Перейти к содержанию

Кассетный павильон для содержания пчёл

Рекомендуемые сообщения

В 05.01.2026 в 10:53, Віталій Блінов сказал:

Дивіться як вологість грає, це по бокам з двох сторін в двох сімейному вентиляція .  Чекаю морози до 20 на суботу, треба обмотати утеплювачем з старої кроваті .

Screenshot_2026-01-05-10-49-35-732_com.mi.globalbrowser.jpg

Конденсат у вулику буде завжди і залежить він в першу чергу від сили бджолородини її активності і споживання кормів.Тепле повітря зустрічається із холодним от вам і волога,щоб позбутися його по за межами клубу, потрібно точку роси перенести на зовнішню сторону стінку вулика...А це можливо тільки або поставивши обігрів в середині вулика:umora:або потрібні сильні сім'ї  які будуть виділяти мінімум тепла і не буде великого перепаду по температурі ,,на вулиці,,...Другого не дано.P.S.або забезпечити вихід вологого повітря в достатній мірі.

1 година тому, Rhs сказав:

Конденсат у вулику буде завжди і залежить він в першу чергу від сили бджолородини її активності і споживання кормів.Тепле повітря зустрічається із холодним от вам і волога,щоб позбутися його по за межами клубу, потрібно точку роси перенести на зовнішню сторону стінку вулика...А це можливо тільки або поставивши обігрів в середині вулика:umora:або потрібні сильні сім'ї  які будуть виділяти мінімум тепла і не буде великого перепаду по температурі ,,на вулиці,,...Другого не дано.P.S.або забезпечити вихід вологого повітря в достатній мірі.

Сильна сім'я більше виділяє тепла ніж слабка

06.01.2026 в 14:19, yu1986ra сказав:

Може зникнути якщо точка роси вийде на зовнішню сторону вулика. Він же ж всього вулика ліжком обмотувати зібрався:rofl:

То вже ліпше прочитати брошуру покійного Комісара про теплу зимівлю бджіл у кімнаті з

вільним доступом й вильотами на вулицю. Це його чи не кандидатська була десертація...:dntknw: Та про ніяке практичне застосування цього методу я не чув. Хоча нуки так можна було спробувати утримувати взимку.:crazy:

А з досвіду поділюся,- сім"ї , що зимують на точку значно витриваліші й з часом випереджають у розвитку

тих, що зимують у теплі.:IMHO:Мої усі зараз зимують на своїх місцях на відкритому причепі . Правда, цього разу зверху понакривав їх додатково бляхами , щоб дощ не затікав .

1 хвилину тому, ДобровоЛ сказав:

То вже ліпше прочитати брошуру покійного Комісара про теплу зимівлю бджіл у кімнаті з

вільним доступом й вильотами на вулицю. Це його чи не кандидатська була десертація...:dntknw: Та про ніяке практичне застосування цього методу я не чув. Хоча нуки так можна було спробувати утримувати взимку.:crazy:

А з досвіду поділюся,- сім"ї , що зимують на точку значно витриваліші й з часом випереджають у розвитку

тих, що зимують у теплі.:IMHO:Мої усі зараз зимують на своїх місцях на відкритому причепі . Правда, цього разу зверху понакривав їх додатково бляхами , щоб дощ не затікав .

То, мабудь, через більш ранній старт.

40 хвилин тому, yu1986ra сказав:

То, мабудь, через більш ранній старт.

Можливо й так. :IMHO:

Заніс в хату щоб не мотатись, перший біля вуликів з влажностью термометр другий на подоконіку в  хаті. Тепер можна спати спокійно.

Screenshot_2026-01-11-11-30-16-658_com.mi.globalbrowser.jpg

а в клубі нема термометра?

3 хвилини тому, Віталій Блінов сказав:

Заніс в хату щоб не мотатись,

В стіні дирку і готовий павільйон

У Назарія .

IMG_20260111_180805.jpg

7 годин тому, Віталій Блінов сказав:

Заніс в хату щоб не мотатись, перший біля вуликів з влажностью термометр другий на подоконіку в  хаті. Тепер можна спати спокійно.

Screenshot_2026-01-11-11-30-16-658_com.mi.globalbrowser.jpg

Радий за ваш сон:umora:

32 хвилини тому, Віталій Блінов сказав:

У Назарія .

IMG_20260111_180805.jpg

Ви не встигаєте. Ми вже тут 3 сторінки срач ведем через це відео:umora:

• 3 weeks later...

• 4 weeks later...

Я правильно почув 90% пасічників Словенії? 

25 минут назад, Віталій Блінов сказал:

То в Словенії тільки 10 відсотків пузатих бджолярів тому і легше качати в павільйоні, а з пузом хоч би самому розвирнуця не те що з рамками, а якщо ненароком випаде рамка з рук то зїдять к трястям поки пузо пропхаєш до виходу.

1 година тому, Віталій Блінов сказав:

Відстаєте

Запитам яка температура в середині і як підвищується мікроклімат?

Screenshot_2026-02-27-09-33-22-172_com.facebook.katana.jpg

• 2 months later...

Турки , тупикові одно маточні лежаки на 230, каркас нормальний щось подібне але с трубок у кутів з нержавійки буду робити , низ алюміній. . https://www.facebook.com/share/r/1H7kqNVGAz/

17 хвилин тому, Віталій Блінов сказав:

Турки , тупикові одно маточні лежаки на 230, каркас нормальний щось подібне але с трубок у кутів з нержавійки буду робити , низ алюміній. . https://www.facebook.com/share/r/1H7kqNVGAz/

то Ви туркам наливаєте, чи вони Вам?

Помилка одні і тіж одноматочні https://www.facebook.com/share/r/14Wxu28mvhz/

1 година тому, Віталій Блінов сказав:

Помилка одні і тіж одноматочні https://www.facebook.com/share/r/14Wxu28mvhz/

Точно. Тут матки по кругу не пустиш.

• 4 weeks later...

Словаки давно вже утримують але поки не спромоглися удосконалити. https://youtu.be/FxlucKlvBgg?si=Q5NDK9koY8Uld5QF

Коли у тебе не терпляча))) надрукували нам рамку на 3Д принтері не попали в розмір бджолиний , на 5,4 см 8 ячеєк замість 10, але поставив відтягувати, патент 156470 "ТМ Бджолина симфонія"  https://youtube.com/shorts/Op-xxnTDBDs?si=8W3V18uHJeJ8Q5vF

15 годин тому, Віталій Блінов сказав:

Коли у тебе не терпляча))) надрукували нам рамку на 3Д принтері не попали в розмір бджолиний , на 5,4 см 8 ячеєк замість 10, але поставив відтягувати, патент 156470 "ТМ Бджолина симфонія"  https://youtube.com/shorts/Op-xxnTDBDs?si=8W3V18uHJeJ8Q5vF

Я то вже подумав що закинули ту затію з тою рамкою, а Ви ще граєтесь.

4 хвилини тому, Конструктор сказав:

Я то вже подумав що закинули ту затію з тою рамкою, а Ви ще грається.

Її треба, мабуть, воском змащувати. Або опустити в віск розплавлений.

19 годин тому, Віталій Блінов сказав:

Щось не довіряю, я тому розміру 5,4 мм. Матки плутають і кладуть туди трутові яйця

Колись експериментували з матрицею Туманова, здається. А перед цим свою робив, литу - там все ОК було

Хоча в баків там може все по-іншому бути. Більші бджоли - більші відра

12.06.2026 в 11:29, Oleksandr K. сказав:

Щось не довіряю, я тому розміру 5,4 мм. Матки плутають і кладуть туди трутові яйця

Колись експериментували з матрицею Туманова, здається. А перед цим свою робив, литу - там все ОК було

Хоча в баків там може все по-іншому бути. Більші бджоли - більші відра

Розмір буде 5 поки 

12.06.2026 в 07:54, gardener сказав:

Її треба, мабуть, воском змащувати. Або опустити в віск розплавлений.

Напиляти з пульвера, мокати великий об'єм воску вже.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...