Jump to content

Хто з форумчан користувався лавандовим паливом для димаря і які враження?

Recommended Posts

Хто з форумчан користувався лавандовим паливом для димаря і які враження?

Це ж треба  так ставити в тупік !

Де його  брати це лавандове паливо? 

Я користюсь тільки ванільним :umora:

• Haha 8

3 часа назад, Женя Циба сказал:

Це шо за паливо таке :blink:.

Продається разом з товарами фірми "Лисонь"

1 час назад, Aleksandr Volniy сказал:

Не ведіться на ту всяку фігню,то все лишній гемарой.  

• Like 1
  • Thanks 1

Лотки от яиц,самый клас.В прошлом году,кто то на форуме советовал, я попробовал-супер.

• Like 5

Якось в мої руки  попав  на пасіці сушений васильок    і поклав я його в димар до вербового порохна. Стійкий різкий приєммний запах диму мене вразив . Ще пробував класти в димар подрібнене сухе бадилля полину, зрізаного в період цвітіння - теж  дуже пахнючий  різкий дим. Попробуйте !

• Like 8

9 хвилин тому, dust сказав:

Якось в мої руки  попав  на пасіці сушений васильок    і поклав я його в димар до вербового порохна. Стійкий різкий приєммний запах диму мене вразив . Ще пробував класти в димар подрібнене сухе бадилля полину, зрізаного в період цвітіння - теж  дуже пахнючий  різкий дим. Попробуйте !

сушена меліса, мята дають приємний аромат.Полин, сушений гриб трутовик,  піжма, чистотіл все це такі особисті заморочки окремо взятої особистості.

Я розпалюю лотками і додаю шишки у нас їх тут повно, ліса, ліса...а потім чого душа бажає або настрій:ole_ole:іноді з Миколаївщини привозим кульок сухого лушпиння з насіння соняшника, ооо, то воно як паравоз димить, дуже подобається.

• Like 1

6 годин тому, Aleksandr Volniy сказав:

та, придумать можна будь-яку мульку для витягування грошей з карманів довірливих людей))

• Like 4

19 минут назад, Bee-beep сказал:

сушена меліса, мята дають приємний аромат.Полин, сушений гриб трутовик,  піжма, чистотіл все це такі особисті заморочки окремо взятої особистості.

Я розпалюю лотками і додаю шишки у нас їх тут повно, ліса, ліса...а потім чого душа бажає або настрій:ole_ole:іноді з Миколаївщини привозим кульок сухого лушпиння з насіння соняшника, ооо, то воно як паравоз димить, дуже подобається.

шишки сосновие используете! как пчела на дим з них реагируе!

7 хвилин тому, svitaliy735@gmail.com сказав:

шишки сосновие используете! как пчела на дим з них реагируе!

Нормально, як звичайно на димар.Цей трюк мені показав пасічник з 40 річним стажем, пасіка в лісі, то він тільки ними і шмалить димар.Але їх треба підсушить, бо вони вологі з лісу.

А от за парфуми  я сьогодні отримала наганяй від бджіл, оце точно їм не айс:umora: поправила поїлочки:umora::ole_ole: 

• Like 3
  • Haha 3

2 минуты назад, Bee-beep сказал:

Нормально, як звичайно на димар.Цей трюк мені показав пасічник з 40 річним стажем, пасіка в лісі, то він тільки ними і шмалить димар.Але їх треба підсушить, бо вони вологі з лісу.

А от за парфуми  я сьогодні отримала наганяй від бджіл, оце точно їм не айс:umora: поправила поїлочки:umora::ole_ole: 

спасибо за инфу! завтра пойду насобераю! а то гриба уже не осталось! а ходить ево искать долго очень да и мало ево!

• Like 1

Жалко конопля у нас не росте,цікаво як би бджілки себе повели :).

• Like 1
  • Haha 7

2 часа назад, Женя Циба сказал:

У нас ещё растёт.  

• Like 3

3 минуты назад, Женя Циба сказал:

как-как ведра в лапки и за медом после такой стимуляции:umora:

• Like 1
  • Haha 6

7 хвилин тому, Женя Циба сказав:

Не росте , бо Ви не пробували садити.

• Like 2
  • Haha 4

1 минуту назад, dust сказал:

Не росте , бо Ви не пробували садити.

Боюсь що потім пасіки не хватить відкупитись. 

• Like 1
  • Haha 1

Ви вже прямо на городі в себе маєте  садити .

3 минуты назад, dust сказал:

Ви вже прямо на городі в себе маєте  садити .

Краще в сусіда на городі :).Там земля краща.

• Like 2
  • Haha 7

16 хвилин тому, Женя Циба сказав:

Жалко конопля у нас не росте,цікаво як би бджілки себе повели :)

Можу розказати...Фото і відео поцупили разом з телефоном, прийдеться вірити мені на слово:umora:.  Чимчикую повздовж посадки до соняшникового поля, яке тільки зацвіло, глянути чи хоч там бджілки пасться.  Кілометрів за два. Температура за +40, тихенько... Чути як тріщить сухе листя на деревах, які ще не зрубали "гастарбайтери" із сусідніх сіл, та не спалили в теплицях( абориген зазвичай не нищить світ, в якому живе).   Так ось, тихо.... Листя тріщить, пісок шурхотить...Чую гуде!!!!  Дивно...Поблизу нічого живого з трав"яного світу вже нема, соняшники крутять бджолам дулі, і десь все таки гуде... Пішов шукати, зарані радіючи, що мабуть десь в дуплі рій знайшов. А то чому там гудіти в так спеку серед гарячого піску?  Знайшов... Колонія полівок накопала купу барханчиків, в яких ховала насіння на зимівлю. Щось з того, що не з"їли, проросло. Те щось, виявилось звичайною марихуаною, але як кажуть фахівці в цій справі:umora:, безпонтовою... Хоча я б з ними посперечався колись, так як серед цієї безпонтової інколи зустрічались екземпляри, не гірші від" ферганки", чи "хабаровки". Про "афганку" згадувати не будемо, для наших країв то екзотика і вищий клас:umora:.  Так ось, про що я.... На цій веселій галявині гуло і вертілось все що тільки можна, у бджіл звичайно.   Мама їх не цікавила, хоча паааахлааа!!!!!. Їх цікавив тато, який досить таки інтенсивно пилив. Чим і скористались бджілки.. Пилок зеленкуватий, набирали вони його досить таки активно.  

• Like 6

До речі, про коноплю в Вінницькій області...  В сімдесятих минулого сторіччя, баба нею город по периметру обсаджувала. Та й всі так робили, мабуть по старій пам"яті, чи смутку за 50-60ми роками, коли в період обганяння та переганяння самі знаєте кого, з тої коноплі, витіпаної та вибіленої на сонці,  місцеві жителі шили собі одяг. зазвичай дерево в дитинстві високі, та й трава зеленіша. Але наскільки я пам"ятаю, коноплі ті були височенні і широченні. Ми в них ховались, щоб цигарок накручених з газет та лопухів покурити:umora:.   Найвні діти, не знали, що саме курити потрібно:umora:. Так що росла конопля в Ваших краях залюбки, і процвітала.  Зараз такий агробізнес може привести також до гарного процвітання, тимчасового правда.  Зате потім довго будуть безкоштовно годувати. хіба що вистачить валютного резерву вдома, довести дуже цікавим особам з поліції, що то взагалі не те, що вони подумали, а новітній медонос, завезений аж із самої  Голландії. А в Європі поганого не порадять:umora:...

• Like 7
  • Haha 2

1 час назад, dust сказал:

Обов"язково,дякую.:hi:

Зрозумів одне що поляки в бджільництві від нас відстають років на 30-ть.:(

• Haha 1

22 години тому, Bee-beep сказав:

від шишок буде гарячий дим і мабуть сажою буде забиватися димар. :IMHO:на пасіці по шишках ходжу, не використовую в димар.

• Like 1
  • Thanks 1

Відкрив для себе трутовик як паливо для димаря. Поки що в моєму рейтингу він №1. 

Основні переваги - горить повільно, довго і сировина легкодоступна і вся однакова. 

З трухлявим деревом  - проблема знайти потрібної кондиції та швидко перегоряє. 

trutovik-e1505133455664.jpg

• Like 8
  • Confused 1