Jump to content

Выбор циркулярной пилы

Recommended Posts

2 минуты назад, Sanich сказал:

Все таки я мав на увазі станок із дисковою пилою. Не думаю, що ленточний дасть такий самий рівний різ. 

Можливо й не дасть , але я подумав як матеріал для роздуму пригодиться.

• Like 1

1 час назад, Sanich сказал:

Все таки я мав на увазі станок із дисковою пилою. Не думаю, що ленточний дасть такий самий рівний різ. 

Чуть больше года назад искал себе станок после пересмотренного и перещупанного волосы лезли дыбом от соотношения цена качество... Основная проблема что нет прямолинейности в упорах и то что все очень шаткое... Как итог собрал с кумом сам себе станочек правда были две плиты шлифованные для фуганка вал фуговальный и двигатель... А самое важное что был кум который хоть и матюкаясь но помог мне выставить все это ровно... Если бы покупал то возможно взял бы УБДН их полно в нете...

• Like 1

8 хвилин тому, Александр К. сказав:

Если бы покупал то возможно взял бы УБДН их полно в нете...

Малопотужний та ще й без стола нормального. 

• Like 2

1 час назад, Sanich сказал:

Малопотужний та ще й без стола нормального. 

Да это два минуса из-за которых собрал себе сам... Хотя убдн есть и первые лежаки на нем делал... Но насколько понимаю что точность новых станков которые продают далеко от убдн не ушла что там что там есть разлет в пару мм.. К убдн доделал каретку и пару приспособ для продольного реза... Теперь для ульев его хватает... Максимум для убдн это доска 40 мм толщины и 50 см длины... :IMHO1: А станок собрал потому что была задача работать с большей длиной доски..

• Like 1

В 03.10.2021 в 23:14, Sanich сказал:

щоб був надійний паралельний упор. Можливо хтось може щось порекомендувати. 

Линейка 74… Деволт, выбрать по функционалу и деньгам.

• Thanks 1

07.10.2021 в 20:02, Семьточек сказав:

Линейка 74… Деволт, выбрать по функционалу и деньгам.

Подивився відео 7485 та 7492 - дійсно класний паралельний упор. Але ціна. :blink: 

• Sad 1

59 минут назад, Sanich сказал:

Подивився відео 7485 та 7492 - дійсно класний паралельний упор. Але ціна. :blink: 

да, действительно красивые станки

а БОШ ПТС 10 не рассматривается?

2 години тому, Фомич сказав:

а БОШ ПТС 10 не рассматривается?

Все розглядається. Йдуть торги між жабою та прагматизмом з однієї сторони та "хочу" і "один раз живемо" з іншої. 

Нужно также обратить внимание на двигатель, а именно должен быть асинхронный, коллекторный - для любителей. 

В 12.10.2021 в 00:35, yurasaver сказал:

Нужно также обратить внимание на двигатель, а именно должен быть асинхронный, коллекторный - для любителей. 

Тогда и мастерская должна соответствовать размерам вашего оборудования ( инструмента).

В 03.10.2021 в 23:14, Sanich сказал:

невеликий розпилювальний стіл, але хочеться, щоб був надійний паралельний упор.

Недавно купил себе такой. Holzmann 255. Пока толком на нём не работал. Явные плюсы - очень большой раздвижной стол, самый большой из всех, от пилы до параллельного упора до 60 см, хороший параллельный упор. Стол нормальный, ровный. Минус - производство китайское, ничего не настроено, самому надо настраивать все размеры, параллельность пилы упору, и т.д. В отличие от более дорогих европейских, где уже всё настроено с завода. Ну а так, отзывы в интернете о нём нормальные, всё настраивается, просто надо покопаться.

1622380544_w640_h640_1622380544.jpg

• 2 years later...

Розглядаю jet jsts-10-M. Що скажете?

1 годину тому, ЮМос сказав:

Розглядаю jet jsts-10-M. Що скажете?

Чем обусловлен выбор этой модели?

Головні критеріі - якісна паралельна планка, рівний робочий стіл з можливісю розширення, точність параметрів різання, хороші відгуки, прийнятна ціна. 
Все це тут як би є. Ціна - якість задовольняють.

Коли було бажання купити, перші два критерії були негативні. Але це було давно. За цей час могли все вдосконалити. Особливо тоді мені не сподобалася паралельність столу. Треба дивитись конкретний екземпляр. Також подивитися інших виробників.

1 година тому, ЮМос сказав:

Як отримаю, відпишусь

Якесь воно мені таке все одноразове....

Хользман 255 якось більш вигідно виглядає - потужніший двигун. :IMHO:

15.10.2021 в 19:46, Термообработчик сказав:

Недавно купил себе такой. Holzmann 255. Пока толком на нём не работал. Явные плюсы - очень большой раздвижной стол, самый большой из всех, от пилы до параллельного упора до 60 см, хороший параллельный упор. Стол нормальный, ровный. Минус - производство китайское, ничего не настроено, самому надо настраивать все размеры, параллельность пилы упору, и т.д. В отличие от более дорогих европейских, где уже всё настроено с завода. Ну а так, отзывы в интернете о нём нормальные, всё настраивается, просто надо покопаться.

1622380544_w640_h640_1622380544.jpg

Ваш хольцман ще живий? Дайте відгук вже ж три роки пройшло від покупки.

• Like 1

• 2 weeks later...
09.07.2024 в 10:59, ЮМос сказав:

Як отримаю, відпишусь

Доповідаю: шукав циркулярку до 20кГрн. Для моїх портреб саме те. Паралельний упор ексцентриковий, фіксується з двох сторін стола, досить ,,паралельний,,. Стіл алюмінієвий, достатньо рівний, навіть з розширювачем. 1.5 кВатний  двигун має великі оберти - 4500 об\хв, що дає якісну різь на рідному диску з 40 зубами, досить потужний.  Заміна диска легка, Для цього достатньо зняти вкладиш одним пальцем руки. Механізм регулювання підйому і нахилу диска працює добре, без люфтів. Є ел тормоз зупинки двигуна після вимкнення пили. Плавний запуск відсутній, але вже закупив блочок на Алі, встановлю додатково. Немає ніжок, але це вирішується. Попередньо необхідно перевірити всі основні налаштування станка, трошки підшаманити і буде вам щастя.

На ці гроші не поганий апарат. Вулики робити не буду, але додаткові засоби - так. Його вистачить з головою при задоволенні від роботи.

• Like 2

Який двигун, колекторний чи асинхронний?

Колекторний. Вів пошуки з асинхронним 3х фазним, але то вже проф-промислова група, ціни зашкалюють

• Like 1

В 09.07.2024 в 12:20, yu1986ra сказал:

Якесь воно мені таке все одноразове....

Хользман 255 якось більш вигідно виглядає - потужніший двигун. :IMHO:

Ваш хольцман ще живий? Дайте відгук вже ж три роки пройшло від покупки.

Нормально працює.

4 години тому, Термообработчик сказав:

Нормально працює.

Сам станок якісний? Вартий своїх грошей? Є якісь нарікання?

4 часа назад, yu1986ra сказал:

Сам станок якісний? Вартий своїх грошей? Є якісь нарікання?

Не знаю, я невеликий спеціаліст, можу порівнювати лише з радянським залізним станком.   В порівнянні з ним він набагато краще - точніше, зручніше, легше і т.д.

Не знаю, наскільки ефективна буде та червона насадка зі шлангом до витяжки, бо я її не встановлював, а шланг до витяжки в мене тільки знизу під пильним диском.   Висмоктує нормально, але звичайно зверху трохи пилу остається. 

Звичайно торцовка в нього не точна, бо є люфт. Але для моїх подєлок і її вистачає.

Взагалі я задоволений і іншого собі не взяв би і сьогодні.  Можливо, є більш досконалі станки з більш точною торцовкою - Метабо чи інші, але цей мені сподобався великим столом та зручністю інтеграції до столешниці, що важливо при роботі з довгими дошками або листами фанери.   Тобто, він у мене не настільний, і не переносний, а стоїть на місці під верстаком, робочою поверхньою вровень зі столом верстака, так щоби оброблювана деталь зі станка зразу йшла далі по верстаку.

• Like 1
  • Thanks 1