Перейти к содержанию

Погода на пасіці (вчора, сьогодні, завтра, прогноз) 3.

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

4 години тому, ромео сказав:

20260325_172105.thumb.jpg.4ba908c99862335a282147418837666c.jpg

Каміння тут більше як у всіх:umora:

3 хвилини тому, yu1986ra сказав:

Каміння тут більше як у всіх:umora:

Так і я про то ж...

Так воно мене бісить...:crazy:

Сьогодні погода переважно прохолодна, перемінна хмарність. Бджоли літали так собі, але коли злетілись, то контрольний показав, що сьогодні за березень вони вийшли в нуль:ole_ole:

37 хвилин тому, ромео сказав:

Так і я про то ж...

Так воно мене бісить...:crazy:

Я так розумію шо шифер це шоби не здуло кришки, а каміння - шоби шифер не здуло. А каміння з цеглою як тримаються?

3 хвилини тому, gardener сказав:

Я так розумію шо шифер це шоби не здуло кришки, а каміння - шоби шифер не здуло. А каміння з цеглою як тримаються?

Помилка в першому кроці...

3 хвилини тому, gardener сказав:

Я так розумію шо шифер це шоби не здуло кришки,

Шифер - це від опадів...;)

дай Боже гараздів тому, хто придумав безкозиркову кришку :crazy:

5 хвилин тому, ромео сказав:

Помилка в першому кроці...

Шифер - це від опадів...;)

дай Боже гараздів тому, хто придумав безкозиркову кришку :crazy:

а кришка, взагалі, для чого тоді?

4 хвилини тому, gardener сказав:

а кришка, взагалі, для чого тоді?

Нормальна - від опадів, а ці ХЗ :dntknw:

30 хвилин тому, ромео сказав:

Нормальна - від опадів, а ці ХЗ :dntknw:

Ці тільки для переїздів:umora:

16 часов назад, ромео сказал:

20260325_172105.thumb.jpg.4ba908c99862335a282147418837666c.jpg

Так уже не сдует. :)

11 часов назад, gardener сказал:

То не шифер, а профнастил.  :umora:

11 часов назад, yu1986ra сказал:

Ці тільки для переїздів:umora:

І для " рівного -вертикального" дощу :hi::umora:. Але де ж його такого взяти ?:hmm:

7 годин тому, Bee.P сказав:

І для " рівного -вертикального" дощу :hi::umora:. Але де ж його такого взяти ?:hmm:

То хіба перевернути їх догори дригом, щоб дощ збирався в дашку і не стікав по вулику:umora:

Вчора дискував трактором города. Він ніби не грузне, але і їхати толком не може - ковзає. За березень жодного дощику, а грунт ще не підсох. Якось, з горем пополам, поразував. Наробив брил і поїхав.

Земля нарешті трохи прогрілась. Почали з'являтись острівки мати-мачухиIMG_20260327_154639.thumb.jpg.bfaee60169f1217ede1bea9457b8ffd0.jpg

В лісі зацвітають перші анимони. На контрольному дереві козячої верби (біля точка) бджіл вже не багато скаче і то тільки по низах.

Вчора було 20, сьогодні менше але сонячно і літали. Заглянув в декілька вуликів- бджіл поменшало, розплід на 2х р, пилку в чарунках видно,але не суцільною брилою. Сьогодні з колегами посіяли ще соток з десять фацілії, трьома сівалками "Вінниця". грунт супісчаний, восени виорано, вчора важкими боронами зробили"закриття вологи" так, собі, містами борони верню шкірку не зруйнували, де пройдено двічі там добре розпушений верхній шар. Обіцяють дощики, тепло сподіваюсь що зійде. Земля вільна від бурьянів. Сіяли сумішю 1до 3частин гранул мін. добрив, цього разу взяв Нітроамофоску вона менш руйнуеться(гранули). Поставлений був 5й отвір на висівному діску.

25.03.2026 в 18:46, gardener сказав:

припало по 0,07 сотки:umora:

Для запаху навіть малувато.:dntknw:

Але ж може сусіди ще десь підсіють та й погода теж посприяє ...:ah:

4 хвилини тому, ДобровоЛ сказав:

Але ж може сусіди ще десь підсіють 

В мене нема таких сусідів

16 годин тому, gardener сказав:

В мене нема таких сусідів

Переїздіть до Винодела:umora:

Сьогодні - Теплий Олекса ! Отож - вітаю усіх точківців зі святом !:baby:

Колись на це  Свято пасічників, у цей день, вперше виносили колоди (пні), частину бортей із укриттів на сонечко. А тепер вже все помінялося. Й мало хто користується зараз омшанниками - змінилася погода докорінно, змінилися й методи утримання бджіл.:ooops::vinny:

Та нехай хоч цей 2026-й рік запам"ятається нам усім, високими медозборами , гарними й швидкими нарощуваннями бджолосімей та високою ціною на бджолопродукцію ! 

Сьогодні у мене було до +9С, трішки було й покрапало, як тут водиться.

Стабільний звичний сильний північ-північ-схід вітер з поривами. :dntknw:

1 година тому, ДобровоЛ сказав:

Сьогодні - Теплий Олекса ! Отож - вітаю усіх точківців зі святом !:baby:

Ви не в той календар дивитеся

Вночі непоганий дощик пішов. І завтра малюють на весь день. Лєпота. Трава зразу повеселіла.

2 години тому, gardener сказав:

Вночі непоганий дощик пішов. І завтра малюють на весь день. Лєпота. Трава зразу повеселіла.

То пилюку змило:umora:.

В мене також дощ був. Зараз періодично моросить. Трави ще не видно.

Поодинокі бджоли літають.

3 години тому, gardener сказав:

Трава зразу повеселіла.

І ріпак позеленів. Того шо близько десь пів гектара на сім'ю. Якшо врахувати шо на кожну мою є ше мінімум чотири сім'ї по окрузі, то.

Дощить. холодно.

1 година тому, yu1986ra сказав:

То пилюку змило:umora:.

А я про шо

Тепло, літали(з обіду) , приносили обніжжя з в'яза, досить багато. Заглядування в рамки показало що навколо розп. створено запаси пилку. Від 221 го вулик полешав ще на 0.7 кг.Колега , що від початку давав пакети з сиропом(через день по стакану), в деякі поставив вощину яку відстроїли на 0,5. Цього разу годуваняя(підгодівля) мае сенс- в гніздах більше розплоду. Як пише класік Таранов в "Корма и кормление" весняна стимуляція малими дозами сиропу немае сенсу в плані збільшення розплоду. От і вірь після такого досвіду підручникам, авторитетам. 

Кленки викинули сережки, завтра-післязавтра бджоли почнуть їх відвідувати, по прогнозу погода сприятиме льоту. Сьогодні з сельчанином садили картоплю,  я вкидав бульби в раструби сошників-получалось погано, пропускав чергу, вкидав дві одночасно, великі, малі проміжки між вкиданням. Краще стало за третім проходом, коли бульб хватало на один ряд, в одну воронку вкидати справлявсь. кидати треба з максимальною швидкістью, по одній, беручи кожну з ящика. Та ще й моноприводний мінітрактор в супісчаному грунті заривась. Досаджував лопатою. Загалом 6 рядків по 35 м кожен. Вчора грунт на глибині 15см. прогрівсь до 13,6 *С. Думаю можна сіяти і соняшники на лузгання насіння, попереду тепла декада. Абрикоси в стані набухання квіткових бруньок, помітно збільшились в розмірах, по рожевіли. Придбав Скор, для обрискування по рожевому бутону. Поїду завтра до колеги в гості, подивлюсь в якому стані сім'ї, зазвичай він мае успіхи в бджільництві, продае відводки і мед качае. Землеобробітчики кажуть,що цього року земля не рихлиться на звичайну глибину, не лізуть в грунт робочі органи. В мене на важкому суглинку(городі) весняне боронування, прошовсь активною фрезою, культіватор з стрільчатими лапами і грудкобійними котками позаду і лопата входить в грунт на 7-8см. Здивован.

7 годин тому, Винодел сказав:

Тепло, літали(з обіду) , приносили обніжжя з в'яза, досить багато. Заглядування в рамки показало що навколо розп. створено запаси пилку. Від 221 го вулик полешав ще на 0.7 кг.Колега , що від початку давав пакети з сиропом(через день по стакану), в деякі поставив вощину яку відстроїли на 0,5. Цього разу годуваняя(підгодівля) мае сенс- в гніздах більше розплоду. Як пише класік Таранов в "Корма и кормление" весняна стимуляція малими дозами сиропу немае сенсу в плані збільшення розплоду. От і вірь після такого досвіду підручникам, авторитетам. 

У вашого колеги можуть бути інші умови як у вулику, так і ззовні. Ну і рибатські руки ніхто не відміняв:umora:

З ночі дощ. Не сильний, але стабільний.:ay:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...