Перейти к содержанию

Погода на пасіці (вчора, сьогодні, завтра, прогноз) 3.

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

42 хвилини тому, Bee.P сказав:

В ідеалі якщо привитись 12 год личинкою то лупиться на 11.5 день ,  а так як при пропажі матки то вони і на двух трьох суточних закладають маточники , тому перші свіщові матки можуть бути на 10 день а не 16 день :wave:. На шпок вона іде 7-8-9 день  , і того перші яйця можна побачити на 20й день після пропажі матки. :hi:.  І того на 10й вилупилась на 17 не вернулася з обліту і на 20-25й  день маємо трутовку.:hi:.

Рання весна і літо різні часові проміжки, різний стан бджолородин, а то слабенький відводок. Відводок і сім'я різні речі. То були місцеві бджоли які селекційоновані на давління маток перед медозбором місцевими аматорами 

4 минуты назад, Макс_Скрипник сказал:

давління маток перед медозбором місцевими аматорами 

В місцях де довгий і ніякий взяток , то цей метод єдиний вірний щоб взятитих тих 5-7 л меду за сезон , тому і ціна на нього космічна . 

7 минут назад, Макс_Скрипник сказал:

Рання весна і літо різні часові проміжки, різний стан бджолородин, а то слабенький відводок. Відводок і сім'я різні речі

Тут згоден

Але в мене і в нуклеусах було що трутовіли , тобто також мікро сімя . Тут скоріше грає фактор схильності до трутовіння .

Ше якихось три місяці літа і нарешті буде тепло...

Почнеться опалювальний сезон :)

1 годину тому, Bee.P сказав:

В ідеалі якщо привитись 12 год личинкою то лупиться на 11.5 день ,  а так як при пропажі матки то вони і на двух трьох суточних закладають маточники , тому перші свіщові матки можуть бути на 10 день а не 16 день :wave:. На шпок вона іде 7-8-9 день  , і того перші яйця можна побачити на 20й день після пропажі матки. :hi:.  І того на 10й вилупилась на 17 не вернулася з обліту і на 20-25й  день маємо трутовку.:hi:.

7-9 це в мікронуклеусах. Сім'ї притримують маток - там обліт майже завжди пізніший (принаймні в мене так).

Якби вони всі трутовіли на 20-й день, то бджоли вже вимерли б:IMHO:.

З першої партії відводків в мене не облетілося 5 шт. В одному з них тільки -тільки почали сіяти трутовки. З моменту як я піднімав відкритий розплід над решіткою пройшло 25 днів. В двох ще є неплідки.

1 година тому, Bee.P сказав:

Але в мене і в нуклеусах було що трутовіли , тобто також мікро сімя . Тут скоріше грає фактор схильності до трутовіння .

Або якого віку бджоли попали в відводок (коли вони останній раз когось годували).

16 хвилин тому, ромео сказав:

Таки так:umora:. В мене зараз +16, похмуро. Навошував рамки, сопель змерз, пішов в хату відігріватись.

56 минут назад, yu1986ra сказал:

7-9 це в мікронуклеусах. Сім'ї притримують маток - там обліт майже завжди пізніший (принаймні в мене так).

Значить помилку якусь робите , бо має бути навпаки .

57 минут назад, yu1986ra сказал:

В двох ще є неплідки.

Це зальот. Брак

1 годину тому, ромео сказав:

Так тільки в травні закінчили, в Ви вже в вересні знов хочете починати. 

+18 зараз. Тихо, хмарно, літають потроху. Акація ще щось там біліє.

42 хвилини тому, Bee.P сказав:

Значить помилку якусь робите , бо має бути навпаки .

Це зальот. Брак

Яку помилку? У відводках завжди легше приймають маток і  швидше облітуються.:IMHO:

Треба ж давати поправку на вітер. Чи брак, то ще побачимо. Але в одній, то точно зальот:rofl:. Одній вашій не відкрив велике відділення (пропустив той відводок), мале відділення відкрите було. Набив заново канді, відкрив велике і дай думаю гляну може й свищі не проривав. На другій рамці бачу вже старші личинки і здоровенна жовта матка з майже стертою міткою з першої партії (що за тиждень раніше підсаджував). Відстань між рядами цих відводків 15 м. Дивно, що її на вході не вбили і дивно, що лишилась жива неплідка в кліточці.

3 минуты назад, yu1986ra сказал:

Дивно, що її на вході не вбили і дивно, що лишилась жива неплідка в кліточці.

Чому її мали вбити ????   Вона пошпокана прилетіла і її прийняли як рідну , а ту в клітці можуть просто перестати годувати з часом , тобто коли зальотна почне сіяти норм . 

9 хвилин тому, Bee.P сказав:

Чому її мали вбити ????   Вона пошпокана прилетіла і її прийняли як рідну , а ту в клітці можуть просто перестати годувати з часом , тобто коли зальотна почне сіяти норм . 

Видно я вчасно втрутився:umora:. Зробив рокіровку - кліточку дав у необлітаний  відводок з першої партії. Сьогодні вже випустив її в ручному режимі, бо там ще й канді задубіло. Через кілька днів гляну результат.

Навіть сонце показалося

3 години тому, gardener сказав:

Так тільки в травні закінчили, в Ви вже в вересні знов хочете починати. 

Ниньки такий час, шо все може буть;)

1 годину тому, gardener сказав:

Навіть сонце показалося

У вас шось все як не в людей :umora:

16 годин тому, ромео сказав:

У вас шось все як не в людей :umora:

Всьо нормально, хмарно, вітер

хмариться, +20*С, бджоли прилітають з поживою, отвес на 9 ту ранку-450гр.

+17 осьо , вже!!! :hi:

Я один градус не дотягую

Так, ніч була темна, зоряна, ясная... - як сьогодні не буде дощу, то має бути +2, не менше.

12 часов назад, yu1986ra сказал:

Так, ніч була темна, зоряна, ясная... - як сьогодні не буде дощу, то має бути +2, не менше.

В як би, була ще й місячна?

Колись мені один, син колгоспного пасічника, з піною з рота доказував, що якщо з вулика викачати геть всьо, під ноль, то бджоли літають на липу, геть вночі. Каже що батькові літали. Стажу з бджолами, у мене тоді було десь років з 20.:umora:

А якшо вдень дощ, а вночі місяць світить, то так і рої можуть вночі літати. Тим більше, вони тоді не бачать чи пилкозбірник включений

47 хвилин тому, mits сказав:

В як би, була ще й місячна?

Колись мені один, син колгоспного пасічника, з піною з рота доказував, що якщо з вулика викачати геть всьо, під ноль, то бджоли літають на липу, геть вночі. Каже що батькові літали. Стажу з бджолами, у мене тоді було десь років з 20.:umora:

Так, була не дуже місячна і все пропало.... Літали добре, але з обіду дощ все перебив. Досі час від часу погримує і поливає, хоч води поки не багато влило.

2 години тому, mits сказав:

бджоли літають на липу, геть вночі. Каже що батькові літали.

Автор москальсокої "відеопасіки" Осташев - теж таке стверджує:crazy:

Капнуло два рази

1 час назад, gardener сказал:

Капнуло два рази

Йде з ночі сильний грозовий дощ. 

8 годин тому, Бджолопотам сказав:

Автор москальсокої "відеопасіки" Осташев - теж таке стверджує:crazy:

Той дід багато приколів розказував:rofl:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...