Neanderthalensis Опубликовано 8 марта, 2024 Share Опубликовано 8 марта, 2024 Только что, Конструктор сказал: Сім'я зимувала без матки. Всю зиму були тривожні і як гарантія отримаємо рамки з жовтизною. Це слідство, це не причина. Це лише візуальний результат і констатація факту. Це то саме, що сказати, що чоловік помер, бо він хвилювався. Ні. Він помер, бо у нього серце стало. А тріггером цього стало хвилювання. Відсутність матки та збудження бджіл послужили тріггером біохімічного процесу всередині бджіл, що призвело до проносу. (Всі присутні бджолярі дружно назвали це нозематозом? ) ЯКІ ЦЕ ПРОЦЕСИ? Це питання не до Вас особисто. Це глас вопіющего. Всі в думках чудово розуміють, що якби було б стіки ноземи, скіки бджоли обсираються, то давно ніяких бджіл не було б. Нозематоз, як причина проносу, може і дає якийсь відсоток, то він не дуже високий і тим більше не "завжди". Але ніде, ні в книжках, ні в інтернеті, ніхто нічого не знає і в ту сторону навіть і не намагаєтя думати. Набираєте в гуглі "пронос бджіл" - отримуєте - нозематоз. І більше нічого. Все. Крапка. Алєс. Капєц. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Neanderthalensis Опубликовано 8 марта, 2024 Share Опубликовано 8 марта, 2024 12 минут назад, Пахомич сказал: По простому срачка і дезентерія одне? Ні не одне. Срачка може бути від чого завгодно. Абрикосів об'ївся. Дизентерію викликає дизентерійна бактерія. Срачка - це слідство. Дизентерія - одна з причин. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 8 марта, 2024 Share Опубликовано 8 марта, 2024 15 минут назад, Neanderthalensis сказал: Ні не одне. Срачка може бути від чого завгодно. Абрикосів об'ївся. Дизентерію викликає дизентерійна бактерія. Срачка - це слідство. Дизентерія - одна з причин. А нозема ..... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Neanderthalensis Опубликовано 8 марта, 2024 Share Опубликовано 8 марта, 2024 1 минуту назад, Пахомич сказал: А нозема ..... Одна з причин. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 8 марта, 2024 Share Опубликовано 8 марта, 2024 4 минуты назад, Neanderthalensis сказал: Одна з причин. Краще я подивлюсь на голих дівок ніж вести розмову про нозему 1 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 8 марта, 2024 Share Опубликовано 8 марта, 2024 1 година тому, Neanderthalensis сказав: Одна з причин. Найголовніша причина - КАВКАЗЯНКИ ! Я вперше й в останнє стикнувся з ноземою, коли у мене були саме вони. У них то в роду написано! Щоб чи хто про них не говорив. Якраз масово нозематоз вперше й почався в Україні після завозу маток кавказької сірої бджоли. Це я знаю не за слухами, бо сам мав тоді проблеми. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 8 марта, 2024 Share Опубликовано 8 марта, 2024 1 годину тому, Neanderthalensis сказав: Ні не одне. Срачка може бути від чого завгодно. Абрикосів об'ївся. Дизентерію викликає дизентерійна бактерія. Срачка - це слідство. Дизентерія - одна з причин. Воно то так. Але один з туалету не виходить. А іншому, хоч те саме їв, до лампочки... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Neanderthalensis Опубликовано 8 марта, 2024 Share Опубликовано 8 марта, 2024 1 час назад, ДобровоЛ сказал: Воно то так. Але один з туалету не виходить. А іншому, хоч те саме їв, до лампочки... Була одна історія. Чоловік з жінкою (сусіди мої) та батьки одного з них грибів поїли. Приїхала "швидка" увезла трьох. А чувак (правда здоровенний такий, як теля) стопочку ще перехилив, пів каструлі грибів ще навернув і спати ліг. пс. Всі живі 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 9 марта, 2024 Share Опубликовано 9 марта, 2024 17 годин тому, Neanderthalensis сказав: Була одна історія. Чоловік з жінкою (сусіди мої) та батьки одного з них грибів поїли. Приїхала "швидка" увезла трьох. А чувак (правда здоровенний такий, як теля) стопочку ще перехилив, пів каструлі грибів ще навернув і спати ліг. пс. Всі живі Отож я й кажу, що бджіл нормальних - стійких до ноземи потрібно тримати. Це таких як отой ваший "чувак - сусіда". А це ті ж баки, зокрема, мною вже 10 років перевірені . А ще темна поліська лісова в цьому плані теж непогана. Правда, сам з нею працював зовсім мало. Про сіру кавказьку я вже тут згадував. Тож не буду повторюватися. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
imalv Опубликовано 10 марта, 2024 Share Опубликовано 10 марта, 2024 Болезни расплода весной как избежать 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 6 декабря, 2024 Share Опубликовано 6 декабря, 2024 Що саме цікаво США Канада тільки не давно почали дослідження дії рослин екстрактів витяжок на нозематоз.І добилися уже хоть якийсь результат.І підтвердили що фумагілін тільки вбиває спори в кишечнику.А аж ніяк не діє на клітиному рівні.І не лічить щей укорочує життя бджолі.Європа також дослідила багато чого так сказати екологічного.Ну що саме цікаво такі дослідження давно проведенні в Україні і доказано дію рослин на нозематоз.Але як що всі інші розкривають карти так сказати.То наші науковці тримають тайну.Маючи свою вигоду.Те що вони говорять або говорить що полинь і вічно зелене дерево працюють це далеко не так.Бо та сама полинь різниця по своєму хімічному складі.Опублікуйте проведенні досліди як це роблять у всьому цивілізованому світі. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.