язичник Опубликовано 20 апреля, 2020 Share Опубликовано 20 апреля, 2020 38 хвилин тому, ДобровоЛ сказав: Що не ті сорти? Бо я он спробував зараз пару замовити. Вони місця багато не займають та й високими не ростуть. У нас немає сортів, які були би безпроблемними і досягали кондицій персиків з Греції. Тому посадив практично безпроблемні абрикоси, вишні і сортову аличу 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Lefty Опубликовано 20 апреля, 2020 Share Опубликовано 20 апреля, 2020 1 годину тому, ДобровоЛ сказав: Що не ті сорти? Бо я он спробував зараз пару замовити. Вони місця багато не займають та й високими не ростуть. Існують сорти які закладають квіткові бруньки частково на дворічнй деревені, хоча основна маса закладається всеж на однорічних приростах - приміром Дарунок Києву. Натомість наприклад у Редхевена (Редхейвена) такого не стостерігається. Більше того ситема обрізки і формування персика грунтується і розроблена саме виходячи з того що урожай формується на однорічних (тобто минулорісних) пагонах 53 хвилини тому, язичник сказав: У нас немає сортів, які були би безпроблемними і досягали кондицій персиків з Греції. Тому посадив практично безпроблемні абрикоси, вишні і сортову аличу ІМХО. можливо Ви в якійсь мірі і праві, проте клімат досить змінився останім часом. У мене персики посажені в 2012 році, за 8 років лише один раз залишився без врожаю (вимерзли квіткові бруньки), та і в абрикос в той рік вони теж вимерзли. Звісно дерево має свої хвороби,особливо схильний персик до захворювання курчавості листя і вменшій мірі на моноліоз, із шкідників - шкоди завдає східна плодожерка. Загалом , якщо маємо за мету отримати гідний врожай якісних плодів то просто посадив і забувся не вийде - необхідна якісна обрізка і формування, гарна агротехніка та профілактика захврорювань. Хоча все це справедливо для будь яких плодових . Зі: ІМХО, все що в цій темі про персик написано варто перенести у відповідну тему. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 20 апреля, 2020 Share Опубликовано 20 апреля, 2020 1 година тому, язичник сказав: У нас немає сортів, які були би безпроблемними і досягали кондицій персиків з Греції. Тому посадив практично безпроблемні абрикоси, вишні і сортову аличу А "Київський ранній"? У мене був і родив, пока будівельники не зламали. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 20 апреля, 2020 Share Опубликовано 20 апреля, 2020 5 хвилин тому, ДобровоЛ сказав: А "Київський ранній"? У мене був і змерз років десять назад. Більше не садив. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
shersand Опубликовано 21 апреля, 2020 Share Опубликовано 21 апреля, 2020 Читаю последние посты по поводу персика и хочу вставить свои "пять копеек", так сказать поделиться опытом. Мы, в связи с отсутствием достоверной информации, по незнанию совершаем пагубные ошибки при возделывании этой культуры в нашем регионе. Персик - это не АБРИКОС, он и рядом с ним не стоит. На протяжении десятка лет, наблюдая за этим деревом, пришел к выводу что он по части обрезки и формирования кроны ближе к винограду. Именно излишнее количество вегетирующих прошлогодних побегов и масса завязывающихся на них плодов фатально истощает дерево и приводит к его преждевременной гибели. Наблюдая за персиком уже более десяти лет, пришел к выводу, что смертельными факторами для персика у нас есть три фактора - перегруз, курчавость и рак. И если с последним сделать ничего нельзя, то первые два фактора можно нивелировать надлежащим уходом. Для наглядности картины приведу свой вариант обрезки (слабонервным не смотреть ), это прошлогодний прирост до и после обрезки Добавлю, что за последние десять лет у меня ничего не вымерзло и не засохло, а до применения такого радикального подхода у меня тоже деревья погибали не доживая до 5 летнего возраста. Пробуйте все у вас получится. Это прекрасное украшение нашего сада. 12 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uam_63 Опубликовано 21 апреля, 2020 Share Опубликовано 21 апреля, 2020 Читаю последние посты по поводу персика и хочу вставить свои "пять копеек", так сказать поделиться опытом. Мы, в связи с отсутствием достоверной информации, по незнанию совершаем пагубные ошибки при возделывании этой культуры в нашем регионе. Персик - это не АБРИКОС, он и рядом с ним не стоит. На протяжении десятка лет, наблюдая за этим деревом, пришел к выводу что он по части обрезки и формирования кроны ближе к винограду. Именно излишнее количество вегетирующих прошлогодних побегов и масса завязывающихся на них плодов фатально истощает дерево и приводит к его преждевременной гибели. Наблюдая за персиком уже более десяти лет, пришел к выводу, что смертельными факторами для персика у нас есть три фактора - перегруз, курчавость и рак. И если с последним сделать ничего нельзя, то первые два фактора можно нивелировать надлежащим уходом. Для наглядности картины приведу свой вариант обрезки (слабонервным не смотреть [emoji4]), это прошлогодний прирост до и после обрезки Добавлю, что за последние десять лет у меня ничего не вымерзло и не засохло, а до применения такого радикального подхода у меня тоже деревья погибали не доживая до 5 летнего возраста. Пробуйте все у вас получится. Это прекрасное украшение нашего сада. Коротко і зрозуміло оце пояснення на 5 балів.Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 4 июня, 2020 Автор Share Опубликовано 4 июня, 2020 Поможите, кто спец... Шо з ним не так? як виправити? Деревцю пішов третій рік Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
shersand Опубликовано 19 июня, 2020 Share Опубликовано 19 июня, 2020 В 04.06.2020 в 23:35, ромео сказал: Поможите, кто спец... Шо з ним не так? як виправити? Деревцю пішов третій рік Не сталкивался с подобным, но похоже на хлороз. Если он не вирусный, то подкормки (скорее всего нехватка железа, но это не точно) должны исправить ситуацию. Плоды удалите. Иначе погибнет. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Lefty Опубликовано 19 июня, 2020 Share Опубликовано 19 июня, 2020 04.06.2020 в 23:35, ромео сказав: Поможите, кто спец... Шо з ним не так? як виправити? Деревцю пішов третій рік Дійсно схоже на хлороз, і можливо не стача вологи - розмір плодів зараз має бути більшим. Виправляється позакореневим підживленням (оприскування по листу) хелатними добривами з інтервалом 10 днів , на даному періоді з формулою 20:20:20. + антидепресант -стимулятор росту - приміром Вермісол. Для позакореневого підживлення використовую Plantafol але він лише в великій фасовці (1кг, 5 кг). Можна стробувати Плантатор, Росконцентрат - це із того що постійно на очі попадалось....... Плоди ІМХО краще обірвати, ну щоб побачити і спробувати - залишити кілька штук. ЗІ: Взагалі догляд за садом має вестись комплесно (полив, підживлення, нормування навантаження) , а оприсхування за схемою, тоді дерво гарно розвиватиметься, плодоноситеме і не хворітиме. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 21 июня, 2020 Автор Share Опубликовано 21 июня, 2020 Дякую за "наводку"... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макарыч57 Опубликовано 20 июня, 2021 Share Опубликовано 20 июня, 2021 Посадил в прошлом году 5 новых персиков, +5 старых есть на участке. В этом году не провел вовремя обработку и все пострадали от курчавости. Очень сильно. Кроме одного сорта. На нем вобще нет признаков курчавости. Как такое може быть? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Lefty Опубликовано 26 июня, 2021 Share Опубликовано 26 июня, 2021 20.06.2021 в 23:08, Макарыч57 сказав: Посадил в прошлом году 5 новых персиков, +5 старых есть на участке. В этом году не провел вовремя обработку и все пострадали от курчавости. Очень сильно. Кроме одного сорта. На нем вобще нет признаков курчавости. Как такое може быть? Сорт має підвищену стійкість до курчавості ( на скільки мені відомо абсолютно імунних сортів поки що не існує). 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.