Перейти к содержанию

Нозематоз

Рекомендуемые сообщения

20 минут назад, Троян сказал:

Для такого висновку потрібні грунтовні дослідження.

Препарат "Здорова бджілка" Фіто виготовлений на основі десятка рослинних компонентів, в тому числі і полину.

У науковій медицині використовують пагони (Herba Absinthii). Полин містить до 0,5 % ефірної олії, до складу якої входять фелландрен, туйон, кадинен, мірцен, сесквітерпенні лактони, азулогенні речовини та ін. Препарати з рослини застосовують для збудження апетиту і поліпшення травлення. Трава входить до складу жовчогінних і апетитних чаїв. Виділений з полину препарат хамазулен має протизапальну і спазмолітичну дію і використовується при опіках рентгенівськими променями, екземах, ревматизмі та бронхіальній астмі.

У народній медицині квітучі пагони застосовують при шлункових хворобах, шигельозі, туберкульозі легень, хворобах нирок і печінки, головному болі, від глистів, кашлю, при ожирінні, запаленні сліпої кишки, жовтяниці, водянці, цинзі, подагрі, паралічі, золотусі. Вважається прекрасним засобом при лікуванні недокрів'я, геморою, кишкових хвороб. Зовнішньо його застосовують при ударах, пухлинах, мозолях, для промивання ран, лікування корости.

Трава містить глікозиди, флавони, дубильні речовини, бурштинову і яблучну кислоти, смоли, білки, крохмаль.

У гомеопатії використовують есенцію зі свіжих молодих листків; у ветеринарній практиці відваром полину лікують розлад травлення, жовтяницю, виганяють печінкових і кишкових глистів, ними миють тварин при укусах кровососів і для від

Де вказується , шо використовується проти грибків? Все вже досліджено  давно, що  ефірна олія полину слабо діє на Candida kruzei.  

1 годину тому, Пахомич сказав:

...у ветеринарній практиці відваром полину лікують розлад травлення,

Нозематоз це також розлад травлення бджоли.

Наведений Вами приклад стосується лікування людських хвороб. Але ж організм бджоли зовсім не такий. 

Та й царство грибів нараховує до 1,5 млн видів. Тільки мікроспоридія  нозема нараховує декілька сотень і кожна має свої особливості.

А Ви хочете все під одну гребінку?

За твердженням Єфіменко, вона особисто проводила дослідження, полин має протинозематозний ефект. Хто проводив дослідження, що це не так?

Якщо у Вас є такі дані, то скажіть. Бо інакше це виглядає безвідповідально по відношенню до пасічників, які можуть бути дезорієнтовані.

Доповідь на Конгресі Апімондії  

Л. Паніцці

М. Пінцауті

Італія

1 година тому, Пахомич сказав:

Доповідь на Конгресі Апімондії  

Л. Паніцці

М. Пінцауті

Італія

На якому Конгресі (№, рік)?

Якщо можна посилання

12 часов назад, Троян сказал:

На якому Конгресі (№, рік)?

Якщо можна посилання

Не знаю ! Давно то було. Навіть не можу пригаддати навіщо я перерив всі видання , які були в обласні бібліотеці. Робота називалась " Размноженіє патогенних бактерій в гнезде варроатозних медоносних пчол".

• 1 month later...
В 08.01.2023 в 19:14, Троян сказал:

Для такого висновку потрібні грунтовні дослідження.

Препарат "Здорова бджілка" Фіто виготовлений на основі десятка рослинних компонентів, в тому числі і полину.

Крім" здорової бджілки " потрібний ще один компонент , який стимулює бджоли в рази продуктувати маточне молочко. Личинки , які одержували повноцінне харчування мають більшу життєву силу. Мені вдалось такий засіб розробити . На зібрані нашої  спілки пасічників я роздав бескоштовно 200 доз засобу, це на 40 сімей від весни до серпня  Для чого це зробив - людина спробувала , є користь, буде шукати мене. Не догудовані бджоли , а особливо, які ідуть на зиму ,то трагедія

16 часов назад, Пахомич сказал:

Мені вдалось такий засіб розробити .

То треба запатентувати, інакше ніяк - зіпруть і запишуть на себе.

В 12.02.2023 в 15:37, Гурович сказал:

То треба запатентувати, інакше ніяк - зіпруть і запишуть на себе.

Вкрасти також потрібно мати голову.Патент то найслабше  місце винаходу. Не вкрадуть - кишка тонка 

В 11.02.2023 в 22:37, Пахомич сказал:

Крім" здорової бджілки " потрібний ще один компонент , який стимулює бджоли в рази продуктувати маточне молочко. Личинки , які одержували повноцінне харчування мають більшу життєву силу. Мені вдалось такий засіб розробити . На зібрані нашої  спілки пасічників я роздав бескоштовно 200 доз засобу, це на 40 сімей від весни до серпня  Для чого це зробив - людина спробувала , є користь, буде шукати мене. Не догудовані бджоли , а особливо, які ідуть на зиму ,то трагедія

А що можете сказати про бджоліус?

2 минуты назад, Гурович сказал:

Нічого , як і про здорову бджілку Я сам по собі І результат є . Я більш менш знаю ( з чим маю справу ).Я також маю екстрати рослин , які бомбові проти біди бджіл.

34 минуты назад, Гурович сказал:

Опишіте той фрукрукт , можливо і я спробую. Рано чи пізно ви подасте сигнал SOS :ooops:

• 1 year later...

Шось панове ви дуже заточились  на ціні меду .  На  2024 р.  сімї виходять не дуже в силі. Коливання температур :IMHO:сонукали до ранього розплоду  до чого я веду,  Панове нозема вас буде товкти. 

1 час назад, Пахомич сказал:

Шось панове ви дуже заточились  на ціні меду .  На  2024 р.  сімї виходять не дуже в силі. Коливання температур :IMHO:сонукали до ранього розплоду  до чого я веду,  Панове нозема вас буде товкти. 

Раджу завести бджіл які не обсираються;).

Є такі породи , ну , там ще люди селекцію ведуть;)

Я дуже недовірлива людина. Все, що написано десь в книжці, чи є про щось "загальновідома думка", намагаюся перевірити особисто.

"Не можна давати бджолам запліснівілі рамки з пергою". Найшов плісняву рамку, сунув у самий дальній край за заставну, бджоли її вибрали до ранку. Нічого не сталося.

"Без матки бджоли впадають в паніку та вирощують маток на старих личинках". Виростив 15 свіщових маток, кожен день заглядав в вулики, щоб зрозуміти, що роблять бджоли і де той маточник, що треба виломати. Жодного випадку.

"Свіщова матка гірша за ройову, або тихозамінну". Виростив і тих і тих. Ніякої різниці.

І т.д. і т.п..

"Не можна класти обісрані рамки в інший вулик, бо це нозематоз". Зібрав обісрані рамки з загиблої сімейки і переклав в сусідню сім'ю. Нічого не сталося.

Я зовсім не рекомендую такого робити, бо нозематоз як хвороба існує, і може статися, що це саме той випадок. Проте, чи доречно всяку обісраність називать нозематозом?

Коли у вас срачка це обов'язково саме дизентерія? :hmm:

53 минуты назад, B 740 сказал:

Раджу завести бджіл які не обсираються;).

Є такі породи , ну , там ще люди селекцію ведуть;)

Порід не має є тріперні  пчєлводи. 

4 минуты назад, Neanderthalensis сказал:

Я дуже недовірлива людина. Все, що написано десь в книжці, чи є про щось "загальновідома думка", намагаюся перевірити особисто.

"Не можна давати бджолам запліснівілі рамки з пергою". Найшов плісняву рамку, сунув у самий дальній край за заставну, бджоли її вибрали до ранку. Нічого не сталося.

"Без матки бджоли впадають в паніку та вирощують маток на старих личинках". Виростив 15 свіщових маток, кожен день заглядав в вулики, щоб зрозуміти, що роблять бджоли і де той маточник, що треба виломати. Жодного випадку.

"Свіщова матка гірша за ройову, або тихозамінну". Виростив і тих і тих. Ніякої різниці.

І т.д. і т.п..

"Не можна класти обісрані рамки в інший вулик, бо це нозематоз". Зібрав обісрані рамки з загиблої сімейки і переклав в сусідню сім'ю. Нічого не сталося.

Я зовсім не рекомендую такого робити, бо нозематоз як хвороба існує, і може статися, що це саме той випадок. Проте, чи доречно всяку обісраність називать нозематозом?

Я також

5 минут назад, Neanderthalensis сказал:

І т.д. і т.п..

До ранку !!! А через пів року

10 минут назад, Пахомич сказал:

Порід не має є тріперні  пчєлводи. 

Чули ми казки про бджолиний спід . 

Але той бджолиний спід набагато старше того казкаря;). І той бджолиний спід переживе того казкаря. То виходить що бджолинний спід безсмертний??:hmm:

20 минут назад, Пахомич сказал:

Я також

До ранку !!! А через пів року

Що півроку? де я наберу стільки пліснявих рамок, щоб кормити бджіл півроку? :hmm:

Ніхто не помер ні через півроку, ні через рік.

Був випадок з кліщем, але то інша тема, і інший рік, і інші бджоли. :ak:

12 минут назад, Neanderthalensis сказал:

Що півроку? де я наберу стільки пліснявих рамок, щоб кормити бджіл півроку? :hmm:

Ніхто не помер ні через півроку, ні через рік.

Був випадок з кліщем, але то інша тема, і інший рік, і інші бджоли. :ak:

53 минуты назад, Neanderthalensis сказал:

Проте, чи доречно всяку обісраність називать нозематозом?

Питання можна переформулювати і так:

Чи може бути причиною проносу бджіл щось інше ніж нозематоз?

Нозематоз є дійсно єдиною причиною проносу?

15 хвилин тому, Neanderthalensis сказав:

Звісно можуть бути і інші причини.

2 минуты назад, Конструктор сказал:

Звісно можуть бути і інші причини.

Які?

Тільки що, Neanderthalensis сказав:

Які?

Сім'я зимувала без матки. Всю  зиму були тривожні і як гарантія отримаємо рамки з жовтизною.

46 минут назад, Neanderthalensis сказал:

По простому срачка і дезентерія одне?

53 хвилини тому, Neanderthalensis сказав:

Опоношення бджіл - це ще не означає нозема. Дуже часто причиною є неякісний корм, та погано підготовлені до зими бджоли. Якщо сім'ї недостатньої сили - вони це відчувають, і намагаються нароститися, довго вирощують розплід, і внаслідок цього переповнюється кишечник. І якщо обльоту ще нема, а вже добряче підпирає - в результаті опоношені рамки...  Нозематоз на око побачити  не вийде, лиш в лабораторії

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...