Перейти к содержанию

Погода на пасіці (вчора, сьогодні, завтра, прогноз) 3.

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

1 година тому, Bee.P сказав:

В мене на підкришнику 4 дирки по  кутках 25  мм  більше ще краще ,  сітка така , дирка в сітці 2×3 мм. І все норм ,  якщо сітка буде з меньшим дирКом то буде іній на ній і тоді всьо . Ну і в середині вулика також треба з розумом ложити положок, ну і утеплення зверху на положку залежить від сили сімї , слабаків утепляємо , сильних просто положок бавовна двунитка .  Термін "бджоли морозу не бояться"  - відносний , малі сімейки  1-2-3р бояться ,  ті що 7-8-9 не бояться .  

IMG_20260129_080631.jpg

Дякую за короткий екскурс:umora:.

В мене в основному пвс 2*8 (здається) і ткана нерж 2,5*2,5. На початку інію не було зовсім

На понеділок - вівторок синоптики обіцяють - 23. Зараз + 1. Трохи проведе зима селекцію цього року. 

За попередні морози в колеги лягло 60% пасіки, сімї були середнячки, мій вирок - пізня відкачка меду, відповідно пізня обробка від кліща та пізня загодівля сиропом. Препарати від кліща були аналогічні як у мене.

Щодо вологи та інію, то найкраще показують себе вулики з очерету, там все пропадає безслідно. Можна збоку біля клубу вилити відро води, все протече і дальше сухо.

3 хвилини тому, Сергій-апі сказав:

На понеділок - вівторок синоптики обіцяють - 23. Зараз + 1. Трохи проведе зима селекцію цього року.

Це буде контрольний постріл слабакам.:IMHO:

10 минут назад, Конструктор сказал:

Та тим у кого росплід вже є...

12 минут назад, Конструктор сказал:

То занесіть їх в погріб .  Там і дятлів меньше;):umora:

22 минуты назад, yu1986ra сказал:

Дякую за короткий екскурс:umora:.

В мене в основному пвс 2*8 (здається) і ткана нерж 2,5*2,5. На початку інію не було зовсім

Криве внутрішнє утеплення також призводить до підвищеної кількості споживання кормів , відповідно і більше конденсату інію . Хіба це не зрозуміло ????:hi:.    

Запоріжжя. +3, вночі падав не тільки дощ, а і шахеди.

Карпати. На дорогах ожеледь, а зверху вода і снігова каша. 0°С йде мокрий сніг.

28 минут назад, Сергій-апі сказал:

Щодо вологи та інію, то найкраще показують себе вулики з очерету, там все пропадає безслідно. Можна збоку біля клубу вилити відро води, все протече і дальше сухо.

Весною коли кожна капля меду дорогоцінна бо іде на обігрів гнізда , то в очереті все тепло піде в трубу , 

49 минут назад, Ворон сказал:

Немає нічого

Канєшно немає:umora:. Звідки там іній якщо на фото трава зелена :hi::umora:. Ох і юморист :umora:

29 хвилин тому, Bee.P сказав:

Весною коли кожна капля меду дорогоцінна бо іде на обігрів гнізда , то в очереті все тепло піде в трубу , 

та що Ви розказуєте, звідки в вулику труба?

36 хвилин тому, Bee.P сказав:

то в очереті все тепло піде в трубу

:)Ви мабуть не знаєте що таке очерет , раніше стріхи крили очеретом на хатах . Я жив в такі хаті в дитинстві то і на горище лазив колі посилали по цибулю то вона лежало насипом біля (буравка ) димоходу і її нічого не було правда трохи прикрита була тканиною зі льону  тоді і морози були по довші . А коли я вже по клав цибулю на горі ще в сітці біля димоходу забув накрити тканиною але дах був шиферний то по весні я зразу поніс в гній , ото очерет .

7 минут назад, blek-269 сказал:

:)Ви мабуть не знаєте що таке очерет , раніше стріхи крили очеретом на хатах . Я жив в такі хаті в дитинстві то і на горище лазив колі посилали по цибулю то вона лежало насипом біля (буравка ) димоходу і її нічого не було правда трохи прикрита була тканиною зі льону да тоді а морози були по довші . А коли я вже по клав цибулю на горі ще в сітці біля димоходу забув накрити тканиною але дах був шиферний то по весні я зразу поніс в гній , ото очерет .

Гарна історія , любимо циболю також , а вулики і бджоли тут до чого ???:umora:

П.с.  так , я ніколи не бачив очерету , бо у нас тут в Зімбабве таке не росте :dntknw::umora:.  .

11 минут назад, blek-269 сказал:

забув накрити

12 минут назад, blek-269 сказал:

дах був шиферний

12 минут назад, blek-269 сказал:

, ото очерет

:ay::umora:. Нагороді бузина , а в Києві дядько .

46 хвилин тому, Bee.P сказав:

Якщо без жатрів, то очеретяний вулик, тепліший від деревяного де стінка 35 мм.

1 минуту назад, Сергій-апі сказал:

Якісь подвійні стандарти , то він зимою не сиріє бо має багато щілин , а от весною кудись ті щилини пропадають і через них вже не виходить тепле повітря з гнізда :umora:.   Вже один одного перебріхують :umora:

23 минуты назад, blek-269 сказал:

:)Ви мабуть не знаєте що таке очерет , раніше стріхи крили очеретом на хатах . Я жив в такі хаті в дитинстві то і на горище лазив колі посилали по цибулю то вона лежало насипом біля (буравка ) димоходу і її нічого не було правда трохи прикрита була тканиною зі льону  тоді і морози були по довші . А коли я вже по клав цибулю на горі ще в сітці біля димоходу забув накрити тканиною але дах був шиферний то по весні я зразу поніс в гній , ото очерет .

Крили комишом у нас в селі , очеретом не крили, хотя у нас комиш рогізом називали

Я подушки у лежаки такі зробив у баби стара хата була накрита , я горобців під стріхою  зимою ловив :umora:

Не трубка пустотіла ,  сплошна як типу набору у цибулі і кінці плоскі

4 минуты назад, Сергій-апі сказал:

Що 20 мм , що 35 мм,  для бджіл то до одного місця . Провірено :hi:.  Але сама лиш цифра декого тішить:umora: , ну бо більше

2 хвилини тому, Bee.P сказав:

Вже один одного перебріхують

Та ні, то я один писав і про тепло і про вологу.

3 хвилини тому, Bee.P сказав:

Якісь подвійні стандарти , то він зимою не сиріє бо має багато щілин , а от весною кудись ті щилини пропадають і через них вже не виходить тепле повітря з гнізда

Поки не спробуєте, не зрозумієте.

Якщо б ці вулики були поганими В. Нічик не робив би їх для себе сотнями.

2 минуты назад, AVA сказал:

Котли комишом у нас в селі , очеретом не крили, хотя у нас комиш рогізом називали

Я подушки у лежаки такі зробив у баби стара хата була накрита , я горобців під стріхою  зимою ловив :umora:

Не трубка пустотіла ,  сплошна як типу набору у цибулі і кінці плоскі

Ваша зима як у нас осінь ;):hi:.

2 минуты назад, Сергій-апі сказал:

Я можу  з глини і 10000 шт зробить , і тоді всі масово повірять що з глини самі кращі ???:umora: ну бо я б не робив їх аж 10000 якби вони були погані . Логіка :ay::umora:.

Знайшов отаким хата була накрита і подушки на вуликів я з такого робив

Горобці в такому кубла робили , в в очереті трубка , кубла незробиш 

copyImage.thumb.jpg.4a028a4c328511c2036d8f6c77abe928.jpg

3 минуты назад, AVA сказал:

Знайшов отаким хата була накрита і подушки на вуликів я з такого робив

Горобці в такому кубла робили , в в очереті трубка 

copyImage.thumb.jpg.4a028a4c328511c2036d8f6c77abe928.jpg

Це рогоза , це не очерет .  Що росло тим і накривали дахи ,  супермаркетів тоді ще не було :hi::umora:.

Бідні горобці , залишились без домівки:umora:

11 минут назад, Сергій-апі сказал:

Та ні, то я один писав і про тепло і про вологу.

Поки не спробуєте, не зрозумієте.

Вони погані , холоднуваті , один місяць в рік і то якщо весна холодна назад повернеться, а так інші 11 місяців краще деревьяних:IMHO:

Це щось схоже рано весною із сіткою на все дно , проблема один місяць в рік і все

13 часов назад, Олександр К сказал:

Зараз було 3 неділі до -20 зимую на соняху і все норм...

Чи придатний мед з соняшника зібраний при відсутності опадів для зимівлі

Мед із соняшника, особливо зібраний у посушливих умовах (при відсутності опадів), вважається 
малопридатним або ризикованим для зимівлі бджіл через його фізико-хімічні властивості. 

Основні причини ризику:
  • Швидка кристалізація: Соняшниковий мед містить велику кількість глюкози, через що він дуже швидко "сідає" навіть у стільниках. У посушливі роки вміст вологи в нектарі ще нижчий, що прискорює цей процес.
  • Тверда "садка": При низькій вологості мед кристалізується у тверду масу. Бджоли не можуть споживати такий мед взимку, оскільки їм бракує води для його розчинення. Це часто призводить до голодної смерті сім'ї при повних рамках.
  • Підвищене навантаження на кишечник: Велика кількість неперетравних решток у такому меді може спричинити ранній пронос у бджіл, якщо вони не мають змоги зробити очисний обліт. 

Поради пасічників:
  1. Заміна корму: Досвідчені пасічники рекомендують викачувати соняшниковий мед і замінювати його на цукровий сироп або інші види меду (наприклад, акацієвий чи різнотрав'я), які довше залишаються рідкими.
  2. Часткове залишення: Якщо соняшник залишається, він має становити не більше 30-50% зимових запасів і бути змішаним з іншими сортами чи сиропом.
  3. Вологість у зимівнику: Якщо бджоли зимують на соняшнику, важливо підтримувати достатню вологість повітря, щоб мед у відкритих комірках менше пересихав. 
Чи плануєте ви проводити додаткову підгодівлю бджіл сиропом для розбавлення зимових запасів?

9 сайтів

• Соняшник може стати причиною загибелі бджіл узимку
    ... соняшнику і взимку гине. Варто пам'ятати, що соняшниковий мед у стільниках може стати ще однією причиною загибелі бджіл взимку...

Kurkul.com

• Підкажіть,чи придатний соняшниковий мед для зимівлі ...
    16 лип. 2019 р. — У мене залишається соняшниковий в суміші з різнотрав'ям- 90% від всього меду. На деяких рамках може бути полоска травневого меду: ...

Facebook

• Зимовка пчёл на подсолнухе - Страница 5 - Уход за пчелами
    14 серп. 2010 р. — Діалог про зимівлю на соняшниковому меду доречно вести саме в цій темі. Кому цікаво, легше знайти, прочитати, зважити всі "за" і "

Форум на ТочкУ

Показати всі

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...