Перейти к содержанию

Погода на пасіці (вчора, сьогодні, завтра, прогноз) 3.

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

16 хвилин тому, gardener сказав:

Продовжили весну до четверга

Мої гарно літають. +21, хмарно, слабкий вітер. Думаю буде не менш як +2

Весь день сіро, мжичка... +15...  добре хоч без вітру

Напевне всі щурки з округи злетілись до мене на пасіку...

5 годин тому, ромео сказав:

Весь день сіро, мжичка... +15...  добре хоч без вітру

Напевне всі щурки з округи злетілись до мене на пасіку...

А до мене шпаки:rofl:. Я помітив, що щороку вони якось починають кучкуватись біля пасіки коли планується масовий обліт маток.

Ще мабуть прийдеться сьогодні в грубкі палити.Зараз +12 сиро після нічного дощу.

Якось би той ріпак відмотати, ато задубіє в тих рамках. 

4 хвилини тому, Женя Ц. сказав:

Ще мабуть прийдеться сьогодні в грубкі палити.Зараз +12 сиро після нічного дощу.

Якось би той ріпак відмотати, ато задубіє в тих рамках. 

Трохи вийшло ріпаку?

Мені ще треба відібрати, пасіка в полі щоб відібрати ще треба суху погоду щоб заїхати, а по прогнозу мало не щодня дощі. Обшим не скоро я до того ріпаку доберусь.

9 годин тому, yu1986ra сказав:

А до мене шпаки:rofl:. Я помітив, що щороку вони якось починають кучкуватись біля пасіки коли планується масовий обліт маток.

В мене теж є ця напасть, за добу черешню обмолотили повністю, таке враження що зі всього району злетілись.:Jumpy:

З такою погодою обліт маток теж буде ніякий, попередня партії яка попала в погоду то не погано облетілись.

17 минут назад, Конструктор сказал:

Трохи вийшло ріпаку?

В порівнянні з минулим роком то дуже мало.Десь надставка відсотків на 80 залита,а у декого і того немає.

Сонячно, тепло, тихо, перспективно для приносу нектару. Поллю, позбираю суницю садову. Потім з бджолами, сушшю, інше.

42 хвилини тому, Конструктор сказав:

В мене теж є ця напасть, за добу черешню обмолотили повністю, таке враження що зі всього району злетілись.:Jumpy:

З такою погодою обліт маток теж буде ніякий, попередня партії яка попала в погоду то не погано облетілись.

Мої два роки черешню майже не чіпали. Цього року поки також нема.

25 хвилин тому, Винодел сказав:

Сонячно, тепло, тихо, перспективно для приносу нектару. Поллю, позбираю суницю садову. Потім з бджолами, сушшю, інше.

І в мене сьогодні день обіцяє +3 кг, але треба до них лізти перевіряти обліт.

36 хвилин тому, Женя Ц. сказав:

В порівнянні з минулим роком то дуже мало.Десь надставка відсотків на 80 залита,а у декого і того немає.

В мене приблизно схоже.

9 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Мої два роки черешню майже не чіпали

А в мене нема таких проблем: ні з медом, ні з черешнями...

Мед то ше може якийсь буде, а черешні вже усьо... з весни бруньки почали рух, а далі зупинились

20260529_134151.thumb.jpg.fecfd5b7c83bf6ccd15225beb20f7032.jpg

19 хвилин тому, ромео сказав:

А в мене нема таких проблем: ні з медом, ні з черешнями...

Мед то ше може якийсь буде, а черешні вже усьо... з весни бруньки почали рух, а далі зупинились

20260529_134151.thumb.jpg.fecfd5b7c83bf6ccd15225beb20f7032.jpg

На точку в мене черешні і вишні виглядають ще гірше. Біля хати (300 м по прямій) з ними все норм.

+21*С, бджоли активно "облизують" відкачані, вулик зранку полешав на 850гр., квіти фацелії відвідують але не "товпляться", з ними разом пасуться і бомбуси. Білу, шведську конюшину "Ріндвелл", відвідують тільки джмелі, щось вона незвично висока і кульки  квіток великі. Про справи в Шульгівці взнаю пізніше. Огляд нуклеусів показав- засеву немае, матки при маркуванні часто злітали і вертались в льоток-знають дорогу, схоже вилітали на рекогносцировку але навряд чи запліднились. Може постарілись наречені?

5 годин тому, Винодел сказав:

+21*С, бджоли активно "облизують" відкачані, вулик зранку полешав на 850гр., квіти фацелії відвідують але не "товпляться", з ними разом пасуться і бомбуси. Білу, шведську конюшину "Ріндвелл", відвідують тільки джмелі, щось вона незвично висока і кульки  квіток великі. Про справи в Шульгівці взнаю пізніше. Огляд нуклеусів показав- засеву немае, матки при маркуванні часто злітали і вертались в льоток-знають дорогу, схоже вилітали на рекогносцировку але навряд чи запліднились. Може постарілись наречені?

Минулого року експериментально перевірий що 28-30 після виходу з маточника матка може облетітися і бути нормальної якості.

Дощить від рання. І, кажуть, шо так буде до вечора.

Дощить, туман. Холод. Карпати.

Запоріжжя качає мед з акацію:af: але більше головою, на жаль.

13 хвилин тому, gardener сказав:

Дощить від рання. І, кажуть, шо так буде до вечора.

Волога то добре, може різнотрав'я медом залиє.

Отака от акація...

Screenshot_20260602_103318_Chrome.thumb.jpg.6318d90bb5179e215781b4d511715c71.jpg

та там в деякі дні тільки по одній каплі намальовано, може встигнуть принести на ті дні де дві каплі

22 години тому, Макс_Скрипник сказав:

Минулого року експериментально перевірий що 28-30 після виходу з маточника матка може облетітися і бути нормальної якості.

То ви спеціально їх витримували чи саме так вийшло?

В мене кілька шт вже 21 день не облетені бігають. Надіюсь, що в ці кілька теплих дні вони таки щось придумають.

9 годин тому, ромео сказав:

Отака от акація...

Screenshot_20260602_103318_Chrome.thumb.jpg.6318d90bb5179e215781b4d511715c71.jpg

Так норм же ж погода. Дощу може і не бути.

9 часов назад, ромео сказал:

Отака от акація...

У мени вже пожовтіла і сипеться. 

1 година тому, yu1986ra сказав:

То ви спеціально їх витримували чи саме так вийшло?

В мене кілька шт вже 21 день не облетені бігають. Надіюсь, що в ці кілька теплих дні вони таки щось придумають.

Само собою вийшло, через погоду. Мороз до -10 і сніг 30см три дні 15-18 травня 2025року.

Другу добу, іде дощ. +14.

8 часов назад, Макс_Скрипник сказал:

Само собою вийшло, через погоду. Мороз до -10 і сніг 30см три дні 15-18 травня 2025року.

Тут без матки через 20 днів вже трутовки сіють , трутовіє сімя , горбатий розплід . А у Вас 30 днів і все норм , дивно якось:hmm:

12 хвилин тому, Bee.P сказав:

Тут без матки через 20 днів вже трутовки сіють , трутовіє сімя , горбатий розплід . А у Вас 30 днів і все норм , дивно якось:hmm:

Через 20 днів, то тільки в бакхфастів струтовіти виходить:rofl:.

Якщо пропадає матка і бджоли виводять свищеву, то їм треба:

- 16 днів поки нова вилупиться;

- 10-15 днів поки облетиться;

- 3 дні по з'являться перші личинки.

30 днів до трутовок це мінімальна норма закладена еволюцією:IMHO:.

35 минут назад, yu1986ra сказал:

Через 20 днів, то тільки в бакхфастів струтовіти виходить:rofl:.

Якщо пропадає матка і бджоли виводять свищеву, то їм треба:

- 16 днів поки нова вилупиться;

- 10-15 днів поки облетиться;

- 3 дні по з'являться перші личинки.

30 днів до трутовок це мінімальна норма закладена еволюцією:IMHO:.

В ідеалі якщо привитись 12 год личинкою то лупиться на 11.5 день ,  а так як при пропажі матки то вони і на двух трьох суточних закладають маточники , тому перші свіщові матки можуть бути на 10 день а не 16 день :wave:. На шпок вона іде 7-8-9 день  , і того перші яйця можна побачити на 20й день після пропажі матки. :hi:.  І того на 10й вилупилась на 17 не вернулася з обліту і на 20-25й  день маємо трутовку.:hi:.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...