Перейти к содержанию

Отводок на 3 рамки (одна печатного расплода, одна открытый + яйца и одна кормовая) с выводом матки на своём свищевом маточнике

Рекомендуемые сообщения

Доброго времени суток! Проводились ли эксперименты? Какой результат? Имеется в наличии несколько 6-ти рамочных нуклеусов, хочу попробовать сделать такие отводки и отправить на вольные хлеба, на другой точек.

9 хвилин тому, Puzlik сказав:

Доброго времени суток! Проводились ли эксперименты? Какой результат? Имеется в наличии несколько 6-ти рамочных нуклеусов, хочу попробовать сделать такие отводки и отправить на вольные хлеба, на другой точек.

А що це за нуки такі аж на 6 рамок?..:dntknw::hmm:

В 27.05.2019 в 15:31, daring сказав:

Попалось видео в ютуб. Применяется 4-х местный нуклеус по две рамки рута, через фанерные перегородки. И на сколько я понял пчеловод отбирает матку и пчелы оттягивают свищевых, когда они засевают процес повторяется.

А ви уявляєте якість тієї свищової "матки", виведеної  у нуклеусі з двох рамок рута?...:hmm::helpme:

47 минут назад, ДобровоЛ сказал:

А що це за нуки такі аж на 6 рамок?..:dntknw::hmm:

Примерно вот такие. Облётывал в них маток.

image.jpg

11 хвилину тому, Puzlik сказав:

Примерно вот такие. Облётывал в них маток.

image.jpg

А , так це звичайний шестирамочник. То і я маю з десяток таких.:ay:

Взагалі, якщо ви пасічник, то про які там свищі може йти мова? :ah::hmm:

Не дарма ж ті маточники саме так і називають.:IMHO:

8 минут назад, ДобровоЛ сказал:

А , так це звичайний шестирамочник. То і я маю з десяток таких.:ay:

Угу, но если сравнивать его с 12ти рамочниками, то получается нуклеус)))

вообщем, если никто не делится опытом, придётся самому экспериментировать..

26 хвилин тому, Puzlik сказав:

Ділив я їх пополам і теж виводив маток. Але використовував як весільні , тобто маток виводив у виховательках, а їх використовував як облітні. Для себе і обмежено - можна використовувати як нук, а потроху підсилючи, можна перетворити й на відводок . Та для реалізації з них маток - забагато бджоли йтиме на нуки.

17 хвилин тому, Puzlik сказав:

Що конкретно цікавить? Користуюся такими спочатку в якості нуків, пізніше об'єдную і отримую 6-и рамочні сімейки 

В 27.05.2019 в 15:31, daring сказав:

Попалось видео в ютуб. Применяется 4-х местный нуклеус по две рамки рута, через фанерные перегородки. И на сколько я понял пчеловод отбирает матку и пчелы оттягивают свищевых, когда они засевают процес повторяется.

Про що мова?! З двох рамок нука виводити свищові? Побійтеся Бога! Та матка така на бджолу буде і зовні більш схожа, не говорячи про її інші можливості !:dntknw::helpme:

1 час назад, ДобровоЛ сказал:

Про що мова?! З двох рамок нука виводити свищові? Побійтеся Бога! Та матка така на бджолу буде і зовні більш схожа, не говорячи про її інші можливості !:dntknw::helpme:

А Вы попробуйте, при наличии пчелы и взятка вполне нормальные матки. Многие методы пчеловодства возвели в ранг религии и навязывают другим. Я против идиотизма и поклонения элементам промышленного пчеловодства. 

1 час назад, ДобровоЛ сказал:

Я бы уточнил, что у меня нуки по 3 отделения на 3-4 рамки дадана и рута. 

25 хвилин тому, Сіверянин сказав:

А Вы попробуйте, при наличии пчелы и взятка вполне нормальные матки. Многие методы пчеловодства возвели в ранг религии и навязывают другим. Я против идиотизма и поклонения элементам промышленного пчеловодства. 

Може вийти нормальна матка. Але, скоріш всього, вийде непотріб. Матка буде мати зменшену кількість трубок та понижену яйцекладку. Як мінімум, про це говорять книги - кількість трубок напряму залежить від якості догляду за маточником. Тому, для себе - можна ризикувати. На продаж - це було б шахрайство. :IMHO:

53 хвилини тому, Сіверянин сказав:

Я бы уточнил, что у меня нуки по 3 отделения на 3-4 рамки дадана и рута. 

Посиляти в нук вже виведену матку чи маточник - то одне, а виводити свищову у нуці з двох рам - то чиста дурниця!  :dntknw::IMHO:Вибачайте, може трохи й грубо, еле річ я назвав її правильним ім"ям.

1 година тому, Сіверянин сказав:

Порівняйте кількість кормилець у сім"ї з 20 рам і з 2.  Про що тут можна говорити?:ah::dntknw:

А успіх як на мене на 90 відсотків залежить від якості маток.:IMHO:

Выводить маток нужно только в сбалансированной семье. отводок любой не может быть таким по биологическому принципу конечно при таком подходе они выведут себе матку. Но она будет не качественная.В плане того что не будет отвечать Вашим требованиям. Это плохо метод вывода маток.

3 хвилини тому, Стрельчук Олег Анатольович сказав:

Выводить маток нужно только в сбалансированной семье. отводок любой не может быть таким по биологическому принципу конечно при таком подходе они выведут себе матку. Но она будет не качественная.В плане того что не будет отвечать Вашим требованиям. Это плохо метод вывода маток.

І я за те ж.:dntknw:

9 минут назад, ДобровоЛ сказал:

Порівняйте кількість кормилець у сім"ї з 20 рам і з 2.  Про що тут можна говорити?:ah::dntknw:

А успіх як на мене на 90 відсотків залежить від якості маток.:IMHO:

Все вірно Ви кажете,але Сіверянин написав що

1 час назад, Сіверянин сказал:

при наличии пчелы и взятка вполне нормальные матки.

6 хвилин тому, Женя Циба сказав:

Все вірно Ви кажете,але Сіверянин написав що

Ну може п"яток з півсотні то й вийде. Але для чого ж ризикувати, коли он і у нормальних умовах не все так гладко виходить з матками. Через що я їх обов"язково перевіряю у нуках на засів.:IMHO:

10 часов назад, ДобровоЛ сказал:

Ну може п"яток з півсотні то й вийде. Але для чого ж ризикувати, коли он і у нормальних умовах не все так гладко виходить з матками. Через що я їх обов"язково перевіряю у нуках на засів.:IMHO:

Та ніхто не каже,що це так потрібно робити.В мої практиці були випадки,що попадались не погані матки  в малих сімейках на 3-4 р.

31 минуту назад, ДобровоЛ сказал:

Через що я їх обов"язково перевіряю у нуках на засів.:IMHO:

І що ж саме Ви хочете перевірити? 

1 година тому, ромео сказав:

І що ж саме Ви хочете перевірити? 

Та ясно ж як Божий день - яйценоскість. Нормальна матка за пару днів увесь нук засіває і без пропусків, навіть і рамочки,  які не завжди бджоли обсідають.

4 години тому, Сіверянин сказав:

А Вы попробуйте, при наличии пчелы и взятка вполне нормальные матки. ...

У мене матковивідна пасіка. Хоч і виводжу я вже  мало. То навіщо мені гратися з свищовими? Я за півста років усього вже перепробував.:ah::dntknw:

7 часов назад, ДобровоЛ сказал:

У мене матковивідна пасіка. Хоч і виводжу я вже  мало. То навіщо мені гратися з свищовими? Я за півста років усього вже перепробував.:ah::dntknw:

Я не агитирую выводить таким способом, есть варианты когда нуки выводят своих маток и мы можем это констатировать как состоявшийся факт. Когда нук 3-4 рамки не всегда удачно можно подставить маточник.

Если кто хочет работать таким способом то привейте 3 -4 мисочки.и дайте на воспитание. Тут вы хотя бы будете знать возраст личинки. Маток таких лучше не продавать.:IMHO1:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...