ДобровоЛ Опубликовано 15 апреля, 2024 Автор Share Опубликовано 15 апреля, 2024 1 година тому, _kos_ сказав: Захмарилось, вітерець і починає капотіти. Прогноз вангує, що будуть дощі. У мене тут теж саме. Але до цієї погоди голландці давно звикли - постійні вітрюгани, а дощі можуть на день й по п"ять разів бувати. У нас же як залупить - то й на добу чи й дві й без перервно. А якось, пам"ятаю , перед акацією то днів сім безпробудно лило. а перед нею наготував чисті стільники в розрахунку на акаційний мед без усяких суттєвих домішок. Так дві найкращі сім"ї отой кількадобовий дощ й поклав на нуль. Після того за "чистою" акацією вже не ганяюся... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 15 апреля, 2024 Автор Share Опубликовано 15 апреля, 2024 6 годин тому, ромео сказав: Та який там на тиждень. Як мінімум до кінця місяця дупа... так шо з'їдять все. А що, @ромео, невже й у вас Бог на дощ розщедрився ? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 15 апреля, 2024 Автор Share Опубликовано 15 апреля, 2024 4 години тому, gardener сказав: Дощ, гроза, +17 І у мене щойно пройшла гроза. Це вже третя з початку року. Але зразу ж й сонечко виглянуло. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 15 апреля, 2024 Share Опубликовано 15 апреля, 2024 53 хвилини тому, ДобровоЛ сказав: А що, @ромео, невже й у вас Бог на дощ розщедрився ? Да, вже другий раз за сьогодні... І знову заходить 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 15 апреля, 2024 Автор Share Опубликовано 15 апреля, 2024 2 години тому, ромео сказав: Да, вже другий раз за сьогодні... І знову заходить А мене градом щойно накрило - я якраз сьогодні вже 5 місяців як почав ходити у довгі реабілітаційні походи після деяких болячок. Спочатку по кілька метрів, а тепер вже й рекорд -13 км, але із трьома передишками. Тож на маршруті буває й дощ доганяє та й нашпарить. Але швидко погода тут змінюється. Сьогодні вітер від мене дме на південь-південь-схід. Тож не в наш бік, не в Україну. Ну може й ліпше - нам ще й граду там не вистачало... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 15 апреля, 2024 Share Опубликовано 15 апреля, 2024 26 хвилин тому, ДобровоЛ сказав: на південь-південь-схід. Тож не в наш бік, не в Україну. Ну може й ліпше - нам ще й граду там не вистачало... Шось Ви там наплутали з орієнтацією... Град таки сипнув... 1 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 16 апреля, 2024 Share Опубликовано 16 апреля, 2024 44 хвилини тому, yu1986ra сказав: Прохолодно, цілий день в шапці. У нас сьогодні сонячно, тепло і, після вчорашнього дощу, парко весь день. Доходило до +22. Просто ідеально для взятку. Гуло все, де є квіти. Носили як навіжені... 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 16 апреля, 2024 Share Опубликовано 16 апреля, 2024 Только что, ромео сказал: У нас сьогодні сонячно, тепло і, після вчорашнього дощу, парко весь день. Доходило до +22. Просто ідеально для взятку. Гуло все, де є квіти. Носили як навіжені... Магазини вже кинули? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 16 апреля, 2024 Share Опубликовано 16 апреля, 2024 Тільки що, Женя Ц. сказав: Магазини вже кинули? Та пора вже... але дивлюсь на прогноз і не бачу смислу... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 16 апреля, 2024 Share Опубликовано 16 апреля, 2024 Только что, ромео сказал: Та пора вже... але дивлюсь на прогноз і не бачу смислу... Те саме, не мішало би почати виводити маток і магазини накинути,але .... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 16 апреля, 2024 Автор Share Опубликовано 16 апреля, 2024 15.04.2024 в 20:33, ромео сказав: Шось Ви там наплутали з орієнтацією... Град таки сипнув... Все правильно. Я ж за півсотні км від Гааги. Україна від мене на сході й з десяток градусів - на південь (по флотськи схід-схід-південь). А південь-південь-схід то вже десь ближче до Болгарії. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 17 апреля, 2024 Share Опубликовано 17 апреля, 2024 Ну все, лафа закінчилася... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 17 апреля, 2024 Share Опубликовано 17 апреля, 2024 В мене трохи тепліше як пророчив прогноз. Кілька годин бджоли в'яло відвідували вишні і кульбаби. Таки буду з вишнями. На вагах - 0,1 кг. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Жезус Опубликовано 17 апреля, 2024 Share Опубликовано 17 апреля, 2024 +17-20 вдень було, так літали -сади трохи квітнуть ,але на завтра звечора передають сезон дощів й похолодання на тиждень ,якось так 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 17 апреля, 2024 Share Опубликовано 17 апреля, 2024 42 минуты назад, Жезус сказал: +17-20 вдень було, так літали -сади трохи квітнуть ,але на завтра звечора передають сезон дощів й похолодання на тиждень ,якось так Дообіду слабенько літали, а підвечір льот нормальний. Шось найшли. Вишні?.. Але якось вибірково. Абрикоси зав'язь є. Як не померзнуть, абрикоси будуть. Похолодання не боємося. Аби не морози. Морозів би вже б і не треба... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Cfif Опубликовано 17 апреля, 2024 Share Опубликовано 17 апреля, 2024 4 хвилини тому, Вадім Полтава сказав: Дообіду слабенько літали, а підвечір льот нормальний. Шось найшли. Вишні?.. Але якось вибірково. розквітла глуха кропива пурпурова. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Жезус Опубликовано 17 апреля, 2024 Share Опубликовано 17 апреля, 2024 13 хвилин тому, Вадім Полтава сказав: Дообіду слабенько літали, а підвечір льот нормальний. Шось найшли. Вишні?.. Але якось вибірково. Абрикоси зав'язь є. Як не померзнуть, абрикоси будуть. Похолодання не боємося. Аби не морози. Морозів би вже б і не треба... В знайомого під Вроцлавом вночі зараз +3 ,дня через 2 зазвичай й до нас ця погода з деякими змінами доходить, 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 17 апреля, 2024 Share Опубликовано 17 апреля, 2024 4 минуты назад, Жезус сказал: В знайомого під Вроцлавом вночі зараз +3 ,дня через 2 зазвичай й до нас ця погода з деякими змінами доходить, Прогноз нам малює +4 наніч в суботу. Побачим 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 18 апреля, 2024 Share Опубликовано 18 апреля, 2024 9 годин тому, Вадім Полтава сказав: Прогноз нам малює +4 наніч в суботу. Побачим Прогноз невтішний аж до кінця квітня. А може і далі.... просто ще його нема 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 18 апреля, 2024 Share Опубликовано 18 апреля, 2024 Я десь колись чув шо перша декада травня така ж буде. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 18 апреля, 2024 Share Опубликовано 18 апреля, 2024 спостерігаю за абрикосами ціеї весни, кропленими і некропленими. Не рахунок моніліального опіку, останні три роки позазали, що без хімзахисту абрикос не бачити, садівники схилялись, навідь були впевнені і наполягали на тому, що якщо немае змоги кропити то краще зрізати під корінь, щоб не плодити хворобу(ясна річ, що краще але хто буде виконувати цю роботу, армія держслужбовців?).Схоже, "дикі" абрикоси не отримали опіку-завдяки погоді, поки що стоять з листям і плодами. Порівняння з доглянутими деревами "кидаеться в око".Свої дерева кропив разів зо п'ять, плоди розміром з квасолину, кадмій не тече, зав'язу стільки, що думаю на якому єтапі робити прорідження. Цікаво, як справи з моніліальним опіком "диких" абрикос в інших частинах неньки?Повністью розквітли яблуні , відвідуються бджолами дивно що бджіл бачу але не чую. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 18 апреля, 2024 Share Опубликовано 18 апреля, 2024 1 година тому, Винодел сказав: спостерігаю за абрикосами ціеї весни, кропленими і некропленими. Не рахунок моніліального опіку, останні три роки позазали, що без хімзахисту абрикос не бачити, садівники схилялись, навідь були впевнені і наполягали на тому, що якщо немае змоги кропити то краще зрізати під корінь, щоб не плодити хворобу(ясна річ, що краще але хто буде виконувати цю роботу, армія держслужбовців?).Схоже, "дикі" абрикоси не отримали опіку-завдяки погоді, поки що стоять з листям і плодами. Порівняння з доглянутими деревами "кидаеться в око".Свої дерева кропив разів зо п'ять, плоди розміром з квасолину, кадмій не тече, зав'язу стільки, що думаю на якому єтапі робити прорідження. Цікаво, як справи з моніліальним опіком "диких" абрикос в інших частинах неньки?Повністью розквітли яблуні , відвідуються бджолами дивно що бджіл бачу але не чую. В мене з двома обробками знов хапнули монілію Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 18 апреля, 2024 Share Опубликовано 18 апреля, 2024 6 часов назад, ромео сказал: Прогноз невтішний аж до кінця квітня. А може і далі.... просто ще його нема Рік високосний. Бочки можна не купувати. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 18 апреля, 2024 Share Опубликовано 18 апреля, 2024 2 години тому, Винодел сказав: Повністью розквітли яблуні , і дощ вже другу добу без перерви. +9. На ранок завтра і суботи малюють +1. Я кшо буде заморозок то яблуні бджіл так і не побачать. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 18 апреля, 2024 Share Опубликовано 18 апреля, 2024 Хмарно с самого ранку, скількість годин бджоли активно відвідували яблуні, приносили обніжжя невеликого розміру, почало капати і бджоли потікали, тепло я аж спітніввештаючись по дворі з різними дрібними справами. Таке спостереження, висновки робіт самі. Позавчора у товариша придбав сімей, дві поставив в дворі взамін вибувших тепер стоїть чотири мої силоюв рутівський крп.(що в середені давно не заглядав) і дві привезені силою на восьми розп. дві медопергові(так заявлено продавцем, сам ще не перевіряв, не в гуморі), вчора конав то до бджіл не дивився, сьогодні відродився і ходжу, спостерігаю "божу благодать", і бачу, що мої літають більш активно, кількість прильотів за хв. більше, глянув крізь плівку і бачу відтягли коржика-треба добавити десяту медову. Обдумую побачене. 3 години тому, yu1986ra сказав: В мене з двома обробками знов хапнули монілію Замало інф. бо саме сенс час і препарат. Невідомо чому вважаю, що 3% і 1% "Бордоська" ніяк не убеспечить від опіку. До того ж неабияке значення мае попередній рік(хім захист) бо просто покропити наполовину висохщі дерева, то затія мало сенсова, після опіку треба видалити всі вражені(сухі)гілки (робота не кожному під силу). Колега обробив 3% "БС" і хорусом по рожевому бутону-спитаю як справи. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.