Перейти к содержанию

Порівняння вуликів із суцільним дном та з сітчастимм

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

В 18.12.2021 в 08:08, ДобровоЛ сказал:

Я думаю, що при використанні сітки у дні мають бути заготовки, якими можна було б  повністю перекривати сітчасте дно у час, 

Картон лучшая заготовка для того чтоб заслонить дно сетку..:umora:

4 минуты назад, Александр К. сказал:

Картон лучшая заготовка для того чтоб заслонить дно сетку..:umora:

Как станет жарко сами порвут на британский флаг и вынесут 

2 часа назад, kroxaru сказал:

Как станет жарко сами порвут на британский флаг и вынесут 

Именно и самое главное что начнут с того места где реально надо а не сразу на все дно..:umora:

В деяких сім'ях помітив що запрополюсовують сітку. Тож виходить що вона їм не потрібна. На наступний рік буду відмовлятись від неї.

1 година тому, northern wolf сказав:

В деяких сім'ях помітив що запрополюсовують сітку. Тож виходить що вона їм не потрібна. На наступний рік буду відмовлятись від неї.

В деяких вуликах, бджоли майже повністю замурували прополісом льотки, що виходить треба зовсім відмовитись від льотків, як з цим питанням? :hmm:

В 18.12.2021 в 14:43, Ворон сказал:

В мене так, не закриваю ніколи. 

IMG_20140525_081548.jpg.7088b7f2a8270f37dab872da32cfa552.jpg

IMG_20140525_081631.jpg.e0e02592dfa048b811ec3615586908e4.jpg

А для чого "роги " в середині дна?

1 година тому, Петр Павлович сказав:

А для чого "роги " в середині дна?

Щоб незеважали мені при установці заголоджувачів, всеодно вони накриваються верхньою частиною комбі дна. :hi:

В 18.12.2021 в 08:08, ДобровоЛ сказал:

Але найбільш  цікавить таке питання як порівняння продуктивнсті сімей в залежності від дна - глухого і на сітці.  :ah: :dntknw:

Не задумувався, але мушу визнати, у мене всі лідери по медозбору на глухому дні! :hmm::al:

Напівтінь, стаціонар.

• Подобається 3
  • Дякую 1
  • Ха-Ха 1

3 години тому, Avgust Vadim Poltava сказав:

Не задумувався, але мушу визнати, у мене всі лідери по медозбору на глухому дні! :hmm::al:

Напівтінь, стаціонар.

О! Це вже ще одне конкретне  підтвердження на користь глухого дна... :ah:

В 18.12.2021 в 20:55, Ворон сказал:

Раді чого експеримент,

В 18.12.2021 в 22:04, siverit сказал:

А кто говорил за отводки? 

Ми зрівнюємо днища по факту  робот на пасіці, чі притягуємо за " вуха " переваги сітчастого днища ? 

Якщо брати до уваги на сітчастому днищі тільки крепкі сімї то :IMHO: це не справедливо, всі ми добре знаємо що крепка сім"я привившись в травні на гілку і вже в липні теж мед принесе і без вулика не тільки  на сітчастому днищі.

Я зрівнюю днища всього 6-ть сезонів, на зрівнянні сітчасте днище, глухе із стандартним літком, і глухе днище із високим літком, найбільш до вподоби власно для мене, це глухе днище із літком на ширину всього корпуса і висота літка 30 - 40мм, 

709224798_.thumb.jpg.589f3d913b521beb11c8feb95e7279e8.jpg

В 19.12.2021 в 22:41, Ворон сказал:

В деяких вуликах, бджоли майже повністю замурували прополісом льотки, що виходить треба зовсім відмовитись від льотків, як з цим питанням? :hmm:

А тут Ви добре прибільшуєте, літки дійсно прополюсують, але це роблять не раніше серпня і у випадку коли холодні ночі або сильний напад ос, якщо ночі не холодні то прополюсовать починають не раніше вересня, я не раз пробував не чіпати прполюс то до доброї спеки прополюс не прибирають. 

24 минуты назад, Віталій.В сказал:

найбільш до вподоби власно для мене, це глухе днище із літком на ширину всього корпуса і висота літка 30 - 40мм, 

Я наскільки побачив користь високо літка що навіть в очереті роблю високі літки

32696644_.thumb.jpg.fea88df419981c160dd8f93246b4c2c2.jpg

або взагалі вставні планки на літок

1300634661_2.thumb.jpg.7d17df6cc89e06f49dd152f491f73bb7.jpg

Не буду изготавливать и применять ульи из камыша с глухим дном и летком высотой 40 мм. А Вы делайте как Вам удобно:)

8 минут назад, bvvvvd сказал:

Не буду изготавливать и применять ульи из камыша с глухим дном и летком высотой 40 мм. А Вы делайте как Вам удобно:)

Так Вас ніхто і не заставляє :umora:

Но всеравно интересно, почему ?

Камыша нет , сверху пленка - потому и сетка внизу, высота летка 22 мм, как и доски из которой изготовлены ульи. Мне так удобно.

13 минут назад, bvvvvd сказал:

Камыша нет , сверху пленка - потому и сетка внизу, высота летка 22 мм, как и доски из которой изготовлены ульи. Мне так удобно.

Пленка и в меня лежит не взависимости от типа днища или материала улья, но больше интересует чем лучше или хуже сетчатое днище от стандартного глухого. 

28 хвилин тому, Віталій.В сказав:

Пленка и в меня лежит не взависимости от типа днища или материала улья, но больше интересует чем лучше или хуже сетчатое днище от стандартного глухого. 

Як на мене, сітка більш важлива, для кочової пасіки, для стаціонару, мені краще глухе дно. :hi:п/с в мене утеплення тільки верхнє, лежить постійно, в лежаках ставлю теплі заставні 15 лютого, в вулика, з сіткою, неставлю бокове утеплення ніколи, немає місця, вулики кука, тобіш корпус вміщує 8 рамок рут. 

1 година тому, Віталій.В сказав:

А тут Ви добре прибільшуєте, літки дійсно прополюсують, але це роблять не раніше серпня і у випадку коли холодні ночі або сильний напад ос, якщо ночі не холодні то прополюсовать починають не раніше вересня, я не раз пробував не чіпати прполюс то до доброї спеки прополюс не прибирають. 

Коли прополісують, не засікав, але це роблять не всі, 20-30% пасіки, їм це видніше. :hi:

38 хвилин тому, Віталій.В сказав:

Зимою, глухе дно, і плівка, речі несумісні, з сіткою лежить постійно. :hi:

27 минут назад, Ворон сказал:

Зимою, глухе дно, і плівка, речі несумісні, з сіткою лежить постійно. :hi:

Я щось казав про зиму ? чі було слово постійно ? 

Від першого тепла до зими плівка, із закорма до тепла холстик, утеплення після закорма прибираю і до устойчивих морозів зазвичай це кінець січня початок лютого.

І ще важливе, ні в Вас ні в мене в днищах не правильно вставлена сітка, я про це почав сумніватись коли в трьох вуликах із вікнами сітки в днищах, розділились клуби до передньої та до задної стінки, а пізніше побачив відео здаєця Валентина Сакари який теж підтверджує що сітка повинна бути під передньою стінкою по ширині всього вулика.

1 хвилину тому, Віталій.В сказав:

Я щось казав про зиму ? чі було слово постійно ? 

Від першого тепла до зими плівка, із закорма до тепла холстик, утеплення після закорма прибираю і до устойчивих морозів зазвичай це кінець січня початок лютого.

І ще важливе, ні в Вас ні в мене в днищах не правильно вставлена сітка, я про це почав сумніватись коли в трьох вуликах із вікнами сітки в днищах, розділились клуби до передньої та до задної стінки, а пізніше побачив відео здаєця Валентина Сакари який теж підтверджує що сітка повинна бути під передньою стінкою по ширині всього вулика.

Неправда, в мене клуб ще ніколи не розділявся, сітка прикрита фальш дном, воно недоходить до переду, 5 см, і розділитись клубу проблемно, корпус 8ми рамковий, ложе в першому корпусі, зверху повномедні рамки, гратись з різними холстиками, можна до 20 сімей, більше 50,це зайва робота,в лежаках в мене потолочини, вулики багатосімейні, тому холстики не підходять. :hi:

2 часа назад, Ворон сказал:

гратись з різними холстиками, можна до 20 сімей, більше 50,це зайва робота,

Мав до протрави 52 сімї і 7-м відводків, Ви дійсно вважаєте що замінити плівку на холстик буде довше як

2 часа назад, Ворон сказал:

в лежаках в мене потолочини,

4 години тому, Віталій.В сказав:

Мав до протрави 52 сімї і 7-м відводків, Ви дійсно вважаєте що замінити плівку на холстик буде довше як

Незрозумів, навіщо знімати потолочини, їх знімаю перед постановкою надставок, бо вони ставляця на їх фальці, і потолочинами накривається надставка, писав, але повторюсь, раз незрозуміло, в мене лежаки багатосімейні, і холстики не ідуть. :hi:

• 2 weeks later...
18.12.2021 в 10:37, Petrovich 63 сказав:

А хто що скаже про утримання бджіл на дні в якому 30-40 відсотків сітка, решта глухе дно. Зробив декілька таких днищ. Хочу спробувати. Сітка влітку, на зиму планую глухе дно (сітку закривати). Хотілось би почути думку фахівців :hi:.

Цікаво, а зимуєте на вулиці?

Бо якщо у приміщенні, то сітка точно була б вам не зайвою. :IMHO:

А хто що скаже про утримання бджіл на дні в якому 30-40 відсотків сітка, решта глухе дно. Зробив декілька таких днищ. Хочу спробувати. Сітка влітку, на зиму планую глухе дно (сітку закривати). Хотілось би почути думку фахівців :hi:.

2 години тому, ДобровоЛ сказав:

Так зимівлі на вулиці.

22 минуты назад, Petrovich 63 сказал:

Так зимівлі на вулиці.

Вы имеете ввиду сетка на дне на 30-40% только летом? Тогда зимой вентиляция через верх? И зачем тогда сетка?

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...