Перейти к содержанию

Цех по відкачці меду стаціонарний, мобільний та комплектація обладнання залежно від потреб пасіки

Николай S

Рекомендуемые сообщения

3 години тому, valik1986 сказав:

Качаем в палатке, електромедогонка 4/24, розпечатует жена вилочкой (електро нож и нож забраковала но мои потуги к внедрению  єтих дивайсов продолжаются, хочу купить ей Джеро) в палатку меня пускает только отставить ведра от медогонки и занести рамки, а так все нах с палатки....

в этом году качали с 7 утра до 12 и домой детей кормить (8 и 1 год потому на долго не уежжали)

мед процеживаем сразу после медогонки..

откачиваем за 5 часов 140-160 литров, не устаем...но это при количестве до 50 семей

на следующий год склоняюсь до качки дома и перевоза медовых корпусов для экономии времени и сил (это важнея всего)

Рекомендую пророкувати ніж "Павік"- користуючись декілька років і тільки вдячність Юрію Михайловичу.Купив 2 набори ножів,то великий і малий чудові,а середній мало використовую, поскольку рамочна Рута не маю.

2 часа назад, Николай S сказал:

с обеда начинаю отбирать корпуса, до 19.00  сотня без воздуходувки выходит. 

Этот сезон у нас более менее.

Но прошлые года так шкварило что с обеда можно только в посадке в кустах в трусах на матрасе лежать. хорошо когда рядом река или ставок. стараюсь с утра по раньше сделать рывок. 

Только что, Сергей Тюркин сказал:

стараюсь с утра по раньше сделать рывок. 

Начинаю отборку в 5-00 

К моменту прихода помощниц ,обычно отборка произведена 

но обычно на 8 загрузок медогонки , 280 рам 

больше сама не успевает откачать с распечаткой 

8 минут назад, Сергей Тюркин сказал:

Этот сезон у нас более менее.

Но прошлые года так шкварило что с обеда можно только в посадке в кустах в трусах на матрасе лежать. хорошо когда рядом река или ставок. стараюсь с утра по раньше сделать рывок. 

Были на подсолнухе и такие манёвры, утро сколько дадут:umora: и вечером повторно, благо домой было 6-7 км

Мені взагалі здається, що світлі соти які мають кімнатну темпаратуру легше розпечатувати ніж соти які відібрані в жарку погоду.

Це при роботі електро ножем Гуслія.

17 минут назад, Конструктор сказал:

Мені взагалі здається, що світлі соти які мають кімнатну темпаратуру легше розпечатувати ніж соти які відібрані в жарку погоду.

Це при роботі електро ножем Гуслія.

Теж таке склалося враження, може частково і тому, що влітку пісьля заходу сонця взагалі легше дихати чим в обід біля вуликів.

4 минуты назад, Николай S сказал:

Теж таке склалося враження, може частково і тому, що влітку пісьля заходу сонця взагалі легше дихати чим в обід біля вуликів.

Кришка сота вихолоняе і стае більш жостішою не підменается ножем 

Це як різать пластикову бутилку впоперек з дном і без дна

Потрібно ловить момент коли мед гарячий,  а кришка охолола , сот не ламає 

4 минуты назад, AVA сказал:

Кришка сота вихолоняе і стае більш жостішою не підменается ножем 

Це як різать пластикову бутилку впоперек з дном і без дна

В ідеалі для обрізки печатної вощини потрібна не термокамера,  а холодильник

31 минуту назад, AVA сказал:

26 минут назад, AVA сказал:

В ідеалі для обрізки печатної вощини потрібна не термокамера,  а холодильник

І що це дасть крім клопоту?:dntknw:

2 часа назад, Пчеломучитель_ua сказал:

Я качал подсолнух на второй день после отбора, и  мне не понравилось.

Мы качаем подсолнух и больше недели отобранный и норм

а в исключительных случаях и почти месяц

5 часов назад, Yuriu сказал:

после бочки с краном.

чистый 

20 минут назад, Конструктор сказал:

І що це дасть крім клопоту?:dntknw:

Ну це так теория

На практиці я свіжопринесині рамки з печатною вощиную відставляю на деякий час в сторону для охолодження

До кількості одної заправки в медогонку і трохи змінюю швидкість і час викачки

У меня корпуса с рамками перед распечаткой прогреваются.  пробовал распечатывать не прогретые то получается медленней и тяжелей.

8 часов назад, Мико сказал:

после принятия на грудь по 250-300 грамм 

после такого принятия не работать а на той груди и отдыхать

9 годин тому, Пчеломучитель_ua сказав:

Вы долго так сможете выдержать? 

8 годин тому, Пчеломучитель_ua сказав:

Сколько людей, столько и мнений.

Я за наличие термокамеры на стационарном цехе.

З Вашим десятком сімей, чи моїми 30+ сімей Ваші запити виглядають, м'яко кажучи,недоречна ( якщо не смішно).Не думаю, що в Вас забагато зайвих грошей і Ви не знаєте як їх позбутися...Вибачте, якщо я не правий, зовсім немає наміру когось образити.

14 минут назад, Віктор60 сказал:

З Вашим десятком сімей, чи моїми 30+ сімей Ваші запити виглядають, м'яко кажучи,недоречна ( якщо не смішно).Не думаю, що в Вас забагато зайвих грошей і Ви не знаєте як їх позбутися...Вибачте, якщо я не правий, зовсім немає наміру когось образити.

От якраз і є над чим задуматися:umora:, є багато пасічників з скромною кількістю сімей, відкачка в літній кухні чи вже не жилій хаті , пічне опалення (груба) працює, оберемок дров :umora:от Вам і вся термокамера.

Тільки що, Николай S сказав:

От якраз і є над чим задуматися:umora:, є багато пасічників з скромною кількістю сімей, відкачкак в літній кухні чи вже не жилій хаті , пічне опалення (груба) працює, оберемок дров :umora:от Вам і вся термокамера.

Мед же відкачують влітку,температура навіть вночі більше 20 градусів тепла,Не розумію ким треба бути, щоб цілий день жаритись заживо під палючим сонцем,підбираючи рамки з вуликів, а на вечір ще й палити в грубці.Або мазахісти,або " теоретики", які зовсім не уявляли процес відкачки меду...

3 минуты назад, Віктор60 сказал:

Мед же відкачують влітку,температура навіть вночі більше 20 градусів тепла,Не розумію ким треба бути, щоб цілий день жаритись заживо під палючим сонцем,підбираючи рамки з вуликів, а на вечір ще й палити в грубці.Або мазахісти,або " теоретики", які зовсім не уявляли процес відкачки меду...

Я  про підігрів того меду що вже простояв відібраним досить довго, більше неділі, при досить прохолодній погоді

Тільки що, Николай S сказав:

Я  про підігрів того меду що вже простояв відібраним досить довго, більше неділі, при досить прохолодній погоді

Для чого довго тримати невідкачаними рамки,якщо пасіки до 50  сімей?Як влітку ненавмисне охолодити невідкачані рамки з медом і для чого?- я дійсно не маю відповіді на ці питання.

9 минут назад, Віктор60 сказал:

Для чого довго тримати невідкачаними рамки,якщо пасіки до 50  сімей?Як влітку ненавмисне охолодити невідкачані рамки з медом і для чого?- я дійсно не маю відповіді на ці питання.

Всяке буває, спину схватило наприклад,.....

термокамера це не так уже фінансово і затратно як може здатись на перший погляд,наприклад  багато прасічників  тримають столярку мають сушку для деревини, звучить заумно а це лише опалюване приміщення чи залізничний контейнер любого розміру  з підігрівом 

1 час назад, Віктор60 сказал:

:umora: Не смешите меня с вашими 30+
От что за народ, все в количестве семей измеряет. 

15 годин тому, Пчеломучитель_ua сказав:

:umora: Не смешите меня с вашими 30+
От что за народ, все в количестве семей измеряет. 

Давайте розраховуємо: за 10 хвилин можна відібрати рамки з лежака, поставити пусті, переглянути розповіді рамки,обрізати  

Трутовий розплід і маточники.Ще за 10 чи 15 хвилин можна розпечатати рамки, відкачати їх на простій хордіальній медогонці, скласти рамки в переносний ящик і підійти до слідуючого вулика.Отже на обслуговування 1 лежаках затрати часу не більше півгодини.Це якщо Ви тверезій і без психічних розладів.Якщо щось з головою - для пасіки до 50 сімей куплять радіальні медогонка,будують цехи по типових проектах, механізовані лінії і інші забаганки.Щоб стати промисловиком треба насамперед досвід,бажання,сильні сім'ї,ну і ГРОШІ.Що до сміху Вашого- я чомусь не здивований...

16 минут назад, Віктор60 сказал:

Давайте розраховуємо: за 10 хвилин можна відібрати рамки з лежака, поставити пусті, переглянути розповіді рамки,обрізати  

Трутовий розплід і маточники.Ще за 10 чи 15 хвилин можна розпечатати рамки, відкачати їх на простій хордіальній медогонці, скласти рамки в переносний ящик і підійти до слідуючого вулика.Отже на обслуговування 1 лежаках затрати часу не більше півгодини.Це якщо Ви тверезій і без психічних розладів.Якщо щось з головою - для пасіки до 50 сімей куплять радіальні медогонка,будують цехи по типових проектах, механізовані лінії і інші забаганки.Щоб стати промисловиком треба насамперед досвід,бажання,сильні сім'ї,ну і ГРОШІ.Що до сміху Вашого- я чомусь не здивований...

А попробуйте, что то новое. Как насчет отказаться от обрезку трута? И  смотреть гнездо  до 5-ти раз за сезон? Соберете 60-70 семей в зиму за день?

Тільки що, Пчеломучитель_ua сказав:

А попробуйте, что то новое. Как насчет отказаться от обрезку трута? И  смотреть гнездо  до 5-ти раз за сезон? Соберете 60-70 семей в зиму за день?

В зиму за день зберу до 20 сімей.Відмовитися від обрізання трута можна,але втратимо значну частину меду.Переглянути сім'ї 5 разів за сезон недоречно тому,що сім'ї перейдуть  в ройовий стан,зрояться і не буде ніякого прибутку.Бджіл утримую в лежаках на даданівску рамку і в двохсімейних на  даданівську рамки, дві пасіки на стаціонарі.Нові технології,що Ви описуєте,пробував на декількох хороших бджолосім' ях- даремно загубив час і послабив бджолосімей.Повірте,не хочу нікого образити,хочу застерегти від помилок,які колись допускав сам. Перед серйозною покупкою добре обдумайте доречність покупки...

21 минуту назад, Віктор60 сказал:

Відмовитися від обрізання трута можна,але втратимо значну частину меду.

:dntknw:

22 минуты назад, Віктор60 сказал:

.Переглянути сім'ї 5 разів за сезон недоречно тому,що сім'ї перейдуть  в ройовий стан,зрояться і не буде ніякого прибутку.

Необходимо что то делать, может породу поменять?

17 хвилин тому, Гурович сказав:

:dntknw:

Необходимо что то делать, может породу поменять?

Я не професіонал в галузі бджільництва, поки що мене все влаштовує.Прибуток пасіка приносить достатній відносно трудозатрат і капіталовкладень.Якщо буде добра оптова закупівельна ціна на мед то планується незначне розширення.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...