Андрій З Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 Всім привіт, привіз одну сімейку до міста Львова під час цвітіння акації, одразу поставив магазин. Коли акація відцвіла в магазині була пуста суш, тобто вони назбирали його до гнізда. Потім почала цвісти липа. Так ось сьогодні з магазину відкачав чорний мед. Це нормально, чи бджоли полетіли на щось інше? Липа росте в районі 50 метрів. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted July 12, 2019 Share Posted July 12, 2019 7 годин тому, Андрій З сказав: Всім привіт, привіз одну сімейку до міста Львова під час цвітіння акації, одразу поставив магазин. Коли акація відцвіла в магазині була пуста суш, тобто вони назбирали його до гнізда. Потім почала цвісти липа. Так ось сьогодні з магазину відкачав чорний мед. Це нормально, чи бджоли полетіли на щось інше? Липа росте в районі 50 метрів. 99% падевий мед. Липа там може і присутня, але в малій кількості, цей сезон липа виділяла мало... Можна неперейматися, Ви відкачали "крутий" чудовий мед, дуже корисний, єдине, що такий негодиться бджолам в зиму, 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Вадим Попов Posted July 12, 2019 Share Posted July 12, 2019 99% падевий мед. Липа там може і присутня, але в малій кількості, цей сезон липа виділяла мало... Можна неперейматися, Ви відкачали "крутий" чудовий мед, дуже корисний, єдине, що такий негодиться бджолам в зиму, Такий мед треба переганяти в «святу воду». 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted July 12, 2019 Share Posted July 12, 2019 14 хвилини тому, Вадим Попов сказав: 2 години тому, davolodya сказав: 99% падевий мед. Липа там може і присутня, але в малій кількості, цей сезон липа виділяла мало... Можна неперейматися, Ви відкачали "крутий" чудовий мед, дуже корисний, єдине, що такий негодиться бджолам в зиму, Такий мед треба переганяти в «святу воду». І нешкода цінний продукт переводити? Для цієї справи можна і забрус промити 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сергій-апі Posted July 12, 2019 Share Posted July 12, 2019 10 годин тому, Андрій З сказав: Всім привіт, привіз одну сімейку до міста Львова під час цвітіння акації, одразу поставив магазин. Коли акація відцвіла в магазині була пуста суш, тобто вони назбирали його до гнізда. Потім почала цвісти липа. Так ось сьогодні з магазину відкачав чорний мед. Це нормально, чи бджоли полетіли на щось інше? Липа росте в районі 50 метрів. Це бджілки з Першої приватної броварні темне пиво принесли. Жартую звичайно. Насправді маєте хороший, цінний та смачний падєвий мед. Як сказав вище п. Володимир, на зимівлю він не годиться, тож насолоджуйтеся та смакуйте. 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OlexanderSh Posted July 12, 2019 Share Posted July 12, 2019 11 часов назад, Андрій З сказал: Так ось сьогодні з магазину відкачав чорний мед. Це нормально, чи бджоли полетіли на щось інше? 3 часа назад, davolodya сказал: падевий мед. Липа там може і присутня, але в малій кількості, цей сезон липа виділяла мало... Можна неперейматися, Ви відкачали "крутий" чудовий мед, дуже корисний, єдине, що такий негодиться бджолам в зиму, "Чаще всего это продукты липы, клена, сосны, дуба, черешни, сливы и других деревьев. Падевый мед более вязкий, поскольку он содержит большое количество азотистых основ и солей. Так, мед, собранный из лиственных пород, на вид темно-зеленый, а «хвойный» мед более светлый, с желтыми оттенками. Употреблять такой мед стоит только в свежем виде, он плохо сохраняется и очень быстро скисает." Хто скаже на рахунок зберігання? Мені мало вірится що він поганно зберігаєтся. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted July 12, 2019 Share Posted July 12, 2019 49 хвилин тому, OlexanderSh сказав: Хто скаже на рахунок зберігання? Мені мало вірится що він поганно зберігаєтся Кілька років тому відкачав чисто падевий мед, трохи залишив собі - по зберіганню ніяких проблем непомітив, зберігається нормально 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Андрій З Posted July 14, 2019 Author Share Posted July 14, 2019 Всім дякую за відповідь. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted July 8, 2020 Share Posted July 8, 2020 12.07.2019 в 09:21, Вадим Попов сказав: 12.07.2019 в 06:55, davolodya сказав: 99% падевий мед. Липа там може і присутня, але в малій кількості, цей сезон липа виділяла мало... Можна неперейматися, Ви відкачали "крутий" чудовий мед, дуже корисний, єдине, що такий негодиться бджолам в зиму, Такий мед треба переганяти в «святу воду». А німці лише падєвий і купляють з Сибіру. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted July 8, 2020 Share Posted July 8, 2020 12.07.2019 в 09:59, OlexanderSh сказав: "Чаще всего это продукты липы, клена, сосны, дуба, черешни, сливы и других деревьев. Падевый мед более вязкий, поскольку он содержит большое количество азотистых основ и солей. Так, мед, собранный из лиственных пород, на вид темно-зеленый, а «хвойный» мед более светлый, с желтыми оттенками. Употреблять такой мед стоит только в свежем виде, он плохо сохраняется и очень быстро скисает." Хто скаже на рахунок зберігання? Мені мало вірится що він поганно зберігаєтся. Торік і я качнув падєвого на липі. Тримав для дочки закордон та не склалося... Оце зараз його купили - був не кристалізований і не скислий. А на сосні його мало. Значно більше продукує його ялина. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Андрій З Posted September 14, 2020 Author Share Posted September 14, 2020 Залишилось 2 літри. Не скис, закристалізувався бо тримаю в холодному приміщені. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted September 17, 2020 Share Posted September 17, 2020 12.07.2019 в 09:59, OlexanderSh сказав: "Чаще всего это продукты липы, клена, сосны, дуба, черешни, сливы и других деревьев. Падевый мед более вязкий, поскольку он содержит большое количество азотистых основ и солей. Так, мед, собранный из лиственных пород, на вид темно-зеленый, а «хвойный» мед более светлый, с желтыми оттенками. Употреблять такой мед стоит только в свежем виде, он плохо сохраняется и очень быстро скисает." Хто скаже на рахунок зберігання? Мені мало вірится що він поганно зберігаєтся. Падієвий мед зберігається добре, хоч по кольору і складу й нагадує гречаний. А він, як на мене, часто закисає, хоч і качається вже зрілим. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.