Перейти к содержанию

Погода на пасіці (вчора, сьогодні, завтра, прогноз) 3.

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

40 хвилин тому, Конструктор сказав:

Вчора перший день не погано почали пилок нести

3 хвилини тому, yu1986ra сказав:

З 8.03 стабільно кожні 3-8с прилітає хтось з пилком.

Пилку ше не було зовсім

1 хвилину тому, ромео сказав:

Пилку ше не було зовсім

В вас там білі ведмеді ще є?:umora:

6 хвилин тому, yu1986ra сказав:

В вас там білі ведмеді ще є?:umora:

Є

IMG_20260314_212028_534.thumb.jpg.f2e5401e98155933bef9eb14b5144cf2.jpg

20240406_130703.thumb.jpg.674a76b330f52a9cb1bdefcca99853b6.jpg

В мене вже трактор бурчить на полі через дорогу.

1 минуту назад, gardener сказал:

Може то білий медвідь ??:blink::umora:

Вітерець прохолодний схоже не літали.Результати смеркового пасічникування. Під час весняної ревізії майже всі обмежувались по Блинову. Заставною(дае можливість проходу комахам тільки знизу, при справних бокових ущільненнях) відокремлював розплодні з маткою на 3-4 р.Рута. Вважаючи, що таким чином бджоли будуть густіше обсижувати ці рамки, краще утримувати необхідний тепловий режим. Корм присутній на цих рамках, на скількість дістане, начебто при +6*С бджоли можуть "сходити" за заставну і набрати корму. Бджолам таке треба допомогати, підштовнувати до необхідних нам дій, розуму немають, самі інстинкти ми , люди, досить добре їх вивчили і  знаем як для них краще( не всі, звичайно). Декілька годин тому при 6*С, оглянув дві сім. Зняв дах, подушку і через прозорий положок побачив що за заставною по вуличках теж присутні бджоли, злегка розчарувавсь- чому б їм не скучитись на розплоді, чого вештаються на кормових, втрачають сили, тепло.

В підручнику, по якому вчивсь ще дід( і в тих, що видані пізніше але малюнки всяті з ціеї) намальоване весняне утеплення гнізда- посередені рамки(штук шість, скільки добре обсижують), по боках заставні, за ними солом'яні мати, зверху дощечки на яких мат завтовшки 7см. Льоткова щілина посередені рамок. Маю зайві подушки з сентипону вдіті в агроволокнові напірники, можна було б поставити за рамками, але трохи подумавши-відмовивсь від ціеї затії. В корпус вміщаеться 10 рамок, якщо одна заставна то 9. Думаю краще порожній простір заповнити маломедними якими з часом розширятиму гніздо. Начебто існуе уставлена думка, шо сім. на час весняної ревізії повинні мати не менш 10 кг меду(корму) в противному випадку не будуть маскимально розмножуватись(побоюватимуться ймовірного голоду при несприятливих умовах). Але на практиці мав неодноразові приклади(особливо запа'мяталась італійка коли серед літа мало не захляла від великої кількості розплоду і обмалю меду) що бджоли розганяють розплід незважаючи на кількість меду в вулику (чисто як давні люди-плодять дітей в сподіванні, що Бог допоможе прогодувати). Цікаво прочитати чийсь досвід з весняного утеплення вуликів, науково( з точку зору законів теплотехніки) обгрунтований, перевірений вимірювавнням, підтверджений практикою. Практика обгортання з осени синтепоном і волокном (як у Підрізана- "тепловий купол") щось не мала позитичних результатів в інших. Сам так обгортав з десяток -щось не бачив позитиву.

8 минут назад, Винодел сказал:

Вітерець прохолодний схоже не літали.Результати смеркового пасічникування. Під час весняної ревізії майже всі обмежувались по Блинову. Заставною(дае можливість проходу комахам тільки знизу, при справних бокових ущільненнях) відокремлював розплодні з маткою на 3-4 р.Рута. Вважаючи, що таким чином бджоли будуть густіше обсижувати ці рамки, краще утримувати необхідний тепловий режим. Корм присутній на цих рамках, на скількість дістане, начебто при +6*С бджоли можуть "сходити" за заставну і набрати корму. Бджолам таке треба допомогати, підштовнувати до необхідних нам дій, розуму немають, самі інстинкти ми , люди, досить добре їх вивчили і  знаем як для них краще( не всі, звичайно). Декілька годин тому при 6*С, оглянув дві сім. Зняв дах, подушку і через прозорий положок побачив що за заставною по вуличках теж присутні бджоли, злегка розчарувавсь- чому б їм не скучитись на розплоді, чого вештаються на кормових, втрачають сили, тепло.

В підручнику, по якому вчивсь ще дід( і в тих, що видані пізніше але малюнки всяті з ціеї) намальоване весняне утеплення гнізда- посередені рамки(штук шість, скільки добре обсижують), по боках заставні, за ними солом'яні мати, зверху дощечки на яких мат завтовшки 7см. Льоткова щілина посередені рамок. Маю зайві подушки з сентипону вдіті в агроволокнові напірники, можна було б поставити за рамками, але трохи подумавши-відмовивсь від ціеї затії. В корпус вміщаеться 10 рамок, якщо одна заставна то 9. Думаю краще порожній простір заповнити маломедними якими з часом розширятиму гніздо. Начебто існуе уставлена думка, шо сім. на час весняної ревізії повинні мати не менш 10 кг меду(корму) в противному випадку не будуть маскимально розмножуватись(побоюватимуться ймовірного голоду при несприятливих умовах). Але на практиці мав неодноразові приклади(особливо запа'мяталась італійка коли серед літа мало не захляла від великої кількості розплоду і обмалю меду) що бджоли розганяють розплід незважаючи на кількість меду в вулику (чисто як давні люди-плодять дітей в сподіванні, що Бог допоможе прогодувати). Цікаво прочитати чийсь досвід з весняного утеплення вуликів, науково( з точку зору законів теплотехніки) обгрунтований, перевірений вимірювавнням, підтверджений практикою. Практика обгортання з осени синтепоном і волокном (як у Підрізана- "тепловий купол") щось не мала позитичних результатів в інших. Сам так обгортав з десяток -щось не бачив позитиву.

IMG_20260314_215101.jpg

10 хвилин тому, Bee.P сказав:

Може то білий медвідь ??:blink::umora:

Нє. воно якесь більше ніж в @ромео І очі великі дуже.

там. між іншим, соняшник грозяться сіяти.

3 хвилини тому, Bee.P сказав:

IMG_20260314_215101.jpg

Зате смачно

31 хвилину тому, gardener сказав:

Не переживайте, то жнива:umora:

1 хвилину тому, yu1986ra сказав:

Не переживайте, то жнива:umora:

наші не такі

17 минут назад, gardener сказал:

соняшник грозяться сіяти.

От паразіти , тролять бджоляра , :dntknw::umora:

Полюбе соя або кукуруза :umora:. Вибирайте:umora:

Тільки що, Bee.P сказав:

Соя тут вже два роки підряд. А кукурузою не травіть душу

2 хвилини тому, Bee.P сказав:

Соєвий бум вже пройшов.

1 минуту назад, yu1986ra сказал:

Соєвий бум вже пройшов.

Гречка доречі в ціні виросла  , займайте місце під бджоли  . ;) 

Теж на пасіці сильний вітер, бджоли майже не літали.

Я навіть через вітер і багаття не розпалював щоб попалити всяку трухлявину, деревяний сарай і в сусіда теж деревяні будівлі... І садок планував кропити - теж пропустив...Єх...

Я навіть банку під березою де сік капає ставив з поправкою на вітер:)

8 минут назад, gardener сказал:

наші не такі

Аби не такі :umora:

IMG_20260314_222057.jpg

21 хвилину тому, Bee.P сказав:

Гречка доречі в ціні виросла  , займайте місце під бджоли  . ;) 

Я знаю, але один мій гречаний фермер вибув з цього діла.

8 часов назад, yu1986ra сказал:

Я знаю, але один мій гречаний фермер вибув з цього діла.

Обанкротився?? :umora:. Та не може бути , це ж золооте гречане дно ,коли намічаються вибори :umora:, Чехи на гречану кашу кажуть пОганка .:umora:

Нема чого на танці зі своїм мікрофоном ходити.

+1, але на грунті трохи приморозило. Сонце, вітер. Весна рання, але буде мабуть довга.

9 минут назад, gardener сказал:

Нема чого на танці зі своїм мікрофоном ходити.

Заможній пасічник ходить на танці з " чарівним відром " , ну і всі дівки зразу бачать що це мультиміліонер :hi:. (алеценеточно) :umora:

29 минут назад, Ворон сказал:

Ху....му танцюристу, мікрофон заважає, між ногами. :umora:

Є мікрофон нема мікрофона гречку сіяти не будуть. Кроми іменем закону застивити  висівати, як седерат для розкислення грунтів

1 година тому, Bee.P сказав:

Обанкротився?? :umora:. Та не може бути , це ж золооте гречане дно ,коли намічаються вибори :umora:, Чехи на гречану кашу кажуть пОганка .:umora:

Останні кілька років гречка в нього була на межі прибутковості. Зараз замість 60 паїв він займає 1 з вишнями і 2-3 з малиною. 

42 хвилини тому, gardener сказав:

Хочете назад в сересере?

Я. Тільки в спогадах, в мене було щасливе дитинство, юність ,молодість. Життя було просте," безпонтове", майбутне визначене, забеспечена старість, діти, внуки. А те, що за кордон не пускали так мало дошкуляло, і при можливості тільки раз і був. Владу критикувати ми й тоді не боялись, на щотижневих политінформаціях вільно міг називати Рейгана людиноненависником, потворою. А "Дорогого Леоніда Ілліча" ми любили як дідуся і анекдоти про нього добрі ходили. І пасічникам в ті часи солодко жилось з огляду співвідношення цін, я першокурсником з пасіки в 7-9 вул. за сезон придбав "Яву" вживану. Жили бідніше, менш комфортно, але таке відчуття, що щасливіше почував себе, розумію, що це вікові спотворення дійсності. Тут пригадавсь Гегель що стверджував -" Річ саме така, яку ми бачимо, уявляемо". І мед, старшекласником вів підрахунки викачаного- виходило по 50 кг /сім це на стаціонарі, початківець. Багато б хто з пасічників бажав би  мати ті медозбори і ціни(співвідношення до інших товарів) як за "Советщини" , тільки мало хто застав, пам'ятае.

То я за Рейгана смайлик поставив

37 минут назад, Винодел сказал:

. І пасічникам в ті часи солодко жилось з огляду співвідношення цін, я першокурсником з пасіки в 7-9 вул. за сезон придбав "Яву" вживану.

Тепер Ви можите за сезон з 7-9 вул купити дві !!!!!  вживані Яви :umora:.  :wave: .  

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...