военрук Опубликовано 3 июля, 2020 Share Опубликовано 3 июля, 2020 Юрию Петровичу отправлял свои неплодки на осеменение и делал это впервые, но матки уже вернулись домой, подсажены и бегают по отводкам. Когда засеют отпишусь. Большое спасибо за проделанную работу. Рекомендую и другим воспользоваться этой услугой. Кстати не все операторы которых я знаю соглашаются на осеменение чужих маток. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
olegx478 Опубликовано 4 июля, 2020 Share Опубликовано 4 июля, 2020 в этом году с не проверенными матками мне не повезло. две вообще не начали сеять, а третья только начала, сразу пчелы заменили. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
whale Опубликовано 4 июля, 2020 Share Опубликовано 4 июля, 2020 потрібно було брати шість штук, ймовірність попасти в "яблочко" вища. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
wwlo Опубликовано 4 июля, 2020 Share Опубликовано 4 июля, 2020 Тільки що, whale сказав: потрібно було брати шість штук, ймовірність попасти в "яблочко" вища. шість не дуже хороше число-краще 5 або 7 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
whale Опубликовано 4 июля, 2020 Share Опубликовано 4 июля, 2020 в 2017 році брав три шт перевірених різних ліній, до осені не дожила жодна. 2 хвилини тому, wwlo сказав: шість не дуже хороше число-краще 5 або 7 чим більше, тим краще... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
wwlo Опубликовано 4 июля, 2020 Share Опубликовано 4 июля, 2020 заказував в Юри 319 в 2019 році непровірену,але вона не засіяла.Юра без проблем поміняв на 243.Перезимувала без проблем.Забув про димар і сітку. Вже тестую 8 відводків на Ф1 матках.Вчора іошка засіяла джентер .Буду виводити ще одну партію.Якщо спека не помішає,бо один раз повиїдали засів в джентері не дивлячись на підкормку медовою ситою.Юра респект тобі і твоїй бригаді.На 2011 рік буду заказувати. 12 хвилин тому, whale сказав: в 2017 році брав три шт перевірених різних ліній, до осені не дожила жодна. чим більше, тим краще... не завжди Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 4 июля, 2020 Share Опубликовано 4 июля, 2020 1 минуту назад, wwlo сказал: Юра респект тобі і твоїй бригаді.На 2011 рік буду заказувати. Шось мені кажеться, що не встигнете Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
wwlo Опубликовано 4 июля, 2020 Share Опубликовано 4 июля, 2020 1 хвилину тому, ромео сказав: Шось мені кажеться, що не встигнете обгрунтуйте точніше(а то як говорять -не понял юмора) Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
seim Опубликовано 4 июля, 2020 Share Опубликовано 4 июля, 2020 Teplov це нiк Вальчука чи це iнша людина? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
wwlo Опубликовано 4 июля, 2020 Share Опубликовано 4 июля, 2020 9 хвилин тому, seim сказав: Teplov це нiк Вальчука чи це iнша людина? так це нік Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 4 июля, 2020 Share Опубликовано 4 июля, 2020 1 час назад, olegx478 сказал: в этом году с не проверенными матками мне не повезло. две вообще не начали сеять, а третья только начала, сразу пчелы заменили. Якщо ще невикинули , то усипіть " газом мінералки " Я по рекомедації Дацко Володимира брав шприц у верху голкою пробивав дирку , матку у шприц і голкою пробиваєте верх бутилки мінералки Матка від дії газу засинає , через пару минут ожива полусонну сажаєте назад у вулик Уже чотири штуки пропустив через мінералку, які місяць несіяли , через 3-5 днів усі засіяли . одна з 2017 року В80 удосі сіє, хотя більше місяця до мінералки несіяла Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
whale Опубликовано 4 июля, 2020 Share Опубликовано 4 июля, 2020 1 година тому, wwlo сказав: 1 година тому, wwlo сказав: заказував в Юри 319 в 2019 році непровірену,але вона не засіяла.Юра без проблем поміняв на 243.Перезимувала без проблем.Забув про димар і сітку. Вже тестую 8 відводків на Ф1 матках.Вчора іошка засіяла джентер .Буду виводити ще одну партію.Якщо спека не помішає,бо один раз повиїдали засів в джентері не дивлячись на підкормку медовою ситою.Юра респект тобі і твоїй бригаді.На 2011 рік буду заказувати. не завжди не завжди там було трохи "чорного" гумору про кількість. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 4 июля, 2020 Share Опубликовано 4 июля, 2020 1 час назад, wwlo сказал: обгрунтуйте точніше(а то як говорять -не понял юмора) На 2011 рік вже все продано... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
chajka2005 Опубликовано 4 июля, 2020 Share Опубликовано 4 июля, 2020 2 часа назад, olegx478 сказал: в этом году с не проверенными матками мне не повезло. две вообще не начали сеять, а третья только начала, сразу пчелы заменили. Цей рік унікальний, все не так як завжди, логіці не піддається Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
wwlo Опубликовано 4 июля, 2020 Share Опубликовано 4 июля, 2020 1 година тому, ромео сказав: На 2011 рік вже все продано... тепер врубався Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
chajka2005 Опубликовано 11 июля, 2020 Share Опубликовано 11 июля, 2020 В цьому році 319 дала копоті, і країні вугілля. Лінія дійсно краща. Дякую, Петровичу, переконався на власному досвіді. Бомба! Всі інші лінії і породи далеко позаду. Такий матеріал обов'язково треба зберегти. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пасечник1984 Опубликовано 12 июля, 2020 Share Опубликовано 12 июля, 2020 11 часов назад, chajka2005 сказал: В цьому році 319 дала копоті, і країні вугілля. Лінія дійсно краща. Дякую, Петровичу, переконався на власному досвіді. Бомба! Всі інші лінії і породи далеко позаду. Такий матеріал обов'язково треба зберегти. Так 319 уже нет Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 12 июля, 2020 Share Опубликовано 12 июля, 2020 13 часов назад, chajka2005 сказал: В цьому році 319 дала копоті, і країні вугілля. Лінія дійсно краща. Дякую, Петровичу, переконався на власному досвіді. Бомба! Всі інші лінії і породи далеко позаду. Такий матеріал обов'язково треба зберегти. Якщо така класна комбінація у Вас , бо трут у всіх разний з яким спаровані дочки 319 , відправляйте дочок на ИО до Юри і збережете нащадки лінії Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 13 июля, 2020 Share Опубликовано 13 июля, 2020 В 13.06.2020 в 14:58, AVA сказал: Засів безногої Ф1, материнка В80 * В53 Перехвалив я цю комбінацію, точніше якщо це правда вона У ИО матки Ф1 мають совершійно уже 4 різні окраси маток , я понімаю що колір у бакфаста не має значення в общем але від одної матки повині бути однорідні , якщо це ИО Цей рік в масовом порядку погнали другий окрас маток в якого матки у відводках повна ж......, розплід дірявий і розвитку нема , по силі в 2 рази слабіші від аналогічних відводків Була одна закладка в якої повторився окрас прошлорічної матки з розплодом на фото , сіють также думаю буде бомба , буди і прошлий рік матки другого окрасу штук 3 , які забракував , ну я не думав що цей рік ситуація поміняєтся наоборот Я думав що від ИО хоч непотрібно буде думать про Ф1 , або хороші або погані , але одна закладка бомба , а другу понадіявся і роздав у відводки маточники 30 штук , а тут ж... і мед нема кому носить Можна ИО робить щоб небуло такого разнобоя , хай буде краще або удачна чи неудачна комбінація , то сразу знатемиш чи викидать чи залишеть Гробить сезон якось нехочется запустивши 30 маток у відводки із них половину уже точно забракував Я цей рік повторив заказ В80 , тепер сиджу думаю роздавать маточники у відводки , чи ждать неплодок щоб побачить окрас і якщо кардинально різний який вибрать Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
chajka2005 Опубликовано 13 июля, 2020 Share Опубликовано 13 июля, 2020 49 минут назад, AVA сказал: Перехвалив я цю комбінацію, точніше якщо це правда вона У ИО матки Ф1 мають совершійно уже 4 різні окраси маток , я понімаю що колір у бакфаста не має значення в общем але від одної матки повині бути однорідні , якщо це ИО Цей рік в масовом порядку погнали другий окрас маток в якого матки у відводках повна ж......, розплід дірявий і розвитку нема , по силі в 2 рази слабіші від аналогічних відводків Була одна закладка в якої повторився окрас прошлорічної матки з розплодом на фото , сіють также думаю буде бомба , буди і прошлий рік матки другого окрасу штук 3 , які забракував , ну я не думав що цей рік ситуація поміняєтся наоборот Я думав що від ИО хоч непотрібно буде думать про Ф1 , або хороші або погані , але одна закладка бомба , а другу понадіявся і роздав у відводки маточники 30 штук , а тут ж... і мед нема кому носить Можна ИО робить щоб небуло такого разнобоя , хай буде краще або удачна чи неудачна комбінація , то сразу знатемиш чи викидать чи залишеть Гробить сезон якось нехочется запустивши 30 маток у відводки із них половину уже точно забракував Я цей рік повторив заказ В80 , тепер сиджу думаю роздавать маточники у відводки , чи ждать неплодок щоб побачить окрас і якщо кардинально різний який вибрать Для мене основний критерій мед. Все інше-другорядне. Як ця лінія по меду? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 13 июля, 2020 Share Опубликовано 13 июля, 2020 37 минут назад, chajka2005 сказал: Для мене основний критерій мед. Все інше-другорядне. Як ця лінія по меду? Я по результатам рапсу у Ф1 прошлорічних , опять заказав цю лінію , Матки спаровані в маю від прошлорічної материнки уже більше десятка викинув , меду носить не буде кому , ще десять під питанням , матки спаровані пізніше Залишилось три матки з мая по окрасу анологія прошлорічним бомбам , там мед думаю буде Прошлий рік було наоборот , викинув якраз тих які зараз масово луплятся зараз в послідніх виводках пішов явно виражений масово третій окрас ще бачив пару і четвертий Чому у ИО разброс як у матки обичного обльоту У мене якраз ХПП чітко привязана до окрасу , от тільки я маток не продаю а роздаю маточники і вибрать по окрасу Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
seim Опубликовано 13 июля, 2020 Share Опубликовано 13 июля, 2020 ШО це не гарантія отримання такої ж матки від якої брався матеріал.. Брат Адам відбирав одну з трьохстот маток для подальшої селекції. У матководів в Україні кожна інсемінована штучно матка вважається племінною яка придатна до подальшої репродукції. Про дану ситуацію я писав в параллельній темі у Ліпатова. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 13 июля, 2020 Share Опубликовано 13 июля, 2020 10 минут назад, seim сказал: ШО це не гарантія отримання такої ж матки від якої брався матеріал.. Брат Адам відбирав одну з трьохстот маток для подальшої селекції. У матководів в Україні кожна інсемінована штучно матка вважається племінною яка придатна до подальшої репродукції. Про дану ситуацію я писав в параллельній темі у Ліпатова. Так мене таке якраз устроїть, у матки ШО повина бути Ф1 погані або хороші Але тільки нерізні як у маток природнього обльоту , кожна закладка різні матки то хороші ( прошлорічні бомба на рапсі ) то погані ( пока замітив по розвитку цей рік ) Я вивів перший рік протестував , на другий рік запускаю масово , запустив, а тут зовсім інші матки , хоча в одній закладкі попались по окрасу як прошлорічні ( бомба) то у них і розвиток нормальний І думаю у матки ШО неможить буть матки 4 різних окрасів , думаю трут із кардинально разних сімей Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
seim Опубликовано 13 июля, 2020 Share Опубликовано 13 июля, 2020 23 минуты назад, AVA сказал: Так мене таке якраз устроїть, у матки ШО повина бути Ф1 погані або хороші Але тільки нерізні як у маток природнього обльоту , кожна закладка різні матки то хороші ( прошлорічні бомба на рапсі ) то погані ( пока замітив по розвитку цей рік ) Я вивів перший рік протестував , на другий рік запускаю масово , запустив, а тут зовсім інші матки , хоча в одній закладкі попались по окрасу як прошлорічні ( бомба) то у них і розвиток нормальний І думаю у матки ШО неможить буть матки 4 різних окрасів , думаю трут із кардинально разних сімей Це може стосуватися природної породи. Бакфаст штучна порода (чи може не порода) з різних пород. Тому вимагати від домашньої селекції штучної породи найвищі показники в тому числі по екстер'єру мабуть не варто. На моє переконання з бакфастом потрібно вести селекцію на рівні наукових інститутів з великою кількістю сімей, а не на точку пасічника. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
whale Опубликовано 13 июля, 2020 Share Опубликовано 13 июля, 2020 При контрольованому заплідненні, більша частина роботи припадає на контроль племінного трутня, якщо навіть з одної сімї (по окрасу теж). Коли через станок за сезон проходить 1000 маток, трутень черпають відром і втрачається вся цінність ШО. При відвертій розмові з одним із операторів ШО для подальшої селекції вони для себе так і роблять, все інше "лотерея". Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.