макс_Скрипник Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня 42 хвилини тому, Bee.P сказав: В ідеалі якщо привитись 12 год личинкою то лупиться на 11.5 день , а так як при пропажі матки то вони і на двух трьох суточних закладають маточники , тому перші свіщові матки можуть бути на 10 день а не 16 день . На шпок вона іде 7-8-9 день , і того перші яйця можна побачити на 20й день після пропажі матки. . І того на 10й вилупилась на 17 не вернулася з обліту і на 20-25й день маємо трутовку.. Рання весна і літо різні часові проміжки, різний стан бджолородин, а то слабенький відводок. Відводок і сім'я різні речі. То були місцеві бджоли які селекційоновані на давління маток перед медозбором місцевими аматорами 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня 4 минуты назад, Макс_Скрипник сказал: давління маток перед медозбором місцевими аматорами В місцях де довгий і ніякий взяток , то цей метод єдиний вірний щоб взятитих тих 5-7 л меду за сезон , тому і ціна на нього космічна . 7 минут назад, Макс_Скрипник сказал: Рання весна і літо різні часові проміжки, різний стан бджолородин, а то слабенький відводок. Відводок і сім'я різні речі Тут згоден 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня Але в мене і в нуклеусах було що трутовіли , тобто також мікро сімя . Тут скоріше грає фактор схильності до трутовіння . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня Ше якихось три місяці літа і нарешті буде тепло... Почнеться опалювальний сезон 6 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня 1 годину тому, Bee.P сказав: В ідеалі якщо привитись 12 год личинкою то лупиться на 11.5 день , а так як при пропажі матки то вони і на двух трьох суточних закладають маточники , тому перші свіщові матки можуть бути на 10 день а не 16 день . На шпок вона іде 7-8-9 день , і того перші яйця можна побачити на 20й день після пропажі матки. . І того на 10й вилупилась на 17 не вернулася з обліту і на 20-25й день маємо трутовку.. 7-9 це в мікронуклеусах. Сім'ї притримують маток - там обліт майже завжди пізніший (принаймні в мене так). Якби вони всі трутовіли на 20-й день, то бджоли вже вимерли б. З першої партії відводків в мене не облетілося 5 шт. В одному з них тільки -тільки почали сіяти трутовки. З моменту як я піднімав відкритий розплід над решіткою пройшло 25 днів. В двох ще є неплідки. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня 1 година тому, Bee.P сказав: Але в мене і в нуклеусах було що трутовіли , тобто також мікро сімя . Тут скоріше грає фактор схильності до трутовіння . Або якого віку бджоли попали в відводок (коли вони останній раз когось годували). 16 хвилин тому, ромео сказав: Ше якихось три місяці літа і нарешті буде тепло... Почнеться опалювальний сезон Таки так. В мене зараз +16, похмуро. Навошував рамки, сопель змерз, пішов в хату відігріватись. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня 56 минут назад, yu1986ra сказал: 7-9 це в мікронуклеусах. Сім'ї притримують маток - там обліт майже завжди пізніший (принаймні в мене так). Значить помилку якусь робите , бо має бути навпаки . 57 минут назад, yu1986ra сказал: В двох ще є неплідки. Це зальот. Брак 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня 1 годину тому, ромео сказав: Ше якихось три місяці літа і нарешті буде тепло... Почнеться опалювальний сезон Так тільки в травні закінчили, в Ви вже в вересні знов хочете починати. +18 зараз. Тихо, хмарно, літають потроху. Акація ще щось там біліє. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня 42 хвилини тому, Bee.P сказав: Значить помилку якусь робите , бо має бути навпаки . Це зальот. Брак Яку помилку? У відводках завжди легше приймають маток і швидше облітуються. Треба ж давати поправку на вітер. Чи брак, то ще побачимо. Але в одній, то точно зальот. Одній вашій не відкрив велике відділення (пропустив той відводок), мале відділення відкрите було. Набив заново канді, відкрив велике і дай думаю гляну може й свищі не проривав. На другій рамці бачу вже старші личинки і здоровенна жовта матка з майже стертою міткою з першої партії (що за тиждень раніше підсаджував). Відстань між рядами цих відводків 15 м. Дивно, що її на вході не вбили і дивно, що лишилась жива неплідка в кліточці. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня 3 минуты назад, yu1986ra сказал: Дивно, що її на вході не вбили і дивно, що лишилась жива неплідка в кліточці. Чому її мали вбити ???? Вона пошпокана прилетіла і її прийняли як рідну , а ту в клітці можуть просто перестати годувати з часом , тобто коли зальотна почне сіяти норм . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня 9 хвилин тому, Bee.P сказав: Чому її мали вбити ???? Вона пошпокана прилетіла і її прийняли як рідну , а ту в клітці можуть просто перестати годувати з часом , тобто коли зальотна почне сіяти норм . Видно я вчасно втрутився. Зробив рокіровку - кліточку дав у необлітаний відводок з першої партії. Сьогодні вже випустив її в ручному режимі, бо там ще й канді задубіло. Через кілька днів гляну результат. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня Навіть сонце показалося 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня 3 години тому, gardener сказав: Так тільки в травні закінчили, в Ви вже в вересні знов хочете починати. Ниньки такий час, шо все може буть 1 годину тому, gardener сказав: Навіть сонце показалося У вас шось все як не в людей 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 4 июня Share Опубликовано 4 июня 16 годин тому, ромео сказав: У вас шось все як не в людей Всьо нормально, хмарно, вітер 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 4 июня Share Опубликовано 4 июня хмариться, +20*С, бджоли прилітають з поживою, отвес на 9 ту ранку-450гр. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня +17 осьо , вже!!! 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня Я один градус не дотягую Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня Так, ніч була темна, зоряна, ясная... - як сьогодні не буде дощу, то має бути +2, не менше. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня 12 часов назад, yu1986ra сказал: Так, ніч була темна, зоряна, ясная... - як сьогодні не буде дощу, то має бути +2, не менше. В як би, була ще й місячна? Колись мені один, син колгоспного пасічника, з піною з рота доказував, що якщо з вулика викачати геть всьо, під ноль, то бджоли літають на липу, геть вночі. Каже що батькові літали. Стажу з бджолами, у мене тоді було десь років з 20. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня А якшо вдень дощ, а вночі місяць світить, то так і рої можуть вночі літати. Тим більше, вони тоді не бачать чи пилкозбірник включений 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня 47 хвилин тому, mits сказав: В як би, була ще й місячна? Колись мені один, син колгоспного пасічника, з піною з рота доказував, що якщо з вулика викачати геть всьо, під ноль, то бджоли літають на липу, геть вночі. Каже що батькові літали. Стажу з бджолами, у мене тоді було десь років з 20. Так, була не дуже місячна і все пропало.... Літали добре, але з обіду дощ все перебив. Досі час від часу погримує і поливає, хоч води поки не багато влило. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня 2 години тому, mits сказав: бджоли літають на липу, геть вночі. Каже що батькові літали. Автор москальсокої "відеопасіки" Осташев - теж таке стверджує 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 6 июня Share Опубликовано 6 июня Капнуло два рази 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 6 июня Share Опубликовано 6 июня 1 час назад, gardener сказал: Капнуло два рази Йде з ночі сильний грозовий дощ. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 6 июня Share Опубликовано 6 июня 8 годин тому, Бджолопотам сказав: Автор москальсокої "відеопасіки" Осташев - теж таке стверджує Той дід багато приколів розказував 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.