blek-269 Опубликовано 22 августа, 2010 Share Опубликовано 22 августа, 2010 Не хвастаюсь, но по 130кг на зимовалую взяли. 40 отводков на маточниках (раздал за "спасибо"). ? Хорошо трудились что так вознаградили Вас мёдом , да и другим помогли удачи Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
гигиги Опубликовано 22 августа, 2010 Share Опубликовано 22 августа, 2010 Откачал мёд и сформировал семьи назиму. После откачки поставил рамки на осушку за заставную на ростоянии 20 мм между рам. (36+20). Пчелы начали носить мёд в рамки за заставную вместо осушки. В ульи оставил 14 кг. и 8 рамок. Решил после осушки еще добавить сиропа 6 литров для полной закормки на зиму. Чтоя сдклал на правильно и что делать дальше? Чи не зарано ви скоротили гнізда? Я спостерігав, розплоду ще багато - до 6 рамок, і матки сіють. Похолодання не передають, а навпаки. Тому скорочувати не поспішаю. Зараз в гніздах по 12 рамок. Сьогодні бачив в полі богомола. Це вперше я бачу богомола в наших краях. Мабуть скоро будем садити банани. В дитинстві колекціонував комах, шкода, що тоді він мені не трапився. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Petrovych61 Опубликовано 22 августа, 2010 Share Опубликовано 22 августа, 2010 В ульи оставил 14 кг. и 8 рамок. ← Зарано скоротили до 8-ми. Таке скорочення на жовтень нормальне. Або і в вересні, якщо матки перестануть червити, а запасів достатньо... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
skif Опубликовано 23 августа, 2010 Share Опубликовано 23 августа, 2010 сьогодні прийшов з поля і спостерігав біля вулика дуже неприємну картину - відбувся напад на один із сильніших вуликів, спочатку думав обліт або рій бо багато їх в повітрі було, потім підійшов ближче бачу там боротьба йде на льотках, безліч бджіл мертві біля вулика або майже мертві, швиденько один льоток закрив, інший залишив на 2 бджоли, соляри не було під руками, тож вулика рідиною до вікон протер, за кілька хвилин наче вщухло, бджоли почали виносити з вуликів мертвих... завтра мушу пильнувати, дивує що чіпилися одного із сильніших вуликів, слабаки не рухані http://www.youtube.com/watch?v=gH5SSd72oOE Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Igrok Опубликовано 24 августа, 2010 Share Опубликовано 24 августа, 2010 Не хвастаюсь, но по 130кг на зимовалую взяли. ? Пасека в: в саду Стаж: я не пчеловод ? вы бы хоть регион написали, тип улья... а то непонятно откуда "взяли" Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
nibond Опубликовано 24 августа, 2010 Share Опубликовано 24 августа, 2010 відбувся напад на один із сильніших вуликів ? Можливо безматочний, або був довготривалий огляд? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
nibond Опубликовано 24 августа, 2010 Share Опубликовано 24 августа, 2010 Не хвастаюсь, но по 130кг на зимовалую взяли. ? А по скільки залишилось у сім'ях? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Adam Опубликовано 24 августа, 2010 Share Опубликовано 24 августа, 2010 сьогодні прийшов з поля і спостерігав біля вулика дуже неприємну картину - відбувся напад на один із сильніших вуликів, спочатку думав обліт або рій бо багато їх в повітрі було, потім підійшов ближче бачу там боротьба йде на льотках, безліч бджіл мертві біля вулика або майже мертві, швиденько один льоток закрив, інший залишив на 2 бджоли, соляри не було під руками, тож вулика рідиною до вікон протер, за кілька хвилин наче вщухло, бджоли почали виносити з вуликів мертвих... завтра мушу пильнувати, дивує що чіпилися одного із сильніших вуликів, слабаки не рухані http://www.youtube.com/watch?v=gH5SSd72oOE Похожая картина была и у нас на кочевом точке. Прилетел рой (чужой) сел на улей просидел с пол часика и начал заходить в улей, далее описана Вами картина с ведро убитых с обеих сторон. Бывает вот так. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
skif Опубликовано 24 августа, 2010 Share Опубликовано 24 августа, 2010 відбувся напад на один із сильніших вуликів ? Можливо безматочний, або був довготривалий огляд? матка є, у вулик дивився в липні останній раз... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
vanych Опубликовано 25 августа, 2010 Share Опубликовано 25 августа, 2010 Здравствуйте, Всем! Не хвастаюсь, но по 130кг на зимовалую взяли. 40 отводков на маточниках (раздал за "спасибо"). С Ув. Ну у него же написано нету пчел, что ж тут не ясно. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бортник Опубликовано 26 августа, 2010 Share Опубликовано 26 августа, 2010 Вот и у меня активная фаза сезона завершилась. Итоги следующие. С 22-х зимовалых семей в условиях стационара было сделано 20 отводков, заселено 35 нуклеусов, собрано полкило молочка и реализовано около сотни маток. Да, про мед чуть не забыл... Всего откачано 650 литров, оставил полукорпус сотового меда и ведра три забрусного меда. В зиму пускаю 30 семей. Вроде ничего не забыл.. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
nibond Опубликовано 26 августа, 2010 Share Опубликовано 26 августа, 2010 Вот и у меня активная фаза сезона завершилась. ? З чим і вітаю! А у нас вже більше тижня без взятку. Через напади затягується остання відкачка і осіння ревізія. Взагалі сезон вдалий - в межах 80 кг на зимувалу сім'ю, і по 35-40 кг залишилось в гніздах(цукром не підгодовую). Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СерыйПчел Опубликовано 26 августа, 2010 Share Опубликовано 26 августа, 2010 З чим і вітаю! А у нас вже більше тижня без взятку. Через напади затягується остання відкачка і осіння ревізія. Взагалі сезон вдалий - в межах 80 кг на зимувалу сім'ю, і по 35-40 кг залишилось в гніздах(цукром не підгодовую). вирішив в Вас ще перепитати... то це в Вас на стаціонарі ТАКИЙ взяток??? чи може ще якісь хитрощі типу дво-,трьох-маточного утримання...???? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
владек Опубликовано 27 августа, 2010 Share Опубликовано 27 августа, 2010 Чтоя сдклал на правильно и что делать дальше? ? Роблю точно так як Ви. Зарано скоротили до 8-ми. Таке скорочення на жовтень нормальне. Або і в вересні, якщо матки перестануть червити, а запасів достатньо... ? Кількість рамок, що залишаю залежить від сили сім"ї. У мене це 8 - 12. Тоді запаси бджоли сконцентрують компактно. А що стосується часу, то коли одразу після відбору меду скоротити гніздо, то й заглядати до вулика немає чого. Це суттєва економія часу та праці. А так, як у мене стельові годівниці, то просто даю сироп. А от у жовтні подивлюсь. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
nibond Опубликовано 27 августа, 2010 Share Опубликовано 27 августа, 2010 то це в Вас на стаціонарі ТАКИЙ взяток??? чи може ще якісь хитрощі типу дво-,трьох-маточного утримання...???? ? Так, на стаціонарі з двома взятками - акація і соняшник. Соняшник поряд і багато(до 800 га в радіусі 3 км). Насиченість бджолосімей - приблизно 1 на гектар. Якби не спека, то взяток був би ще більшим. Щоб не обманювати себе, продуктивність пасіки завжди обчислюю за загальноприйнятим розрахунком на зимувалу сім'ю. Дво-, чи трьох-маточного утримання не застосовую через велику трудомісткість. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Petrovych61 Опубликовано 27 августа, 2010 Share Опубликовано 27 августа, 2010 коли одразу після відбору меду скоротити гніздо, то й заглядати до вулика немає чого. Це суттєва економія часу та праці. А так, як у мене стельові годівниці, то просто даю сироп. ← Я завжди залишаю 2-3 рамки більше сили сім"ї - щоб і заносити мали куди і червити було де. Потім маломедні з середини гнізда виставляю і вже в жовтні скорочую по силі сім"ї. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СерыйПчел Опубликовано 27 августа, 2010 Share Опубликовано 27 августа, 2010 Я завжди залишаю 2-3 рамки більше сили сім"ї - щоб і заносити мали куди і червити було де. Потім маломедні з середини гнізда виставляю і вже в жовтні скорочую по силі сім"ї. я точно так само роблю... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
владек Опубликовано 27 августа, 2010 Share Опубликовано 27 августа, 2010 Я завжди залишаю 2-3 рамки більше сили сім"ї - щоб і заносити мали куди і червити було де. Потім маломедні з середини гнізда виставляю і вже в жовтні скорочую по силі сім"ї. ? Там де у серпні є медозбір це добре підходить. А у нас - відібрав мед 10-го серпня. На полі хіба золотарник та м"ята перцева. Тому матка завжди має куди класти. Вчора перед годівлею деякі сім"ї спеціально на предмет скільки давати передивлявся. Дві крайні медові а на усіх інших по пів рамки черви. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gucul Опубликовано 28 августа, 2010 Share Опубликовано 28 августа, 2010 Доброго дня. Вчора при огляді в одній сім'ї виявив маточники, ні молодого розплоду, ні матки само собою немає. Я так розумію краще вже об'єднати сім'ю, чи дати вивести все таки матку?. Власне що порадите хлопці?. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Kolyan Опубликовано 28 августа, 2010 Share Опубликовано 28 августа, 2010 Доброго дня. Вчора при огляді в одній сім'ї виявив маточники, ні молодого розплоду, ні матки само собою немає. Я так розумію краще вже об'єднати сім'ю, чи дати вивести все таки матку?. Власне що порадите хлопці?. Трутня вже немає.Матка не заплiдниться.Мабуть краще об"єднувати Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
skif Опубликовано 28 августа, 2010 Share Опубликовано 28 августа, 2010 Доброго дня. Вчора при огляді в одній сім'ї виявив маточники, ні молодого розплоду, ні матки само собою немає. Я так розумію краще вже об'єднати сім'ю, чи дати вивести все таки матку?. Власне що порадите хлопці?. Трутня вже немає.Матка не заплiдниться.Мабуть краще об"єднувати наскільки знаю, коли матки в сім'ї немає або вона хвора, не плідна, то бджоли можуть трутнів залишати у вулику Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
владек Опубликовано 28 августа, 2010 Share Опубликовано 28 августа, 2010 Трутня вже немає.Матка не заплiдниться.Мабуть краще об"єднувати ? На Львівщині трутень ще є. Отже зима ще не скоро. Та думаю, що при сильному похолоданні, яке поляки прогнозують через тиждень, молода матка вже може і не запліднитись. Тому приєднуюсь до думки, що краще об"єднати. Цікаво, що 10-го серпня був на Верховині. То там вже тоді трутня вигнали. Я дуже дивувався. А позавчора там вже денна температура була 10-15 градусів. От вам і метеорологи. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gucul Опубликовано 28 августа, 2010 Share Опубликовано 28 августа, 2010 Трутнів вже давно нема, а об'єднати не проблема, через перегодку сильна сімя.Лиш маточники мабуть краще знищити? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
pobratum Опубликовано 28 августа, 2010 Share Опубликовано 28 августа, 2010 Трутнів вже давно нема, а об'єднати не проблема, через перегодку сильна сімя.Лиш маточники мабуть краще знищити? Маточник краще зісти Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
владек Опубликовано 28 августа, 2010 Share Опубликовано 28 августа, 2010 Трутнів вже давно нема, а об'єднати не проблема, через перегодку сильна сімя.Лиш маточники мабуть краще знищити? ? В таких випадках я готую пів-літра сиропу з м"ятними краплями. Наливаю в порожню рамку та ставлю між сім"ями а тоді витягаю перегородку. Якщо є "Росинка", то бажано ще й сім"ї обприскати. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.