Jump to content

Продаю маток УС (згідно морфометрії) моєї лінії УС31СМС (US31SMS).

Recommended Posts

Пропоную НЕПЛІДНИХ та плідних маток УСП від моєї лінії УС31СМС (US31SMS) , яка згідно морфометрії підходить під відведені границі для породи "Українська Степова бджола". Оскільки подібного матеріалу я бачив мало, більшість матководів не ведуть селекцію за морфометрією.

Ось її родовід  в журналі http://bj.tochok.info/Breeder/Breeders/SMS

Більше детальної інформації (відео по сезону, відео формування в зиму, відео характеру бджіл) можна знайти в моїй минуло річній рекламній темі за адресою

Вартість неплідок 100 грн. Неплідні матки десь з 2 травня.

Вартість плідних маток 250грн. Плідні матки десь після 25 травня.

Доставка НП.

Від потенційних покупців:

Адреса відділення НП для доставки маток, телефон, ПІБ.

Кількість маток, та яких. Можна вказати бажаний термін для отримання.

Оплата на картку Приватбанку, як завжди після отримання живих маток на Новій пошті.

P.S. також є можливість придбати маток карпатки (неплідних та плідних) мого розливу. Якщо будуть охочі на карпатку то всю інформацію надам в коментарях до цієї теми. Ціни на карпатку такі самі як і на УС. Сімя №60, хто слідкує за моїм каналом на ютубі.

• Sanich pinned this topic

@Sanich дякую за рекламну площадку!

Оскільки вчора в нас був перший очисний обліт, та майже половину пасіки я встиг передивитись, тому і зробив рекламу для продажу своїх маток .

Ну що прямо з понеділка і почнемо.;)

8 хвилин тому, Mihail-ves сказав:

Ну що прямо з понеділка і почнемо.;)

Прививатися?

16 хвилин тому, davolodya сказав:

Прививатися?

Можна і робити прививку;), оскільки одна, із планових маток на цей сезон, вже повним ходом сіє у лежаку. Личинку вже можна брати, та підставляти у сильні сім'ї, які зимують в БК в другому корпусі на 8-9 рамках. Ці вже точно зможуть обігріти декілька маточників. Утеплив, підставив рамку з медом до гнізда.

Але питання, а де вони потім візьмуть трутнів для парування? Може є в кого зимувалі хлопці?:umora:

5 хвилин тому, Mihail-ves сказав:

Можна і робити прививку;), оскільки одна, із планових маток на цей сезон, вже повним ходом сіє у лежаку. Личинку вже можна брати, та підставляти у сильні сім'ї, які зимують в БК в другому корпусі на 8-9 рамках. Ці вже точно зможуть обігріти декілька маточників. Утеплив, підставив рамку з медом до гнізда.

Але питання, а де вони потім візьмуть трутнів для парування? Може є в кого зимувалі хлопці?:umora:

як перезимували дочки та внучки №31, розбіжність між ними є?

6 минут назад, Mihail-ves сказал:

Такую матку нужно убирать из планового разведения, нормальный засев должен появиться с приносом свежей пыльцы, не надо начинать разводить клещей раньше положенного времени, у тебя не карпатка.

1 година тому, Брониславович сказав:

Такую матку нужно убирать из планового разведения, нормальный засев должен появиться с приносом свежей пыльцы, не надо начинать разводить клещей раньше положенного времени, у тебя не карпатка.

Броніславович у нас  весь час тепло. Водопровідний кран на вулиці, пару раз примерзав, оскільки ніколи його не утеплюю. Бджоли в клубах майже не сиділи. Останні повноцінні  обльоти були 22-23 грудня, а перші очисні також повноцінні вчора. Тому матки в лежаках і не почули холоду. В БК там сітка на все дно. І звісно що її сестра відпочивала. І зараз в неї розплід відсутній. Тому більше треба звертати увагу на утримання.

А на рахунок пилку, то в рамках вони собі запаси зробили і ось їм вистачає на оту долоню розплоду.

1 година тому, Лавр сказав:

як перезимували дочки та внучки №31, розбіжність між ними є?

Якщо вважати що на сьогоднішній день зима закінчиться то все ідеально. Дочки та внучки перезимували навіть у нуках, іноді там максимум було на одну вулочку бджоли. Але лежак на 4 відділення і за перегородкою сім'ї (вже не відводки оскільки перезимували) на 4 рамках. В більшості підмор відсутній зовсім, в деяких нашкріб на проміри. Але на мою думку важкий для них ще лютий місяць. В березні вже повинно бути легше на душі пасічника.

А як  ШО на цей рік?

2 хвилини тому, РУТ-61 сказав:

А як  ШО на цей рік?

Думаю що буде, але окремим повідомленням. Планую що матки будуть десь червень-липень.

Минулорічні ШО матки чудово зимують, і що вразило, розплоду вони нагнали восени більше чим липневі матки. Цікаво чому.

22 часа назад, Mihail-ves сказал:

У меня есть. и не зимовалые а молодёжь. так что можем сотрудничать  :az: ..   на счёт  трута я вполне серьёзно .

Цитата

також є можливість придбати маток карпатки

карпатка і степова на одному точку живуть?

В 03.02.2020 в 12:34, Брониславович сказал:

Егошин так и поступает. Маток УС, которые засеяли до первого облета он выбраковывает.

1 година тому, seim сказав:

Егошин так и поступает. Маток УС, которые засеяли до первого облета он выбраковывает.

Де Єгошин, а де я.:umora:

Всі мої покупці хочуть маток з раннім стартом, щоб на акації вже корпуси тріщали. Ось і буде варіант перевірити острівну матку з раннім стартом. Звідки він в неї взявся, я вже бачу по графіку. Поживемо побачимо. Вибраковувати її я точно не буду, тому що це не та зима яка повинна була бути.

2 години тому, seim сказав:

карпатка і степова на одному точку живуть?

Так. І чудово живуть. Карпатка є карпаткою, УС всі можуть самі "пощупати". Крила завжди в доступі.;)

8 хвилин тому, Mihail-ves сказав:

Де Єгошин, а де я.:umora:

Всі мої покупці хочуть маток з раннім стартом, щоб на акації вже корпуси тріщали. Ось і буде варіант перевірити острівну матку з раннім стартом. Звідки він в неї взявся, я вже бачу по графіку. Поживемо побачимо. Вибраковувати її я точно не буде, тому що це не та зима яка повинна була бути.

для експеременту це можливо і виправдовується, а для чистоти УС не зовсім:IMHO:. Українка стартує з обльотом. Щоб взяти акацію треба йти шляхом спобу утримання. А от зайве покоління бджіл має і негативні наслідки. 

23 минуты назад, Mihail-ves сказал:

Так. І чудово живуть. Карпатка є карпаткою, УС всі можуть самі "пощупати". Крила завжди в доступі.;)

Зачем покупать карпатку с крыльями от УСП и наоборот ? Старт интенсивному выращиванию расплода у УСП дает принос свежей пыльцы, а не отсутствие мороза.

6 хвилин тому, Брониславович сказав:

Зачем покупать карпатку с крыльями от УСП и наоборот ?

Тому що УС покращили карпатку в плані гігієни гнізда, та збільшили кількість бджоли в зиму. Якщо "чистої" карпатки 4-5 вуличок в зиму це норма, то в карпатки Штукарської в зиму клуб на 9 РАМКАХ (10 вуличок). В кого такі карпатки?

І на мою думку УС більше підійде карпатка чим СГК, навіть якщо дивитись тільки на печатку меду.

P.S. Ви ще не бачили проміри минулорічних сімей інших матководів УС.;)

@Брониславович ось моя карпатка, в ній УС майже відсутня.

60-2.pdf

5 часов назад, Mihail-ves сказал:

@Брониславович ось моя карпатка, в ній УС майже відсутня.

60-2.pdf

Первичным фактором всегда являются типичные ХПП, если их нет крылья можно не измерять . 

7 годин тому, Брониславович сказав:

Первичным фактором всегда являются типичные ХПП, если их нет крылья можно не измерять . 

А як же тоді селекція для карпатки наприклад - підвищення гігієни гнізда, сили сімей, зменшення рійливості? Якщо робити роботу в цьому напрямку то ми автоматично отримаємо зміщення зазначених ХПП, які вже будуть не типовими для карпатки. Десь думаю є протиріччя. :IMHO:

В 03.02.2020 в 21:00, Mihail-ves сказав:

Минулорічні ШО матки чудово зимують,

Ви ШО в минулому році робили тільки УС,   чи карпатка теж є ШО?

тільки УС, і зараз зимують три штуки. Торік була задача навчитись, зробити, перевірити на засів, та бажано щоб перезимували. Поки що все гаразд. Цього року буду більше пускати на станок, планую наробити різних мінінуків, та максимально замінювати в себе на пасіці своїми ШО. Вже маю уявлення якого треба брати трутня щоб отримати ідеальні морфовиміри. Це в мене задача на першому місці, оскільки з іншим ГКО в мене все гаразд. Коли буде контрольоване парування, тоді вже можна працювати з роїнням, лагідністю. Роботи ще багато. А це радує, не буду лежати на диванчику як Мико.;)

Карпатку не можу викинути оскільки для заселення нуків та формування стартерів, вона те що треба. І що дивно трутні УС на неї не впливають, як і трутні карпатки на УС. Ідеальне співіснування на моїй пасіці.:umora:

• Sanich locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...