dust Опубликовано 18 марта, 2019 Share Опубликовано 18 марта, 2019 Так , це , можливо, найкращий продукт для димаря. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 19 марта, 2019 Share Опубликовано 19 марта, 2019 9 годин тому, Sanich сказав: Відкрив для себе трутовик як паливо для димаря. Поки що в моєму рейтингу він №1. Аналогічно.... Але... Того року назбирав в лісі десь мішок цих грибів, поки сирі - я їх порубав і по складав в сітчастий мішок для картоплі. Поставив на веранду в пасічному будиночку - за літо воно мало б висохнути, але під кінець літа там лишилась тільки тверда крайня оболочка.. Вся серединка (якраз саме те що гарно димить) виявилось переточене якимись жуками...маленькі і чорненькі Тепер вже й не знаю чи заготовлювати чи ні.... 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Inna Опубликовано 22 марта, 2019 Share Опубликовано 22 марта, 2019 В 17.03.2019 в 20:46, [email protected] сказав: спасибо за инфу! завтра пойду насобераю! а то гриба уже не осталось! а ходить ево искать долго очень да и мало ево! В мене як з*явилась пасіка, то я тепер де їду, то вивчаю чагарники і посадки при дорозі там гриб трутовик- мені ж треба а вчора їхали з Макарівського району, а там в посадках лісових повно ліщини, а біля нас немає ніде. Я іду і як отой Рокі з мультика про Чіпа й Дейла-, ООООООООО, ліщина, мені треба, треба, треба вона а чоловік каже- то що тобі прямо тут ставать і зараз, руками рить підеш і з корнем виривать тепер я думаю, що мабуть треба кидать лопату в багажник і тулить копать ліщину В 19.03.2019 в 04:11, Бджолопотам сказав: Аналогічно.... Але... Того року назбирав в лісі десь мішок цих грибів, поки сирі - я їх порубав і по складав в сітчастий мішок для картоплі. Поставив на веранду в пасічному будиночку - за літо воно мало б висохнути, але під кінець літа там лишилась тільки тверда крайня оболочка.. Вся серединка (якраз саме те що гарно димить) виявилось переточене якимись жуками...маленькі і чорненькі Тепер вже й не знаю чи заготовлювати чи ні.... кажуть він гарно від кліща, як профілактика. Але в цілому ситуація в мене з ним, точно як у Вас. Я його просто клала на терасі підсушиться і все одно, якась лажа. 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 22 марта, 2019 Share Опубликовано 22 марта, 2019 10 хвилин тому, Bee-beep сказав: там гриб трутовик- мені ж треба З трутовиком незаморочуюся, хоча його в лісі дуже багато. Користуюся трухлявою вербою, у нас цього добра вистачає. Заготував кілька років тому, і бачу, що вистачить ще надовго, бо димарем користуюся дуже рідко, мої бджоли диму нехочуть, працюю без димаря 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
dust Опубликовано 22 марта, 2019 Share Опубликовано 22 марта, 2019 2 години тому, Bee-beep сказав: кажуть він гарно від кліща, як профілактика. Тут не треба помилятись, такої інформації не зустрічав,але можу і не знати , просто цей гриб дуже добре і довго горить в димарі 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Inna Опубликовано 22 марта, 2019 Share Опубликовано 22 марта, 2019 4 години тому, davolodya сказав: З трутовиком незаморочуюся, хоча його в лісі дуже багато. Користуюся трухлявою вербою, у нас цього добра вистачає. Заготував кілька років тому, і бачу, що вистачить ще надовго, бо димарем користуюся дуже рідко, мої бджоли диму нехочуть, працюю без димаря я завжди димар заряджаю.Бо бджоди, як жінки і настрій мають іноді *з напливами*але карніка у мене це зразок покори і спокою.Є ще пару виставлених на продаж для початківців якраз, медоносні , але сторожовімед носять як дурні, але я більше не можу з ними миритись, не зійшлись характерами. Хай радують інших там і димар треба, паравозний 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
[email protected] Опубликовано 23 марта, 2019 Share Опубликовано 23 марта, 2019 22 часа назад, Bee-beep сказал: В мене як з*явилась пасіка, то я тепер де їду, то вивчаю чагарники і посадки при дорозі там гриб трутовик- мені ж треба а вчора їхали з Макарівського району, а там в посадках лісових повно ліщини, а біля нас немає ніде. Я іду і як отой Рокі з мультика про Чіпа й Дейла-, ООООООООО, ліщина, мені треба, треба, треба вона а чоловік каже- то що тобі прямо тут ставать і зараз, руками рить підеш і з корнем виривать тепер я думаю, що мабуть треба кидать лопату в багажник і тулить копать ліщину кажуть він гарно від кліща, як профілактика. Але в цілому ситуація в мене з ним, точно як у Вас. Я його просто клала на терасі підсушиться і все одно, якась лажа. а зачем лищину? она же тока пилок дайот!надо медоносное штото липу черноклен и тд. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
BVL_Studio Опубликовано 23 марта, 2019 Share Опубликовано 23 марта, 2019 В 17.03.2019 в 08:16, Aleksandr Volniy сказал: Хто з форумчан користувався лавандовим паливом для димаря і які враження? Я пользуюсь разжигается долго и мучительно даже горелкой но если все правильно сделать одного пакетика хватает на день работы. Запах приятный. Не надо рубать... 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Aleksandr Volniy Опубликовано 23 марта, 2019 Автор Share Опубликовано 23 марта, 2019 10 часов назад, BVL_Studio сказал: Я пользуюсь разжигается долго и мучительно даже горелкой но если все правильно сделать одного пакетика хватает на день работы. Запах приятный. Не надо рубать... Як реагує воскова міль?Чи замітили Ви які небудь зміни після використання? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
BVL_Studio Опубликовано 24 марта, 2019 Share Опубликовано 24 марта, 2019 Изменений пока не видел так как дымарем пользуюсь редко просто тягаю с собой на всякий случай... Бакфаст он такой... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Inna Опубликовано 2 апреля, 2019 Share Опубликовано 2 апреля, 2019 В 23.03.2019 в 10:17, [email protected] сказав: а зачем лищину? она же тока пилок дайот!надо медоносное штото липу черноклен и тд. Ну я вже не така *тьомна*))) знаю, що пилок липа капризна, вже садили, не росте. Черноклен- треба загуглить. До речі, дістала я свої ... не свої...соснові шишки з загашніка. Ну їх.. в... з них смоли стільки і капає на рамки чорними цятками, грязюку розводить по гнізду , викинула. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Николай S Опубликовано 2 апреля, 2019 Share Опубликовано 2 апреля, 2019 В 22.03.2019 в 15:28, Bee-beep сказал: я завжди димар заряджаю...... для початківців якраз, медоносні , але сторожовімед носять як дурні, але я більше не можу з ними миритись, не зійшлись характерами. Хай радують інших там і димар треба, паравозний Димар треба звичайний, просто знайте, що для успішних переговорів треба класти, якось в передноворічній суєті забув перекрутити на мясорубці хрін, згадав пізнувато, прийшлось бігти в магазин, а домашні коріння хріну вже порізані і вздовж і в поперек кинув в сітці на батарею. Весною випробував на сторожових, відтепер завжди тримаю трохи сушеного хріну, для переговорів кращого засобу немає 4 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
дьома Опубликовано 4 апреля, 2019 Share Опубликовано 4 апреля, 2019 В Tuesday, April 02, 2019 в 19:11, Николай S сказав: Димар треба звичайний, просто знайте, що для успішних переговорів треба класти, якось в передноворічній суєті забув перекрутити на мясорубці хрін, згадав пізнувато, прийшлось бігти в магазин, а домашні коріння хріну вже порізані і вздовж і в поперек кинув в сітці на батарею. Весною випробував на сторожових, відтепер завжди тримаю трохи сушеного хріну, для переговорів кращого засобу немає В минулому році назбирав коріння хрону цілий мішок у сусіда на городі, розклав сушитись під стріхою тай забув. Згадав коли запаси трухлявої верби закінчилися. Ото я й заправив димар на дно кілька шматків порохна а доверху сухе коріння хрону. Після години роботи на пасіці почало першіти у горлі, а до вечора кашляв так що мій бровко почав дивитись на мене боком (певно подумав що конкурент появився). Так ось товариство із хроном в димарі треба бути акуратним. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Николай S Опубликовано 5 апреля, 2019 Share Опубликовано 5 апреля, 2019 16 часов назад, дьома сказал: В минулому році назбирав коріння хрону цілий мішок у сусіда на городі, розклав сушитись під стріхою тай забув. Згадав коли запаси трухлявої верби закінчилися. Ото я й заправив димар на дно кілька шматків порохна а доверху сухе коріння хрону. Після години роботи на пасіці почало першіти у горлі, а до вечора кашляв так що мій бровко почав дивитись на мене боком (певно подумав що конкурент появився). Так ось товариство із хроном в димарі треба бути акуратним. Уявіть як там почуває себе кліщ у вулику..... 3 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Крук Опубликовано 9 мая, 2019 Share Опубликовано 9 мая, 2019 В 18.03.2019 в 19:03, Sanich сказав: Відкрив для себе трутовик як паливо для димаря. Поки що в моєму рейтингу він №1. Основні переваги - горить повільно, довго і сировина легкодоступна і вся однакова. З трухлявим деревом - проблема знайти потрібної кондиції та швидко перегоряє. Трутовик містить багато сірки. Дає ядучий дим від якого починається кашель. Мій друг вже кашляв при відкачці меду а я допомагав і теж диму хапнув і теж кашляв. Так що кращого палива чим червонуватий турхляк із верби або лушпиння від соняшника я не знаю. В селі зайвих лотків для яєць нема. В дефіциті завжди. Як лузаємо соняшник зимою то лушпиння сушу завжди коло печі. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yurko Опубликовано 10 мая, 2019 Share Опубликовано 10 мая, 2019 Використовую кору з дуба, граба. Горить довго, дим холодний, не смолистий, попелу мало. Пробував з береста - не сподобалось, багато попелу. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.