Мико Posted September 8, 2018 Share Posted September 8, 2018 1 час назад, rudakov сказал: за рахунок місцевого трутня маємо результати високі Но у большинства матководов ,особенно бакфастчиков трутнёвый фон насыщен трутом от немецких маток прошлогодних покупок 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudakov Posted September 8, 2018 Author Share Posted September 8, 2018 53 минуты назад, Брониславович сказал: В семьях с дочками от маток из-за бугра трутни чистопородные - в следующем сезоне за счет этого трута имеем высокий результат от местных маток..., так что от этого польза для медо продуктивности или будет снижение ? Для меду продуктивності так, але для іншого ось під питанням користь чи шкода 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudakov Posted September 8, 2018 Author Share Posted September 8, 2018 10 минут назад, Мико сказал: Но у большинства матководов ,особенно бакфастчиков трутнёвый фон насыщен трутом от немецких маток прошлогодних покупок Так би мовити "бонус" для аборигенних бджіл. Кожних 20-25 років вона постійно отримує такі нові "бонуси" а потім дивуємося цьому ж нас нема чистопородних бджіл 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Брониславович Posted September 8, 2018 Share Posted September 8, 2018 3 часа назад, rudakov сказал: Так би мовити "бонус" для аборигенних бджіл. Кожних 20-25 років вона постійно отримує такі нові "бонуси" а потім дивуємося цьому ж нас нема чистопородних бджіл В течении 20-25 лет пчела сильно меняется даже в замкнутом ареале. Большое влияние на метизацию УСП оказывает завоз пакетов и маток. В Черниговской области карпатка далеко не не местная популяция пчел. На конец то большинство пчеловодов поняло что без контроля спаривания породного разведения не бывает. 6 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudakov Posted September 8, 2018 Author Share Posted September 8, 2018 5 минут назад, Брониславович сказал: В Черниговской области карпатка далеко не не местная популяция пчел. Я би сказал що в умовах Чернігівської області взагалі немає своє популяції, так як в кожному селі є дедушка який бог зна що продає, роблячи проміри які вдалося отримати поряд зі мной, там є що душа забажає, і лагустика, і кавказанька, і карніка, і карпатка, карпатки багато, так як за часів СССР вона масово на совхози постачалася. Але більшість купляє маток з Мукачева по 2-3 штуки в рік і вже з тих ф1 виводе , і так кожний рік, купив матку, вивів підсадив, наступного року її в димар і нову молоду, і так по колу. Ось вона культурна країна бджолярів. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Брониславович Posted September 8, 2018 Share Posted September 8, 2018 Если вернуться к теме, то паспорта нужны для чистопородных маток при условии что имеется общедоступный ресурс в инете где можно ознакомиться с полными родоводами метеринки и трутней указанных в паспорте. Если матки Ф1 достаточно дать ссылку на доровод матери , для возможности заказать аналогичных маток. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jon Posted September 8, 2018 Share Posted September 8, 2018 6 часов назад, rudakov сказал: Для меду продуктивності так, але для іншого ось під питанням користь чи шкода для племенной или хотябы селекционной работы только изолированый облётник, остров или ИО другого пока что не придумал никто... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted September 8, 2018 Share Posted September 8, 2018 6 часов назад, rudakov сказал: " а потім дивуємося цьому ж нас нема чистопородних бджіл Так iх нема вже рокiв з 300 ,чистопородних 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudakov Posted September 8, 2018 Author Share Posted September 8, 2018 21 минуту назад, Мико сказал: Так iх нема вже рокiв з 300 ,чистопородних В нас тема про паспорта, потрібні чи ні Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted September 8, 2018 Share Posted September 8, 2018 5 минут назад, rudakov сказал: В нас тема про паспорта, потрібні чи ні https://www.youtube.com/watch?v=E2m8ZuyZ8kM 2 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
teplov Posted September 9, 2018 Share Posted September 9, 2018 В 07.09.2018 в 10:23, Іван Михайлович сказал: Первинний облік для покупця матки це і буде паспорт матки, де вказано від якої материнки одержана матка. Можна , і потрібно , позначати інформацію на кліточці одразу після відбору матки, але часто після підсадки матки, кліточка губиться, і тоді маємо паспорт який пасічники ( це перевірено неодноразово ) зберігають досить довго. Тому вважаю що кожний маткар, який поважає свою працю і цінить своїх маток, буде супроводжувати свій матеріал відповідним супровідним документом. Яка різниця, чи на кліточці пишеш материнку, чи паспорт? Матки Ф-1 мічені маркером, якщо мені на них клеїти опалітки та ще паспорт виписувати, вони стануть дорожчі гривень на 50, кому це потрібно? 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Маркіян Posted September 9, 2018 Share Posted September 9, 2018 4 часа назад, teplov сказал: Яка різниця, чи на кліточці пишеш материнку, чи паспорт? Матки Ф-1 мічені маркером, якщо мені на них клеїти опалітки та ще паспорт виписувати, вони стануть дорожчі гривень на 50, кому це потрібно? Мені потрібно. Для заспокоєння душі. От одержав дві матки з Німеччини. Користувацькі. Як таких паспортів нема. З спілкування поштою вияснив приблизне походження. А що здивувало то супровідний ветеринарний документ про перевірку на гнилець та ще щось (незрозумів). Оце вже суттєвий момент. Ну і оплітка. Приємно. Та й контроль спрощується, тобто пришвидшується, в процесі сезону. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted September 9, 2018 Share Posted September 9, 2018 11 хвилину тому, Маркіян сказав: Мені потрібно. Для заспокоєння душі. От одержав дві матки з Німеччини. Користувацькі. Як таких паспортів нема. З спілкування поштою вияснив приблизне походження. А що здивувало то супровідний ветеринарний документ про перевірку на гнилець та ще щось (незрозумів). Оце вже суттєвий момент. Ну і оплітка. Приємно. Та й контроль спрощується, тобто пришвидшується, в процесі сезону. Який сенс з того паспорта на користувацьких матках? Хіба що аби був. Опалітки клеїв би на ефки тільки по одній причині, помітив, що цьогорічні червоні мітки бджоли згризають, з жовтими і білими у мене такого небуло., маркери один дешевий, інший дорогий, згризають обидва. В інших випадках та опалітка на ефках непотрібна 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudakov Posted September 9, 2018 Author Share Posted September 9, 2018 7 минут назад, davolodya сказал: Який сенс з того паспорта на користувацьких матках? Хіба що аби був. Опалітки клеїв би на ефки тільки по одній причині, помітив, що цьогорічні червоні мітки бджоли згризають, з жовтими і білими у мене такого небуло., маркери один дешевий, інший дорогий, згризають обидва. В інших випадках та опалітка на ефках непотрібна Вам же чек в магазині дають , а ось паспорт більше ніж чек. Виписування паспорта аж ніяк не збільшує вартості матки, роздрукувати чи замовити бланки не є проблемою. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted September 9, 2018 Share Posted September 9, 2018 2 хвилини тому, rudakov сказав: Вам же чек в магазині дають , а ось паспорт більше ніж чек. Виписування паспорта аж ніяк не збільшує вартості матки, роздрукувати чи замовити бланки не є проблемою Якщо моя матка недоїхала до замовника живою, я її заміню або поверну кошти без чека, тобто без паспорта. Виписування паспортів віднімає дорогоцінний час, а час - це гроші, в сезон часу і так невистачає. 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudakov Posted September 9, 2018 Author Share Posted September 9, 2018 1 час назад, davolodya сказал: Якщо моя матка недоїхала до замовника живою, я її заміню або поверну кошти без чека, тобто без паспорта. Виписування паспортів віднімає дорогоцінний час, а час - це гроші, в сезон часу і так невистачає. Швидко виписати паспорт можно за допомогою http://bj.tochok.info/Report/QueenPassport і за допомогою "QR-коду" інші легко зможуть добавити собі матки в журнал , функцію придумали що просто так ? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudakov Posted September 9, 2018 Author Share Posted September 9, 2018 Крім того самі бланки можно замовити, поставити дату і підпис часу займе не багато . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted September 9, 2018 Share Posted September 9, 2018 4 хвилини тому, rudakov сказав: Швидко виписати паспорт можно за допомогою http://bj.tochok.info/Report/QueenPassport і за допомогою "QR-коду" інші легко зможуть добавити собі матки в журнал , функцію придумали що просто так ? Нажаль особисто я скористатися цією функцією незможу, на пасіці тільки повільний 2G інтернет, чекати по півгодини, доки загрузиться пасічний журнал, нема ні часу, ні бажання, думаю, така проблема не тільки у мене одного. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted September 9, 2018 Share Posted September 9, 2018 3 хвилини тому, rudakov сказав: Крім того самі бланки можно замовити, поставити дату і підпис часу займе не багато . На сьогодні у мене 8 ліній, є матководи, у когоє ліній більше. Це що, на кожну бланки окремо замовляти? Якщо все вписувати вручну, відніме багато часу, це ж не на одну матку паспорт виписати треба. Краще за той час лишню прививку зробити 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudakov Posted September 9, 2018 Author Share Posted September 9, 2018 2 минуты назад, davolodya сказал: Нажаль особисто я скористатися цією функцією незможу, на пасіці тільки повільний 2G інтернет, чекати по півгодини, доки загрузиться пасічний журнал, нема ні часу, ні бажання, думаю, така проблема не тільки у мене одного. Раз проблеми з інтернетом, давайте я Вам допоможу створити відповідні матки і по можливості їх родоводи і згенерувати паспорт в форматі pdf. Котрий ви зможете десь роздрукувати і тільки підпис поставити Вам залишається 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted September 9, 2018 Share Posted September 9, 2018 2 хвилини тому, rudakov сказав: Раз проблеми з інтернетом, давайте я Вам допоможу створити відповідні матки і по можливості їх родоводи і згенерувати паспорт в форматі pdf. Котрий ви зможете десь роздрукувати і тільки підпис поставити Вам залишається Щиро вдячний за пропозицію, але знову ж таки, принтера нема, а купувати для кількох паспортів - задороге задоволення, тим більше принтер більш ніде невикористовую. Їхати десь роздруковувати, це знову втрата часу 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolik2362 Posted September 9, 2018 Share Posted September 9, 2018 2 часа назад, rudakov сказал: Вам же чек в магазині дають , а ось паспорт більше ніж чек. Виписування паспорта аж ніяк не збільшує вартості матки, роздрукувати чи замовити бланки не є проблемою. Лично я наклею ополитку и выдам паспорт на ф1 матку если человек будит готов за платить ту суму за которую я буду готов это сделать . Ополитка хорошая стоит денег время на наклейку в матко выводной сезон стоит не мало так что если человек готов платить то за его деньги любой каприз 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Міхал-69 Posted September 9, 2018 Share Posted September 9, 2018 Шановні матководи! Невже Ваші матки таке сміття що не вартує навіть шматка паперу? Чомусь одним вистачає часу на 800 маток з паспортами, і навіть опалітками, а інші хочуть за це ще й додаткову плату. 4 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гурович Posted September 9, 2018 Share Posted September 9, 2018 21 минуту назад, Міхал-69 сказал: Шановні матководи! Невже Ваші матки таке сміття що не вартує навіть шматка паперу? Чомусь одним вистачає часу на 800 маток з паспортами, і навіть опалітками, а інші хочуть за це ще й додаткову плату. Всякий труд должен быть оплачен. Матка без метки стоит дешевле, меченая - дороже, на сколько дороже - договаривайтесь с покупателем. 50 минут назад, tolik2362 сказал: Лично я наклею ополитку и выдам паспорт на ф1 матку если человек будит готов за платить ту суму за которую я буду готов это сделать . Ополитка хорошая стоит денег время на наклейку в матко выводной сезон стоит не мало так что если человек готов платить то за его деньги любой каприз Вот. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Богдан1 Posted September 9, 2018 Share Posted September 9, 2018 47 минут назад, Міхал-69 сказал: Шановні матководи! Невже Ваші матки таке сміття що не вартує навіть шматка паперу? Чомусь одним вистачає часу на 800 маток з паспортами, і навіть опалітками, а інші хочуть за це ще й додаткову плату. А скажіть будь ласка якість матки з паспортом і без паспорта зміниться ? Хоч рас ви були в матковивідному господарстві де більше 600 маткомісць де о 6. 00 вже біля вуликів а о 01 00 виходиш з пасіки а ви про паспорта небувши в чиїсь шкурі несудіть будьласка ! 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts