ромео Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 Персик - плодовое дерево высотой 6—8 м. Листья очередные, простые, продолговато-ланцетные, на вершине острые, по краям остропильчато-зубчатые, голые, сверху темно-зеленые, снизу бледнее, на коротких черешках; цветки с зелеными чашелистиками и пурпурными лепестками, сидят одиночно или попарно; нектароносная ткань расположена на блюдцевидном цветоложе. Персик цветет в марте — апреле, до распускания листьев, 10-14-суток. Продолжительность цветения одного цветка 4-5 суток. Растение хорошо посещается пчелами для сбора нектара и пыльцы. Нектар, выделяемый 100 цветками за сутки, содержит около 45 мг сахара. Медовая продуктивность не превышает 5 кг с 1 га, персик обыкновенный как медоносное растение обеспечивает поддерживающий взяток в ранневесеннее время. В то же время он является хорошим пыльценосом, пчелы собирают с него много пыльцы Створив нову тему, щоб похвалитись фоткою досить рідкісною в нашій місцевості. Правда дерева не мої - тещині 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VВиталий Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 З усіх фруктових, найсмачніший -персик.У мене дванадцять дерев персика,різніх сортів, і три дерева -нектарин.Сорт-Дніпровський жовтий,вже років 10 плодоносить.Але через рік.Нектарин в тому році дав перші плоді-з 10ток.В цому році квітували всі, може щось і буде. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tristwch Posted May 2, 2019 Share Posted May 2, 2019 У нас обмерзают х( 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VВиталий Posted May 2, 2019 Share Posted May 2, 2019 Пока с морозами пронесло,посмотрим что дальше будет.Абрикос завязался,будем надеяться, что и персик будет.Нужно по завязи сразу опрыскать.Я обрабатываю один раз и все. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Валодька Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 А чим обробляєте? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VВиталий Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Обробляю Хорусом,як тільки появляється завязь. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Валодька Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 Дякую Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kqutochka123 Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 Доброго дня ! Персик має ураження листків (див. фото). Порадьте, будь ласка, що можна з цим зробити. P.S.: На дереві уже є зав'язь плодів. Дякую. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FES Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 3 часа назад, Kqutochka123 сказал: Доброго дня ! Персик має ураження листків (див. фото). Порадьте, будь ласка, що можна з цим зробити. P.S.: На дереві уже є зав'язь плодів. Дякую. Це називається курчавість листя.Якщо не обробляти, дерево може загинути. До Вашої уваги пропоную Таблицю по догляду за Персиками і Нектаринами. Сам користуюсь вже багато років і дерево здорове. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Incap Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 23 минуты назад, FES сказал: Це називається курчавість листя.Якщо не обробляти, дерево може загинути. До Вашої уваги пропоную Таблицю по догляду за Персиками і Нектаринами. Сам користуюсь вже багато років і дерево здорове. Хорус працює при низьких температурах. При температурі 25 градусів хорус вже не працює. Блу Бордо баеровський я літом використовую ( це мілко діспесна мідь) краще чим бордовська суміш. Ось Актеллик і бджоли це погано Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FES Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 1 минуту назад, Incap сказал: Ось Актеллик і бджоли це погано Обробляйте ввечері. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
дон57 Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 В 04.06.2019 в 16:50, Incap сказал: Хорус працює при низьких температурах. При температурі 25 градусів хорус вже не працює. Блу Бордо баеровський я літом використовую ( це мілко діспесна мідь) краще чим бордовська суміш. Ось Актеллик і бджоли це погано Актеллик,как и Актараоапсны для пчел, заменить Энжио или Калипсо(безопасны для пчел). А так все правильно. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shersand Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 В 01.05.2019 в 18:47, ромео сказал: Створив нову тему, щоб похвалитись фоткою досить рідкісною в нашій місцевості. Правда дерева не мої - тещині По своему опыту неоднократно убедился, что персик как и виноград нуждается в очень серьезной обрезке. Это дерево очень склонно к перегрузу со всеми вытекающими - недоразвитые безвкусные плоды, плохой прирост и вызревание побегов и как следствие тяжело потом переносится зимовка. Из того, что видно на фото, я бы процентов 70-80 побегов убрал и между плодами расстояние оставил бы не меньше 15-20 см - результат порадует. И еще одно - резать персик по голым веткам зимой категорически не советую, потом погонит клей со всех срезов, которые очень тяжело зарастают, остаются язвы. Сам режу персик по розовому бутону и пару раз в течении лета. Иначе он превращается в непролазный куст. 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted September 2, 2019 Author Share Posted September 2, 2019 В 01.05.2019 в 18:47, ромео сказал: Правда дерева не мої - тещині От такий капєц, товаришчі... А так гарно все починалось. Жахливий перегруз, жорстока засуха - урожай недозрів (засох прямо на гілках) та і деревам, скоріше всього, буде гаплик. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shersand Posted September 2, 2019 Share Posted September 2, 2019 12 минут назад, ромео сказал: От такий капєц, товаришчі... А так гарно все починалось. Жахливий перегруз, жорстока засуха - урожай недозрів, та і деревам, скоріше всього, буде гаплик. Я же предупреждал, зря не послушали. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lefty Posted September 2, 2019 Share Posted September 2, 2019 мда.... плачевна картина. 3 роки назад ось так із за перегруза чуть не вгробив два пятирічних персики, вчасно побачив що лист почав змінювати колір, наче як жовтіти, і це за 7-10 днів до початку дозрівання. Довелось 3/4 плодів обірвати зеленими і потому ще цілий місять підпоював і відкормлював щоб врятувати дерво. Зробив відповідні висновки - цьогоріч отримав гарний врожай відмінних плодів (як за розміром так і за смаком) із власного досвіду: 1) правельне формування і обрізання персика 2) обовязкові обробки (за схемою) - від хвороб і шкідників 3) обов'язкове нормування ( прорідження) завязі 4) підживлення по листу (хелатними добривами) - я використовую плантафол але купую в кілограмовій упаковці. 5) при необхідності полив але такий щоб добре промочити землю - приміром кілька днів назад поливав сад, під персики віком 8 років на кожний десь пішло літрів 200 -300 води. Краще коли є можливість зробити капельний полив, а замлю під дервом замульчувати. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted September 2, 2019 Author Share Posted September 2, 2019 25 минут назад, shersand сказал: Я же предупреждал, зря не послушали. Я вже казав, що дерева не мої. Доглядати за ними не маю можливості... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uam_63 Posted April 20, 2020 Share Posted April 20, 2020 Слабенько персик цьвіте в цьому році чому незнаю , +3 на 10:30 дубак.Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted April 20, 2020 Share Posted April 20, 2020 25 хвилин тому, uam_63 сказав: Слабенько персик цьвіте в цьому році чому незнаю , +3 на 10:30 дубак Квіткові бруньки закладаються під час початку минулорічного квітування. Нестача підживлення і догляду під час квітування- закладається менше квіткових бруньок 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted April 20, 2020 Share Posted April 20, 2020 Тільки що, язичник сказав: Квіткові бруньки закладаються під час початку минулорічного квітування. на чому? якщо приросту ще нема? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted April 20, 2020 Share Posted April 20, 2020 1 хвилину тому, gardener сказав: на чому? якщо приросту ще нема? Спецом спостерігав за сусідськими персиками. На однорічних пагонах закладається дуже мало плодових бруньок. Більшість квіткових букетних бруньок закладається на дворічних пагонах. Свої персики повикидав ще років 30 тому 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted April 20, 2020 Share Posted April 20, 2020 6 хвилин тому, язичник сказав: Свої персики повикидав ще років 30 тому Мої самі повикидалися. наскільки знаю - плодові бруньки починають формуватися в другій половині літа. Цитата Формування зачатків квіток. Починається фенофаза частіше після 22 червня (у липні — серпні) при скороченні довжини дня до 16—15 годин і середньодобовій температурі возуха 15—18 °С, а закінчується навесні наступного року перед початком цвітіння рослин (за винятком випадків передчасного цвітіння восени). Ця фенофаза в основному схована від зовнішнього спостереження. її можна встановити й простежити при спеціальних оглядах поперечних зрізів квіткових бруньок під мікроскопом або за допомогою бінокулярної лупи. 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted April 20, 2020 Share Posted April 20, 2020 5 годин тому, gardener сказав: Мої самі повикидалися. наскільки знаю - плодові бруньки починають формуватися в другій половині літа. Це у вас за який рік інформація? Я спостерігав кілька останніх років. Коли з'являється завязь, то вже видно мікроскопічні зачатки майбутніх квіткових бруньок Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted April 20, 2020 Share Posted April 20, 2020 6 годин тому, язичник сказав: Спецом спостерігав за сусідськими персиками. На однорічних пагонах закладається дуже мало плодових бруньок. Більшість квіткових букетних бруньок закладається на дворічних пагонах. Свої персики повикидав ще років 30 тому Що не ті сорти? Бо я он спробував зараз пару замовити. Вони місця багато не займають та й високими не ростуть. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted April 20, 2020 Share Posted April 20, 2020 1 годину тому, язичник сказав: то вже видно мікроскопічні зачатки майбутніх квіткових бруньок А починають формуватися минулого року 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts