....... Опубликовано 6 января Share Опубликовано 6 января В 05.01.2026 в 10:53, Віталій Блінов сказал: Дивіться як вологість грає, це по бокам з двох сторін в двох сімейному вентиляція . Чекаю морози до 20 на суботу, треба обмотати утеплювачем з старої кроваті . Конденсат у вулику буде завжди і залежить він в першу чергу від сили бджолородини її активності і споживання кормів.Тепле повітря зустрічається із холодним от вам і волога,щоб позбутися його по за межами клубу, потрібно точку роси перенести на зовнішню сторону стінку вулика...А це можливо тільки або поставивши обігрів в середині вуликаабо потрібні сильні сім'ї які будуть виділяти мінімум тепла і не буде великого перепаду по температурі ,,на вулиці,,...Другого не дано.P.S.або забезпечити вихід вологого повітря в достатній мірі. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 6 января Share Опубликовано 6 января 1 година тому, Rhs сказав: Конденсат у вулику буде завжди і залежить він в першу чергу від сили бджолородини її активності і споживання кормів.Тепле повітря зустрічається із холодним от вам і волога,щоб позбутися його по за межами клубу, потрібно точку роси перенести на зовнішню сторону стінку вулика...А це можливо тільки або поставивши обігрів в середині вуликаабо потрібні сильні сім'ї які будуть виділяти мінімум тепла і не буде великого перепаду по температурі ,,на вулиці,,...Другого не дано.P.S.або забезпечити вихід вологого повітря в достатній мірі. Сильна сім'я більше виділяє тепла ніж слабка Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 7 января Share Опубликовано 7 января 06.01.2026 в 14:19, yu1986ra сказав: Може зникнути якщо точка роси вийде на зовнішню сторону вулика. Він же ж всього вулика ліжком обмотувати зібрався То вже ліпше прочитати брошуру покійного Комісара про теплу зимівлю бджіл у кімнаті з вільним доступом й вильотами на вулицю. Це його чи не кандидатська була десертація... Та про ніяке практичне застосування цього методу я не чув. Хоча нуки так можна було спробувати утримувати взимку. А з досвіду поділюся,- сім"ї , що зимують на точку значно витриваліші й з часом випереджають у розвитку тих, що зимують у теплі.Мої усі зараз зимують на своїх місцях на відкритому причепі . Правда, цього разу зверху понакривав їх додатково бляхами , щоб дощ не затікав . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 7 января Share Опубликовано 7 января 1 хвилину тому, ДобровоЛ сказав: То вже ліпше прочитати брошуру покійного Комісара про теплу зимівлю бджіл у кімнаті з вільним доступом й вильотами на вулицю. Це його чи не кандидатська була десертація... Та про ніяке практичне застосування цього методу я не чув. Хоча нуки так можна було спробувати утримувати взимку. А з досвіду поділюся,- сім"ї , що зимують на точку значно витриваліші й з часом випереджають у розвитку тих, що зимують у теплі.Мої усі зараз зимують на своїх місцях на відкритому причепі . Правда, цього разу зверху понакривав їх додатково бляхами , щоб дощ не затікав . То, мабудь, через більш ранній старт. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 7 января Share Опубликовано 7 января 40 хвилин тому, yu1986ra сказав: То, мабудь, через більш ранній старт. Можливо й так. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій Блінов Опубликовано 11 января Share Опубликовано 11 января Заніс в хату щоб не мотатись, перший біля вуликів з влажностью термометр другий на подоконіку в хаті. Тепер можна спати спокійно. 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 11 января Share Опубликовано 11 января а в клубі нема термометра? 3 хвилини тому, Віталій Блінов сказав: Заніс в хату щоб не мотатись, В стіні дирку і готовий павільйон 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій Блінов Опубликовано 11 января Share Опубликовано 11 января У Назарія . 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 января Share Опубликовано 11 января 7 годин тому, Віталій Блінов сказав: Заніс в хату щоб не мотатись, перший біля вуликів з влажностью термометр другий на подоконіку в хаті. Тепер можна спати спокійно. Радий за ваш сон 32 хвилини тому, Віталій Блінов сказав: У Назарія . Ви не встигаєте. Ми вже тут 3 сторінки срач ведем через це відео 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій Блінов Опубликовано 26 января Share Опубликовано 26 января https://www.facebook.com/share/p/181L6WnrEK/ 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій Блінов Опубликовано 21 февраля Share Опубликовано 21 февраля Я правильно почув 90% пасічників Словенії? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій.В Опубликовано 21 февраля Share Опубликовано 21 февраля 25 минут назад, Віталій Блінов сказал: Я правильно почув 90% пасічників Словенії? То в Словенії тільки 10 відсотків пузатих бджолярів тому і легше качати в павільйоні, а з пузом хоч би самому розвирнуця не те що з рамками, а якщо ненароком випаде рамка з рук то зїдять к трястям поки пузо пропхаєш до виходу. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 21 февраля Share Опубликовано 21 февраля 1 година тому, Віталій Блінов сказав: Я правильно почув 90% пасічників Словенії? Відстаєте 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій Блінов Опубликовано 27 февраля Share Опубликовано 27 февраля Запитам яка температура в середині і як підвищується мікроклімат? 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій Блінов Опубликовано 5 мая Share Опубликовано 5 мая Турки , тупикові одно маточні лежаки на 230, каркас нормальний щось подібне але с трубок у кутів з нержавійки буду робити , низ алюміній. . https://www.facebook.com/share/r/1H7kqNVGAz/ 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 5 мая Share Опубликовано 5 мая 17 хвилин тому, Віталій Блінов сказав: Турки , тупикові одно маточні лежаки на 230, каркас нормальний щось подібне але с трубок у кутів з нержавійки буду робити , низ алюміній. . https://www.facebook.com/share/r/1H7kqNVGAz/ то Ви туркам наливаєте, чи вони Вам? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій Блінов Опубликовано 12 мая Share Опубликовано 12 мая Помилка одні і тіж одноматочні https://www.facebook.com/share/r/14Wxu28mvhz/ 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 12 мая Share Опубликовано 12 мая 1 година тому, Віталій Блінов сказав: Помилка одні і тіж одноматочні https://www.facebook.com/share/r/14Wxu28mvhz/ Точно. Тут матки по кругу не пустиш. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій Блінов Опубликовано 8 июня Share Опубликовано 8 июня Словаки давно вже утримують але поки не спромоглися удосконалити. https://youtu.be/FxlucKlvBgg?si=Q5NDK9koY8Uld5QF 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій Блінов Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня Коли у тебе не терпляча))) надрукували нам рамку на 3Д принтері не попали в розмір бджолиний , на 5,4 см 8 ячеєк замість 10, але поставив відтягувати, патент 156470 "ТМ Бджолина симфонія" https://youtube.com/shorts/Op-xxnTDBDs?si=8W3V18uHJeJ8Q5vF 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 12 июня Share Опубликовано 12 июня 15 годин тому, Віталій Блінов сказав: Коли у тебе не терпляча))) надрукували нам рамку на 3Д принтері не попали в розмір бджолиний , на 5,4 см 8 ячеєк замість 10, але поставив відтягувати, патент 156470 "ТМ Бджолина симфонія" https://youtube.com/shorts/Op-xxnTDBDs?si=8W3V18uHJeJ8Q5vF Я то вже подумав що закинули ту затію з тою рамкою, а Ви ще граєтесь. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 12 июня Share Опубликовано 12 июня 4 хвилини тому, Конструктор сказав: Я то вже подумав що закинули ту затію з тою рамкою, а Ви ще грається. Її треба, мабуть, воском змащувати. Або опустити в віск розплавлений. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 12 июня Share Опубликовано 12 июня 19 годин тому, Віталій Блінов сказав: Коли у тебе не терпляча))) надрукували нам рамку на 3Д принтері не попали в розмір бджолиний , на 5,4 см 8 ячеєк замість 10, але поставив відтягувати, патент 156470 "ТМ Бджолина симфонія" https://youtube.com/shorts/Op-xxnTDBDs?si=8W3V18uHJeJ8Q5vF Щось не довіряю, я тому розміру 5,4 мм. Матки плутають і кладуть туди трутові яйця Колись експериментували з матрицею Туманова, здається. А перед цим свою робив, литу - там все ОК було Хоча в баків там може все по-іншому бути. Більші бджоли - більші відра 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій Блінов Опубликовано 14 июня Share Опубликовано 14 июня 12.06.2026 в 11:29, Oleksandr K. сказав: Щось не довіряю, я тому розміру 5,4 мм. Матки плутають і кладуть туди трутові яйця Колись експериментували з матрицею Туманова, здається. А перед цим свою робив, литу - там все ОК було Хоча в баків там може все по-іншому бути. Більші бджоли - більші відра Розмір буде 5 поки 12.06.2026 в 07:54, gardener сказав: Її треба, мабуть, воском змащувати. Або опустити в віск розплавлений. Напиляти з пульвера, мокати великий об'єм воску вже. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.