Перейти к содержанию

Цех по відкачці меду стаціонарний, мобільний та комплектація обладнання залежно від потреб пасіки

Николай S

Рекомендуемые сообщения

3 години тому, Ю.М. сказав:

Технічні проблеми та техніка безпеки.

, але не знає як той працює. Багато запитань, пасіка 60 вуликів. Я в розпачі...:dntknw:

За останні 4 роки мої бджілки відбудували близько   трьох   тисячі магазинних рамок одного стандарту, відхилення +- 1мм і то це за рахунок  викривлення рейок. Продовжую роботу в цьому напрямку далі відбудова виключно під стандарт,остання некондиція вже відсортована, навіть для роботи на горизональній односторонній розпечатці  це варто було зробити, хоча окремо над розпечаткоюполуавтоматом  вже задумуюсь.

На ваш погляд з якої кількості сімей варто задумуватись над придбанням лінії, та площа приміщення безпосередньо для відкачки, суміжні для корпусів та меду до уваги не берем...

2 часа назад, Николай S сказал:

На ваш погляд з якої кількості сімей варто задумуватись

Думаю доречніши вести розрахунок з якого тонажу , чи кількості відкачаних рамок є смисл у тій чи іншій обрізкі , лінії 

145 рамку легко порахувати приблизно 1т меду 800 рамок 

Якось раніше про це і недумувався , виходить прошлий рік у мене було обрізано на соняху 4500 рамок двома обичним ножем без усяких підігрівів на холодну :hmm:

10 часов назад, Николай S сказал:

За останні 4 роки мої бджілки відбудували близько   трьох   тисячі магазинних рамок одного стандарту, відхилення +- 1мм і то це за рахунок  викривлення рейок. Продовжую роботу в цьому напрямку далі відбудова виключно під стандарт,остання некондиція вже відсортована, навіть для роботи на горизональній односторонній розпечатці  це варто було зробити, хоча окремо над розпечаткоюполуавтоматом  вже задумуюсь.

На ваш погляд з якої кількості сімей варто задумуватись над придбанням лінії, та площа приміщення безпосередньо для відкачки, суміжні для корпусів та меду до уваги не берем...

Задумуватись завжди потрібно :IMHO: ( "Мечтать не вредно! Вредно не мечтать"). Економіку спробую подати в наступному дописі.

15 часов назад, Ю.М. сказал:

Останній приклад - пасічник купив автомат обрізки, відкачав 120 корпусів і привіз назад, забрав гроші. Основна претензія - не вмію налаштовувати, треба щоб працювало саме

Да он просто обул Вас на деньги - сезон отработал и ни копейки не заплатил за использование оборудования:IMHO1:

17 часов назад, Ю.М. сказал:

Я в розпачі...:dntknw:

Ви занадто порядна людина, для наших реалій.  

У цьому випадку, мені задається, радіти треба. Значить людина заможна й може собі дозволити. 

Підкажіть будь-ласка на рахунок Вашої медогонки, якщо є  можливість з фото-видео матеріалами. Цікавить:

1. Чи можливо придбати по частинах обладнення, один рік медогонку, другий розпечатку і так далі?

2. Чи можливо її використання окремо від лінії, зручність у використанні окремо?

3. Яка загрузка, потужність і так далі?

4. Вартість?

На сьогоднішній день стало питання придбання медогонки, розмірковую: можливо вигідніше взяти Вашу, щоб потім була можливіть, у разі необхідності, доукомплектувати лінією.

1 година тому, Yuriu сказав:

Ви занадто порядна людина, для наших реалій.  

У цьому випадку, мені задається, радіти треба. Значить людина заможна й може собі дозволити. 

Підкажіть будь-ласка на рахунок Вашої медогонки, якщо є  можливість з фото-видео матеріалами. Цікавить:

1. Чи можливо придбати по частинах обладнення, один рік медогонку, другий розпечатку і так далі?

2. Чи можливо її використання окремо від лінії, зручність у використанні окремо?

3. Яка загрузка, потужність і так далі?

4. Вартість?

На сьогоднішній день стало питання придбання медогонки, розмірковую: можливо вигідніше взяти Вашу, щоб потім була можливіть, у разі необхідності, доукомплектувати лінією.

судячі по тих відео, що є у доступі,  логічніше відразу брати розпечатку а потім медогонку але спочатку все спланувати для правильного розташування в приміщенні  що б потім не совати та не переробляти 

• 4 years later...

IMG_20250318_124655.thumb.jpg.e2d3167ac6f95c33f76cc2b47289ed57.jpgСьогодні доробив свою медокачалку.:umora: Повісив останню поличку. З обладнання: стіл, ніж Гуслія, медогонка на 48*230, відстійник на 230л. Продуктивність роботи в одне рило, з відбором рамок, 1-1,5 відстійника за день.

Все влаштовувало крім тісноти. Старе приміщення було 15 м.кв. з стелею в 2,2 м. Це вже конкретно напрягало. Тепер розширився до 25 м.кв і стеля 2,5м. Місця море, хоч родини і свати проводь. Все нове, все грає. Щасливий як слон.:ole_ole:IMG_20250318_124659.thumb.jpg.1c75a5b7ba98c4893bb8ce29fd707bd2.jpgIMG_20250318_124713.thumb.jpg.bf25c7269a19b2ce36d723844caff735.jpg

Єдине радив би прогрунтувати та пару разів пофарбувати підлогу.

Промислові наливні підлоги буде краще, але там ціна висока.

19 годин тому, yu1986ra сказав:

Все влаштовувало крім тісноти. Старе приміщення було 15 м.кв. з стелею в 2,2 м. Це вже конкретно напрягало. Тепер розширився до 25 м.кв і стеля 2,5м. Місця море, хоч родини і свати проводь. Все нове, все грає. Щасливий як слон.

Диванчика немає - це жирний мінус.

1 година тому, msgarry сказав:

Єдине радив би прогрунтувати та пару разів пофарбувати підлогу.

Промислові наливні підлоги буде краще, але там ціна висока.

Промислові звісно краще, але і без грунтовки норм працює. Ліва частина (там де стовп стоїть) відпрацювала 4-5 років. Нічого, ніде не витерлось і не просіло. Єдиний мінус важкувато мити, бо трохи ширшава.

1 година тому, ромео сказав:

Диванчика немає - це жирний мінус.

Ага, швагро вже пропонував старого шкіряного:umora:. Диванчик буде збивати робочий лад. Максимум це твердий табурет:IMHO:

1 час назад, yu1986ra сказал:

Промислові звісно краще, але і без грунтовки норм працює. Ліва частина (там де стовп стоїть) відпрацювала 4-5 років. Нічого, ніде не витерлось і не просіло. Єдиний мінус важкувато мити, бо трохи ширшава.

Так я для того і написав про фарбу щоб легше мити. В мене в підвалі вже років 20 підлога пофарбована коричньовою фарбою для підлоги. Тягаємо по ній бідони з медом, десь мед впаде - миється дуже легко.

Якщо прогрунтуєте якоюсь грунтовкою то розхід фарби скоротиться вдвічі, і фарбуватиметься легше- небуде пісок на валик прилипати.

6 часов назад, yu1986ra сказал:

Диванчик буде збивати робочий лад. Максимум це твердий табурет:IMHO:

Твердий табурет теж не гарантiя. Такий треба :IMHO:

96c7bbe7-a9e0-4829-acf1-a513b514e1cf.thumb.jpg.b8283658a0df87ca7c739a9da26fdca9.jpg

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...