Перейти к содержанию

Матки Бакфаст інструментального осіменіння, від Вальчука. 2020 рік.

Рекомендуемые сообщения

Юрию Петровичу отправлял свои неплодки на осеменение и делал это впервые, но матки уже вернулись домой, подсажены и бегают по отводкам. Когда засеют отпишусь. Большое спасибо за проделанную работу. Рекомендую  и другим воспользоваться этой услугой. Кстати не все операторы которых я знаю соглашаются на осеменение чужих маток.

в этом году с не проверенными матками мне не повезло. две вообще не начали сеять, а третья только начала, сразу пчелы заменили.

Тільки що, whale сказав:

потрібно було брати шість штук,   ймовірність попасти в "яблочко" вища.

шість не дуже хороше число-краще 5 або 7

в 2017 році брав три шт перевірених різних ліній, до осені не дожила жодна.

2 хвилини тому, wwlo сказав:

шість не дуже хороше число-краще 5 або 7

чим більше,  тим краще...

заказував в Юри 319 в 2019 році непровірену,але вона не засіяла.Юра без проблем поміняв на 243.Перезимувала без проблем.Забув про димар і сітку.

Вже тестую 8 відводків на Ф1 матках.Вчора  іошка засіяла джентер .Буду виводити ще одну партію.Якщо спека не помішає,бо один раз повиїдали засів в джентері не дивлячись на підкормку медовою ситою.Юра респект тобі і твоїй бригаді.На 2011 рік буду заказувати.

12 хвилин тому, whale сказав:

в 2017 році брав три шт перевірених різних ліній, до осені не дожила жодна.

чим більше,  тим краще...

не завжди

1 минуту назад, wwlo сказал:

Юра респект тобі і твоїй бригаді.На 2011 рік буду заказувати.

Шось мені кажеться, що не встигнете :umora:

1 хвилину тому, ромео сказав:

Шось мені кажеться, що не встигнете :umora:

обгрунтуйте точніше(а то як говорять -не понял юмора)

Teplov це нiк Вальчука чи це iнша людина?

9 хвилин тому, seim сказав:

Teplov це нiк Вальчука чи це iнша людина?

так це нік

1 час назад, olegx478 сказал:

в этом году с не проверенными матками мне не повезло. две вообще не начали сеять, а третья только начала, сразу пчелы заменили.

Якщо ще невикинули , то усипіть " газом мінералки " 

Я по рекомедації Дацко  Володимира брав шприц у верху голкою пробивав дирку , матку у шприц і голкою пробиваєте верх бутилки мінералки 

Матка від дії газу засинає , через пару минут ожива полусонну сажаєте назад у вулик 

Уже чотири штуки пропустив через мінералку,  які місяць несіяли , через 3-5 днів усі засіяли .

одна з 2017 року В80 удосі сіє, хотя більше місяця до мінералки несіяла 

1 година тому, wwlo сказав:
1 година тому, wwlo сказав:

заказував в Юри 319 в 2019 році непровірену,але вона не засіяла.Юра без проблем поміняв на 243.Перезимувала без проблем.Забув про димар і сітку.

Вже тестую 8 відводків на Ф1 матках.Вчора  іошка засіяла джентер .Буду виводити ще одну партію.Якщо спека не помішає,бо один раз повиїдали засів в джентері не дивлячись на підкормку медовою ситою.Юра респект тобі і твоїй бригаді.На 2011 рік буду заказувати.

не завжди

не завжди

там було трохи "чорного" гумору про кількість.

1 час назад, wwlo сказал:

обгрунтуйте точніше(а то як говорять -не понял юмора)

На 2011 рік вже все продано...;)

2 часа назад, olegx478 сказал:

Цей рік унікальний, все не так як завжди, логіці не піддається

1 година тому, ромео сказав:

На 2011 рік вже все продано...;)

тепер врубався

В цьому році 319 дала копоті, і країні вугілля. :)Лінія дійсно краща. Дякую, Петровичу, переконався на власному досвіді. Бомба!:ay: Всі інші лінії і породи далеко позаду. Такий матеріал обов'язково треба зберегти. 

11 часов назад, chajka2005 сказал:

В цьому році 319 дала копоті, і країні вугілля. :)Лінія дійсно краща. Дякую, Петровичу, переконався на власному досвіді. Бомба!:ay: Всі інші лінії і породи далеко позаду. Такий матеріал обов'язково треба зберегти. 

Так 319 уже нет

13 часов назад, chajka2005 сказал:

Якщо така класна комбінація у Вас , бо трут у всіх разний з яким спаровані дочки 319 , відправляйте дочок на ИО до Юри 

і збережете нащадки лінії

В 13.06.2020 в 14:58, AVA сказал:

Засів безногої Ф1, 20200612_095402.thumb.jpg.e150227087cbef6e66355991b3fefa54.jpg материнка В80 * В53

Перехвалив я цю комбінацію, точніше якщо це правда вона 

У ИО матки Ф1 мають совершійно уже 4 різні окраси маток , я понімаю що колір у бакфаста не має значення в общем 

але від одної матки повині бути однорідні , якщо це ИО

Цей рік в масовом порядку погнали другий окрас маток в якого матки у відводках повна ж......, розплід дірявий і розвитку нема , по силі в 2 рази слабіші від аналогічних відводків 

Була одна закладка в якої повторився окрас прошлорічної матки з розплодом на фото , сіють также думаю буде бомба , буди і прошлий рік матки другого окрасу штук 3 , які забракував , ну я не думав що цей рік ситуація поміняєтся наоборот

Я думав що від ИО хоч непотрібно буде думать про Ф1 , або хороші або погані , але одна закладка бомба , а другу понадіявся і роздав у відводки

маточники 30 штук , а тут ж... і мед нема кому носить 

Можна ИО робить щоб небуло такого разнобоя , хай буде краще або удачна чи неудачна комбінація , то сразу знатемиш чи викидать чи залишеть 

Гробить сезон якось нехочется запустивши 30 маток у відводки із них половину уже точно забракував 

Я цей рік повторив заказ В80 , тепер сиджу думаю роздавать маточники  у відводки , чи ждать неплодок щоб побачить окрас 

і якщо кардинально різний який вибрать :hmm:

49 минут назад, AVA сказал:

Перехвалив я цю комбінацію, точніше якщо це правда вона 

У ИО матки Ф1 мають совершійно уже 4 різні окраси маток , я понімаю що колір у бакфаста не має значення в общем 

але від одної матки повині бути однорідні , якщо це ИО

Цей рік в масовом порядку погнали другий окрас маток в якого матки у відводках повна ж......, розплід дірявий і розвитку нема , по силі в 2 рази слабіші від аналогічних відводків 

Була одна закладка в якої повторився окрас прошлорічної матки з розплодом на фото , сіють также думаю буде бомба , буди і прошлий рік матки другого окрасу штук 3 , які забракував , ну я не думав що цей рік ситуація поміняєтся наоборот

Я думав що від ИО хоч непотрібно буде думать про Ф1 , або хороші або погані , але одна закладка бомба , а другу понадіявся і роздав у відводки

маточники 30 штук , а тут ж... і мед нема кому носить 

Можна ИО робить щоб небуло такого разнобоя , хай буде краще або удачна чи неудачна комбінація , то сразу знатемиш чи викидать чи залишеть 

Гробить сезон якось нехочется запустивши 30 маток у відводки із них половину уже точно забракував 

Я цей рік повторив заказ В80 , тепер сиджу думаю роздавать маточники  у відводки , чи ждать неплодок щоб побачить окрас 

і якщо кардинально різний який вибрать :hmm:

Для мене основний критерій мед. Все інше-другорядне. Як ця лінія по меду? 

37 минут назад, chajka2005 сказал:

Для мене основний критерій мед. Все інше-другорядне. Як ця лінія по меду? 

Я по результатам рапсу у Ф1 прошлорічних , опять заказав цю лінію ,

Матки спаровані в маю від прошлорічної  материнки уже більше десятка викинув ,

меду носить не буде кому , ще десять під питанням , матки спаровані пізніше 

Залишилось три матки з мая по окрасу анологія прошлорічним бомбам , там мед думаю буде 

Прошлий рік було наоборот , викинув якраз тих які зараз масово луплятся зараз

в послідніх виводках пішов явно виражений масово третій окрас ще бачив пару і четвертий 

Чому у ИО разброс як у матки обичного обльоту

У мене якраз ХПП чітко привязана до окрасу  , от тільки я маток не продаю а роздаю маточники і вибрать по окрасу :dntknw:

ШО це не гарантія отримання такої ж матки від якої брався матеріал.. Брат Адам відбирав одну з трьохстот маток для подальшої селекції. У матководів в Україні кожна інсемінована штучно матка вважається племінною яка придатна до подальшої репродукції. Про дану ситуацію я писав в параллельній темі у Ліпатова.

10 минут назад, seim сказал:

ШО це не гарантія отримання такої ж матки від якої брався матеріал.. Брат Адам відбирав одну з трьохстот маток для подальшої селекції. У матководів в Україні кожна інсемінована штучно матка вважається племінною яка придатна до подальшої репродукції. Про дану ситуацію я писав в параллельній темі у Ліпатова.

Так мене таке якраз устроїть, у матки ШО повина бути Ф1 погані або хороші 

Але тільки нерізні як у маток природнього обльоту , кожна закладка різні матки то хороші ( прошлорічні бомба на рапсі ) то погані ( пока замітив по розвитку цей рік )

Я вивів перший рік протестував , на другий рік запускаю масово , запустив,  а тут зовсім інші матки ,

хоча в одній закладкі попались по окрасу як прошлорічні ( бомба) то у них і розвиток нормальний 

І думаю у матки ШО неможить буть матки 4 різних окрасів ,  думаю трут із кардинально разних сімей 

23 минуты назад, AVA сказал:

Так мене таке якраз устроїть, у матки ШО повина бути Ф1 погані або хороші 

Але тільки нерізні як у маток природнього обльоту , кожна закладка різні матки то хороші ( прошлорічні бомба на рапсі ) то погані ( пока замітив по розвитку цей рік )

Я вивів перший рік протестував , на другий рік запускаю масово , запустив,  а тут зовсім інші матки ,

хоча в одній закладкі попались по окрасу як прошлорічні ( бомба) то у них і розвиток нормальний 

І думаю у матки ШО неможить буть матки 4 різних окрасів ,  думаю трут із кардинально разних сімей 

Це може стосуватися природної породи. Бакфаст штучна порода (чи може не порода) з різних пород. Тому вимагати від домашньої селекції штучної  породи найвищі показники в тому числі по екстер'єру мабуть не варто. На моє переконання з бакфастом потрібно вести селекцію на рівні наукових інститутів з великою кількістю сімей, а не на точку пасічника.

При контрольованому заплідненні,  більша частина роботи  припадає на контроль племінного трутня, якщо навіть з одної сімї (по окрасу теж). Коли через станок за сезон проходить 1000 маток, трутень черпають відром і втрачається вся цінність ШО. При відвертій розмові з одним із операторів ШО для подальшої селекції вони для себе так і роблять, все інше "лотерея".

• Sanich locked this тема

Заархивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.

Гость
Эта тема закрыта для публикации ответов.
  • Создать...