Jump to content
Александр К.

Цена мёда в розницу

Recommended Posts

У мене немає думок відносно роздрібних цін на мед і нічого цікавого на цю тему сказати не можу.
Але хочу обгрунтувати, навіщо потрібна реєстрація пасічників, як виробників товарного меду.
Товар - це предмети або речовини, які зібрані, вирощені, виготовлені спеціально для продажу.
Тобто товаровиробник-пасічник повинен догядати бджіл, лікувати їх, відкачувати, фасувати і зберігати мед з урахуванням гігієни і стандартів. Якщо пасічник розраховує продати мед, як товар, то він повинен зберігати мед у відповідній, герметично або щільно закритій тарі. Якщо банка (відро) з медом над'їдені, то це вже не товар, а недоїдки і продавати на сторону цей мед не можна!
І якщо з 2018 року у пасічника стояв мед для продажу, а потім він його над'їв, то це значить, що він безплатно перевів товарний мед у розряд недоїдків.:IMHO:
P.S. Цікаво, що думає на цю тему Мико?
Реєстрація пасіки з цим що ви описали нижче нічого спільного немає .

Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk

  • Like 3
Link to post
Share on other sites
15 минут назад, asaltan сказал:

Тобто товаровиробник-пасічник повинен догядати бджіл, лікувати їх, відкачувати, фасувати і зберігати мед з урахуванням гігієни і стандартів

Это если он зарегистрирован 

А если нет то и ржавая медогонка прокатит и канистры из под ядохимикатов 

Насмотрелись мы тут видосов как индусы качают мёд 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
18 минут назад, asaltan сказал:

Якщо пасічник розраховує продати мед, як товар,

Но как товар у нас продают еденицы 

Сырьё -  вот это мы всегда пожайлуста 

и цена соответствующая 25 гривен 

дешевле огурцов 

  • Like 4
  • Thanks 4
Link to post
Share on other sites
21 минуту назад, asaltan сказал:

навіщо потрібна реєстрація пасічників,

Что бы через год принять закон ,если пасека не зарегистрирована штраф 17000 гривен 

Так же точно как за намордники 

В магазин и на НП не зайдёшь без намордника 

а то что он один с начала" " пандемии "  " никого не волнует 

Так же как не волнует ,  как прожить пенсионеру год  ,

если годовую пенсию заберут за отсутствие на морде намордника 

  • Like 11
Link to post
Share on other sites
37 минут назад, asaltan сказал:

У мене немає думок відносно роздрібних цін на мед і нічого цікавого на цю тему сказати не можу.

Але хочу обгрунтувати, навіщо потрібна реєстрація пасічників, як виробників товарного меду.

Товар - це предмети або речовини, які зібрані, вирощені, виготовлені спеціально для продажу.

Тобто товаровиробник-пасічник повинен догядати бджіл, лікувати їх, відкачувати, фасувати і зберігати мед з урахуванням гігієни і стандартів. Якщо пасічник розраховує продати мед, як товар, то він повинен зберігати мед у відповідній, герметично або щільно закритій тарі. Якщо банка (відро) з медом над'їдені, то це вже не товар, а недоїдки і продавати на сторону цей мед не можна!

І якщо з 2018 року у пасічника стояв мед для продажу, а потім він його над'їв, то це значить, що він безплатно перевів товарний мед у розряд недоїдків.:IMHO:

P.S. Цікаво, що думає на цю тему Мико?

Може Ви з кожної купленої партії меду і над'їдаєте, бо по Ваших словах Ви з'їли меду більше ніж ваші співрозмовники борщу. А в мене мед стоїть нетронутий в закритій тарі для харчових продуктів. Тому не перекладайте свої гріхи на інших. І ось недавно відкрив 3 відра по 20л ( 2 відра 2018 року і 1 відро 2109 року) щоб бджолам віддати. Мед 2018 року як тільки закристалізувався. Ні колір не змінився, ні консистенція, ні смак. Якщо вам його дати, то Ви не зможете відрізнити де мед 2018 року, а де мед 2020 тільки закристалізований. Бджолам віддав мед без жалю, бо це їх мед який я в них відібрав і який вони потребували в цьому році. І який вони мені повернуть сторицею. На відміну від тих хто хоче мед за 3 копійки.

А реєстрація пасік до якості меду ніякого відношення не має. Це просто Фількіна грамота. Яку можна викинути на смітник. Якщо людина охайна і чистоплотна, то мед буде як в бджолиній комірці. А якщо пасічник не заморочується чистотою тари і тому інше, то ніяка реєстрація не допоможе меду бути не забрудненим іншими речовинами. Дивно що для Вас це не зрозумілі речі.

  • Like 5
Link to post
Share on other sites
42 хвилини тому, Мико сказав:

А если нет то и ржавая медогонка прокатит и канистры из под ядохимикатов 

Насмотрелись мы тут видосов как индусы качают мёд 

Повністю згоден і не забудьте говорити це покупцям на базарі.:umora:

Link to post
Share on other sites
1 час назад, asaltan сказал:

 

Але хочу обгрунтувати, навіщо потрібна реєстрація пасічників,

Тут тема не про это :)... А вообще если интересно прошу в личку. Лично я категорически против регистрации на основной моей работе нас уже всех учли и зарегистрировали... :umora:

Link to post
Share on other sites
4 минуты назад, seim сказал:

Мед 2018 року як тільки закристалізувався. Ні колір не змінився, ні консистенція, ні смак. Якщо вам його дати, то Ви не зможете відрізнити де мед 2018 року, а де мед 2020 тільки закристалізований.

Якщо продавати в роздріб на базарі то ніхто нічого не відрізнить.

Бджолам взагалі до лампочки, вони з радістю зхряцають і мед  10-річної давнини.

А от якщо захочете здати на експорт то лабораторія різницю знайде.

Link to post
Share on other sites
1 минуту назад, Ысч сказал:

Якщо продавати в роздріб на базарі то ніхто нічого не відрізнить.

Бджолам взагалі до лампочки, вони з радістю зхряцають і мед  10-річної давнини.

А от якщо захочете здати на експорт то лабораторія різницю знайде.

Не знайде. Або лаборіторії в Україні не здатні це зробити або взагалі ніхто не здатен це зробити. Бо приймають за милу душу мед трирічний як тільки закристалізований. Приймуть і десятирічний за милу душу. Бо його відрізнити не можуть.

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
11 хвилин тому, seim сказав:

Якщо вам його дати, то Ви не зможете відрізнити де мед 2018 року, а де мед 2020 тільки закристалізований.

Ми й не будемо особливо прискіпливо шукати різницю, аби тільки основні параметри були в нормі.:hi:

Link to post
Share on other sites
3 минуты назад, asaltan сказал:

Ми й не будемо особливо прискіпливо шукати різницю, аби тільки основні параметри були в нормі.:hi:

Бо Ви цього зробити не в змозі. Якщо продавець меду сам не скаже де який. А в цьому році навіть якщо скажуть що мед 2015 року то будете з іншими експортерами за нього битися. Ціну поступово Ваші колеги будуть піднімати. Бо ті хто з радістю здавав по 25 і здасть по 15 теж з радістю медом вас не забезпечать. А ті хто тримає мед декілька років здасть мед по своїй ціні, яку Ви їм поступово але запропонуєте.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
7 минут назад, seim сказал:

Приймуть і десятирічний за милу душу. Бо його відрізнити не можуть.

Якщо мед зберігався у закритому приміщенні у герметичній тарі в належних температурних умовах то не знайдуть.

Хоча на рахунок 10 річного не впевнений а от 3-річний точно не відрізнять, якщо пасічник сам не бовкне зайвого.

Link to post
Share on other sites
5 хвилин тому, seim сказав:

Бо Ви цього зробити не в змозі. Якщо продавець меду сам не скаже де який.

Пришліть зразки різних років, ми попробуємо класифікувати.:hi:

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
Только что, Ысч сказал:

Якщо мед зберігався у закритому приміщенні у герметичній тарі в належних температурних умовах то не знайдуть.

Хоча на рахунок 10 річного не впевнений а от 3-річний точно не відрізнять, якщо пасічник сам не бовкне зайвого.

В пірамідах египетських мед знаходили часів фараонів без видимих ознак якихось змін. А Ви про 10 років сумніваєтесь. Вам задурили голову щоб мед не тримали більше одного року і щоб все що відкачали віддали по тій ціні яку вам запропонували. Тобто за 2 копійки. А якщо мед віддасте авансом без грошей то отримаєте 1 копійку бо там знайдуть антибіотик. Пан асалтан може цим і не займається але в курсі як це роблять його нерадиві колеги-перекупи на чолі з славнозвісним паном Кошлатим.

3 минуты назад, asaltan сказал:

Пришліть зразки різних років, ми попробуємо класифікувати.:hi:

За Ваш рахунок і по моїй ціні мед.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
27 минут назад, asaltan сказал:

не забудьте говорити це покупцям на базарі.

Сьомий сезон як покинув базар ,

але забути ти 33 роки неможливо 

Жодного сезону свого меду не вистачало ,

та й ассортимент треба було розширювати 

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
25 хвилин тому, seim сказав:

За Ваш рахунок і по моїй ціні мед.

Доставка за наш рахунок, а зразок 50 грамів меду за безплатний аналіз, думаю, Вам не жалко (Можна в п/е пакетиках). 

Link to post
Share on other sites
Только что, asaltan сказал:

Доставка за наш рахунок, а зразок 50 грамів меду за безплатний аналіз, думаю, Вам не жалко. 

Мені часу жалко щоб займатись беззмістовною справою. Та і зразків у мене мало. Тільки 2. Було б хоча 5 то можна було б поекспериментувати. А так у Вас шансів вгадати 50%. Навіть нічого не аналізуючи. Пальцев в небо з закритими очами. Потрібна більша вибірка варіантів, щоб можна було стверждувати що Ви можете відризнити, а не навмання вгадати.

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
5 годин тому, seim сказав:

Потрібна більша вибірка варіантів, щоб можна було стверждувати що Ви можете відризнити, а не навмання вгадати.

Для того, щоб стверджувати, що ми не зможемо відрізнити торішній мед від позаторішнього Вам не потрібні ніякі варіанти (Ви і так усе знаєте), а для нас придумуєте різні варіанти. Не сумнівайтесь: Ваш торішній мед від меду із єгипетських пірамід відрізнимо, хоч дехто і цього не уміє.:umora:

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
16 часов назад, asaltan сказал:

: Ваш торішній мед від меду із єгипетських пірамід відрізнимо, хоч дехто і цього не уміє.:umora:

Так это и так ясно что отличить без проблем. откуда  у египтянинов мог взятся подсолнечниковый мёд  :umora:..

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 8
Link to post
Share on other sites
21 годину тому, asaltan сказав:

Тобто товаровиробник-пасічник повинен догядати бджіл, лікувати їх, відкачувати, фасувати і зберігати мед з урахуванням гігієни і стандартів. Якщо пасічник розраховує продати мед, як товар, то він повинен зберігати мед у відповідній, герметично або щільно закритій тарі. Якщо банка (відро) з медом над'їдені, то це вже не товар, а недоїдки і продавати на сторону цей мед не можна!

в мережі гуляє відео, як німці разом з нашими "здобувачами передового досвіду" і без 5 хв. "промисловими пасічниками" тицяють пальці в бочку з дороговартісною манукою

не важко здогадатися в яку країну потім той продукт поїде

  • Haha 1
Link to post
Share on other sites

 А почем нынче липа в розицу?

Link to post
Share on other sites
6 минут назад, slugger сказал:

 А почем нынче липа в розицу?

500 банка

Link to post
Share on other sites
32 минуты назад, slugger сказал:

 А почем нынче липа в розицу?

 

25 минут назад, mixaskm сказал:

500 банка

Это смотря у кого как к примеру Мико говорит 100 грн . литр... У меня 150 грн. литр .... Есть знакомый один в золочевском районе сказал дешевле 200 литр не отдаст.... Кстати есть тема цена меда в розницу правда что-то слабо народ хочет об этом общаться... Лично я за 150-200 литр но есть и те кто считает что это много...

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
40 минут назад, slugger сказал:

 А почем нынче липа в розицу?

Липы на рынке не видел, с темным медом стояли двое, один просил 600 гр. за трешку другой 500 гр.

Link to post
Share on other sites
47 минут назад, slugger сказал:

 А почем нынче липа в розицу?

Ніжин, базар, липа 180 літр.

  • Sad 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...