yu1986ra Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 1 година тому, Bee.P сказав: В мене на підкришнику 4 дирки по кутках 25 мм більше ще краще , сітка така , дирка в сітці 2×3 мм. І все норм , якщо сітка буде з меньшим дирКом то буде іній на ній і тоді всьо . Ну і в середині вулика також треба з розумом ложити положок, ну і утеплення зверху на положку залежить від сили сімї , слабаків утепляємо , сильних просто положок бавовна двунитка . Термін "бджоли морозу не бояться" - відносний , малі сімейки 1-2-3р бояться , ті що 7-8-9 не бояться . Дякую за короткий екскурс. В мене в основному пвс 2*8 (здається) і ткана нерж 2,5*2,5. На початку інію не було зовсім 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января На понеділок - вівторок синоптики обіцяють - 23. Зараз + 1. Трохи проведе зима селекцію цього року. За попередні морози в колеги лягло 60% пасіки, сімї були середнячки, мій вирок - пізня відкачка меду, відповідно пізня обробка від кліща та пізня загодівля сиропом. Препарати від кліща були аналогічні як у мене. 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января Щодо вологи та інію, то найкраще показують себе вулики з очерету, там все пропадає безслідно. Можна збоку біля клубу вилити відро води, все протече і дальше сухо. 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 3 хвилини тому, Сергій-апі сказав: На понеділок - вівторок синоптики обіцяють - 23. Зараз + 1. Трохи проведе зима селекцію цього року. Це буде контрольний постріл слабакам. 3 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 10 минут назад, Конструктор сказал: Це буде контрольний постріл слабакам. Та тим у кого росплід вже є... 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 12 минут назад, Конструктор сказал: Це буде контрольний постріл слабакам. То занесіть їх в погріб . Там і дятлів меньше. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 22 минуты назад, yu1986ra сказал: Дякую за короткий екскурс. В мене в основному пвс 2*8 (здається) і ткана нерж 2,5*2,5. На початку інію не було зовсім Криве внутрішнє утеплення також призводить до підвищеної кількості споживання кормів , відповідно і більше конденсату інію . Хіба це не зрозуміло ????. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января Запоріжжя. +3, вночі падав не тільки дощ, а і шахеди. Карпати. На дорогах ожеледь, а зверху вода і снігова каша. 0°С йде мокрий сніг. 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 28 минут назад, Сергій-апі сказал: Щодо вологи та інію, то найкраще показують себе вулики з очерету, там все пропадає безслідно. Можна збоку біля клубу вилити відро води, все протече і дальше сухо. Весною коли кожна капля меду дорогоцінна бо іде на обігрів гнізда , то в очереті все тепло піде в трубу , 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 49 минут назад, Ворон сказал: Немає нічого Канєшно немає. Звідки там іній якщо на фото трава зелена . Ох і юморист 1 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 29 хвилин тому, Bee.P сказав: Весною коли кожна капля меду дорогоцінна бо іде на обігрів гнізда , то в очереті все тепло піде в трубу , та що Ви розказуєте, звідки в вулику труба? 1 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
blek-269 Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 36 хвилин тому, Bee.P сказав: то в очереті все тепло піде в трубу Ви мабуть не знаєте що таке очерет , раніше стріхи крили очеретом на хатах . Я жив в такі хаті в дитинстві то і на горище лазив колі посилали по цибулю то вона лежало насипом біля (буравка ) димоходу і її нічого не було правда трохи прикрита була тканиною зі льону тоді і морози були по довші . А коли я вже по клав цибулю на горі ще в сітці біля димоходу забув накрити тканиною але дах був шиферний то по весні я зразу поніс в гній , ото очерет . 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 7 минут назад, blek-269 сказал: Ви мабуть не знаєте що таке очерет , раніше стріхи крили очеретом на хатах . Я жив в такі хаті в дитинстві то і на горище лазив колі посилали по цибулю то вона лежало насипом біля (буравка ) димоходу і її нічого не було правда трохи прикрита була тканиною зі льону да тоді а морози були по довші . А коли я вже по клав цибулю на горі ще в сітці біля димоходу забув накрити тканиною але дах був шиферний то по весні я зразу поніс в гній , ото очерет . Гарна історія , любимо циболю також , а вулики і бджоли тут до чого ??? П.с. так , я ніколи не бачив очерету , бо у нас тут в Зімбабве таке не росте . . 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 11 минут назад, blek-269 сказал: забув накрити 12 минут назад, blek-269 сказал: дах був шиферний 12 минут назад, blek-269 сказал: , ото очерет . Нагороді бузина , а в Києві дядько . 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 46 хвилин тому, Bee.P сказав: Весною коли кожна капля меду дорогоцінна бо іде на обігрів гнізда , то в очереті все тепло піде в трубу , Якщо без жатрів, то очеретяний вулик, тепліший від деревяного де стінка 35 мм. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 1 минуту назад, Сергій-апі сказал: Якщо без жатрів, то очеретяний вулик, тепліший від деревяного де стінка 35 мм. Якісь подвійні стандарти , то він зимою не сиріє бо має багато щілин , а от весною кудись ті щилини пропадають і через них вже не виходить тепле повітря з гнізда . Вже один одного перебріхують , 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 23 минуты назад, blek-269 сказал: Ви мабуть не знаєте що таке очерет , раніше стріхи крили очеретом на хатах . Я жив в такі хаті в дитинстві то і на горище лазив колі посилали по цибулю то вона лежало насипом біля (буравка ) димоходу і її нічого не було правда трохи прикрита була тканиною зі льону тоді і морози були по довші . А коли я вже по клав цибулю на горі ще в сітці біля димоходу забув накрити тканиною але дах був шиферний то по весні я зразу поніс в гній , ото очерет . Крили комишом у нас в селі , очеретом не крили, хотя у нас комиш рогізом називали Я подушки у лежаки такі зробив у баби стара хата була накрита , я горобців під стріхою зимою ловив Не трубка пустотіла , сплошна як типу набору у цибулі і кінці плоскі Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 4 минуты назад, Сергій-апі сказал: Якщо без жатрів, то очеретяний вулик, тепліший від деревяного де стінка 35 мм. Що 20 мм , що 35 мм, для бджіл то до одного місця . Провірено . Але сама лиш цифра декого тішить , ну бо більше 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 2 хвилини тому, Bee.P сказав: Вже один одного перебріхують Та ні, то я один писав і про тепло і про вологу. 3 хвилини тому, Bee.P сказав: Якісь подвійні стандарти , то він зимою не сиріє бо має багато щілин , а от весною кудись ті щилини пропадають і через них вже не виходить тепле повітря з гнізда Поки не спробуєте, не зрозумієте. Якщо б ці вулики були поганими В. Нічик не робив би їх для себе сотнями. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 2 минуты назад, AVA сказал: Котли комишом у нас в селі , очеретом не крили, хотя у нас комиш рогізом називали Я подушки у лежаки такі зробив у баби стара хата була накрита , я горобців під стріхою зимою ловив Не трубка пустотіла , сплошна як типу набору у цибулі і кінці плоскі Ваша зима як у нас осінь . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 2 минуты назад, Сергій-апі сказал: Якщо б ці вулики були поганими В. Нічик не робив би їх для себе сотнями. Я можу з глини і 10000 шт зробить , і тоді всі масово повірять що з глини самі кращі ??? ну бо я б не робив їх аж 10000 якби вони були погані . Логіка . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января Знайшов отаким хата була накрита і подушки на вуликів я з такого робив Горобці в такому кубла робили , в в очереті трубка , кубла незробиш Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 3 минуты назад, AVA сказал: Знайшов отаким хата була накрита і подушки на вуликів я з такого робив Горобці в такому кубла робили , в в очереті трубка Це рогоза , це не очерет . Що росло тим і накривали дахи , супермаркетів тоді ще не було . Бідні горобці , залишились без домівки Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 11 минут назад, Сергій-апі сказал: Та ні, то я один писав і про тепло і про вологу. Поки не спробуєте, не зрозумієте. Якщо б ці вулики були поганими В. Нічик не робив би їх для себе сотнями. Вони погані , холоднуваті , один місяць в рік і то якщо весна холодна назад повернеться, а так інші 11 місяців краще деревьяних Це щось схоже рано весною із сіткою на все дно , проблема один місяць в рік і все Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 13 часов назад, Олександр К сказал: Зараз було 3 неділі до -20 зимую на соняху і все норм... Чи придатний мед з соняшника зібраний при відсутності опадів для зимівлі Мед із соняшника, особливо зібраний у посушливих умовах (при відсутності опадів), вважається малопридатним або ризикованим для зимівлі бджіл через його фізико-хімічні властивості. Основні причини ризику: Швидка кристалізація: Соняшниковий мед містить велику кількість глюкози, через що він дуже швидко "сідає" навіть у стільниках. У посушливі роки вміст вологи в нектарі ще нижчий, що прискорює цей процес. Тверда "садка": При низькій вологості мед кристалізується у тверду масу. Бджоли не можуть споживати такий мед взимку, оскільки їм бракує води для його розчинення. Це часто призводить до голодної смерті сім'ї при повних рамках. Підвищене навантаження на кишечник: Велика кількість неперетравних решток у такому меді може спричинити ранній пронос у бджіл, якщо вони не мають змоги зробити очисний обліт. Поради пасічників: Заміна корму: Досвідчені пасічники рекомендують викачувати соняшниковий мед і замінювати його на цукровий сироп або інші види меду (наприклад, акацієвий чи різнотрав'я), які довше залишаються рідкими. Часткове залишення: Якщо соняшник залишається, він має становити не більше 30-50% зимових запасів і бути змішаним з іншими сортами чи сиропом. Вологість у зимівнику: Якщо бджоли зимують на соняшнику, важливо підтримувати достатню вологість повітря, щоб мед у відкритих комірках менше пересихав. Чи плануєте ви проводити додаткову підгодівлю бджіл сиропом для розбавлення зимових запасів? 9 сайтів Соняшник може стати причиною загибелі бджіл узимку ... соняшнику і взимку гине. Варто пам'ятати, що соняшниковий мед у стільниках може стати ще однією причиною загибелі бджіл взимку... Kurkul.com Підкажіть,чи придатний соняшниковий мед для зимівлі ... 16 лип. 2019 р. — У мене залишається соняшниковий в суміші з різнотрав'ям- 90% від всього меду. На деяких рамках може бути полоска травневого меду: ... Facebook Зимовка пчёл на подсолнухе - Страница 5 - Уход за пчелами 14 серп. 2010 р. — Діалог про зимівлю на соняшниковому меду доречно вести саме в цій темі. Кому цікаво, легше знайти, прочитати, зважити всі "за" і " Форум на ТочкУ Показати всі 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.