Перейти к содержанию

Хто з форумчан користувався лавандовим паливом для димаря і які враження?

Aleksandr Volniy

Рекомендуемые сообщения

Так , це , можливо, найкращий  продукт для димаря.

9 годин тому, Sanich сказав:

Відкрив для себе трутовик як паливо для димаря. Поки що в моєму рейтингу він №1. 

Аналогічно.... Але...

Того року назбирав в лісі десь мішок цих грибів, поки сирі -  я їх порубав і по складав в сітчастий мішок для картоплі. Поставив на веранду в пасічному будиночку - за літо воно мало б висохнути, але під кінець літа там лишилась тільки тверда крайня оболочка.. Вся серединка (якраз саме те що гарно димить) виявилось переточене якимись жуками...маленькі і чорненькі:(

Тепер вже  й не знаю чи заготовлювати чи ні....

В 17.03.2019 в 20:46, [email protected] сказав:

спасибо за инфу! завтра пойду насобераю! а то гриба уже не осталось! а ходить ево искать долго очень да и мало ево!

В мене як з*явилась пасіка, то я тепер де їду, то вивчаю чагарники і посадки при дорозі:umora: там гриб трутовик- мені ж треба:umora: а вчора їхали з Макарівського району, а там в посадках лісових повно ліщини, а біля нас немає ніде. Я іду і як отой Рокі з мультика про Чіпа й Дейла-, ООООООООО, ліщина, мені треба, треба, треба вона:umora: а чоловік каже- то що тобі прямо тут ставать і зараз, руками рить підеш:umora: і з корнем виривать:umora:   тепер я думаю, що мабуть треба кидать лопату в багажник і тулить копать ліщину:umora:

В 19.03.2019 в 04:11, Бджолопотам сказав:

Аналогічно.... Але...

Того року назбирав в лісі десь мішок цих грибів, поки сирі -  я їх порубав і по складав в сітчастий мішок для картоплі. Поставив на веранду в пасічному будиночку - за літо воно мало б висохнути, але під кінець літа там лишилась тільки тверда крайня оболочка.. Вся серединка (якраз саме те що гарно димить) виявилось переточене якимись жуками...маленькі і чорненькі:(

Тепер вже  й не знаю чи заготовлювати чи ні....

кажуть він гарно від кліща, як профілактика. Але в цілому ситуація в мене з ним, точно як у Вас. Я його просто клала на терасі  підсушиться і все одно, якась лажа.

10 хвилин тому, Bee-beep сказав:

там гриб трутовик- мені ж треба:umora: 

З трутовиком незаморочуюся, хоча його в лісі дуже багато. Користуюся трухлявою вербою, у нас цього добра вистачає. Заготував кілька років тому,  і бачу, що вистачить ще надовго, бо димарем користуюся дуже рідко,  мої бджоли диму нехочуть, працюю без димаря:)

2 години тому, Bee-beep сказав:

кажуть він гарно від кліща, як профілактика.

Тут не треба помилятись, такої інформації не зустрічав,але можу і  не знати , просто цей гриб дуже добре і довго горить в димарі

4 години тому, davolodya сказав:

З трутовиком незаморочуюся, хоча його в лісі дуже багато. Користуюся трухлявою вербою, у нас цього добра вистачає. Заготував кілька років тому,  і бачу, що вистачить ще надовго, бо димарем користуюся дуже рідко,  мої бджоли диму нехочуть, працюю без димаря:)

• я завжди димар заряджаю.Бо бджоди, як жінки і настрій мають іноді *з напливами*:umora:але карніка у мене це зразок покори і спокою.Є ще пару виставлених на продаж:umora:  для початківців якраз, медоносні , але сторожові:umora::ah:мед носять як дурні, але я більше не можу з ними миритись,  не зійшлись характерами. Хай радують інших:ah: там і димар треба, паравозний:umora:

22 часа назад, Bee-beep сказал:

В мене як з*явилась пасіка, то я тепер де їду, то вивчаю чагарники і посадки при дорозі:umora: там гриб трутовик- мені ж треба:umora: а вчора їхали з Макарівського району, а там в посадках лісових повно ліщини, а біля нас немає ніде. Я іду і як отой Рокі з мультика про Чіпа й Дейла-, ООООООООО, ліщина, мені треба, треба, треба вона:umora: а чоловік каже- то що тобі прямо тут ставать і зараз, руками рить підеш:umora: і з корнем виривать:umora:   тепер я думаю, що мабуть треба кидать лопату в багажник і тулить копать ліщину:umora:

кажуть він гарно від кліща, як профілактика. Але в цілому ситуація в мене з ним, точно як у Вас. Я його просто клала на терасі  підсушиться і все одно, якась лажа.

а зачем лищину? она же тока пилок дайот!надо медоносное штото липу черноклен и тд.

В 17.03.2019 в 08:16, Aleksandr Volniy сказал:

Хто з форумчан користувався лавандовим паливом для димаря і які враження?

Я пользуюсь разжигается долго и мучительно даже горелкой но если все правильно сделать одного пакетика хватает на день работы. Запах приятный. Не надо рубать...  

10 часов назад, BVL_Studio сказал:

Я пользуюсь разжигается долго и мучительно даже горелкой но если все правильно сделать одного пакетика хватает на день работы. Запах приятный. Не надо рубать...  

Як реагує воскова міль?Чи замітили Ви які небудь зміни після використання?:hi:

Изменений пока не видел так как дымарем пользуюсь редко просто тягаю с собой на всякий случай... Бакфаст он такой... 

• 2 weeks later...
В 23.03.2019 в 10:17, [email protected] сказав:

а зачем лищину? она же тока пилок дайот!надо медоносное штото липу черноклен и тд.

Ну я вже не така *тьомна*))) знаю, що пилок:umora: липа капризна, вже садили, не росте. Черноклен- треба загуглить. 

До речі, дістала я свої ... не свої:umora:...соснові шишки з загашніка. Ну їх.. в... з них смоли стільки і капає на рамки чорними цятками, грязюку розводить по гнізду , викинула.:blink:

В 22.03.2019 в 15:28, Bee-beep сказал:
  • я завжди димар заряджаю...... для початківців якраз, медоносні , але сторожові:umora::ah:мед носять як дурні, але я більше не можу з ними миритись,  не зійшлись характерами. Хай радують інших:ah: там і димар треба, паравозний:umora:

Димар треба звичайний, просто знайте, що для успішних переговорів треба класти:umora:, якось в передноворічній суєті забув перекрутити на мясорубці хрін, згадав пізнувато, прийшлось бігти в магазин, а домашні коріння хріну вже порізані і вздовж і в поперек кинув в сітці на батарею. Весною випробував на сторожових, відтепер завжди тримаю трохи сушеного хріну, для переговорів кращого засобу немає:umora:

В Tuesday, April 02, 2019 в 19:11, Николай S сказав:

Димар треба звичайний, просто знайте, що для успішних переговорів треба класти:umora:, якось в передноворічній суєті забув перекрутити на мясорубці хрін, згадав пізнувато, прийшлось бігти в магазин, а домашні коріння хріну вже порізані і вздовж і в поперек кинув в сітці на батарею. Весною випробував на сторожових, відтепер завжди тримаю трохи сушеного хріну, для переговорів кращого засобу немає:umora:

В минулому році назбирав коріння хрону цілий мішок у сусіда на городі, розклав сушитись під стріхою тай забув. Згадав коли запаси трухлявої верби закінчилися. Ото я й заправив димар на дно кілька шматків порохна а доверху сухе коріння хрону. Після години роботи на пасіці почало першіти у горлі, а до вечора кашляв так що мій бровко почав дивитись на мене боком (певно подумав що конкурент появився). Так ось товариство із хроном в димарі треба бути акуратним.

16 часов назад, дьома сказал:

В минулому році назбирав коріння хрону цілий мішок у сусіда на городі, розклав сушитись під стріхою тай забув. Згадав коли запаси трухлявої верби закінчилися. Ото я й заправив димар на дно кілька шматків порохна а доверху сухе коріння хрону. Після години роботи на пасіці почало першіти у горлі, а до вечора кашляв так що мій бровко почав дивитись на мене боком (певно подумав що конкурент появився). Так ось товариство із хроном в димарі треба бути акуратним.

Уявіть  як там почуває себе кліщ у вулику.....

• 1 month later...
В 18.03.2019 в 19:03, Sanich сказав:

Відкрив для себе трутовик як паливо для димаря. Поки що в моєму рейтингу він №1. 

Основні переваги - горить повільно, довго і сировина легкодоступна і вся однакова. 

З трухлявим деревом  - проблема знайти потрібної кондиції та швидко перегоряє. 

trutovik-e1505133455664.jpg

Трутовик містить багато сірки. Дає ядучий дим від якого починається кашель. Мій друг вже кашляв при відкачці меду а я допомагав і теж диму хапнув і теж кашляв. Так що кращого палива чим червонуватий турхляк із верби або лушпиння від соняшника я не знаю. В селі  зайвих лотків для яєць нема. В дефіциті завжди. Як лузаємо соняшник зимою то лушпиння сушу завжди коло печі.

Використовую кору  з дуба, граба. Горить довго, дим холодний, не смолистий, попелу мало. Пробував з береста - не сподобалось, багато попелу. 

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...